FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Kasarna Fužine Ljubljana 18.12.21 11:50
Istraživam Kasarnu Fužine, koju je vojska koristila od 1958 do 1976. Nalazila se ispod bivšeg aerodroma na drugoj strani železnice. U njoj bio je autopark vojske i poligon za vožnju teretnih vozila. Zna netko nešto o njoj?
AndrejaLJ: komentar modifikovan dana: 18.12.21 20:46; prepravljeno ukupno 1 puta
vojniks Džomba
PV BROJ POSTOVA: : 190 ČLAN OD: : 2012-05-20
Naslov komentara: Re: Kasarna Fužine Ljubljana 18.12.21 19:16
Teško da ima živih iz tog doba,mislim da bi jedino ex oficiri koji su stariji iz kasarne u Polju mogli nešto znat o tome,kasarna u Polju je mislim i izgrađena 75,76 god.
AndrejaLJ Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2021-11-22
Naslov komentara: Re: Kasarna Fužine Ljubljana 18.12.21 20:42
vojniks (citat):
Teško da ima živih iz tog doba,mislim da bi jedino ex oficiri koji su stariji iz kasarne u Polju mogli nešto znat o tome,kasarna u Polju je mislim i izgrađena 75,76 god.
Nadam se, da nisu svi mrtvi Ali, da, teško da su baš svaki dan na internetu...
Znam, da postoje neki tlocrti iz 1961 koje su napravili rez. p. por. Povirk F. i Justin T. ali Povirka više nema i Justina ne mogu locirati.
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15077 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Kasarna Fužine Ljubljana 18.12.21 20:46
Možda pomogne član Vojnik Graničar, on ima informacije o svemu i svačemu.
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Re: Kasarna Fužine Ljubljana 15.01.22 13:38
VBČ (citat):
Ja jesam bio u JNA 1988 - 1989 godine u Sloveniji u Mariboru i karauli "Ceršak" ali nisam nikada bio u Ljubljani niti sam ikad čuo za ovu kasarnu "Fužine". [You must be registered and logged in to see this link.] svatko na ovome forumu ti može pomoći u nečemu ako žele i ako imaju volje. Nekim savjetom, nekom informacijom, nekim upustvom, bilo čime.... Ja da sam na tvom mjestu tražio bi člana foruma koji je iz Ljubljane i njega bi "mobilizirao" da mi ispita što je sa tom kasarnom. Ja sam dobro poznavao jednog člana ovoga foruma koji je iz Ljubljane i koji se na forumu JNA vodio pod imenom Pero. Nažalost on je prije nekoliko godina umro. Siguran sam da bi ti on pomogao. Ukoliko ti to ne uspije ja bi tražio preko društvene mreže (Facebook) nekoga tko je iz Ljubljane opet sa istim ciljem. Za početak bi ti preporučio člana foruma [You must be registered and logged in to see this link.] Mada ne znam otkud je čovjek ali znam da je Slovenac i da dosta putuje po Sloveniji možda on poznaje nekoga tko živi u Ljubljani i može ti doći do neke informacije o kasarni "Fužine". Možda nećeš baš dobro razumjeti Slovenski pa malo uključi internet prevoditelj i polako sa našim Mirkom on je stariji čovjek.... Ja i ne znam kako ta kasarna izgleda tako da i nađem neku njenu sliku ne zna da li je to ona. Ukoliko još imaš nekih pitanja javi.! Mada sam sa tehnikom NIKAKAV.
Doktor Živago voli ovaj upis
jozl52 Stariji vodnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 788 ČLAN OD: : 2016-09-07 DOB : 72 kočevje
Naslov komentara: Re: Kasarna Fužine Ljubljana 15.01.22 21:00
mirko bratuš je velik "džekson" iz idrije, sva bila pred leti na "piru...2..." v idriji, haha, krasen možakar, planinec , za fužine ne vem, da je bila tam kasarna, lahko - morda, sem bil še premlad, danes je pa to "spalno blokovsko naselje", to pa vem..., malo zafrkancije, ko vprašaš lublančana in kje živi, odgovori u "fužinama", ha ha, pa ne mi zamerit zafrkancijo, samo tako je..., spet smetim forum, admin bolan, jaro, bre briši..., dobro zdaj je lepo urejena četrt imajo tudi 13 teniških igrišč, smo imeli tam pa tudi partnerja maxa, ki je za nas delal vodne turbine..., je pa pred mesecema preminil..., naj mu da bog mir in pokoj...
Doktor Živago voli ovaj upis
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Kasarna Fužine Ljubljana 16.01.22 15:25
Vojnik Graničar (citat):
VBČ (citat):
Ja jesam bio u JNA 1988 - 1989 godine u Sloveniji u Mariboru i karauli "Ceršak" ali nisam nikada bio u Ljubljani niti sam ikad čuo za ovu kasarnu "Fužine". [You must be registered and logged in to see this link.] svatko na ovome forumu ti može pomoći u nečemu ako žele i ako imaju volje. Nekim savjetom, nekom informacijom, nekim upustvom, bilo čime.... Ja da sam na tvom mjestu tražio bi člana foruma koji je iz Ljubljane i njega bi "mobilizirao" da mi ispita što je sa tom kasarnom. Ja sam dobro poznavao jednog člana ovoga foruma koji je iz Ljubljane i koji se na forumu JNA vodio pod imenom Pero. Nažalost on je prije nekoliko godina umro. Siguran sam da bi ti on pomogao. Ukoliko ti to ne uspije ja bi tražio preko društvene mreže (Facebook) nekoga tko je iz Ljubljane opet sa istim ciljem. Za početak bi ti preporučio člana foruma [You must be registered and logged in to see this link.] Mada ne znam otkud je čovjek ali znam da je Slovenac i da dosta putuje po Sloveniji možda on poznaje nekoga tko živi u Ljubljani i može ti doći do neke informacije o kasarni "Fužine". Možda nećeš baš dobro razumjeti Slovenski pa malo uključi internet prevoditelj i polako sa našim Mirkom on je stariji čovjek.... Ja i ne znam kako ta kasarna izgleda tako da i nađem neku njenu sliku ne zna da li je to ona. Ukoliko još imaš nekih pitanja javi.! Mada sam sa tehnikom NIKAKAV.
:DStar mogoče ,nisem pa bav-bav.Imam kar debelo kožo. O tej kasarni mi ni nič znanega. V mojih časih je večina mladeničev službovala izven svoje republike.
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Kasarna Fužine Ljubljana 16.01.22 15:28
jozl52 (citat):
mirko bratuš je velik "džekson" iz idrije, sva bila pred leti na "piru...2..." v idriji, haha, krasen možakar, planinec , za fužine ne vem, da je bila tam kasarna, lahko - morda, sem bil še premlad, danes je pa to "spalno blokovsko naselje", to pa vem..., malo zafrkancije, ko vprašaš lublančana in kje živi, odgovori u "fužinama", ha ha, pa ne mi zamerit zafrkancijo, samo tako je..., spet smetim forum, admin bolan, jaro, bre briši..., dobro zdaj je lepo urejena četrt imajo tudi 13 teniških igrišč, smo imeli tam pa tudi partnerja maxa, ki je za nas delal vodne turbine..., je pa pred mesecema preminil..., naj mu da bog mir in pokoj...
Sem zrasel za enih 15 cm. .Lep pozdrav v Kočevje.
jozl52 Stariji vodnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 788 ČLAN OD: : 2016-09-07 DOB : 72 kočevje
Naslov komentara: Re: Kasarna Fužine Ljubljana 16.01.22 19:46
mirko varačam pozdrav u idrjo...
Alex959 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2022-07-11
Naslov komentara: Re: Kasarna Fužine Ljubljana 11.07.22 15:17
AndrejaLJ (citat):
Istraživam Kasarnu Fužine, koju je vojska koristila od 1958 do 1976. Nalazila se ispod bivšeg aerodroma na drugoj strani železnice. U njoj bio je autopark vojske i poligon za vožnju teretnih vozila. Zna netko nešto o njoj?
Pozdrav, Ja sam bio u kasarni Fuzine u vojsci od septembra 1979 do juna 1980, poznati su mi ovi objekti sa prve slike. Bio sam vezista u vodu veze 31.divizije.Pored naseg voda u istoj kasarni su se nalazili i tehnicki vod kao i jedan vod vojnika iz 16te brigade, bilo nas je negde oko stotinak vojnika i desetak staresina. Na satelitskom snimku se vide sledeci objekti kasarne Fuzina gledano odozdo na gore: Objekat spavane, Prirucni magacini, Kuhinja, Vojnicki klub, Dva hangara (desno) gde su bile smestene samohodke, dugacki objekat je garaza naseg voda i bataljona za elektronsko izvidjanje, levo su tehnicka radionica i garaze 16te brigade, ispred njih je benzinska pumpa.