FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez
evo još jedan pripadnik V.P 2015 diverzantski odred GŠ,baš me interesira šta je sa mojim oficirima ,tada su bili poručnik risto perišič ,vodnik Nikolić,pukovnik kadrija muminovič,poručnik Milovanović..javite se suborci..generacija 84,naravno aprilska najbolja
dpuric GENERAL JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3431 REPUTACIJA : 564 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 54 Kraljevo
Medalja za VZ Znacka PV BROJ POSTOVA: : 2977 REPUTACIJA : 38 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Pančevo kasarna Stevica Jovanović VP 2015 18.10.13 18:13
U Pancevo nije samo "MISTIČNA I MISTERIOZNA" V.P. 5000 Pančevo, vec je puno njima poznata kao tenkovska i evo jedan tenk sto je postavljeno izpred kasarne.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24335 REPUTACIJA : 657 ČLAN OD: : 2012-10-30
Dali ima neko da je sluzio pred sami rat 90. 91 i 92 kod kapetana Vukovića, vezisti, sjećam se Jurišević Davora, pravi jaran, Dragan Mladenović iz Vranja, završili smo u istočnoj Slavoniji i tamo naj..... kao žuti...bili momci niko nije imao pojma šta se dešava.... ako ima neko da je služio u to vrijeme da se javi....al sam kapetana Vukovića derao u basketu, bio gospodin čovjek...pa zastavnik Ličar...spasio me zatvora od 60 dana, pa zastavnik Obradović ...ako iko išta zna od tih ljudi neka napiše...veliki pozdrav.
lacoš Kapetan I klase
znacka PV BROJ POSTOVA: : 4005 REPUTACIJA : 16 ČLAN OD: : 2012-12-07
Dali ima neko da je sluzio pred sami rat 90. 91 i 92 kod kapetana Vukovića, vezisti, sjećam se Jurišević Davora, pravi jaran, Dragan Mladenović iz Vranja, završili smo u istočnoj Slavoniji i tamo naj..... kao žuti...bili momci niko nije imao pojma šta se dešava.... ako ima neko da je služio u to vrijeme da se javi....al sam kapetana Vukovića derao u basketu, bio gospodin čovjek...pa zastavnik Ličar...spasio me zatvora od 60 dana, pa zastavnik Obradović ...ako iko išta zna od tih ljudi neka napiše...veliki pozdrav.
Pozdrav ozren,dobrodošao na forum. Forum se bavi vremenom do 18.7 1991g(određeno pravilom foruma),pa molim te izbjegavaj pisati o vremenu nakon toga datuma,odnosno služenju u vojsci nakon toga datuma.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
ozren Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 REPUTACIJA : 0 ČLAN OD: : 2014-07-22
Joj, ja se izvinjavam nece se ponoviti, hvala na upozorenju...tačno tako poslije tog datuma ništa nije bitno...još jednom se izvinjavam ....veliki pozdrav.....
stole doboj Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 REPUTACIJA : 0 ČLAN OD: : 2015-05-24
Pančevo, 87/88, VP 2015, diverzanti - odred za zaštitu generalštaba. Služio 12 mes. u istoj kasarni. Prijatne uspomene, preživljavanje, Deliblatska pješčara, vežbe kod Morave, letenje sa helikopterom... !!! Ima li neko slike iz tog vremena? Tražim kasarnu na GoogleEarth, ali nije više ista...
oštećena je u bombardovanju...
Levajac Gušter
BROJ POSTOVA: : 11 REPUTACIJA : 0 ČLAN OD: : 2015-07-19
Našaje kasarna bila je jako specifična... U jednoj zgradi nas je bilo cca 90 (3 voda) diverzanta, u susednim zgradama bili su izviđači. Bilo je i nekoliko pozadinaca (kuvari, vešeraj, šoferi), bila je tu i ambulanta sa stacionarom i zubaricom, pozadi kasarne (još u krugu žice) bila je asfaltna staza, šumarak i poligon za specialne vežbe (lokomotiva, jarak za vodu, zid cca 5m, električki dalekovod.).. a imali smo još jednu specifiku: u krugu kasarne su se motali neki crnci, za koje se pričalo da imaju samo 6 mes. obuke i da odlaze u JAR... Takođe je naša obuka bila 12 mes, - skijanje, preživljavanje, explozivi, Deliblato, Zapadna Morava... Pozdrav
To je to doba...snajperska gađanja u Đakovu - Nabrđu... puško mitraljez na ulazu u odred... kad uđeš prvo vidiš cevku. Matori brkati džudista... Crnci su pušili cigare 57. Bili su oduševljeni. Prva tura se vratila u Afriku ali su ih oborili pri sletanju pa su poslali novi kontigent.
Levajac Gušter
evo još jedan pripadnik V.P 2015 diverzantski odred GŠ,baš me interesira šta je sa mojim oficirima ,tada su bili poručnik risto perišič ,vodnik Nikolić,pukovnik kadrija muminovič,poručnik Milovanović..javite se suborci..generacija 84,naravno aprilska najbolja
Video sam ga pre 5-6 godina kod frizera na šišanju ništa se nije promenio...
Levajac Gušter
Aprilska klasa 1980,baš kad je umro drug Tito - v. p.2875/20b Pančevo.Komandir čete kapetan I.klase Boško Dukić.Komandir voda podporučnik Nikolov Dobre.
Ute Gurović Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 REPUTACIJA : -1 ČLAN OD: : 2015-07-29 SLO-Brežice
Aprilska klasa 1980,baš kad je umro drug Tito - v. p.2875/20b Pančevo.Kasarna Stevica Jovanović,na desnoj strani ceste prema Kovinu.Komandir čete kapetan I.klase Boško Dukić.Komandir voda podporučnik Nikolov Dobre.
Matori_85 Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 REPUTACIJA : 0 ČLAN OD: : 2016-01-25 Toronto
Pozdrav! Ja sam bio u Pancevu,raketas, Stevica Jovanovis kasarna, Decembar 85 do Decembra 86, Raketni divizion, komandant major Tomic, komandant raketne baterije porucnik Dervisic Bajro.
SveJug Poručnik
Medalja za VZ Znacka PV BROJ POSTOVA: : 2977 REPUTACIJA : 38 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
zdravo bio sam u prekomandi u pančevu od 20.06 1982 pa do 15.02 1983.kasarna je bila pored aviopiste.bilo sam u diverdzantskoj jedinici.komandir nam je bio kap.Lukić.kad udario strojevi korak,bio pravi zemljotres.pa ako je bio neko od vas tad tamo,molim da se javi da malo popričamo
Pozdrav za SVE.....ja sam tamo boravio od oktobra.81 do decembra 82.......a kap. Lukić je bio u VP 2022 (Diverzanti I Armije- Beogradska vojna oblast), mislim da je iz Garde premešten u VP 2022.....
Rille62 Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 REPUTACIJA : 0 ČLAN OD: : 2021-01-08 Sarajevo
Pozdrav iz Slovenije-Ptuj. Generacija nov.1984 - 1985 kod kap. Lukiča, diverzanti.Po obuki sam radio u kantini, spavao u sobi sa Draganom iz Crne gore.
šegula Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 REPUTACIJA : 0 ČLAN OD: : 2021-01-21
Pozdrav! Ja sam bio u Pancevu,raketas, Stevica Jovanovis kasarna, Decembar 85 do Decembra 86, Raketni divizion, komandant major Tomic, komandant raketne baterije porucnik Dervisic Bajro.
Pozdrav. Ja sam posle obuke-diverzant, radio u kuhinji prvo na đuboksu a posle na izdavanju hrane. Dosta sam trčao na poligonu, gdje je slovenac Emil radio vježbe na drogu, jedna generacija pred nama. lp
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Pančevo kasarna Stevica Jovanović VP 2015