FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez
Kupila ulaznicu kod tapkaroša, ili ranije obezbijedila?
Da, postavljaju se i takva pitanja i zašto ovo i ono, ali je ipak predsjednica nekakve države, a ne goli qrtaz.
Brkakougar Zastavnik
PV BROJ POSTOVA: : 808 REPUTACIJA : 56 ČLAN OD: : 2015-01-15
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 01.07.18 19:22
Mislim da predsednici drzava u ovom slucaju naj manje kostaju drzavu, cak mislim da troskovi ove vrste nisu vredni da ih bilo ko proziva.
Sloba1 Poručnik
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2649 REPUTACIJA : 88 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 57 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 01.07.18 19:29
I treba da ide. Čemu prozivke. Hrvatski savez je već zaradio 12 miliona evra i dobiće još 4 ako prođe Dance... Sve je to u redu i normalno, što žena ide na utakmicu.
Vojnik Graničar Podpukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 7116 REPUTACIJA : 270 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 51 Split
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 01.07.18 19:42
Ruski turisti slave u Splitu, pridružio im se cijeli Đardin, pogledajte video
VELIKA pobjeda Rusije u četvrtfinalu SP-a protiv Španjolske slavi se i u Splitu.
Đardin se sprema za utakmicu Hrvatske i Danske (od 20 sati), ali atmosfera je porasla već u popodnevnim satima.
Nakon penala u Moskvi, ruski turisti koji borave u Splitu počeli su sa slavljem, a pridružili su im se i hrvatski navijači.
Mislim da predsednici drzava u ovom slucaju naj manje kostaju drzavu, cak mislim da troskovi ove vrste nisu vredni da ih bilo ko proziva.
Ne vidim da ovdje neko nekog proziva, samo mislim da su karte davno rasprodate. Moj predsjednik ide na rok koncerte i niko nema zamjerki, naprotiv. Voli čovjek Đoleta, voli Leb i sol i ne vidim tu ništa neprilično.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24335 REPUTACIJA : 657 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 02.07.18 3:31
Ne vidim da ovdje neko nekog proziva, samo mislim da su karte davno rasprodate.
Ne kupuje ona i njena svita karte kao i drugi ljudi, ostavi se dio VIP passova. To je isto dosta logično. S njom mora ići i osiguranje (da, mora, ne može odbiti), a i Rusi su ga obavezni dodijeliti. Nije išla tamo "bez najave".
PORUCNIK GENERAL POTPUKOVNIK
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 9160 REPUTACIJA : 136 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 58 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 02.07.18 4:55
Ne vidim da ovdje neko nekog proziva, samo mislim da su karte davno rasprodate.
Ne kupuje ona i njena svita karte kao i drugi ljudi, ostavi se dio VIP passova. To je isto dosta logično. S njom mora ići i osiguranje (da, mora, ne može odbiti), a i Rusi su ga obavezni dodijeliti. Nije išla tamo "bez najave".
Svakako je to podrška i motiv za bolje angažovanje svih momaka u reprezentaciji. Bravo i za nju i za fudbalere!
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 7116 REPUTACIJA : 270 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 51 Split
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 02.07.18 8:32
Osvoji li reprezentacija medalju, predsjednica će sve odlikovati. Odlikovanja su dobili i reprezentativci koji su na SP 1998. u Francuskoj osvojili 3. mjesto. Dobili su i Državnu nagradu za sport "Franjo Bučar", koja je sljednica nagrada SRH: Majska nagrada fizičke kulture i Republička nagrada fizičke kulture.
Simpatična gesta koja nikom ne bi trebala smetati, nego ipak ovi najljući borci i borkinje za ravnopravnost pitaju bi li tako Plenković mogao upasti u svlačionicu odbojkašicama ili košarkašicama? Njima bi to bilo sve sasvim jednako.
Inače, u SAD-u ulaze novinari i kamere dok su igrači još i više goli. I nikom ništa. Tako da nije nešto oko čega bi se trebalo sablažnjavat.
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 03.07.18 15:58
(VIDEO) GLEDALI SMO UTAKMICU HRVATSKE USRED BEOGRADA! Nećete vjerovati što nam se dogodilo
Dio publike bodrio je Dance, dio Hrvate i to pokličima ‘ajde bre Modriću’ , ‘ajde Mandžukiću’ i slično.
Ispucavanje penala Luke Modrića pratilo se s velikom napetošću. Kada je promašio, dio publike oduševljeno je klicao, a najglasniji u svom oduševljenju Modrićevim promašajem bili su mlađi gledatelji, tinejdžeri.
Slično je bilo i prilikom izvođenja ostalih penala. Dio publike bodrio je Dansku, dio Hrvatsku. Zanimljivo, stariji Beograđani navijali su za Hrvatsku, dok su oni mlađi bili naklonjeniji Danskoj. Posljednji Rakitićev penal koji je lansirao Hrvatsku u četvrtfinale, pozdravljen je ovacijama i burnim pljeskom, što se može vidjeti i na videu.
Marko Pjaca, Milan Badelj, Tin Jedvaj, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić Marko Pjaca i Tin Jedvaj završili su Športsku gimnaziju, dok je njihov suigrač Andrej Kramarić završio matematičku gimnaziju u Zagrebu, točnije MIOC. Kramarić je nakon gimnazije upisao Ekonomski fakultet u Zagrebu, ali je nakon prve godine zbog nogometnih obveza odlučio zamrznuti studij.
Mateo Kovačić i Milan Badelj su, pak, završili privatnu gimnaziju.
Splićanin Ivan Strinić završio je Ekonomsko-birotehničku školu u svom rodnom gradu. Nakon toga odlučio se u potpunosti posvetiti samo nogometnoj karijeri.
Ivan Rakitić započeo je srednjoškolsko obrazovanje u Građevinskoj školi, ali sa samo 15 godina ju je napustio. Shvatio je kako neće moći uskladiti treninge i nastava, a kako je bio veoma siguran u svoj nogometni uspjeh, prevagnuli su treninzi i nogometna karijera. Roditelji su ga podržali u toj odluci.
Poznato je samo da je 26-godišnji Riječanin Šime Vrsaljko završio Prometnu školu.
Šibenčanin Duje Ćaleta-Car upisao je Tehničku školu u Šibeniku, ali nakon dva razreda odlučio ju je napustiti. Razlog? Nogometne obveze, naravno! Točnije, preseljenje u austrijski Salzburg.
Zamisli da dođeš u trgovinu i zatekneš Josipa Pivarića kako radi kao komercijalist! Prema njegovoj srednjoškolskoj diplomi to ne bi bilo ni malo čudno s obzirom na to da je završio baš taj smjer u Srednjoj trgovačkoj školi. Nakon srednje škole, Pivarić je upisao i Kineziološki fakultet, no nije poznato je li ga završio.
Umjesto u dresu, Marija Mandžukića i Dejana Lovrena mogli smo gledati u radnim odijelima - samo da su se zaposlili u struci! Mandžukića bismo tako mogle pozvati kada odlučimo promijeniti keramičke pločice, budući da je završio srednju školu za keramičara-oblagača, a Lovren bi zasukao rukave kada su u pitanju elektroinstalacije jer je završio srednju školu upravo za elektroinstalatera.
Dva najiskusnija hrvatska nogometna reprezentativca dijele i jednako zanimanje prema srednjoj školi. Vedran Ćorluka i Luka Modrić završili su Srednju ugostiteljsku školu i tako stekli zanimanje konobara.
vladimir Kapetan
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 3014 REPUTACIJA : 150 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 03.07.18 18:46
samo bi budale u Srbiji navijale za Dansku. ja uvek navijam za sportiste sa podrucija ex.YU.
Brkakougar Zastavnik
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 03.07.18 19:10
Iskreno nisam navijao ni za jednu od tih dve reprezentacije...od stranih reprezentacija navijao bih samo za Italiju da je ucesnik ovog svetskog prvenstva.
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 03.07.18 21:01
Samo bi budale u Srbiji navijale za Dansku. Ja uvek navijam za sportiste sa podrucija ex. YU.
Vidiš tu večer sam bio izvan centra grada tj. ovdje: https://www.google.hr/maps/@43.5065097,16.5133259,3a,42.7y,69.29h,87.24t/data=!3m6!1e1!3m4!1sfMrSDyPeOjme10uVJ3oJLg!2e0!7i13312!8i6656?hl=hr u dijelu grada koji se zove "Barutana" nekada je to bila Mjesna zajednica Barutana, a sada se to zove Kotar Barutana. I dok je igrala Hrvatska i Danska okupili se ove budaletine od navijača Hajduka i neki navijaju za Hrvatsku a neki za Dansku. Razlog je taj što su večina navijača u sukobu sa Hrvatskim nogometnim savezom, ne sviđa se gospodi tko ih vodi, kako ih vodi, kako rade, što rade, pravila, zakon o navijačima, ne sviđaju im se neki igrači... i 100 drugih stvari. Uglavnom dok su jedni navijali za Dansku drugi su navijali za Hrvatsku. I naravno malo više se popilo , pa se porječkali oko navijanja tipa "Kako možeš navijati za Dansku a igra Hrvatska reprenzetacija" , na kraju se i potukli. I kad sam vidio da je đavao odnio šalu, da gazda (ja ću koristiti izraz krčme) iako nije, nego neki ugostiteljski objekt pri sportskom društvu, ne može kontrolirati situaciju, da će mu sve porazbijati itd... Ja i moji se lipo pokupili i svojim putem a vi neotesane budaletine se samo tučite, tko vam jebe mater.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24335 REPUTACIJA : 657 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 03.07.18 21:42
I dok je igrala Hrvatska i Danska okupili se ove budaletine od navijača Hajduka i neki navijaju za Hrvatsku a neki za Dansku. I naravno malo više se popilo , pa se porječkali oko navijanja tipa "Kako možeš navijati za Dansku a igra Hrvatska reprenzetacija" , na kraju se i potukli. I kad sam vidio da je đavao odnio šalu, da gazda (ja ću koristiti izraz krčme) iako nije, nego neki ugostiteljski objekt pri sportskom društvu, ne može kontrolirati situaciju, da će mu sve porazbijati itd... Ja i moji se lipo pokupili i svojim putem a vi neotesane budaletine se samo tučite, tko vam jebe mater.
Boldano bi bio razlog zašto općenito slabo pratim nogomet, osim kad igra reprezentacija na EP ili SP. Što se događa u HNS me malo zanima, ja to ne mogu riješiti iako smatram da je npr. Mamiću mjesto dugotrajno iza debelih rešetaka. Šuker je bio veliki igrač, a kakav je nogometni 'političar' ne znam, nije bez prstiju u pekmezu. Kad se te stvari preliju na sukob sjever-jug mi je užasno, a svim tim huliganima koji koriste situaciju bih dobro izvukao uši. Među navijačima lokalnog tipa ima puno beposličara (ne nezaposlenih, nego besposličara) narkomana i alkoholičara ograničenog kapaciteta za bilo što. To je za žalit roditelje i ljude neposredno oko njih. Inače mi je poredat navijanja za strane Njemačka, Engleska, Nizozemska, SAD (!)... latinosi i južnjaci ne. Može povremeno i kakva egzotika tipa Japan. Volio bnih finale Hrvatska - Engleska, ali kakav je raspored mogu se sastat samo u polufinalu.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 03.07.18 23:07
Predsjednica RH ide i u Soči na utakmicu Hrvatska - Rusija (možda i premijer Plenković). Ovog puta je dobila i službeni poziv Ruske Federacije, a preporuka EU dužnosnicima je da zbog sankcija Rusiji, ne putuju na svjetsko prvenstvo. Utakmici će prisustvovati i ruski premijer Dimitrij Medvjedev, a Putinu se izgleda uživo ne gleda ispadanje Rusije.
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 9160 REPUTACIJA : 136 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 58 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 03.07.18 23:49
Kad je siromašni Vučić obeć'o 10 miliona ako osvoje prvenstvo, koliko će Putin dati svojima, ako oni osvoje
Brkakougar Zastavnik
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 04.07.18 17:02
Vucic je mogao obecati i 100-miliona jer zna da je to nemoguce ostvariti, u ostalom dao bi 1-milion Kokezi da podele i tim bi igrao sa rezervnim igracima u finalu.
jozl52 Stariji vodnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 717 REPUTACIJA : 43 ČLAN OD: : 2016-09-07 DOB : 69 kočevje
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 04.07.18 18:51
poručniće, brka...: o kakšni valuti je tu beseda/reć, €...??? off topic; vučić zna doći malo tu u moje mesto..., tu mu je neka rodbina..., samo tako malo..., stic (vučo), bil je krasen človek je bil moj sodelavec, a pozneje direktor ene firme...
Brkakougar Zastavnik
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 04.07.18 21:08
Dinari su u igri, mada on moze reci i u evrima. Kada je nasa mlada reprezentacija osvojila prvo mesto, cini mi se na Islandu, kompletan tim sa trenerom dobio je nagradu od 22.000,oo evra da podele, dolaskom u zemlju trener je odmah smenjen zbog loseg rezultata reprezentacije ili zbog neposlusnosti procenite sami. Sto se tice rodbine i striceva njih ne poznajem, ali skoro svo okruzenje koje je oko Vucica poznajem licno, tako da to je to...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 04.07.18 21:14
Koliko se meni čini u Hr su točno propisane tarife, tj. novčani iznosi osvajačima zlata, srebra i bronce na velikim natjecanjima kao nagrada od države, znači Svjetsko (valjda i Europsko) prvenstvo i Olimpijske igre, a jednako dobijaju i sportaši s invaliditetom. Koliko je nogomet 'iznimka' ne znam.
Brkakougar Zastavnik
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 04.07.18 21:23
Ovo napisano odnosi se na Srbiju. Koliko je fudbalski savez dobio od Svedske Fudbalske federacije za postignuti rezultat ne znam, momcima isplacen iznos koji sam naveo, trener i strucni stab oko njih dali su za podeliti novac samo igracima(startni tim i rezerva).
PORUCNIK GENERAL POTPUKOVNIK
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 04.07.18 21:25
Dinari su u igri, mada on moze reci i u evrima. Kada je nasa mlada reprezentacija osvojila prvo mesto, cini mi se na Islandu, kompletan tim sa trenerom dobio je nagradu od 22.000,oo evra da podele, dolaskom u zemlju trener je odmah smenjen zbog loseg rezultata reprezentacije ili zbog neposlusnosti procenite sami. Sto se tice rodbine i striceva njih ne poznajem, ali skoro svo okruzenje koje je oko Vucica poznajem licno, tako da to je to...
Euri!
jozl52 Stariji vodnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 717 REPUTACIJA : 43 ČLAN OD: : 2016-09-07 DOB : 69 kočevje
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. 04.07.18 21:56
neverjetno - genetika..., gledam video, kako je vnuk / unuće vučićevega strica podoben / liči na predsednika srbije, brada in ustnice... / brada i ustne, pogotovo dolnja..., eto toliko..., oprostite...
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Svjetsko nogometno prvenstvo 2018.