FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Par informacija o viđanim crncima.. Bilo ih je 40 .. Iz Namibije ih je Bilo 30 i pripadali su pokretu SWAPO(pokret za nezabosnosz) Iz JAR-a ih je bilo 10 i pripadali su pokretu ANC( Africki nacionalni kongres za nezavisnost) Znaci radilo se o ljudima od 20-50 godina starosti , Nelson Mendela je bio tada u zatvoru i on im je bio duhovni vodja ka slobodi Afrike naravno od bjelaca Koji su ih tamo ugnjetavali pljackali ubijali..Uz mene bio je jos jedan prijatelj iz Zg. I mi smo brinuli o njima prevodili im nastavu na Engleski.. Sluzio sam u Majskoj klasi 87g odlazio tri puta tjedno na kosarkaski trening u klub DINAMO PANČEVO..
Naslov komentara: Zdravo Iztok ja sam bio tamo oktobarska 82 2 vod.. Rile Ristić iz Sarajeva Pozdrav brate 11.06.21 12:51
sloiztok (citat):
zdravo bio sam u prekomandi u pančevu od 20.06 1982 pa do 15.02 1983.kasarna je bila pored aviopiste.bilo sam u diverdzantskoj jedinici.komandir nam je bio kap.Lukić.kad udario strojevi korak,bio pravi zemljotres.pa ako je bio neko od vas tad tamo,molim da se javi da malo popričamo
Par informacija o viđanim crncima.. Bilo ih je 40 .. Iz Namibije ih je Bilo 30 i pripadali su pokretu SWAPO(pokret za nezabosnosz) Iz JAR-a ih je bilo 10 i pripadali su pokretu ANC( Africki nacionalni kongres za nezavisnost) Znaci radilo se o ljudima od 20-50 godina starosti , Nelson Mendela je bio tada u zatvoru i on im je bio duhovni vodja ka slobodi Afrike naravno od bjelaca Koji su ih tamo ugnjetavali pljackali ubijali..Uz mene bio je jos jedan prijatelj iz Zg. I mi smo brinuli o njima prevodili im nastavu na Engleski.. Sluzio sam u Majskoj klasi 87g odlazio tri puta tjedno na kosarkaski trening u klub DINAMO PANČEVO..
Čuo sam priču dok sam bio u JNA da su ti crnci iz Pančeva ( jedan kontigent) poginuli u nesreci transportnog aviona.
Pored obuke u Pančevu su bila locirane i dvije diverzantske jedinice. Div. odred I armijske oblasti i još jedna diverzantska jedinica, koja je zanimljiva i mogla bi se svrstati pod nešto " mistično"
Novembar 1984, VP 2015, 2. vod. Ima li tu još nekog iz našeg odreda, iz generacije april/ novembar 1984 ?
Zdravo !
Zdravo, 4 Novembra 1984 sam usao zajedno u kasarnu sa Becic Predragom kolegom pravnikom iz Podgorice, cuo sam se sa samo par puta sa njim posle odsluzenja. Bio sam u raketnom divizionu pod komandom majora Tomica. Stari vodnik Nikola Dejanovic komandir voda i vodnik Dragan Zivotic. Mi smo bili u prizemlju paviljona a iznad su bili raketasi to jest raketna divizija. K - dant je bio kapetan iz Čačka Milanović sa njim je radio i vodnik iz Štipa, divan momak Blažo Krstev kojeg bi voleo da čujem 063 83 45 578 na viber. Poznavao sam i Dervišića iz raketne baterije a voleo bi da mi se javi Davidović iz Zagreba kao i Polšenski Damir iz ABHO voda. Naravno neka mi se jave svi oni koje sam poznavao i koji su mene poznavali. Svima znanima a boga mi i ne znanim a da su novembarci 84/85 svima veliki pozdrav iz Prokuplja od Ivice Dinic.
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Pančevo kasarna Stevica Jovanović VP 2015