FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Re: Turizam 18.07.19 14:14
Vojnik Graničar (citat):
Ako vam se ne sviđa idite u Afriku, Indiju, takve dolje jedva čekaju.... Zaobiđite nas u velikom krugu. Vidimo mi preko televizije i interneta tu vašu civilizaciju, nedaj je bože nikome.
VBČ (citat):
Uh, nek si nam i rekao. Kako se toga nismo prije dosjetili...
Dobar komentar koji pogadja "u sridu":
Ljiljana Martinović
Budale primitivne, bave se turizmom a nikako da im sine neka žarulja u tim šupljim lubanjama, da svaki nezadovoljni gost nije "Pale sam na svijetu", da svatko ima svoju rodbinu, prijatelje, poslovne suradnike... i da jedan nezadovoljan bivši gost, može odvratiti stotine i tisuće potencijalnih-budućih gostiju, od dolaska u HR. Stotina, po stotina, tisuća, po tisuća, i ode turizam u 3PM...... to "odlaženje u 3 PM" je upravo u tijeku. Nekultura je ogroman, nacionalni problem, ne radi se samo o pojedincima. Ako zemlja ima 80% kulturnog svijeta, onih 20% primitivaca može z.sr.ti ugled zemlje do gospodarske katastrofe.
Puno je pripametna ova Ljiljana Martinović. Baš se vidi da joj je kultura bolja strana, da i ona spada u onih 20%. Ljiljana otiđi tamo u Njemačku i Francusku pa nam javi šetaš li mirno islamskom državom.
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15044 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Turizam 18.07.19 14:36
Treba prvenstveno imati kulturu, opću pa i onu ponašanja, potom osjećaj za poslovanje, mušterija je uvijek kralj jer mi ovisimo o njemu, a ne on o nama. Postoje zakonitosti poslovanja i tržišta, valja ih naučit i proučit prije se netko dadne u business. Uslužna djelatnost je posebno delikatna. Ljudi ne vole kad ih se pravi budalama, osobito ne ako to još skupo plate. Ne vole, ne opraštaju i šire dalje.
Naslov komentara: Re: Turizam 18.07.19 15:29
Brutalna pohlepa u turizmu
Ne ide to tako, društvo! Pohlepa vas izluđuje, nekontrolirana pohlepa u kojoj ništa dobroga nema. Niti je ikada bilo. Ne čini vas sretnim niti ovo što sad imate i uvijek ćete pokušati izmusti još. Propadate, a s vama propada i taj naš čuveni turizam jer to zbilja više nitko ne more platit“
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Turizam 18.07.19 15:43
Treba to uglavnom prepustiti tržištu. Ipak je i pored kuknjave svake godine sve više apartmana. Ako je privatni kapital krivom procjenom pogrešno uložen i ne vraća se i ne oplođuje, to je rizik privatnog poslovanja. Sjetih se jedne obitelji poznanika koja iznajmjuje na Čiovu i nekoliko apartmana su digli isključivo na 5 zvjezdica. Postoje propisani uvjeti, tu ne može biti prevare jer su kontrole. Treba i uložiti, stalno održavati tip-top, paziti na više detalja oko čistoće i dr. I sad im je super, ne samo zbog cijene već su i gosti za 5 zvjezdica. Većina ovih što prigovara unaprijed preskače npr. Istru i više im i ne postoji kao bilo kakva tema, jer nije za njihov dubiozni džep.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Turizam 19.07.19 20:44
PORUCNIK (citat):
Dubrovnik i Split imaju, uglavnom, ljetnji, a Zagreb stalni turizam...
Oko Trga J.Jelačića, npr. u Tkalčićevoj ulici, Teslinoj, Bogovićevoj, Preradovićevoj... je kafić do kafića i restorani, vanjske terase, sve puno, ljetna večer kao na moru. Nekad se u špici sezone moglo nesmetanije parkirat, sad ne, isto je kao inače, gužva. Ima dosta ljetnih programa, svirke, performansi, razno svašta nešto. Nakon što slete, ako dolaze avionom, gosti više ne produže odmah drugdje, već se zadržavaju 3, 4, 5 dana. Vidim puno Japanaca i Korejaca u grupama, stalno... čuju se razni jezici, itd... Nije tragedija čak ni ostat cijelo ljeto u Zagrebu.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Turizam 19.07.19 21:02
Max Blitz (citat):
Oko Trga J.Jelačića, npr. u Tkalčićevoj ulici, Teslinoj, Bogovićevoj, Preradovićevoj... je kafić do kafića i restorani, vanjske terase, sve puno, ljetna večer kao na moru. Nekad se u špici sezone moglo nesmetanije parkirat, sad ne, isto je kao inače, gužva. Ima dosta ljetnih programa, svirke, performansi, razno svašta nešto. Nakon što slete, ako dolaze avionom, gosti više ne produže odmah drugdje, već se zadržavaju 3, 4, 5 dana. Vidim puno Japanaca i Korejaca u grupama, stalno... čuju se razni jezici, itd... Nije tragedija čak ni ostat cijelo ljeto u Zagrebu.
Dok sam bio mlad, mogao sam i živjeti u Zagrebu. Sad mi više prija priroda, gdje nema gužve, nešto poput Visa.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Turizam 20.07.19 16:58
Hehe, bilo je i toga, u mojoj obitelji bome ne, nisu moji roditelji bili toliko ludi... odnosno ne da bi dopuštali baš tako kako piše.
Ispovijesti Dalmatinaca na rubu živaca: 'Svako ljeto sam spavala na ležaljci s babom u sobi, a po našoj kući širili su se gosti iz čitave bivše Juge. Došli bi s bocom soka i 20 dkg kave'
"Rođena sam na moru, u prilično velikoj obitelji, a živjeli smo u kući u jednoj od poželjnih turističkih destinacija. Čitavo svoje djetinjstvo sam ljeti spavala na ležaljci, s babom u jednoj sobi, nisam imala pristup vlastitom ormaru i garderobi (jer su se po našim sobama širili gosti iz čitave bivše Juge). Starci su radili puno radno vrijeme i trčali doma s posla da kupe namirnice, naprave obroke. Gosti bi se pojavili s bocom domaćeg soka i 20 dkg kave i smatrali da su time platili dvotjedno ljetovanje i tri obroka dnevno. Spavali su do kasno jer su oni tu na odmoru. A moja se mater dizala ranije da bi njima spremala doručak i još imala vremena pospremit sve prije nego sto ode na posao. Kad bi se zaželili ribe, natuknuli bi mome ocu kako bi mogao svratiti do pijace po svježu ribu za gradele kad se već tako rano diže. Naravno, ponuditi novce im nije bilo na kraj pameti. Kad se svi silni gosti izredaju, dva mjeseca se jedu samo krumpiri i ono što se ubere u vrtu. Svi bi spomenuli 'pa dođite i vi kod nas', ali su svi znali da nećemo doći." ...
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Turizam 20.07.19 19:11
Ja nešto razmišljao da godišnji odmor provedem ili bar 7 dana u Beogradu. I prvo što su mi rekli - ali si našao gde ćeš, u gužvu, haos po ulicama, sve tutnji i brui, i ne bi se ništa odmorio - A zapravo meni je cilj da upoznam znamenitosti kao što su Kalemegdan, Avala, Muzeje, Skadarlija, delove grada itd...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Turizam 22.07.19 0:41
Bivši košarkaš Shaquille O'Neal (47) sigao je u Zadar, a nastupit će na Zrću na Pagu kao DJ.
Proslavljeni NBA centar se bavi i glazbom, a njegovo umjetničko ime je DJ Diesel. Shaq dolazi na Zrće, gdje će imati nastup u ponedjeljak, 22. srpnja, u Noa Beach Clubu Surađuje i s glazbenom zvijezdom Diplom (40), a njihov zajednički projekt ubrzo bi trebao ugledati svjetlo dana. O'Neal će nastupiti u sklopu Pow Wow festivala u Noa Beach Clubu, a kao DJ Diesel nastupa već dugo vremena te je bio na nekim od najvećih glazbenih festivala. Prvu pjesmu izbacio je 2015. godine, no to nisu njegovi glazbeni počeci. ...
Naslov komentara: Re: Turizam 22.07.19 1:15
Max Blitz (citat):
Hehe, bilo je i toga, u mojoj obitelji bome ne, nisu moji roditelji bili toliko ludi... odnosno ne da bi dopuštali baš tako kako piše.
Ispovijesti Dalmatinaca na rubu živaca: 'Svako ljeto sam spavala na ležaljci s babom u sobi, a po našoj kući širili su se gosti iz čitave bivše Juge. Došli bi s bocom soka i 20 dkg kave'
"Rođena sam na moru, u prilično velikoj obitelji, a živjeli smo u kući u jednoj od poželjnih turističkih destinacija. Čitavo svoje djetinjstvo sam ljeti spavala na ležaljci, s babom u jednoj sobi, nisam imala pristup vlastitom ormaru i garderobi (jer su se po našim sobama širili gosti iz čitave bivše Juge). Starci su radili puno radno vrijeme i trčali doma s posla da kupe namirnice, naprave obroke. Gosti bi se pojavili s bocom domaćeg soka i 20 dkg kave i smatrali da su time platili dvotjedno ljetovanje i tri obroka dnevno. Spavali su do kasno jer su oni tu na odmoru. A moja se mater dizala ranije da bi njima spremala doručak i još imala vremena pospremit sve prije nego sto ode na posao. Kad bi se zaželili ribe, natuknuli bi mome ocu kako bi mogao svratiti do pijace po svježu ribu za gradele kad se već tako rano diže. Naravno, ponuditi novce im nije bilo na kraj pameti. Kad se svi silni gosti izredaju, dva mjeseca se jedu samo krumpiri i ono što se ubere u vrtu. Svi bi spomenuli 'pa dođite i vi kod nas', ali su svi znali da nećemo doći." ...
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Turizam 22.07.19 18:02
VBČ (citat):
Max Blitz (citat):
Ako zanemarimo druge dileme, prava i dr., znači uz pretpostavku da je sve po zakonu, cijene su po meni ok.
Ako je ovo privatni posjed, onda gazda može stavit cijenu koju hoće.
U CG su, uglavnom plaže zakupljene i zakupci imaju izvesne obaveze. Mislim da su ležaljke od 17 do 20h besplatne...
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Turizam 22.07.19 19:57
PORUCNIK (citat):
U CG su, uglavnom plaže zakupljene i zakupci imaju izvesne obaveze. Mislim da su ležaljke od 17 do 20h besplatne...
A od 20:00 pa do 06:00 koncesionar plaća kupačima.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Turizam 22.07.19 22:47
Vojnik Graničar (citat):
PORUCNIK (citat):
A od 20:00 pa do 06:00 koncesionar plaća kupačima.
Od 20h do 08h plaća čuvara 10€ za noć, plus hrana i smještaj
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Turizam 23.07.19 7:18
Željeznički prevoz Crne Gore uvodi novu promotivnu ponudu
U cilju unapređenja usluge, Željeznički prevoz Crne Gore uvodi novu promotivnu ponudu, koja će biti na snazi od 9. jula od 1. septembra tekuće godine.
Ponuda se odnosi na prevoz putnika na relaciji Bijelo Polje – Sutomore i nazad, vozom 6101, koji iz Bijelog Polja kreće u 7.01h i povratnim vozom br.6104 koji iz Sutomora kreće u 18.19h.
Broj mjesta je ograničen na 60, odnosno jedna kola, a promotivna karta bi važila jedan dan, samo za povratna putovanja.
Cijene su sledeće: 1. Bijelo Polje (Lješnica) – Sutomore, 9€ po osobi (odrasli). Djeca do 6 godina besplatno a djeca od 6 – 14 godina 5€ po osobi.
2. Mojkovac – Sutomore 7€ po osobi (odrasli). Djeca do 6 godina besplatno a djeca od 6 – 14 godina 4€ po osobi.
3. Kolašin – Sutomore 5.50€ po osobi (odrasli). Djeca do 6 godina besplatno a djeca od 6 – 14 godina 3€ po osobi.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Turizam 23.07.19 15:41
Novak Đoković odmara u Hrvatskoj, prije nekoliko je dana stigao na Korčulu, a svoje obožavatelje na društvenim mrežama svakodnevno informira kako provodi godišnji na Jadranu. ... Nole i supruga Jelena plutali su na luftićima, a sudeći po kutu iz kojeg su fotografije snimljene, tenisač je za ovu priliku nabavio dron ...
Mađarski premijer Viktor Orban nalazi se u Brguljama na Molatu. Tamo ga je zatekao naš kolega novinar Mario Vuksan nakon što je svratio kod prijatelja Darka Šarunića, koji ima svoj dućan. Rekao mu je, onako usput, evo baš mi je bio mađarski premijer u dućanu...
Nakon toga otišao je u poznati restoran "Janko" na doručak, a u Brgulje je zapravo stigao jedrilicom, u društvu djece, dok supruga nije zamijećena, barem ne na obali. Orban se potpuno uklopio u bodulski đir, gdje je šetao bosonog, s japankama u rukama, u kratkoj majici i hlačama, neobrijan, u skroz opuštenom izdanju.
Nakon što se vratio u dućan kupiti kruh, kao i bilo koji drugi turist, bez tjelesnih čuvara, samo s djecom i skiperom koji upravlja 12 metara dugom jedrilicom koja je bila privezana na bovu, ne uz kraj, Vuksan mu se obratio i - počastio ga travaricom, ali zadarskom, koju proizvodi poznata tvornica "Maraska".
- Mr. Orban, do you like some travarica from Zadar?
- O travarica from Zadar, yes, thank you. Ali samo malo. Živili - glasio je kratki razgovor u u kojemu je još rekao da nakon Brgulja ide dalje u obilazak brodom. Nakon toga je mađarski premijer nazdravio, zahvalio se, rukovao i otišao još malo uživati sjedeći na štekatu s plastičnim stolicama, uz obalu.
Poznato je da Orban voli dalmatinska mala mista. Dolazio je u Muline kod Davora Vidakovića i baš traži odredišta koja nisu "razvikana", gdje može naći mir, ljepotu i spokoj, kao u Brguljama ovih izvansezonskih dana.
Orban je viđen sa svojih četvero od ukupno petero djece koliko ih ima, a jedan mu je sin i poznati profesionalni nogometaš, veznjak Gašpar Orban, za kojega se pretpostavlja da je bio s njim i u Brguljama na odmoru.
Mađarski premijer očigledno dobro zna što valja, pa je odabrao Brgulje i mala dalmatinska mista za odmor izvan sezone. Možda će i to utjecati na bolje mađarsko-hrvatske odnose kad krene politička sezona, a i kap Maraskine travarice neće odmoći...
Slobodna Dalmacija
Doktor Živago Pukovnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Turizam 26.08.20 11:15
Ma slažem se sa kolegama da više turisti nisu kao što su nekad bili. Ja ljetujem u Trogiru u Dalmaciji već godinama jer roditelji moje žene tamo imaju kuću, pa smo u dobili na korištenje jedsan kat u toj kući. Međutim, preostali dio kućešogor iznajmljuje. Dakle, čega smo se godinama nagledali..pijanih i bahatih gostiju, najviše su takvi ovi iz Poljske. Jer masa Poljaka radi u Njemačkoj; Austriji i Švicarskoj. Dođe 2-3 obitelji u 2 kombija, pa to je strašno. Non stop su pijani i bučni. Razbiju cijeli apartman...strašno. Čini mi se da i ovi koji dođu iz Njemačke nisu baš viši sloj njihovog društva, tu mislim na platežnu sposobnost, više mi se čini da su srednja klasa, premda su puno kulturniji od Poljaka ili Mađara. Česi su ugl. ok..a ove godine ih je na Jadranu bilo puno više nego proteklih godina. činjenica je i to da masa naših iznajmljivača apartmana žele samo lovu uz malo ili nimalo truda oko gosta, pa su se dobrano pobahatili...ove sezone ih je dobro tresnula colona pa su kukali kako nemaju gostiju. Hoću reći da se usve mora ulagati i da bi tim ljudima pružio odmor a tada možeš očekivati i boljeg i zahvalnijeg gosta. Sa
VBČ, Vojnik Graničar, PORUCNIK and goran9030 vole ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Turizam 17.09.20 12:22
Od turizma ove godine ništa ili vrlo mala. Corona kriza je pogodila i Hrvatsku, a mi smo se sami pokopali jer smo otvorili rad noćnih klubova koja su bila žarišta zaraze, i ovu lošu sezonu smo učinili katastrofalnom. Naime, kolovoz je bio iznad svih očekivanja, da bi mi sami sebi zatvorili turizam sa opisanom odlukom. Nakon toga su nas zemlje iz kojih nam dolazi najviše turista, stavljali na crvenu listu. Kad smo klubovima ograničili rad, bilo je već kasno. Pametnjakovići
Vojnik Graničar voli ovaj upis
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Turizam 17.09.20 15:52
U jednu ruku loše a u drugu ruku dobro. Obale i more nikada mirnije i čistije.
Doktor Živago voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Turizam 17.09.20 18:04
E bravo..bio san u 6.mj.fantastično..nigdje nikog..Čiovo pusto..pa posli bio kod kuma u Brelima..ista stvar. Ponovo bio u 8.čovik do čovika..gužva i krkljanac. Meni je bolje bez turista,ali drzava zivi od njih. Sad je na moru najbolje
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Turizam 17.09.20 20:53
Evo slikao danas u 18:35 sati. Kraj sezone. Sakupljaju suncobrane, prostirke i sve ostalo.... Jedino ostale cijene ležajki.
Naslov komentara: Re: Turizam 17.09.20 22:49
Hahahaha..ja se ovih dana spremam na Čiovo..imam tamo par dana posla..mozda se i okupam u moru..a ne samo u znoju. Ja sam se u streljaštvu natjecao i u Splitu a spavali smo u Duilovu..bivsem vojnom kompleksu. To je tamo negdje kod tebe..ptetpostavljam? Danas je bilo bure..a po buri se ne kupam. Taman da mi je zadnje na svijetu. Čujemo se..valja mi na spavanje..sutra posao..ali sumnjam da cu ista sa posla napisati..brdo posla.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Turizam 17.09.20 22:51
A vidim..to je na Žnjanu. Bio sam ovo lito nekoliko puta u Splitu jer mi tu šogor živi. U Gotovčevoj...na Pujankama da da..moja je žena porijeklom iz Zagore..selo Brštanovo..mozda si čuo?
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Turizam 18.09.20 12:21
Doktor Živago (citat):
A vidim..to je na Žnjanu. Bio sam ovo lito nekoliko puta u Splitu jer mi tu šogor živi. U Gotovčevoj...na Pujankama da da..moja je žena porijeklom iz Zagore..selo Brštanovo..mozda si čuo?
Čuo a nikada u njemu bio. Mislim da u tom selu ima prezime Kelam.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Turizam 18.09.20 12:25
Doktor Živago (citat):
Hahahaha..ja se ovih dana spremam na Čiovo..imam tamo par dana posla..mozda se i okupam u moru..a ne samo u znoju. Ja sam se u streljaštvu natjecao i u Splitu a spavali smo u Duilovu..bivsem vojnom kompleksu. To je tamo negdje kod tebe..ptetpostavljam? Danas je bilo bure..a po buri se ne kupam. Taman da mi je zadnje na svijetu. Čujemo se..valja mi na spavanje..sutra posao..ali sumnjam da cu ista sa posla napisati..brdo posla.
Da to je jugo-istočno od centra grada. Imaš temu ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.]
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Turizam 18.09.20 15:26
Upravo sam pročitao. Nema o čemu se nije pisslo na ovom forumu. Ja sam u tom hotelu bio samo jednom i bilo mi je super..3 dana.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Turizam 05.10.20 8:56
Ne znam da li ste primijetili, ali kako zbog Corona krize nije bilo puno turista na Jadranu ove godine, tako nije bilo ni požara, osim onoga koji je buknuo NAKON turističke sezone, i to tijekom rujna na Čiovu koji je bio potpaljen jer su počinioca organi vlasti pronašli i uhitili( za pronalaženje mislim da nisu angažirali Vojnika Graničara koji bi taj posao pronalaženja bez sumnje vrhunski i ispod zadanog vremena odradio)!"!
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Turizam 25.06.21 11:15
Kod nas već sad rekordne brojke od turizma. Naše ministarstvo turizma kaže da je lako moguće da nadmašimo rekordnu 2019. godinu. To je sve odraz post korone, jer je ljudima proteklih godinu i pol dana bilo teško biti d kuće, ne izlaziti, pa su se zaželjeli putovanja, sunca i mora. Organiziran je dolazak vlakova iz Čeke i Slovačke, naših najvjernijih gostiju,a pojednostavljen je ulazak u zemlju radi covid testiranja.
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Turizam 07.05.22 14:09
Nama je ex Jugoslavija najljepša..odn.svakome od nas koji smo rođeni na tim prostorima. Koja država u Europi ima toliki broj nacionalnih parkova kao bivsa država? Takve prirodne ljepote su jedinstvene u svijetu. Za pješačenje, planinarstvo, biciklizam, slobodno penjanje, ronjenje, rafting, sportovi na vodi, lov, ribolov i mnoštvo toga. Za svakog od nas koji se rodio ovdje je Domovina svetinja..pa i u pogledu nevjerojatnih prirodnih ljepota!
PORUCNIK and goran9030 vole ovaj upis
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Turizam 07.05.22 14:44
Selo moje lepše od Pariza, lepo iz daleka - još lepše iz bliza
Naslov komentara: Re: Turizam 07.05.22 15:48
O ukusima se ne raspravlja. Meni je moj grad ljepši od svih na svijetu i ne bih ga mijenjao ni za jedan drugi.
Drugo su razlozi ekonomske ili egzistencijalne potrebe. To nije isto.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Turizam 07.05.22 16:25
Doktor Živago (citat):
O ukusima se ne raspravlja. Meni je moj grad ljepši od svih na svijetu i ne bih ga mijenjao ni za jedan drugi.
Drugo su razlozi ekonomske ili egzistencijalne potrebe. To nije isto.
Slažem se u potpunosti. Nije uopće problem kad ljudi, osobito oni koji su vidjeli svijeta, kažu da je njima najljepše ovdje ili ondje.
Problematično je kad ljudi tvrde da nema ni bolje ni ljepše od njihovog sela/grada, a da još pritom nisu bili 200 km dalje.
Ova riječ "meni" ili ti dativ od nominativa "ja" je itekako bitna u svakoj komunikaciji kad su ukusi u pitanju.
Da je vrli skladatelj onog glazbenoga uratka rekao: selo moje, meni ljepše od Pariza... ne bi bilo vrijedno zbora.
Ali, odista, često u komunikaciji s našim ljudima nailazim na apsolutne tvrdnje po kojima nema ni ljepše ni bolje nigdje osim u Bosni, Hrvatskoj, Srbiji...
Slično je kad osobe tvrde da nema ljepših žena od "naših", ja ih obično tad uputim da posjete bar Liban, ako im je Perzija i Brazil malo podalje...
Naslov komentara: Re: Turizam 07.05.22 16:39
Prošao sam pola Europe i opet bih, ima mjesta gdje bih želio otputovati i gdje ću, ako bude Božja volja, mogao bih živjeti u npr.Toskani u Italiji ili negdje na Mediteranu,ali kraće vrijeme. I uvijek bih se vratio svome kraju u svoj grad. Ja ga osjećam kao dio mene,kao svoju sastavnicu i sve moje je vezano uz moj grad. Priznajem da sam provincijalac i lokal patriot ali to sam ja. Živio sam i radio 7 godina u Zagrebu i ne bih vise nikad ni za kakve pare. Volim mir i prostranost a mrzim gužve i velike gradove,pače užasavam ih se. Ne volim uskogrudne i netolerantne ljude i nikog ne sudim po odjeći ili izgledu. Volim siguran posao i mjesto gdje ima hrane i dobrih ljudi sa različitih strana svijeta,a to sve imam ovdje. Vrlo lako bih se uklopio u manje mjesto gdje svi svakog poznaju. I to mi potpuno odgovara.
goran9030 voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Turizam 10.05.22 1:16
VBČ (citat):
goran9030 (citat):
Citat :
A prikazan je samo mali dio onoga što se moglo i može vidjeti i posjetiti.
Ima puno ljepših destinacija diljem planeta...
Ima, naravno da ima, ali i to je već stvar osobnog poimanja. Možda bi se ovdje moglo navesti "toliko puno različitih ljepota na tako malom prostoru".
_________________ In medias (t)res...
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska