90-godišnja starica iz Valdresa u Norveškoj dobila je viziju od Boga 1968. godine.
Evanđelist Emanuel Minos držao je bogoslužja u mjestu gdje je živjela. Imao je priliku osobno je susresti, a ona mu je rekla ono što je vidjela. On je to zapisao, ali je mislio je bilo tako nerazumljivo pa je papir stavio u ladicu. Sada, gotovo 30 godina kasnije, shvatio je da mora podijeliti ovu viziju s drugima.
Žena iz Valdresa je bila vjerodostojna kršćanka s dobrom reputacijom među svima koji su je poznavali. Evo što je vidjela:
“Vidjela sam vrijeme neposredno prije dolaska Isusa i izbijanja Trećeg svjetskog rata. Vidjela sam događaje svojim prirodnim očima. Vidjela sam svijet kao svojevrsnu kuglu i vidjela Europu, zemlju po zemlju. Vidjela sam Skandinaviju. Vidjela sam Norvešku. Vidjela sam neke stvari koje se događaju neposredno prije povratka Isusa, i neposredno prije posljednje nesreće koja će se dogoditi, nesreće kakvu nikad prije nismo doživjeli.
Spomenula je četiri vala:
[list="box-sizing: border-box; padding-right: 0px; padding-left: 0px; margin-bottom: 26px; color: rgb(34, 34, 34); font-family: Verdana, Geneva, sans-serif; font-size: 15px; background-color: rgb(255, 255, 255);"]
[*]“Prvo, prije nego Isus dođe i prije nego Treći svjetski rat izbije, nastat će opuštenost kakve dotad nije bilo. Između supersila na istoku i zapadu bit će mir, i to će biti dugotrajan mir. (Sjetite se, da je ovo bilo 1968. godine kada je hladni rat bio na vrhuncu. -E. Minos) U tom razdoblju mira desit će se razoružanje u mnogim zemljama, također u Norveškoj, te nećemo biti spremni kada rat dođe. Treći svjetski rat će započeti na način na koji nitko ne bi očekivao, i na neočekivanom mjestu.
[/list]
“Važno će biti imati uspjeh, imati nešto, imati materijalne stvari, stvari koje nam Bog nikada nije obećao na ovaj način. Crkve i molitveni domovi će biti prazniji i prazniji. Umjesto propovijedanja na kakvo smo se u prethodnim generacijama naviknuli – npr. o uzimanju svoga križa i slijeđenju Isusa – zabava, umjetnost i kultura će se uvući u crkve gdje bi trebalo da je okupljanje za pokajanje i probudu. Ovo će se povećati značajno neposredno prije povratka Isusa.
“TV će biti ispunjen strašnim nasiljem koje uči ljude da ubijaju i uništavaju jedni druge, i bit će nesigurnosti na našim ulicama. Ljudi će kopirati ono što vide. Neće biti samo jedne “stanice” na TV-u, već će biti ispunjen “stanicama”. (Nije znala za riječ ‘kanal’ koji mi koristimo danas. Zato ih je zvala stanice. -E. Minos.) TV će biti poput radija, gdje imamo mnogo “stanica”, i bit će ispunjen nasiljem. Ljudi će ga koristiti za zabavu. Vidjet ćemo strašne scene ubojstva i uništavanja, i ovo će se širiti u društvu. Scene seksa također će biti prikazane na zaslonu, najintimnije stvari koje se čine u braku.” (Prosvjedovao sam i rekao, “Imamo zakon koji zabranjuje takve stvari.” -E. Minos.) To će se dogoditi, i vi ćete to vidjeti. Sve što smo prije imali će se razbiti, a većina nedoličnih stvari će se se puštati pred našim očima.
Suze su tekle niz staričine obraze. “Ja ovo neću doživjeti, ali vi hoćete. Onda iznenada, Isus će doći i Treći svjetski rat će izbiti. To će biti kratak rat.” (Vidjela ga je u viziji.)
“Sve što sam od rata prije vidjela samo je dječja igra u usporedbi s ovim ratom, i on će se završiti s nuklearnom atomskom bombom. Zrak će biti toliko zagađen da se ne može disati. To će pokriti nekoliko kontinenata, Ameriku, Japan, Australiju i bogate zemlje. Voda će biti uništena (kontaminirana?). Više nećemo moći obrađivati zemlju. Rezultat će biti da će samo mali dio ljudi ostati. Oni koji preostanu u bogatim zemljama će pokušati pobjeći u siromašne zemlje, ali će oni prema nama postupati surovo kao i mi prema njima.
“Meni je tako drago da to neću vidjeti, ali kad se vrijeme približi, morate skupiti hrabrosti i ovo reći. Ja sam ovo dobila od Boga, i ništa od toga ide protiv onoga što Biblija govori.”
”Oni kojima su grijesi oprošteni i imaju Isusa kao Spasitelja i Gospodina će biti sigurni.”