FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Aktualno vrijeme 05.08.18 12:46
Danas slabo prisustvo clanova na forumu? Da li zbog toplog vremena? Mozda aktuelan nekakav narodni vasar ili zbor? Ili brckanje na bazenu, reci, jezeru?
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Re: Aktualno vrijeme 05.08.18 13:13
Brkakougar (citat):
Danas slabo prisustvo clanova na forumu? Da li zbog toplog vremena? Mozda aktuelan nekakav narodni vasar ili zbor? Ili brckanje na bazenu, reci, jezeru?
Kod mene je praznik. A i more si zaboravio spomenuti, očito da ga kod tebe nema.!
Brkakougar Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1557 ČLAN OD: : 2015-01-15
Naslov komentara: Re: Aktualno vrijeme 05.08.18 15:27
E more zaboravih, ne nema ga kod mene, bio malo na Crnogorskom primorju, malo u Grckoj, ako Bog da u septebru malo do Tunisa. E da srecan ti praznik.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Re: Aktualno vrijeme 05.08.18 18:52
Brkakougar (citat):
E more zaboravih, ne nema ga kod mene, bio malo na Crnogorskom primorju, malo u Grckoj, ako Bog da u septebru malo do Tunisa. E da srecan ti praznik.
Hm.!!! Aaaaaa Hvala... Mada........., bolje da ne pišem.!
Doktor Živago voli ovaj upis
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15045 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Aktualno vrijeme 31.05.19 16:55
Toplinski udar u Indiji, temperature skočile na 49°C
Najviša zabilježena temperatura ljetne sezone bila je u Rajasthanu Sri Ganganagaru, gdje se u petak živa zaustavila na 48,8 stupnjeva Celzija, objavili su iz privatne meteorološke agencije Skymet Weather na Twitteru.
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Aktualno vrijeme 02.09.20 12:12
ma sad je dobro. Kod nas u Slavoniji sparina je ubijala do prije nekoliko dana..36,37 C, ne možeš spavati noću...sad su noći na 17, danju 23, 24 C..divota.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Aktualno vrijeme 02.09.20 20:15
Doktor Živago (citat):
ma sad je dobro. Kod nas u Slavoniji sparina je ubijala do prije nekoliko dana..36,37 C, ne možeš spavati noću...sad su noći na 17, danju 23, 24 C..divota.
Kod mene se noćas očekuje oko 10*C
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Aktualno vrijeme 02.09.20 20:42
Uh..oprosti Bijelo polje..je li to u Crnoj gori? Oprosti..meni neznalici..
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Aktualno vrijeme 03.09.20 21:51
Doktor Živago (citat):
Uh..oprosti Bijelo polje..je li to u Crnoj gori? Oprosti..meni neznalici..
Jeste, na granici sa Srbijom.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Aktualno vrijeme 03.09.20 22:55
Prijatelju..imam pitanje. Ja sam bio gušter na redovnom odsluženju bojnog na otkomandi u kasarni Šamarica u Petrinji. Nije proslo ni par dana kako smo dosli iz maticnog garnizona u Gospiću a jedan od starijih vojnika je izvršio samoubojstvo iz pap-ovke. Služio sam 86/87. To mi se urezalo u pamćenje jer me to popodne uoči nesretnog događaja zamolio da mu posudim patike da igra nogomet sto sam ja drage volje i učinio jer je bio drag momak..nama,mladoj vojsci uvijek na pomoći. I to veče su mu javili da su mu majka ili otac umrli..vise se ne sjećam. Trazio je,a nisu mu dali odsustbo jer je od ranije imao nekih disc.problema sitnije prirode kao sto je odlazak u grad bez propusnice i sl. Prezivao se Vojinović a mislim da se zvao Aleksandar ili Predrag..to mogu da provjerim jer sam jos u kontaktu sa nekim drugovima koji su bili sa mnom u JNA tada na istom mjestu. Znas li sta o tom događaju? Pitam jer je on bio iz Bijelog Polja i uvijek je govorio čoče ja sam Crnogorac..uh kakav momak. Uvijek ga se rado sjetim..pa eto..ako ti nije problem..
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Aktualno vrijeme 10.09.20 4:01
Doktor Živago (citat):
Prijatelju..imam pitanje. Ja sam bio gušter na redovnom odsluženju bojnog na otkomandi u kasarni Šamarica u Petrinji. Nije proslo ni par dana kako smo dosli iz maticnog garnizona u Gospiću a jedan od starijih vojnika je izvršio samoubojstvo iz pap-ovke. Služio sam 86/87. To mi se urezalo u pamćenje jer me to popodne uoči nesretnog događaja zamolio da mu posudim patike da igra nogomet sto sam ja drage volje i učinio jer je bio drag momak..nama,mladoj vojsci uvijek na pomoći. I to veče su mu javili da su mu majka ili otac umrli..vise se ne sjećam. Trazio je,a nisu mu dali odsustbo jer je od ranije imao nekih disc.problema sitnije prirode kao sto je odlazak u grad bez propusnice i sl. Prezivao se Vojinović a mislim da se zvao Aleksandar ili Predrag..to mogu da provjerim jer sam jos u kontaktu sa nekim drugovima koji su bili sa mnom u JNA tada na istom mjestu. Znas li sta o tom događaju? Pitam jer je on bio iz Bijelog Polja i uvijek je govorio čoče ja sam Crnogorac..uh kakav momak. Uvijek ga se rado sjetim..pa eto..ako ti nije problem..
Nisam čuo za taj događaj. Doduše, od početka školovanja u vojnoj gimnaziji, najmanje sam bio u Bijelom Polju. Žao mi je što je momak tako završio...
Doktor Živago voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Aktualno vrijeme 30.06.21 23:13
Vrijeme je u Rusiji u lipnju uvijek nestabilno. Južne regije (gdje se nalaze popularna odmarališta na Crnom moru) zahvatile su jake kiše, ali zato se Moskva, Sankt-Peterburg i mnogi gradovi Urala i Sibira već drugi tjedan kuhaju na vrućinama krajnje neobičnim za ovo podneblje. [You must be registered and logged in to see this image.]
Temperatura se kreće oko 33-34 stupnja Celzija, a sunce sija tako jako da bi netko mogao pomisliti da se nalazi u Dubaiju ili Meksiku! Meteorolozi kažu da je ove abnomalne vrućine izazvala anticiklona. [You must be registered and logged in to see this image.]
U Moskvi temperatura obara sve rekorde. Preko dana je već dva tjedna iznad 33 stupnja, a u pojedinim regijma se penje i na 37 stupnjeva. Moskovljani traže spas u gradskim fontanama, parkovima i svim zonama gdje je u predgrađu dozvoljeno kupanje. [You must be registered and logged in to see this image.] Ulice se prskaju vodom svaka tri sata da se asfalt ne pregrije. Putnici moskovskog metroa mogu besplatno dobiti vodu od volontera. Ljeto je u Moskvi nezamislivo i bez ogromne količine peluda topole (ovdje pročitajte kako se on pojavio u Rusiji). [You must be registered and logged in to see this image.] U Sankt-Peterburgu je temperatura neznatno niža – kreće se oko 31-32 stupnja, ali je nedavno zabilježena maksimalna temperatura nešto iznad 35 stupnjeva Celzija. Obično rijetko kad prelazi 25 stupnjeva. [You must be registered and logged in to see this image.]
Za mještane je vrućina poslužila kao povod da otvore sezonu kupanja u inače uvijek hladnom Finskom zaljevu. Korisnici interneta odmah su počeli uspoređivati plaže ovog sjevernog grada sa Sočijem, Anapom i drugim najpopularnijim odmaralištima na jugu Rusije. [You must be registered and logged in to see this image.] Prosječna temperatura u Kazanju ovog je tjedna 30 stupnjeva Celzija, dok u pojedinim regijama dostiže i 35 stupnjeva. Obično je u lipnju tamo temperatura oko 20 stupnjeva. Prema podacima koje iznosi internetska trgovina Ozon, sada se klimatizacijski uređaji traže četiri puta više nego prošle godine. [You must be registered and logged in to see this image.] Čak je i sibirski grad Krasnojarsk iznenada postao ljetovalište, jer je temperatura čitav tjedan bila iznad 30 stupnjeva Celzija. Žitelji Krasnojarska ovo su vrijeme iskoristili za uspravno veslanje na dasci (SUP) i okupljanje uz roštilj na obali Jesniseja! [You must be registered and logged in to see this image.] Tverska se oblast nalazi između Moskve i Sankt-Peterburga. Ona je uvijek bila mjesto gdje se čovjek može sakriti od vrućine, ali ne i ovoga ljeta. Na jezeru Seliger zrak se zagrijavao do 33, a u Tveru i do 34 stupnja Celzija. Posetitelji kažu da ovoga lipnja uopće nema komaraca i da se voda u jezeru vrlo brzo zagrijala.
U Vologdi na sjeveru Rusije ovogodišnje su ljetne vrućine oborile rekord iz 1939. godine.Tada se temperatura popela na 30 stupnjeva, a u lipnju 2021. na 32,5 stupnjeva Celzija. U Jekaterinburgu, prijestolnici Urala, zrak se zagrijao do tridesetak stupnjeva, a jednom su zabilježena gotovo 34 stupnja Celzija, i to je bio najtopliji dan u posljednjih sto godina. Kiše s padom temperature očekuju se u Rusiji tek sljedećeg tjedna.