FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Titov Veles 25.06.18 18:05
Dobro došao na forum, [You must be registered and logged in to see this link.]!
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
radoslav Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 10 ČLAN OD: : 2009-05-14 DOB : 53 Beograd&Barajevo
Naslov komentara: Re: Titov Veles 25.07.18 21:22
Zlatnik (citat):
radoslav (citat):
Lala Basaid (citat):
radoslav gde je ovo slikano ja sam bio u Veles 3 meseca i 22 dana
Slikano u bašti Doma JNA ....tu sam radio kao čuvar
Ili kako ga mi u Velesu nazivamo "Oficirski" Skoro svake veceri smo igrali biljard (u potkrovlju) ili ping-pong (stoni tenis) u sali ispred kojoj si se ti slikao. Posle toga smo sedeli u basti, popili po neko pice, a vojni orkestar je svirao, igralo se i pevalo ... Eeeeh dobra stara vremena ...
Da bas tako kako si naveo....a gde je stoni tenis sala bila tu su bile i spavaone za nas koji smo radili
oficir s ruzom voli ovaj upis
Crveni Marko Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2018-08-27
Naslov komentara: Crveni Marko 29.08.18 14:04
Pozdrav svim vojnicima koji su sluzili voeni rok u kasarni u T.Veles i kod Marka Angelovskog . Posebno pozdravljam sve one koi se secaju crvenog Marka, t.j. mene, kako sta su: Zagorac, Aleksa, Barun, i sve one koi me imenjuju u Forum b.p.JNA. Naki se interesuju gde sam. Neki i znaju. Ziv sam i zdrav, zivim u Veles. Tacno je. Bio sam KV,KC, i Oficir bezbednosti. Radio sam u JNA i u ARM. Penzionisan sam u 2003 godine u cin Potpukovnik. Svi vojnici kome sam bio pretpostavljen, znate kakav sam bio kako oficer i covek, pa o sebi nebih ovom prilikom govorio. Tacno je da sam bio strog, ali pravican. Obucavao i vaspitavao. Bio sam gord na svoje vojnike i jerinicu. Nisam subjektivan, bili smo naj bolji.Neka se sete samo vojnici koji su na vezbi "Jedinstvo 83" prikazali svetskoj javnosti Rucne bacace "Osa" i "Zolja". Na osmat- racnici su bili Predsednik predsednistva SFRJ - Mika Spiljak, sa politicko i voeno rukovodstvo Jugoslavije i svi voeni predstavnici (atesea) Nato pakta, Varsavskog ugovora i Nesvrstanih zemalja sveta. 6 raketa je ispaljeno, 6 tenka je pogodjeno. neki bi i promasili, moji ne, jer su bili obuceni. Za moje prvo javljanje ovom prilikom mislim daje dovoljno. Zeleo bih da vas sve vidim i razgovaramo o starim vremenima, ali je to nemoguce. Ipak ako nekada prolazite kroz Veles - potrziteme. Javite se. Isti sam kakav me znate. Marko.....
oficir s ruzom, span and maj/90/91 vole ovaj upis
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Titov Veles 29.08.18 14:38
Doro došao na forum, [You must be registered and logged in to see this link.]! Svakako imaš dosta uspomena iz JNA, pa bi bilo lijepo da ih podijeliš s nama...
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15049 ČLAN OD: : 2009-05-01
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Titov Veles 29.08.18 16:09
Crveni Marko (citat):
Pozdrav svim vojnicima koji su sluzili voeni rok u kasarni u T.Veles i kod Marka Angelovskog . Posebno pozdravljam sve one koi se secaju crvenog Marka, t.j. mene, kako sta su: Zagorac, Aleksa, Barun, i sve one koi me imenjuju u Forum b.p.JNA. Naki se interesuju gde sam. Neki i znaju. Ziv sam i zdrav, zivim u Veles. Tacno je. Bio sam KV,KC, i Oficir bezbednosti. Radio sam u JNA i u ARM. Penzionisan sam u 2003 godine u cin Potpukovnik. Svi vojnici kome sam bio pretpostavljen, znate kakav sam bio kako oficer i covek, pa o sebi nebih ovom prilikom govorio. Tacno je da sam bio strog, ali pravican. Obucavao i vaspitavao. Bio sam gord na svoje vojnike i jerinicu. Nisam subjektivan, bili smo naj bolji.Neka se sete samo vojnici koji su na vezbi "Jedinstvo 83" prikazali svetskoj javnosti Rucne bacace "Osa" i "Zolja". Na osmat- racnici su bili Predsednik predsednistva SFRJ - Mika Spiljak, sa politicko i voeno rukovodstvo Jugoslavije i svi voeni predstavnici (atesea) Nato pakta, Varsavskog ugovora i Nesvrstanih zemalja sveta. 6 raketa je ispaljeno, 6 tenka je pogodjeno. neki bi i promasili, moji ne, jer su bili obuceni. Za moje prvo javljanje ovom prilikom mislim daje dovoljno. Zeleo bih da vas sve vidim i razgovaramo o starim vremenima, ali je to nemoguce. Ipak ako nekada prolazite kroz Veles - potrziteme. Javite se. Isti sam kakav me znate. Marko.....
Veliki pozdrav za mojeg nekadašnjeg zapovjednika Sjećate se Krivolaka 82" i ono: " Hoćemo Marka!"
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 29.08.18 16:19
Pozdrav i ZAGORCU! Drago mi je što se javio poslije odsustva. Očekujemo lijepe priče
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Titov Veles 29.08.18 16:38
Pozdrav i vama, nakon dugo vremena opet sam doma. Valjda bude sve dobro da izvršim pripreme i samu berbu. Posebno mi je drago što se javio Crveni Marko.
Lala Basaid Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 453 ČLAN OD: : 2014-01-09
Naslov komentara: Re: Titov Veles 29.08.18 21:31
Crveni Marko (citat):
Pozdrav za crvenog Marka bio sam vas vojnik Januarska klasa 1987 u 2 vodu mitraljesko odeljenje komandir voda st.vod.Pavicevic do 15 maja pa karaula nikolic dojransko jezero.Kao staresina ste bili odlicni bili ste porucnik 1987 a i 3 ceta je bila naj bolja POZDRAV ZA CRVENOG MARKA iz KIKINDE.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 30.08.18 2:29
Usput, druže Crven Marko, ako ne tajiš, koja si klasa bio na VA? Moguće da smo dijelili iste muke i radosti u isto vrijeme
Crveni Marko Gušter
Naslov komentara: Re: Titov Veles 30.08.18 13:13
Pita me neko od Vas, koja sam bio klasa na VA?. Nisam sa VA. Bio sam u SRO - Bileca -47 klasa' Na staziranju u Pivci u Sloveniji. JNA je imala potrebe od oficira, te me je kom. bataljona ubedio da ostanem u armiji, sto sam i ucinio.(Dali sam dobro uradio o tome ne bih sada). Posto nisam imao VA, slabije sam napredovao. Sa ocenom "Odlican" u cinu Porucnika bio sam 9 go- dina. Takvi su bili propisi. Oformio sam Visokoobrazovanje dok sam bio KV. Kao oficir u pesadiji, cini mi se da sam zenaljsku kuglu po Ekvatoru obikolio naj manje 2 puta. Naradio sam se posteno dok sam bio komandir voda i cete, pa i kasnije kad sam bio Oficir bezbednosti. Pamte vojnici pokretna logorovanja, obuke i bezbroj gadjanja, izrada bunkera i sklonista, vodovoda, gasenje pozara, i sve drugo sto vojska radi. Drago mi je i mirno spavam sto vojnici kojima sam bio predpostavljen, zivi i zdravi vratili se kuci' To sto je vojska za vreme pokretnog logorovanja na Krivolaku skandirala "Hocemo Marka", neka oni pricaju o tome. Valjdaje bilo razloga.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 30.08.18 19:17
Moraću da se vratim na početak teme, jer je nisam detaljno pratio.
Lala Basaid Vodnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 30.08.18 20:35
Pitanje za crvenog Marka komandira 3 cete dali je por.ILIJA NAJDOVSKI u Velesu on je bio komandir 3 voda i cinimi se da je aprila otisao u Izvidjace sa par vojnika iz nase cete to je bilo 1987 poz od Lale
Crveni Marko Gušter
Naslov komentara: Re: Titov Veles 30.08.18 20:50
.Porucnik Ivan Najdovski je penzionisan u cinu Majora, i zivi u Velesu. Pozdrav od Marka.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Titov Veles 31.08.18 21:11
Prosto zavidim Marku koliko mu raste srce čitajući redove svojih vojnika na ovom forumu. Svakako, zasluženo poštovanje. Neuobičajena je Markova vojnička karijera. Zbog njegovjih kvaliteta, trebali su ga poslati na VA, ali je smetala potreba službe (zbog koje mu je ponuđeno da se aktivira). Šteta!
Lala Basaid Vodnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 31.08.18 21:33
Naj bolji delio je zadnju cigaru sa vojskom pozdrav nasem komandiru 3 cete MARKU
Lala Basaid Vodnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 05.09.18 19:44
Pozdrav za Marka posto mi je komandir 2 voda bio st.vod.Pavicevic dali znate nesto o njemu pozdrav
Crveni Marko Gušter
Naslov komentara: Re: Titov Veles 08.09.18 13:21
Pavicevic je u Nisu. Toliko znam o njemu. Marko.
Lala Basaid Vodnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 08.09.18 19:22
Pozdrav za Crvenog Marka naseg komandira hvala za obavestenje za st.vod.Pavicevica.Pisao sam i dan danas se jako dobro secam bio sam Januarska klasa 1987 kada ste uvece u hodniku dosli da se predstavite da ste vi komandir 3 cete i da cemo deliti i dobro i zlo secam se i gornji i donji orizara javorskog puta bio sam dva puta na strazi na otavici pokretnog logorovanja zadnji dan pokretnog logorovanja kada smo uvece trebali da se vratimo u kasarnu prevoz za Markovu cetu nema to vece smo pokisli kao misevi bili smo blizu PRILEPSKOG JEZERA vozila su dosla negde oko 01 cas ali Markova ceta je izdrzala to necu nikad zaboraviti.Pozdrav za MARKA
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Titov Veles 19.10.18 20:03
Crveni Marko (citat):
Pita me neko od Vas, koja sam bio klasa na VA?. Nisam sa VA. Bio sam u SRO - Bileca -47 klasa' Na staziranju u Pivci u Sloveniji. JNA je imala potrebe od oficira, te me je kom. bataljona ubedio da ostanem u armiji, sto sam i ucinio.(Dali sam dobro uradio o tome ne bih sada). Posto nisam imao VA, slabije sam napredovao. Sa ocenom "Odlican" u cinu Porucnika bio sam 9 go- dina. Takvi su bili propisi. Oformio sam Visokoobrazovanje dok sam bio KV. Kao oficir u pesadiji, cini mi se da sam zenaljsku kuglu po Ekvatoru obikolio naj manje 2 puta. Naradio sam se posteno dok sam bio komandir voda i cete, pa i kasnije kad sam bio Oficir bezbednosti. Pamte vojnici pokretna logorovanja, obuke i bezbroj gadjanja, izrada bunkera i sklonista, vodovoda, gasenje pozara, i sve drugo sto vojska radi. Drago mi je i mirno spavam sto vojnici kojima sam bio predpostavljen, zivi i zdravi vratili se kuci' To sto je vojska za vreme pokretnog logorovanja na Krivolaku skandirala "Hocemo Marka", neka oni pricaju o tome. Valjdaje bilo razloga.
Zbog toga smo mi svi išli jedan po jedan kod oficira za bezbjednost. Žao mi je što ste Vi zbog toga vjerojatno imali problema,ali još i danas mi je drago što smo onda imali hrabrosti to jasno i glasno artikulirati. Javite se ponekad na forumu.
Lijepi Vam pozdrav i dobro zdravlje.
radoslav Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 10 ČLAN OD: : 2009-05-14 DOB : 53 Beograd&Barajevo
Naslov komentara: Re: Titov Veles 02.11.18 18:56
Crveni Marko (citat):
Veliki pozdrav Za Crvenog Marka (kapetana tadasnjeg kada sam sluzio domovini).....secam se kada me je u 3h ujutru kapetan Marko me uhvatio na spavanju u Domu JNA a bio sam dezuran a ja razvukao cebe jastuk na fotelju i spavam li spavam a kapetan Marko lupa li lupa na vrata od Doma .....ah davno bese ali se ne zaboravljaju takve stvari Takodje mi pozdravite puno ex komandira 3 cete tadasnjeg porucnika Ivana Najdovskog .....imam njegov mobilni zvao sam ga ali mi se nije javio.....
Lala Basaid Vodnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 13.11.18 18:32
Pozdrav za porucnika Marka koji je obucavao dobre GRANICARE
Lala Basaid Vodnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 17.01.19 18:50
Na danasnji dan 17.01.1987 sam se javio na slizenje vojnog roka u kasarni u TITOV VELES 3 ceta 2 vod.mitraljesko odelenje komandir 3 cet.POR.MARKO ANGELOVSKI
Matjaž T.V. Gušter
BROJ POSTOVA: : 11 ČLAN OD: : 2017-12-31 Šentjur-Slovenija
Naslov komentara: Re: Titov Veles 25.01.19 19:57
Crveni Marko (citat):
Pozdrav Marko, Ja sam služio kod vas celu godinu generacija 87-88. Bio sam kao desetar generacija (Gadžun Senad popio kiselinu,Šafran Atila,vozač Čordaš,Aličič Hajrudin......) težko čete se setiti prošlo puno godina i generacija. Šteta, da se nismo sreli prošle godine bio sam u Velesu i kod kasarne. Imam planove opet ,da idem pa se možda tada sretnemo. Puno zdravlja i sretno
Matjaž Jazbec Slovenija
Lala Basaid Vodnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 26.01.19 13:37
Pozdrav Jazbec od tvoje klase jeli si dobar eto i MARKO se javio dali si se cuo sa MIGLIC BOGDANOM iz Litije
Lala Basaid Vodnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 29.01.19 13:56
Pozdrav za POR.MARKA ANGELOVSKOG pozdravite por.ILIJU NAJDOVSKOG od generacije JANUAR 1987 poz.iz kikinde
Voyager62 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2019-06-04 DOB : 62 Negotin
Naslov komentara: Re: Titov Veles 04.06.19 14:31
Veliki pozdrav za Marka Angelovskog, mog komandira POV i zamenika komandira čete (jul-decembar 1981.) Ubedljivo najbolji starešina koga su svi uvažavali i obožavali u POV-u. Komandir Marko je znao i umeo da bude jako strog kad treba, ali niko od vojnika nije bio maltretiran. Naprotiv, Marko je znao da od nas napravi dobre vojnike, pa i ljude. Naučio nas je strojevom koraku tako da smo većina iz našeg voda gazili u Zastavnom vodu. Posebno mi je drago što sam posle 38 godina naišao na informaciju na ovom forumu o čuvenom Crvenom Marku. Veliki pozdrav i svima koji su služili VP 5912 Titov Veles.
gorandamnjanovic Gušter
BROJ POSTOVA: : 17 ČLAN OD: : 2013-09-14 AR
Naslov komentara: Re: Titov Veles 05.09.19 21:56
evo me posle malo duzeg vremena poz za sve vas.moze li neko da mi javi ako zna nesto o Vodniku Sobak slavku,hvala poz
Matjaž T.V. Gušter
Naslov komentara: Re: Titov Veles 09.01.20 19:59
Lala Basaid (citat):
Pozdrav Jazbec dobro sam da Novicic je imao saobracajku 1989 dali se secas bio je mali zvali smo ga Lala bio je samnom Novicicem i Atilom u odeljenje mitraljesko u drugi vod on mi je rekao cujemo se on je od mene oko 70 km ali se nismo videli on je bio kod mene ali ja sam bio na poslu cujem se i sa Jugoslavom on je iz Zajecara isto je bio samnom u odeljenje i on je bio kod mene isao je za Kikindu ali ja opet bio na posao i eto sad si se i ti javio sto mi je drago pozdrav od mene slikaj Kasarnu.
Lala pronašao sam Atilo. Kad sam stavio slike iz Makedonije na FB mi se javio.
Poslao sam mu link ovog foruma pa nadam se, da se pridruži.
Pozdrav. Matjaž
Matjaž T.V. Gušter
Naslov komentara: Re: Titov Veles 09.01.20 20:24
Lala Basaid (citat):
Pozdrav Jazbec od tvoje klase jeli si dobar eto i MARKO se javio dali si se cuo sa MIGLIC BOGDANOM iz Litije
Lala ne nađem tog Miglic Bogdana. Je mogučnost, da je njegovo prezime Meglič?
lp Matjaž
Lala Basaid Vodnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 12.01.20 18:21
Pozdrav Jazbec sa Atilom se cujem tel.ja sam rekao da sam te pronasao moje ime je Dina na granici su me zvali Lala Bogdan se preziva MIGLIČ iz Litije no nije problem dali si dobro neznam gde moze biti Bogdan pozdrav Jazbec pozdravicu i Cordasa vidim ga redovno cujemo se Javi ako si jos nekog pronasao poz Lala
Lala Basaid Vodnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 17.01.20 14:10
Na danasnji dan 17.01.1987 sam se javio u kasarni u TITOV VELES u JNA 3 CETA 2 VOD nisandzija na mitraljezu 7,9 M53 komandir cete POR.MARKO ANGELOVSKI jako dobar covek.
Lala Basaid Vodnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 14.02.20 19:48
Na danasnji dan 14.02.1987 sam polagao zakletvu T.VELES
Lala Basaid Vodnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 17.01.21 12:23
Na danasnji dan sam stigao u TITOV VELES na osluzenje vojnog roka 17.01.1987 3 ceta komandir POR.MARKO ANGELOVSKI pozdrav klaso
šole voli ovaj upis
Vozač 7036 Gušter
BROJ POSTOVA: : 29 ČLAN OD: : 2020-02-06 DOB : 66 Ljubljana
Naslov komentara: Re: Titov Veles 26.07.21 14:47
ZAGORAC (citat):
Zgrada u obliku slova L, crveni krov na gornjoj slici,tu je bila vatrogasna služba. Kroz tu sam kapiju 25.06.82. napustio Veles.
Pozdrav Zagorac. Ja sam bio aprilska 1981/1982 u kasarni Štip vp 7036/7. Dali se sječaš zime i jaku snežnu oluju kad je stao sav saobračajni promet po cjeloj Makedoniji??? Tada je bilo u tranzitu peko hiljadu kamiona iz Turčije prema Nemčiji i sve je stalo.
Lala Basaid Vodnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 17.01.22 18:00
Na danasnji dan 17.01.1987 sam se javio na sluzenje vojnog roka u Kasarnu u TITOV VELES 3CETA 2 VOD MITRALJESKO ODELENJE nisancija na mitraljezu 7.9mm komandir cete por.Marko Angelovski komandir voda st.vod.Pavicevic pozdrav Januarskoj klasi
goran9030 voli ovaj upis
ZAGORAC Kapetan
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Titov Veles 27.06.22 8:04
Gospodine druze generale, znas ti ovo bolje nego sto je izpalo. Em dupla slika, em sto ne opise koga predstavla i u kom smislu. I drago nam je da si svatio.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Titov Veles 27.06.22 14:03
SveJug (citat):
Gospodine druze generale, znas ti ovo bolje nego sto je izpalo. Em dupla slika, em sto ne opise koga predstavla i u kom smislu. I drago nam je da si svatio.
Poštovanje, popraviti će moderatori (nadam se). Tko je na slici nisam namjerno napisao, možda se prisjete oni koji su služili u Titovom Velesu.
Lp
goran9030 voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Titov Veles 31.07.22 11:15
Ispravak odrađen, samo javite ako još nešto treba
_________________ In medias (t)res...
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Titov Veles 31.07.22 11:28
goran9030 (citat):
Ispravak odrađen, samo javite ako još nešto treba
Zahvaljujem, što se tiče gospodina sa slike, nadam se da će ga se sjetiti oni koji su služili u Velesu.
Lp
goran9030 voli ovaj upis
Lala Basaid Vodnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 31.07.22 21:20
Naravno da cemo ga se secati moj komandir 3 cete por.Marko Angelovski veliki pozdrav
span Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2014-07-14 DOB : 64 Zagreb,Hrvatska
Naslov komentara: Re: Titov Veles 17.09.22 9:51
U travnju(aprilu) 1982. sam došao u Štip VP 7036/19 MAD!Nakon 2-3 dana,cijela ekipa "aprilaca" zajedno sa mnom je otišla u otkomandu u T.Veles,na obuku!VP 5912/32 MAD Haubička baterija 122mmD30.Kapetan Kostič,poručnik Kostovski,stažisti Osmani i Raduljesković...Sedam mjeseci(nakon obuke,u Štip su se odma vratili samo kaplari...Velika vježba na Krivolakukrajem desetog i početkom 11-og mjeseca!Povratak u T.Veles i nagla promjena,svi "aprilci" idu u Štip.nazad ...U Velesu kroz obuku upoznao famozna mjesta Javorski put i slična...mi kao artiljerci smo stvarno dobro prolazili,uspoređujuči se sa pješadijom iz ona dva PB, i izviđačkom četom...večina obuke u kasarni,tu i tamo odlazak na Javorski put...Artiljerijsko gađanje na Krivolaku...Grad,T.Veles,za mene kao rođenog Zagrepčana je bio malo smješan,sve mali,stalo u par uluica...Oficiro čudaci,kapetan Kostić isprepadani karijerist,a poručnik Kostovski se u stvari aktivirao,kao rezervni oficir!Inače,imao je koliko znam,strica generala!Mene je gotivio,pa me nakon 5 mjeseci "unaprijedio" u razvodnika i postavio za baterijskog evidentičara,iliti ćatu,ničim izazvan...Taj dio službe u Velesu je bio bolji dio,jer povratkom u Štip,sve se stubokom promijenilo,kao da se služi neka druga vojske,samo ista uniforma i isti riječnik!!!No to je druga priča...Još malo o velesu...Tamo smo zatekli "oktobarce", sve neki "studenti"...upisala djeca fakultete pa došli služiti vojsku,18-godišnjaci (ja sam imao več 22,5 godine) kaplari,nadobudni,umišljeni,dosta tanke pismenosti,a pogotovo znanja o životu...ali,bili su nam pretpostavljeni....nekako je to išlo...pamtim neke ljude,Darko Glavaš,gotovo jedini Zagrepčan za svih 13 mjeseci i 10 dana službe,na žalost pokojni, slovenci jure i Igor Hribar,nisu u rodu, Zemunac Rajić,Nišlija Tomič,Beograđanin Tarbuk,Mađar Cerna,Aleksijević,Denič,Ristić,iz raznih gradova srbije,više ne pamtim koj iz kojeg, Borče Mihajlovski iz Tetova,Vicković iz Splita,Hajdarević Brčko,Osmić Kalesija,još bi se pronašlo pokoje ime u memoriji,ali,trenutno ne ide...
goran9030 voli ovaj upis
Lala Basaid Vodnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 17.01.23 15:27
Na danasnji dan 17.01.1987 sam stigao u kasarnu u TITOV VELES na sluzenje vojnog roka 3 ceta 2 vod mitraljesko odelenje nisandzija na mitraljezu M53 komandir cete MARKO ANGELOVSKI poz klaso
goran9030 and Jovan0 vole ovaj upis
Lala Basaid Vodnik
Naslov komentara: Re: Titov Veles 27.02.23 19:39
Pozdrav za Crvenog Marka mog komandira 3 cete januarska 1987 procito sam da je POR ILIJA NAJDOVSKI preminuo dali je tacno poz
Jovan0 voli ovaj upis
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Titov Veles 08.01.24 18:00
Na današnji dan, davne 1982 stigao u kasarnu.
VBČ KONTRA ADMIRAL