FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 5607 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 56 Đakovo
Naslov komentara: Re: Epidemije 19.07.22 14:49
Ima tamo i iskusnih. Vidi one na desnoj strani što su okrenuli leđa ogradi. Sigurno je sigurno...
_________________ In medias (t)res...
Doktor Živago voli ovaj upis
PORUCNIK GENERAL POTPUKOVNIK
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10075 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 60 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Epidemije 19.07.22 17:45
goran9030 (citat):
Ima tamo i iskusnih. Vidi one na desnoj strani što su okrenuli leđa ogradi. Sigurno je sigurno...
Profi... Vakcinišu se više puta za druge osobe
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
VBČ GENERAL JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 11234 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Epidemije 22.07.22 15:43
Pojavio se novi korona virus u Švedskoj kod miševa. Ne zna se još ima li potencijal da predje na čovjeka, pa se strahuje da bi u tome slučaju došlo do novih epidemija.
_________________ "O Bože, ako te obožavam iz straha od pakla, daj neka u paklu izgorim. Ako te obožavam radi nade u raj, ne daj mi ga. No, ako te obožavam zarad tebe samoga, ne ustegni od mene svoju vječnu krasotu!" Rabija Al-Adavija (717–801 god.)
goran9030 GENERAL POTPUKOVNIK
Naslov komentara: Re: Epidemije 23.07.22 10:01
Ako i ne može, naći će se načina. Samo da je dobre volje, sve se može...
SveJug Kapetan
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 3699 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Epidemije 23.07.22 10:13
VBČ (citat):
Pojavio se novi korona virus u Švedskoj kod miševa. Ne zna se još ima li potencijal da predje na čovjeka, pa se strahuje da bi u tome slučaju došlo do novih epidemija.
Prema izjavi Uppsala univerziteta (koja je najstarija u Svedskoj) ovo je normalna pojava kod sumskih miseva.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Naslov komentara: Re: Epidemije 23.07.22 10:16
Ima li to neke veze sa mišjom groznicom?
SveJug Kapetan
Naslov komentara: Re: Epidemije 23.07.22 10:21
goran9030 (citat):
prevod sa google:
- Kakvu potencijalnu prijetnju javnom zdravlju Grimsö virus predstavlja još uvijek nije poznato, ali naša opažanja zajedno s prethodno opisanim koronavirusima u šumskim voluharicama snažno motiviraju nastavak praćenja koronavirusa u divljih glodavaca, kaže Åke Lundkvist, profesor na Sveučilištu Uppsala
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Naslov komentara: Re: Epidemije 23.07.22 10:24
Evo dvije sličice napola šaljive, ali veoma prigodne uz ovu temu:
Naslov komentara: Re: Epidemije 23.07.22 10:26
SveJug (citat):
goran9030 (citat):
prevod sa google:
- Kakvu potencijalnu prijetnju javnom zdravlju Grimsö virus predstavlja još uvijek nije poznato, ali naša opažanja zajedno s prethodno opisanim koronavirusima u šumskim voluharicama snažno motiviraju nastavak praćenja koronavirusa u divljih glodavaca, kaže Åke Lundkvist, profesor na Sveučilištu Uppsala
Ovaj Lundkvist ima sve predispozicije da postane političar. Dugačka rečenica kojom ništa nije rekao, ali je najavio "snažnu motivaciju" za nastavak praćenja... Pa i to je nešto
Naslov komentara: Re: Epidemije 23.07.22 13:55
Zarazama eto nikad kraja
_________________ "O Bože, ako te obožavam iz straha od pakla, daj neka u paklu izgorim. Ako te obožavam radi nade u raj, ne daj mi ga. No, ako te obožavam zarad tebe samoga, ne ustegni od mene svoju vječnu krasotu!" Rabija Al-Adavija (717–801 god.)
Naslov komentara: Re: Epidemije 05.08.22 8:01
U Europi pojavila se nova groznica - krimsko-kongoanska hemoragijska groznica (KKHG).
SveJug Kapetan
Naslov komentara: Re: Epidemije 05.08.22 9:49
Polio virus bakterije (ili vec kako se to zove) u kanalizaciji New York. Cekamo izvestaj (S´onu strane bare) iz prve ruke.
Doktor Živago KONTRA ADMIRAL
VZ PV BROJ POSTOVA: : 10281 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 54 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Epidemije 05.08.22 10:01
VBČ (citat):
U Europi pojavila se nova groznica - krimsko-kongoanska hemoragijska groznica (KKHG).
Za ovo jos nisam cuo. Pitat cu sosu/ hanumu pa javim.
Naslov komentara: Re: Epidemije 05.08.22 16:21
Pitaj pa javi. Da čujemo šta nam se sad naprtilo na glavu.
Naslov komentara: Re: Epidemije 05.08.22 16:56
Virusna bolest izrazito opasna smrtonosnija puno od covida. Grozno, kaže Hanuma. Ugl.su u Africi, ali ce ocito buknuti i dalje.
Naslov komentara: Re: Epidemije 05.08.22 17:45
Kako u Africi kad javljaju da je u Europi? Čuj gora od korone? Pa kako se prenosi?
Naslov komentara: Re: Epidemije 05.08.22 23:13
Izvor je u Africi, prenosi se aerosolno odn.kapljičnim putem i jako je zarazna.
pera84 VRHOVNI KOMANDANT NAČELNIK GŠ
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 5593 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Epidemije 06.08.22 3:59
Za one koji su zabrinuti:
Imate majmunske boginje? CDC ne savjetuje nikakav seks, ali kaže da masturbacija na udaljenosti od 6 stopa ili virtualni seks smanjuju rizik
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuje svima koji boluju od majmunskih boginja da se suzdrže od seksa. Međutim, CDC je također pružio niz načina za smanjenje rizika od prenošenja virusa tokom seksa, jer se zemlja suočava s porastom zaraze majmunskim boginjama. "Ako vi ili vaš partner imate majmunske boginje, najbolji način da zaštitite sebe i druge je izbjegavanje seksa bilo koje vrste (oralni, analni, vaginalni) i nemojte se ljubiti niti dodirivati tijela dok ste bolesni, posebno osip." CDC je rekao. "Ne dijelite stvari poput ručnika, fetiš opreme, seks igračaka i četkica za zube." CDC je dalje davao savjete kada, gdje i kako neko sa majmunskim boginjama može imati sigurniji seks. "Mastubirajte zajedno na udaljenosti od najmanje 6 stopa, bez dodirivanja jedno drugo i bez dodirivanja bilo kakvog osipa", preporučuje CDC. "Ne zaboravite da operete ruke, fetiš opremu, seksualne igračke i sve tkanine (posteljinu, peškire, odeću) nakon seksa." "Razmislite o seksu sa odjećom ili prekrivanjem područja na kojima je prisutan osip, smanjujući što je moguće više kontakta koža na kožu. Ako je osip ograničen na genitalije ili anus, kondomi mogu pomoći; međutim, sami kondomi vjerovatno nisu dovoljno da spriječi majmunske boginje." Ranije ove sedmice, Bidenova administracija imenovala je najviše zvaničnike iz Federalne agencije za vanredne situacije i Centara za kontrolu i prevenciju bolesti da služe kao koordinatori Bijele kuće u borbi protiv izbijanja majmunskih boginja. Sekretar Ministarstva zdravlja i ljudskih službi Xavier Becerra u četvrtak je rekao da proglašava vanredno stanje u javnom zdravstvu zbog izbijanja majmunskih boginja. Kasnije u četvrtak, predsjednik Biden je tvitovao da je ostao "predan našem odgovoru na majmunske boginje: povećanju distribucije vakcine, širenju testiranja i edukaciji rizičnih zajednica".
Naslov komentara: Re: Epidemije 06.08.22 9:21
Doktor Živago (citat):
Od kad je Krim u Africi?
Naslov komentara: Re: Epidemije 06.08.22 10:48
VBČ (citat):
Doktor Živago (citat):
Od kad je Krim u Africi?
Ne zakeraj Zamjeniče. Tako se zove i struka kaze da je izvor u Africi i da tamo nikad nije iskorijenjena. Ja prenosim ono sto sam cuo od struke
Naslov komentara: Re: Epidemije 06.08.22 12:14
pera84 (citat):
Za one koji su zabrinuti:
Imate majmunske boginje? CDC ne savjetuje nikakav seks, ali kaže da masturbacija na udaljenosti od 6 stopa ili virtualni seks smanjuju rizik
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuje svima koji boluju od majmunskih boginja da se suzdrže od seksa. Međutim, CDC je također pružio niz načina za smanjenje rizika od prenošenja virusa tokom seksa, jer se zemlja suočava s porastom zaraze majmunskim boginjama. "Ako vi ili vaš partner imate majmunske boginje, najbolji način da zaštitite sebe i druge je izbjegavanje seksa bilo koje vrste (oralni, analni, vaginalni) i nemojte se ljubiti niti dodirivati tijela dok ste bolesni, posebno osip." CDC je rekao. "Ne dijelite stvari poput ručnika, fetiš opreme, seks igračaka i četkica za zube." CDC je dalje davao savjete kada, gdje i kako neko sa majmunskim boginjama može imati sigurniji seks. "Mastubirajte zajedno na udaljenosti od najmanje 6 stopa, bez dodirivanja jedno drugo i bez dodirivanja bilo kakvog osipa", preporučuje CDC. "Ne zaboravite da operete ruke, fetiš opremu, seksualne igračke i sve tkanine (posteljinu, peškire, odeću) nakon seksa." "Razmislite o seksu sa odjećom ili prekrivanjem područja na kojima je prisutan osip, smanjujući što je moguće više kontakta koža na kožu. Ako je osip ograničen na genitalije ili anus, kondomi mogu pomoći; međutim, sami kondomi vjerovatno nisu dovoljno da spriječi majmunske boginje." Ranije ove sedmice, Bidenova administracija imenovala je najviše zvaničnike iz Federalne agencije za vanredne situacije i Centara za kontrolu i prevenciju bolesti da služe kao koordinatori Bijele kuće u borbi protiv izbijanja majmunskih boginja. Sekretar Ministarstva zdravlja i ljudskih službi Xavier Becerra u četvrtak je rekao da proglašava vanredno stanje u javnom zdravstvu zbog izbijanja majmunskih boginja. Kasnije u četvrtak, predsjednik Biden je tvitovao da je ostao "predan našem odgovoru na majmunske boginje: povećanju distribucije vakcine, širenju testiranja i edukaciji rizičnih zajednica".
Naslov komentara: Re: Epidemije 06.08.22 12:25
Hajde, šta fali?!
Naslov komentara: Re: Epidemije 06.08.22 12:27
Sredina i krajevi. Eto, to fali.
Naslov komentara: Re: Epidemije 06.08.22 14:47
Naslov komentara: Re: Epidemije 10.08.22 17:24
U Kini se pojavio novi henipa virus. Zaraženo 35 ljudi. Prema službenim informacijama nema mjesta za brigu.
Naslov komentara: Re: Epidemije 10.08.22 23:01
[quote="VBČ"]U Kini se pojavio novi henipa virus. Zaraženo 35 ljudi. Prema službenim informacijama nema mjesta za brigu. [/qu
Ništa ja njima ne vjerujem i vrlo sam skeptičan prema boleštinama koje dolaze iz Kine.
pera84 VRHOVNI KOMANDANT NAČELNIK GŠ
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 5593 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Epidemije Yesterday at 0:10
Kod mene je izborna godina pa su "strucnjaci" u stanju "pojacane pripravnosti" Sto znaci sledece: Zavisno kako duvaju politicki vjetrovi epidemija ce se ili iskoristiti da se uvedu novi porezi a oduzme jos ono malo gradjanskih sloboda sto je ostalo ili da opozicija ima za sta da kritikuje (trenutnu) vladajucu garnituru. A sve pod plastom brige za narod. Druga interesantna cinjenica, ni jedan virus jos nije dosao iz Holandije, Crne Gore, Svedske, Gruzije, Izraela, Japana... Sve "Made in China" A kad se pojavi koji iz Afrike, obavezno ga povezuju s majmunima.
Naslov komentara: Re: Epidemije Yesterday at 0:14
Sve ti to moj Načelniče ide u tzv.dnevno političke svrhe.
Naslov komentara: Re: Epidemije Yesterday at 7:06
pera84 (citat):
Druga interesantna cinjenica, ni jedan virus jos nije dosao iz Holandije, Crne Gore, Svedske, Gruzije, Izraela, Japana... Sve "Made in China" A kad se pojavi koji iz Afrike, obavezno ga povezuju s majmunima.
Pa kad mi ne jedemo sve što se miče.