FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 16.01.22 19:52
3200000 Odnos 1milja=1.6km (1.60934 za one koji vole da cijepaju dlaku)
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 17.01.22 12:50
Srećom pa si naveo koja milja je u pitanju. Znamo da nije morska, a nekako mi se čini da Ameri ne bi koristili englesku milju Iako, čitam sada da postoji još nekoliko drugih milja. Srećom pa nisi vozio po Svedskoj ili Hrvatskoj...
Irska milja iznosi 6 721 stopu ili 2048,56 m; Škotska milja iznosi 5 951 stopu ili 1 813,86 m; Staroengleska milja iznosi 5 000 stopa ili 1 524 m; Danska milja (ista kao i Njemačka milja) iznosi 24 000 danskih stopa ili 7 532,5 m; Švedska milja iznosila je 36 000 švedskih stopa ili 10 687 m i vrijedila je do 1889. Od tada iznosi 10 000 m ili 10 km; Hrvatska milja iznosi ≈ 11,13 km ili 11 130 m.
_________________ In medias (t)res...
SveJug voli ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 17.01.22 13:00
goran9030 (citat):
Srećom pa si naveo koja milja je u pitanju. Znamo da nije morska, a nekako mi se čini da Ameri ne bi koristili englesku milju Iako, čitam sada da postoji još nekoliko drugih milja. Srećom pa nisi vozio po Svedskoj ili Hrvatskoj...
Irska milja iznosi 6 721 stopu ili 2048,56 m; Škotska milja iznosi 5 951 stopu ili 1 813,86 m; Staroengleska milja iznosi 5 000 stopa ili 1 524 m; Danska milja (ista kao i Njemačka milja) iznosi 24 000 danskih stopa ili 7 532,5 m; Švedska milja iznosila je 36 000 švedskih stopa ili 10 687 m i vrijedila je do 1889. Od tada iznosi 10 000 m ili 10 km; Hrvatska milja iznosi ≈ 11,13 km ili 11 130 m.
Za ovo nisam znao. Eto covek uvek nesto nauci i umre ....
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 17.01.22 13:03
Čekaj, ne umiri još!!! Pronaći ću ja još ponešto novo u idućih 30-40 godina, pa tek kad sve naučiš, onda ćemo se dogovoriti kako dalje
p.s. Hrvatska milja ( lat. Millaria Croatica, eng. Croatian mile) je stara jedinca duljine koja je iznosila 1/10 duljine ekvatorskog stupnja, odnosno ≈ 11130 m. Prema nekim izvorima, duljina hrvatske milje je iznosila 2226 metara ili 2229 metara Stjepan Glavač je definirao ovu mjeru i prvi put ju je koristio na svom zemljovidu Hrvatske iz 1673. godine. Hrvatski sabor je, iako pod hrvatsko-ugarskom krunom, sve do sredine 18. st. obranio samosvojne hrvatske mjerne jedinice, te je tek 1733. godine i na području Hrvatske uveo “požunske mjere”, jedinstvene za cijelu Habsburšku monarhiju.
goran9030: komentar modifikovan dana: 17.01.22 13:07; prepravljeno ukupno 1 puta
SveJug voli ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 17.01.22 13:06
Jedna mala anekdota uvezi milja.
Nedavno me jedan kolega odavde sa foruma kontaktirao da mu pomognem da nadje jednu specificnu marku auta. Nadjem ja par komada i posaljem podatke o tome. Nestize malte ne poruka ni da stigne kada mi on odgovara: Uzmi to sto pre. Nija prosla skoro nista. Neznajuci da je navedana 18 000 milja u oglasu bila 180 000 kilometara.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
goran9030 voli ovaj upis
jozl52 Stariji vodnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 788 ČLAN OD: : 2016-09-07 DOB : 72 kočevje
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 17.01.22 14:30
fantje, hvala bogu, da je veliki - mali "napoleon" v evropi uvedel z mečem in ognjem: meter in kilogram in iz njega večje in manjpše mere, ja pred napoleonom je bilo samo "sranje", vsak pecirk je imel svoje eote, pa se znajdi..., dobro otočani še malo serjejo s colami in miljami..., dobro mornarica je bolj rigidna z vozli...
samo anegdota: je hotel napoleon v knjižnici vzeti knjigo pa je ni mogel, pa je bil ob njemu mislim maršal "marmot", ki je bil kar nekaj višji od njega, pa pravi, dovolite, da vam jaz vzamem knjigo, ker sem večji, pa pravi napoleon, glejte, da ne boste za glavo krajši, velik sem jaz..., po spominu...
goran9030 voli ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 21.01.22 23:15
šole voli ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 23.01.22 16:50
šole voli ovaj upis
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 27.03.22 21:32
Evo na zahtjev druga kapetana. Prica je kratka, jutarnja voznja na posao, autoput i nekih devedesetak km/h Nisam nista vidio samo, tras i leti perje...
Pocinitelj nepoznat, sliku nemam. Nisam mogao odmah da stanem zbog saobracaja. Sumnjam na guske.
Steta materijalna: Razbijen gril, desno svjetlo citavo s vana ali slomljena skoljka, ne moze se iznutra otvoriti hauba. Treba pajser. Minimalna unutrasnja ostecenja, vise kozmeticka nego funkcionalna.
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 27.03.22 23:16
Opravka kostala 3133,52 US Dolara? Zar nemas osiguranje? Meni izleteo rogonja pa se desilo nesto slicno pa sam to popravio preko osiguranja. Imao licni rizik 1800 Skr.
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8067 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 27.03.22 23:50
DODGE?
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 28.03.22 0:17
SveJug (citat):
Opravka kostala 3133,52 US Dolara? Zar nemas osiguranje? Meni izleteo rogonja pa se desilo nesto slicno pa sam to popravio preko osiguranja. Imao licni rizik 1800 Skr.
Vidjecu koliko ce pokriti osiguranje.
Ovo je procjena Toyotinog servisa. Osiguranje trazi da njihov covjek pogleda takodje. Inace, kako ja placam osiguranje, bilo sta da mi se desi, ja pokrivam prvu hiljadu posle toga ide osiguranje. (dodaj jos par izgubljenih dnevnica) Moze i da smanjim moj udio sve do $250, ali onda je skuplje. Za deset godina nisam imao nikakvih udesa, tako da se ustedilo dosta para na razlici.
Za Vladimira, Toyota Tundra. Iza je treci clan porodice clan porodice. Svo troje smo u Toyoti. [You must be registered and logged in to see this image.]
vladimir, SveJug, PORUCNIK and Doktor Živago vole ovaj upis
arcibald01 Poručnik
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 28.03.22 11:45
Zavarovalnice pokrijejo samo tisto škodo za kar si plačal premijo. Ne vem kakšen je sistem v Ameriki, pri nas (v Evropi) je obvezno zavarovanje, ki pokrije škodo, ki jo ti povzročiš nekomu, ne pa tudi škodo na tvojem avtomobilu. Razen če imaš poleg obveznega zavarovanja še kasko zavarovanje. Tu pa je premija precej visoka. Jaz osebno imam delni kasko. Ta pokriva zavarovanja polomljenih steklenih delov (stekel, avtomobilskih žarometov) in odkup prve škode (pa menda še nekaj, pa trenutno ne vem, bi moral pogledati polico). Zavarovalnice namreč, če nimaš nesreče priznavajo bonus, ki znaša do 50 % premije. če pa imaš nesrečo, ti ta bonus odvzamejo, za prvo nesrečo, mislim, da 20 %. Bonus pa potem z vsakim letom raste po 5 % na leto, če nimaš nesreče, do največ 50 %.
Če pa imaš delni kasko potem ti pri prvi nesreči ne črtajo bonus (moj sin si sposodil moj avto in na parkirišču zadel v drug avto). Škodo je poravnala zavarovalnica in bi mi črtala bonus. Tako bi moj bonus znašal ne več 50 ampak samo še 30 %. Ker pa sem imel ta delni kasko (odkup škode) mi je, kljub temu da je zavarovalnica plačala celotno škodo, ostal bonus 50 %.
Če mi pa ne bi imel delnega kaska bi škodo rajši sam plačal. Bi bili manjši stroški. 50 % bonus je kar nekaj. Premija za moj avto je kar visoka.
SveJug, šole, Zoran I, goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 28.03.22 15:15
Ovdje je nesto slicno. Mozes osigurati obadvije strane, mozes samo stetu koju napravis drugom. To ako je vozilo tvoje. Ako je pod kreditom onda je obavezno puno osiguranje. E, sad i tu ima sta sve kupis od osiguranja i na koji iznos. Osnovno osiguranje najcesce pokriva stetu na drugom vozilu do sto hiljadarki. Ako si kurate srece pa se zabijes u Ferraria, sve preko toga placas iz svog dzepa. Osim toga, ako imas udes svojom krivicom, raste ti premija. Visina premije zavisi naravno, od auta, od paketa koji kupujes i od tzv. "deductible", odnosno tvog obaveznog ucesca. Obicno to ide 250, 500 i 1000.
vladimir, SveJug, arcibald01 and goran9030 vole ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 01.04.22 18:57
pera84 (citat):
Malo rimovanja na registarskim tablicama (seksi ex-si)
Vidio sam i gospodju za volanom. "Sexy" pocinje i zavrsava s tablicama.
Da nisi razmisljao da kupis?!
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 01.04.22 18:58
Volvo je uvek bio poznat po kvalitetu i sigurnosti. [You must be registered and logged in to see this image.]
Mikula 67 voli ovaj upis
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 02.04.22 16:32
pera84 (citat):
Evo na zahtjev druga kapetana. Prica je kratka, jutarnja voznja na posao, autoput i nekih devedesetak km/h Nisam nista vidio samo, tras i leti perje...
Pocinitelj nepoznat, sliku nemam. Nisam mogao odmah da stanem zbog saobracaja. Sumnjam na guske.
Steta materijalna: Razbijen gril, desno svjetlo citavo s vana ali slomljena skoljka, ne moze se iznutra otvoriti hauba. Treba pajser. Minimalna unutrasnja ostecenja, vise kozmeticka nego funkcionalna.
Al cepaju cene servisi, ovi moleri najskuplji , a i dobra je ova stavka pod "ostalo"...
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
Mikula 67: komentar modifikovan dana: 02.04.22 16:38; prepravljeno ukupno 1 puta
pera84 voli ovaj upis
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 02.04.22 16:37
Jasta. Dvije stoje, a ti se misli sta je "razno".
Mikula 67 voli ovaj upis
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 02.04.22 16:39
pera84 (citat):
Jasta. Dvije stoje, a ti se misli sta je "razno".
Mora da je u pitanju klopa i piće za majstore
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 02.04.22 16:42
Pucvala.
Mikula 67 voli ovaj upis
Mikula 67 Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 02.04.22 16:46
pera84 (citat):
Pucvala.
Sunce mu žarko a ja prodajem 1kg pucvale 220,oo rsd kakav promašen biznis
pera84 voli ovaj upis
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 02.04.22 17:05
Nisi ti promasio biznis, promasio si lokaciju. Vecina servisa uracunava (a musterija placa) i "razno" troskove. Obicno ide nekakav mali procenat od ukupnog racuna. I nisam se salio kad sam rek'o pucvala. Majstor treba da brise ruke, ta krpa kosta. Svake sedmice (bolji servisi) obezbjedjuju svojim radnicima komplet uniformi. To treba oprati, i to kosta. Po zavrsenom poslu, treba neko da pokupi smece i to odveze, i to kosta. Dok (ako) cekas da ti promijene ulje, popijes "besplatnu" kafu sa automata. Sta mislis ko to placa? I da ne nabrajam dalje...
Mikula 67 voli ovaj upis
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 16.04.22 20:12
Trojica sudionika prometne nesreće na Pelješcu zajedno imaju 265 godina: 91-godišnjak oduzeo prednost 98-godišnjaku, oštećeno i vozilo 76-godišnjaka!
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Doktor Živago voli ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 27.04.22 13:16
Putokaz negde na brdovitom Balkanu. [You must be registered and logged in to see this image.]
šole, goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 25.05.22 10:00
Svaki put kada Volvo izda neki novi model auta, radnici dobiju da to provozaju za vreme radnog vremena. I sada kada je u prodaju pusten najnoviji Volvo C40 Recharge (skroz elektricani pogon),poredjani su izpred fabrike i spremni za voznju.
goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 25.05.22 10:07
Meni je Volvo oduvijek bio primjer sigurnosti, premda su novi modeli jako skupi za hrvatske prilike. Ja vozim Škodu Octaviu staru 4 godine i za uloženi novac sam najviše i dobio, tj. odnos uloženog i dobivenog je najbolji.
PORUCNIK voli ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 25.05.22 11:20
Da nisam radio u Volvo i sa time dobijao popuste i razne benificije, nebi ni ja vozio Volvo. A da je Skoda super dobra kola uvideo sam posto mi je jedan zet bio vlasnik Skode Superb a drugi Skoda Kodiaq.
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 01.06.22 21:18
Živi bili, pa vidjeli...
Revolucionarna tehnologija: Novo jeftinije gorivo spaja dizel i vodu, produljuje vijek automobila Kvaliteta HydroDiesela+ je što za njega distributeri neće trebati novu infrastrukturu, odnosno staru neće morati prenamijeniti.
Druženje vode i goriva u rezervoaru vašeg vozila je kao rasprava dvojice političara s različitim svjetonazorima. Oni jednostavno ne idu zajedno, a to će osjetiti i motor. Slabije paljenje, nevoljka ubrzanja – samo su neki od simptoma vode u gorivu. No čini se da tehnologija pobjeđuje i najveće neprijatelje. Novo gorivo pod nazivom HydroDiesel+ spaja dizel i – vodu, piše revija HAK.
Tvrtka Trillion je razvila nanoemulzijsku tehnologiju koja u kapljice dizelskog goriva unosi kemijsku otopinu vode veličine nanometra. Prednosti ove tehnologije kreću se od nižih troškova do značajnog smanjenja emisija, povećane radne snage motora, veće učinkovitosti goriva i smanjenih učinaka onečišćenja zraka na zdravlje ljudi i životinja. U dizel se ovom metodom miješa oko 20 posto vode.
Što se tiče emisija štetnih plinova, emisije CO2, NOX, SO2 i čađe se smanjuju za 40-90 posto na temelju životnog ciklusa vozila. Naravno, tu je i niža cijena goriva. Kvaliteta HydroDiesela+ je što za njega distributeri neće trebati novu infrastrukturu, odnosno staru neće morati prenamijeniti. Trillion je razvio SMART Blending Systems, koji su mobilni i brzo ih se implementira. Mogu se postaviti u blizini mjesta skladištenja za obradu goriva na kraju proizvodnog procesa ili čak na brod da tretiraju gorivo prije prijevoza. Krajnji proizvod ima isti stabilan rok trajanja kao i obično dizelsko gorivo. S Trillionom sada radi još jedan partner na implementaciji tehnologije, a to je sveučilište u Houstonu.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 11.06.22 23:06
Prototip za Ćetaljevo preuzimanje potpune namijenjene funkcije
Fiat 500, poznat još i kao "Cinquecento" (petsto) nastao je kao nasljednik originalnog Fiata 500 "Topolina" koji je proizveden 1936. godine u Torinu i u doslovnom prijevodu znači - mali miš. Ovaj neobičan automobil prvi je put proizveden 1957. godine, a 65 godina kasnije i dalje ne gubi na svojoj popularnosti. Zbog upečatljivog dizajna možda se neće svatko složiti da je riječ o nužno "lijepom" ili elegantnom automobilu, ali Fiat 500 je zasigurno automobil s karakterom - i puno šarma. Vlasnici Cinquecenta svojim limenim ljubimcima vole davati nadimke, a najčešći su Fifi, Bella, Luigi, Minty i Freddie.
Deset generacija Fiata 500
Kompaktna i ekonomična jurilica prepoznatljivog dizajna proizvedena je u čak 10 generacija tijekom 65 godina, a 2020. dobiva (uz benzin i dizel) i svoju električnu inačicu - Fiat 500e. Osim klasičnih modela, dolazi još u prostranijim modelima sa znatno većim prtljažnikom - Fiat 500X i Fiat 500L te u cabrio modelu s odvojivim krovom.
Jedinstveni dizajn Fiata 500 toliko se svidio dizajnerima automobila u Sovjetskom Savezu da su ga odlučili imitirati i napraviti svoju, naoko sličnu, ali ni približno toliko popularnu inačicu - Soviet ZAZ 965.
Zoran I and Doktor Živago vole ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 19.06.22 10:57
Jim O´Shea iz West Conty, Missuri, vlasnik Volvo 740 koji je presao milion milja.
Prvi pokušaj dizajniranja električnog vozila bio je već 1832.godine kada je Škot Robert Anderson na kočiju pričvrstio nepunjive baterije. Iako se njegov izum ne smatra prvim električnim automobilom, utabao je put za svog sunarodnjaka Williama Morrisona koji je 1890.godine napravio prvi uspješni električni automobil. Uskoro će ga slijediti Ferdinand Porsche sa svojim modelom Egger-Lohner C.2 Phaeton 1898.godine, a do 1900. gotovo trećina svih vozila na cesti bila je na električni pogon.
Danas, 130 godina nakon prvog električnog automobila, industriju predvodi američka tvrtka Tesla Motors, ali i ostali veliki proizvođači automobila poput Hyundaia i VW grupacije, kineskih tvrtki BYD i SAIC Motor i hrvatska tvrtka RIMAC Automobili.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 12.07.22 6:31
Komsija ima restauriran 1946 "Willys" Nije se mnogo brinuo da svi detalji budu originalni, vise mu je stalo da vozi.
"Willys" je napravila firma Willys-Overland za potrebe americke armije. Inace, na raspisan konkurs javile su se samo tri proizvodjaca (od 135) Willys-Overland, Bantam i Ford. U prvoj seriji je proizvedeno 16000 jedinki a kostao je $738.74 U toku rata proizvedeno ih je 650000 i nasli su se na svim svjetskim ratistima. General George C. Marshal, nacelnik generalstaba (moj kolega ) americke Armije i posleratni drzavni sekretar nazvao ga je najvecim americkim doprinosom modernom ratovanju. Cuveni "Jeep" brand je nastao od vojne skracenice G.P. (dzi-pi) vehicle. General Purpose vehicle. Iliti opstenamjensko vozilo.
Posle rata, verzija CJ-2A postala je prvo masovno proizvedeno 4x4 vozilo za civilno trziste.
SveJug, PORUCNIK, šole, goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 12.07.22 8:05
Meni je to najbolje vojno vozilo ikad proizvedeno.
Može služiti kao izviđačko vozilo, kao vozilo veze, pa čak i komandno vozilo ( slično MKŠK u JNA). Moglo je biti otvoreno ali je imalo i ceradu.
Sjajan na terenu, nepoderivo.
Odličan prilog druga Vrh.komandanta Pere.
Doktor Živago: komentar modifikovan dana: 12.07.22 10:37; prepravljeno ukupno 1 puta
goran9030 voli ovaj upis
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 12.07.22 9:47
Po čemu se razlikuje od Džejmsa, ili je to isto vbozilo?
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 12.07.22 10:25
PORUCNIK (citat):
Ne, nikako druže Poručniče.
Ono što ja znam da su Džejms i Dodž dvije različite tvrtke proizvođača možda, ali tipova vozila svakako u odnosu na Džipa, tj Jeepa.
Za vrijeme onih događaja 1991-1994. smo mi imali u HV Dodževe i služili su za sanitetski prijevoz, a radilo se o ogromnom terenskom vozilu koje je gutalo benzin.
Džejms je bio vojni kamion..kao naš Fap.
PORUCNIK voli ovaj upis
arcibald01 Poručnik
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 12.07.22 11:16
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 12.07.22 13:08
To su ta vozila. Hvala Arcibald.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 12.07.22 13:53
PORUCNIK (citat):
Tzv. "Dzems" (GMC) su bili "teretnjaci" sa 6x6 pogonom. Ekvivalent nasih "stopedesetki". Inace, ovdje su poznati pod imenom "Jimmy". Pravljeni su u tri tezinske klase i bezbroj varijanti. Vidjao sam ga cesto u "upotrebi" u tvom komsiluku (N. Varos), vukli su na njemu drva. "Nepocekicana".