Pozdrav svim forumasima JNA,ja sam Slobodan iz Prokuplja i vojni rok sam sluzio u Varazdinu, septembarska klasa 1989. godine. Kako sadasnjoj omladini objasniti to drugarstvo i toliko izvikano Bratstvo i jedinstvo? Ja nazalost ili na srecu nisam odsluzio ceo vojni rok zbog bolesti koja me je potrefila u prvom mesecu sluzenja vojnog roka i zbog toga ostao invalid celog zivota. Bio sam mesec dana na obuci u otkomandi u Dugom selu kod Zagreba,posle toga 2 meseca u Vojnoj bolnici u Zagrebu i tacno 22. decembra otisao kuci. U ta tri meseca smo se toliko zblizili svi u ceti,nazalost kod mene su dolazili samo u posetu i donoslili cuvenu vojnicku platu
a ustvari to im je bio izgovor da malo izadju iz kasarne i dodju kod mene u Zagreb. Nikad nisam imao prilike da se zahvalim tim ljudima koji su mi bili podrska kad sam bio daleko od kuce,sam i bolestan,te koristim ovu priliku da im se od sveg srca zahvalim i ako neko vidi ovaj post neka se javi i napise par reci. Voleo bih da su svi dobro i zdravo (poceo sam kao Ekrem jbt
). Zao mi je sto nisam malo bolje upoznao Varazdin,koji je izuzetno lep grad. Posebno bi naglasio osoblje Vojne bolnice u Zagrebu koje mi je veoma pomoglo da prevazidjem krizu kroz koju sam prosao i da im se svima zahvalim. Niko tada nije gledao ko je Hrvat,Srbin,Bosanac ili slicno nego su gledali ko je kakav covek. Raspisao sam se ko neka seka-persa ali nema veze,hvala ljudima koji su se setili da naprave jedan ovakav forum i podsete nas a pokazu mladjima kako je to nekad bilo.
P.S.
Bolest me je sprecila da odsluzim ceo vojni rok te osakatila za ceo zivot,ali me je takodje spasila i ucesca u sukobima koji su malo posle usledili i zahvaljujem Bogu sto je tako. Ostale su mi najlepse uspomene.