FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Moj najdraži biskup

Go down 
+2
gerard ford
VBČ
6 posters
AutorPoruka
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 15046
ČLAN OD: : 2009-05-01

Moj najdraži biskup Empty
KomentarNaslov komentara: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime30.11.17 23:16

1. Msgr. Ratko Perić,
biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski

[You must be registered and logged in to see this link.]

2. Timothaus Mar Shallita Youwala, Nadbiskup Drevne Svete Apostolske Katoličke Crkve Istoka za Njemačku i cijelu Europu (Stara Asirska Crkva).

3. Mons. dr. Marin Barišić,
splitsko-makarski nadbiskup i metropolit

gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1636
ČLAN OD: : 2014-03-12
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime01.12.17 0:29

Dobar je bio i blagopokojni Pavao i  pogotovo njegov predhodnik meni izuzetno drag  don Petar,ali od svih biskupa  i svećenika  u dotičnoj biskupiji i u vremenima kada je pripadala nekim drugim biskupijama  naj veći križ su podnijeli oni do Austro Ugarske aneksije BIH dakle redovnici,tu uključujem i biskupe  iz drugih susjednih južnih  biskupija koji su u nedostatku svećenika isključivo  zbog Turskoga progona katoličkoga klera pastorizilari ovaj narod (do 1843 g ?) nakon Požarevačkoga mira ako se ne varam?Proglas biskupa Stadlera predstavlja golu borbu za vlast unutar crkvenih struktura a poznato je da su redovnici  po pravilu vlastitih redova  u ovom slučaju sv. Franje izuzeti od bilo kakve privatizacije crkvenih ili svjetovnih dobara.Dakle na dijelu je red sv. Petra koji nakon toga vremena uglavnom ima pravo na izbor biskupa na ovim prostorima a  dobro je poznato koliko truda su uložili fratri i benediktinci  u ponovnoj evangelizaciji bogumilske hereze ili kakve su sve progone trpjeli za vrijeme Osmanlija?
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime01.12.17 22:05

Točno tako.

arcibald01
Poručnik
Poručnik
arcibald01

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2963
ČLAN OD: : 2013-12-19

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime02.12.17 10:42

gerard ford (citat):
 a  dobro je poznato koliko truda su uložili fratri i benediktinci  u ponovnoj evangelizaciji bogumilske hereze ili kakve su sve progone trpjeli za vrijeme Osmanlija?
Drži, da so bili preganjani. Vendar je to bilo v času Osmanskega cesarstva, cesarstvo pa je bilo razpuščeno leta 1922, torej že davno.
Več krat se omenja preganjanje, vendar vedno je tako direktno ali med vrsticami prikazano katera točno določena verska skupina je bila preganjana. 

Pogrešam pa nekaj drugega. Namreč, nihče ničesar ne napiše o preganjanih sedaj.

V mislih imam pripadnike muslimanske etnične skupine Rohingja. Samo od 25. avgusta se je po ocenah Združenih narodov iz burmanske zvezne države Rakhine v sosednji Bangladeš, zaradi nasilja nad njimi, zateklo več kot pol milijona ljudi. V bangladeških taboriščih  živijo v človeku nevrednih razmerah, nimajo ali imajo okrnjen je dostop do pitne vode in sanitarij, pogosto hrane ni dovolj za vse.

Zadnji val nasilja proti pripadnikom muslimanske manjšine, ki so v Burmi diskriminirani in med drugim ne morejo pridobiti državljanstva, vključuje požige celotnih vasi, poboje in posilstva. 

Sicer pa je sočutje do muslimanske manjšine pokazal celo papež, ki je bil pred dnevi na obisku v sicer večinsko budističnem Njamaru.

V naših temam se snov prikazuje po selekciji, po določenih kriterijih in pretežno v času, ki je že davno za nami ali je bil davno preden smo se sploh rodili. Žrtve pa so praviloma pripadniki samo ene verske skupine, kakor da so samo ti na svetu. 

Pa saj živimo danes in za jutri in ne za včeraj. Zato pišite o tem kaj je dobrega nekdo naredil danes in kar se bo obrestovalo jutri. Ali je res tako pomembno pisati o tem kako so Turki preganjali kristjane pred več stoletji, saj so nenazadnje v tistem času tudi kristjani preganjali protestante. So pač bile verske vojne, bile, vendar je to že davno zgodovina. 
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime02.12.17 12:43

,,arcibald01
Istina je da su progonjeni. Međutim, to je bilo tijekom Otomanskog carstva, a carstvo je raslo 1922. godine, to jest davno.
Postoji nekoliko puta spominje progon, ali uvijek je tako izravno ili između linija koja točno pokazuje koja je vjerska skupina bila proganjana.

Nedostaje mi nešto drugo. Naime, nitko ništa ne piše o progonjenima.

Imam na umu pripadnike muslimanske etničke skupine Rohingya. Samo 25. kolovoza, prema procjenama UN-a, iz burmanske države Rakhine, u susjednom Bangladešu, više od pola milijuna ljudi bilo je pogođeno nasiljem protiv njih. U kampovima u Bangladešu žive u nezdravoj situaciji, nemaju ili imaju ograničen pristup pitkoj vodi i sanitarnim čvorovima, često hrana nije dovoljna za svakoga.

Najnoviji val nasilja protiv pripadnika muslimanske manjine koji su diskriminirani u Burmi i između ostalog ne može dobiti državljanstvo, uključuje klice svih sela, ubojstva i silovanja.

Inače, čak je i papa koji je pokazao posjet najudobnijem budističkom Nyamaru, također je pokazao suosjećanje prema muslimanskoj manjini.

U našim temama, tvar se prikazuje nakon odabira, prema određenim kriterijima i uglavnom u vremenu koje je davno iza nas ili bilo dugo prije nego smo čak i rođeni. Žrtve su, međutim, obično članice samo jedne vjerske skupine, kao da su bile samo u svijetu.,,

Ovo što sam napisao bilo je u prilično preciznom historijskom  kontekstu i sasvim ciljano na određeni prostor i neke unutar crkvene stvari i ništa više.
Ako ćemo biti sasvim precizni kršćani su i u današnjem vremenu naj progonjenija vjerska zajednica u svijetu no to nikome  ne daje za pravo uzvraćanje istom mjerom niti prema muslimanima i  bilo kome drugome..Naprosto činjenice je potrebno poznavati,loše osuditi a dobrima se radovati.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime02.12.17 13:43

gerard ford (citat):
Ako ćemo biti sasvim precizni kršćani su i u današnjem vremenu naj progonjenija vjerska zajednica u svijetu no to nikome  ne daje za pravo uzvraćanje istom mjerom niti prema muslimanima i  bilo kome drugome..Naprosto činjenice je potrebno poznavati,loše osuditi a dobrima se radovati.

Što sve pod ovim misliš?

Doslovno fizičko nasilje i ugroze tog tipa ili i pojedine napise npr. Indexa i svih drugih koji žele nešto reći s filozofskih, ateističkih, agnostičkih, liberalnih, ...itd. pozicija?

Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime02.12.17 13:53

Max Blitz (citat):
gerard ford (citat):

Što sve pod ovim misliš?

Doslovno fizičko nasilje i ugroze tog tipa ili i pojedine napise npr. Indexa i svih drugih koji žele nešto reći s filozofskih, ateističkih, agnostičkih, liberalnih, ...itd. pozicija?

Tihi nestanak
"Niti u jednom dosadašnjem povijesnom razdoblju kršćani nisu bili toliko proganjani kao danas. Upravo se ostvaruje stoljetni proces uništavanja kršćana u islamskim zemljama. Ako se ovaj opasni trend dalje nastavi, onda će još u ovom stoljeću biti istrijebljeni svi kršćani u zemljama kojima je kročio i učio Isus Krist, i gdje se nalazi kolijevka kršćanstva."
Prema nekim podacima u prosjeku 20 kršćana ubiju zbog vjere svakih sat vremena, odnosno svake 3 minute jedno ubojstvo. Znanstvenici koji proučavaju religijske progone govore da 75-80% svih progonjenih čine kršćani. Prema podacima World Evangelical Alliance, više od 200 milijuna kršćana u preko 60 zemalja nemaju osnovna ljudska prava samo zbog svoje vjere. Prema izvještaju za 2010. godinu države sa najtežim progonima kršćana su; Eritreja, Pakistan, Iran, Sjeverna Koreja, Somalija, Indija, Irak, Vijetnam, Nigerija, Kina, Egipat.
Erika Steinbach, političarka iz CDU kaže:
Citat :
"Postoje ljudi koji se zalažu za bilo što, konkretno: od homoseksualaca do uništavanja prašuma i okoliša. Međutim, kada je pitanje o progonu kršćana, onda nastaje tajac. To kao da nije tema za politiku niti kulturu općenito."

Gornji tekst je napisan na temelju više izvora, većinom sa VOM-ove stranice. Tekst govori općenito o progonima svih kršćana diljem svijeta, nisam navodio konkretne primjere, možda u nekom od slijedećih postova. Statistika je dosta šokirajuća, kao i sami progoni, primjerice prošli mjesec su u Obali Bjelokosti muslimani pretukli i mučili dvojicu kršćana te ih zatim pribili na križ, na primjer Krista. Poznato je da su sličnu sudbinu doživjeli i mnogi rani kršćani(pa i apostoli), ali iznenadilo me da i danas ima takvih mučenika. Postoje i snimke sa svjedočanstvima koje možete pronaći na internetu.
U nastavku par izvora na kojima možete pročitati više o progonima, kao i svakodnevne izvještaje iz zemalja diljem svijeta;    

• persecution.com
  • persecution.org - čini mi sa kao najbolje uređena stranica
  • persecution.net
  • christianpersecution.info 
  • interaktivna mapa sa obilježenim progonima kršćana (persecution.com) 
  • interaktivna mapa sa obilježenim progonima kršćana (persecution.org) 
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime02.12.17 14:07

U većini zemalja koje si naveo ne vrijedi puno ljudski život općenito.
Osobito žena i djece.
Ubijaju se oni međusobno i iz drugih 'razloga', ne treba im poseban.
Progoni kršćana su tu nuspojava.

Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4601
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime02.12.17 14:19

Ima duuug vremena kako nisam procitao vece gluposti kao ovdje o progonu hriscana, njihovom istrebljenju. 
Treba zaista biti vjerski fanatik te "podupirati "tu teoriju, tj te dogadjaje u tim zemljama tretirati kao plansko istrebljenje hriscana.

Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime02.12.17 14:44

Amerikanac to su samo istiniti  i dostupni statistički podaci.
Nakloni se na blagoslov
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime02.12.17 15:06

Ja nisam Amerikanac.

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime02.12.17 15:26

gerard ford (citat):
Amerikanac to su samo istiniti  i dostupni statistički podaci.
Nakloni se na blagoslov
Po toj tvojoj teoriji amerikanac sam zato sto sam otisao/iselio se u USA. Da sam u Canadi (po istoj teoriji) bio bih canadjanin, u Francuskoj Francuz. Da mi je deda ostao po okoncanju II Sv rata u Njemackoj kod prelepe udovice ciji je muz poginuo na istocnom frontu te se on expresno preselio iz stale u spavacu sobu-bio bi svabo. Da sam otisao na Bosfor bio bih Turcin........ili jos gore,zamisli da sam 1986 otisao u pecalbu u Hrvatsku, sta bi bio danas?

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime02.12.17 15:40

milutins (citat):
...ili jos gore,zamisli da sam 1986 otisao u pecalbu u Hrvatsku, sta bi bio danas?

Hm, pa nakon svega konkretno tebe mogu zamislit kao etnobiznismena u Saboru.  Smile
Ne mislim zapravo loše, a i ne šalim se (sasvim).

Lijep je to posao, a novac iz proračuna zagarantiran i siguran.

Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime02.12.17 16:13

Moj najdrazi episkop je Dr Mitrofan, dugogodisnji episkop istocno americki,sadasnji episkop Kanadski.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime02.12.17 16:45

Ne znam tko i na koji način je došao do statistike da su kršćani najviše progonjeni.
Ako se uzme brojčano stanje pripadnika, najvjerojatnije da su Jezidi na prvome mjestu.

arcibald01
Poručnik
Poručnik
arcibald01

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2963
ČLAN OD: : 2013-12-19

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime02.12.17 16:54

Gerald, omenil si gospo Eriko. Tu te moram popraviti, gospa ni več v stranki CDU, je izstopila, moje mnenje pa je, da so ji tako svetovali. Po razmišljanju je preveč blizu  stranki Alternativa za Nemčijo (AfD). Če ti morda ni znano, to je nacionalistična, skrajno konzervativna in euroskeptična stranka, ki nasprotuje  priseljencem v Nemčijo (tudi kristjanom, če že hočeš), istospolnim osebam in še bi lahko naštevali. Ideje in miselnost Alfreda Ernsta Rosenberga, ideologa, ki je s svojimi idejami pahnil svet  v največjo katastrofo kar jih je kadar koli bilo. Sicer pa si preberi njegovo knjigo "Mit 20. stoletja." Torej gospa Erika v svojem bistvu niti slučajno ne zagovarja krščanstva temveč poveličuje nemški nacionalizem. To je primarno, če pa se v kontekstu pojavijo še kristjani ji to pač prav pride. Torej gre za osebo, ki bi jo bilo primerneje citirati ko gre za nemški nacionalizem, manj pa ko gre za preganjanje kristjanov.

Pa tudi tvoje pisanje o največjem preganjanju kristjanov, ki jih je kadar koli bilo, bi lahko bila stvar diskusije. To si verjetno poslušal papeža, on je nekaj govoril o tem. Veš, če nekoga pretepejo in je slučajno kristjan ni nujno, da je bil tepen zaradi vere. V muslimanskem svetu so strogi tudi do svojih vernikov. Kolega mi je pravil, da je bil priča, ko so kamenjali ženo, ki je bila sopotnica na skuterju, potem pa je zapihal veter in ji odkril del noge. Pa tvoje izjave o pribijanju na križ. Si že slišal za tradicionalni obred križanja.  Dogaja se vsako leto na Filipinih, v vasi Cutud, pa morda še kje drugje. seveda so na križ pribiti kristjani, pa še sami tako želijo.

Gerald, pri svojem dokazovanju o preganjanju vernikov citiraš vire, ki so preveč blizu  cerkvi. Takšnim virom ne moreš slepo zaupati, so preveč pristranski.

Na koncu pa mi dovoli, da tudi jaz pogledam v zgodovino. Na ozemlju kjer živim so živeli pogani, verjeli in verovali so v svoje bogove in običaje. Bili so srečni in zadovoljni. Pa so prišli kristjani, z ognjem in mečem so jih prisili, da so spremenili vero. Samo toliko v razmislek. 

Veš Gerald, ko sem pred mnogimi desetletji pričel delati, sem imel zelo razgledanega šefa. Ob neki priložnosti mi je rekel: veš nič na svetu ni samo črno nič ni samo belo. Vse je takšne barve kot je steklo očal skozi katera na stvar gledaš. Toplo ti priporočam, da razmisliš o napisanem.
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime02.12.17 22:39

milutins (citat):
Ja nisam Amerikanac.
Vjerujem ali brzp ćeš postati jer  djeca iseljenika ne slave više kršćansko sveto Trojstvo nego noć vještica,ne štuju rođenje Isusa Krista nego čarobni Božić.. i tako
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime02.12.17 22:41

VBČ (citat):

Ne znam tko i na koji način je došao do statistike da su kršćani najviše progonjeni.
Ako se uzme brojčano stanje pripadnika, najvjerojatnije da su Jezidi na prvome mjestu.
 Da..Jedino su Jezidi ispred kršćana i Kopti ali i oni su kršćani.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime02.12.17 23:48

gerard ford (citat):
...ne štuju rođenje Isusa Krista nego čarobni Božić.. i tako

Što fali čarobnom Božiću, ne budi Grinch.

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime03.12.17 0:59

gerard ford (citat):
VBČ (citat):

Da..Jedino su Jezidi ispred kršćana i Kopti ali i oni su kršćani.

Kopti jesu kršćani ali su monofiziti i ne priznaju sve ekumenske sabore, dakle udaljeni i od katolika i od pravoslavaca.
Ako ih se gleda samo kao na Kopte onda jesu medju najugroženijima, ako ih se gleda kao kršćane, u ukupnom zbiru kršćana,
onda se gube u statistici.

VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime03.12.17 1:18

Max Blitz (citat):
gerard ford (citat):
...ne štuju rođenje Isusa Krista nego čarobni Božić.. i tako

Što fali čarobnom Božiću, ne budi Grinch.

I za mene je to samo (lijepa) tradicija, ali nema religioznu težinu.

milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime08.12.17 3:30

Max Blitz (citat):
milutins (citat):
...ili jos gore,zamisli da sam 1986 otisao u pecalbu u Hrvatsku, sta bi bio danas?

Hm, pa nakon svega konkretno tebe mogu zamislit kao etnobiznismena u Saboru.  Smile
Ne mislim zapravo loše, a i ne šalim se (sasvim).

Lijep je to posao, a novac iz proračuna zagarantiran i siguran.

Budi siguran da bih usao u koaliciju sa Pernarom. Vjerovatno bi on uz moju pomoc dogurao do predsjednika sabora.
Tesko je biti politicar u ksenofobicnoj sredini,Pupovac je (posto aludiras na njega)izuzetno tolerantan i moderan politicar, divim se njegovoj hrabrosti.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime14.03.18 17:19

cheers

Dobili smo novog biskupa!

VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime10.05.20 17:52

PRAVOSLAVNO - STAROKATOLIČKI
GENERALNI VIKARIJAT SV. METODA

visokopreuzvišeni Gospodin, nadbiskup
† Mons. dr LEONARDO BEG

[You must be registered and logged in to see this image.]

Doktor Živago voli ovaj upis

Na vrh Go down
https://jna-sfrj.forumbo.net
Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 13028
ČLAN OD: : 2020-07-15
DOB : 57
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime18.09.20 9:20

Za mene pok. Franjo Kuharić čije je doprinos neovisnosti Hrvatske nemjerljiv, ali danas Vinko Puljić, bosansko- hercegovački kardinal i nadbiskup metropolit Vrhbosanske nadbiskupije
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Moj najdraži biskup   Moj najdraži biskup Icon_minitime

Na vrh Go down

Moj najdraži biskup
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Moj najdraži moderator