FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: AUTO hm KUTAK 30.08.15 1:23
SveJug (citat):
Da je dosadno biti vozac jeste, dodje li do eventualnone sabobracajne nesrece, vozaci razmene vizit karte umesto dizalice, pajsere i ostale alate jedan drugom po glavama, pa svako svojim putem dalje.
Da nismo malo pobrkali zemlje sveta ili zaboravili geografiju iz osnovne i srednje škole?
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 30.08.15 9:07
Prika moj, jučer navečer vani na terasi sjedimo moja supruga i ja, kad proleti fićo, jebate meni sve nešto drago oko srca, i sjetim se svog prvog auta, fićeka dakako. RIP moj fićo ma gdje bio, vjerno si služio, svagdje nas je bilo, svaki vikend smo bili do lakta u ulju, nema broja prirubnica što smo izmjenili ni udarca čekićem da se pokreneš, sjetim se i šarafcigera koji je držao staklo na vratima da ne padne. RIP moj fićo neka te na nebu rućno peru sisate anđelke, zaslužio si, što jest,jest.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 30.08.15 10:49
Jes' da nije lepo davati pluseve za pomene, ali ovaj zaslužuje, pa čak i javno objašnjenje !!! Moj prvenac je bio R4 (cokula), ali motor sa TRI brzine i ovalnom rešetkom na haubi između farova. Broj motora i šasije na pločicama, i sledeći vlasnik pokušao da registruje sa prošvercovanim motorm iz Francuske, ne obazirući se na moju primedbu da su mi ukucali u miliciji brojeve u rub patosa.
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 30.08.15 11:36
013gonzo (citat):
Jes' da nije lepo davati pluseve za pomene, ali ovaj zaslužuje, pa čak i javno objašnjenje !!!
I ja mu dadoh +, bojnik me je od jutros baš raznežio, kada smo kao klinci "krali" fiću od strica, da ovaj ne čuje gurali smo ga oko 200 metara od kuće i tek tada ga palili. A seoske babe, i tada i sada bolje od svakog video nadzora, pitaju: "Jelte deco trebal' kakva pomoć?". Drugo veče stric, upozoren na prethodnu noć, veli: "Nemoj da se brukate da vas seoske babe tračaju, evo ključevi, evo i petaka za gorivo.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 30.08.15 11:46
Ima stvari u životu koje ostaju u trajnoj uspomeni, već prije sam napisao da na tavanu imam njegovu haubu, dao sam si truda pa sam je umotao prije prošle zime u najlon da ne trune i da se ne praši, a razlog zašto sam je ostavi je taj da sam imao nešto nacrtano na njoj, pa kada sam išao u šoping u Mađarsku njihov carinik me nije pustio glede toga preko granice, pa sam brže bolje kod pajde u Donjem Miholjcu našao drugu haubu i promjenio je (prije je gotovo svaki peti šljivik imao po jednog fiću za dijelove), ostala ova moja iscrtana, a ona njegova ošla zajedno sa fićekom za 300 Dm (dobro sam utrapio). E sada gledam cijene fićeka (jebajiga oldtajmer) od 1000 EUR pa nadalje ako je sređen, a drnde možeš naći i za manje samo što je skup popravak i sređivanje. Tko zna možda jednog nabavim samo da mi stoji na ranču, onako za uspomenu.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 30.08.15 17:23
013gonzo (citat):
Citat :
Da nismo malo pobrkali zemlje sveta ili zaboravili geografiju iz osnovne i srednje škole?
Pitaj max-a. U clanku lepo stoji :
"Ovaj lagani udes koji je zamalo završio pravim pravcatim pokoljem, dogodio se u Rusiji."
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 31.08.15 6:43
BEOGRAD (citat):
013gonzo (citat):
Citat :
Pitaj max-a. U clanku lepo stoji :
"Ovaj lagani udes koji je zamalo završio pravim pravcatim pokoljem, dogodio se u Rusiji."
Da ali ti si napisao "kod Vas u Rusiji", a mi smo ipak u BJ Republikama, a to je malo dalje od Rusije. Zbog toga sam pomenu geografiju.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 31.08.15 7:06
Ali dragi kolega Gonzo, Rusija vam je šiiiiiiiiiiiirok pojam
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 31.08.15 7:10
East&West (citat):
I ja mu dadoh +, bojnik me je od jutros baš raznežio, kada smo kao klinci "krali" fiću od strica, da ovaj ne čuje gurali smo ga oko 200 metara od kuće i tek tada ga palili. A seoske babe, i tada i sada bolje od svakog video nadzora, pitaju: "Jelte deco trebal' kakva pomoć?". Drugo veče stric, upozoren na prethodnu noć, veli: "Nemoj da se brukate da vas seoske babe tračaju, evo ključevi, evo i petaka za gorivo.
E tu se vidi generacijska razlika, pa i ekonomsko stanje u bivšoj Jugi, mi smo tenkirali za cenera:
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 31.08.15 12:38
Svedska na putu da uvede nove reg tablice za automobile. Danasnji model je uveden 1972 god i sa ovim sistemom postoji rizik da za 7-8 god bude nedovoljno.
Na slici ulevo je danasnji model (koja nekaze nista specificno uvezi marke, modela ili geografskog porekla automobila). Udesno je pak novi model gde se treca cifra izbacuje i uvede se jos jedno slovo i sa tom kombinacijom navodno je obezbedjen sistem jos jedno 30 god.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 31.08.15 14:27
SveJug (citat):
Svedska na putu da uvede nove reg tablice za automobile. Danasnji model je uveden 1972 god i sa ovim sistemom postoji rizik da za 7-8 god bude nedovoljno.
Na slici ulevo je danasnji model (koja nekaze nista specificno uvezi marke, modela ili geografskog porekla automobila). Udesno je pak novi model gde se treca cifra izbacuje i uvede se jos jedno slovo i sa tom kombinacijom navodno je obezbedjen sistem jos jedno 30 god.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 31.08.15 15:09
lacoš (citat):
SveJug (citat):
Kopiraju BiH
Kopiraju BiH?
Mislis da se nezna ko je odakle? To je ovde uvedeno jos 1972 god.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 31.08.15 20:55
lacoš (citat):
SveJug (citat):
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 03.09.15 20:59
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 05.09.15 18:35
Ovaj u zraku je nadvojvoda Ferdinand Zvonimir, praunuk cara Karla I. Austrijskog i unuk Otona Habsburškog, koji nastupa u utrkama Formule Renault 2.0, te je ove subote zamalo teško nastradao na utrci u Silverstoneu.
Srećom, nitko od njegovih konkurenata na stazi nije naletio na njega, te je navodno prošao bez ogrebotine…
Sada ponovo odgovorite na gore postavljeno pitanje: "Da li bi umeli da vozite ovakav automobil?" Da li možete da vozite sa "joystick"-om? Vaša deca (ako ih imate) najverovatnije mogu. Uticaj računara i video igrica u našem životu je preovladao, zar ne? ZABRINJAVAJUĆE: Ako bi kojim slučajem sedmogodišnjak seo u ovaj automobil,
vozio bi ga verovatno bolje nego vi!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 11.09.15 13:49
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 11.09.15 15:02
Ludost ili glupost? Ili oboje?
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 19.09.15 15:23
Obamina administracija je naredila Volkswagenu povlačenje oko 500.000 automobila zbog ilegalno instaliranog softwarea koji im je omogućio varanje na eko testovima. Prema pisanju New York Timesa, Volkswagen je u svoje automobile navodno tajno instalirao poseban software, koji je za vrijeme testiranja američke Agencije za zaštitu okoliša (EPA) uključivao sustave za kontrolu ispušnih plinova. Američka Agencija za zaštitu okoliša vjeruje kako je software bio instaliran na brojnim modelima Volkswagen i Audi automobila koji su bili u prodaji od 2009. godine pa sve do sada. Upitni su dizel modeli Volkswagen Jetta, Beetle, Golf, Passat i Audi A3.
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 03.10.15 15:00
Vjerovali ili ne... Vlada RH donirala je Tehničkom muzeju 'Nikola Tesla' u Zagrebu automobil Maserati Quattroporte Sport GT proizveden 2005. Dobro je očuvan, s prijeđenih samo 50.000 km i u potpunosti ispravan. Ima V8 benzinski motor obujma 4244 ccm, raspolaže s 295 kW/400 KS i okretnim momentom od 451 Nm pri 4500 o/min. Težina vozila je 1860 kg, a najveća brzina koju postiže je 275 km/h uz ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5.2 s. Deklarirana tvornička potrošnja goriva iznosi 15.8 l/100 km.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 10.11.15 22:13
Snašli se ljudi: Stotine došlo besplatno oprati aute ispod puknute cijevi
Stotine snalažljivih građana u ruskom Astrahanu nije propustilo tijekom vikenda besplatno oprati vozila ispod puknute vodovodne cijevi. Nesvakidašnji prizor je zabilježio netko od susjeda, a toliko je postao popularan na tamošnjim društvenim mrežama da su ga preuzele i brojne informativne emisije.
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 12.11.15 20:48
Hmm..... Njemačka dio svoje autoindustrije seli u Hrvatsku?
U Njemačkoj ima manjak stručnog osoblja, a u Hrvatskoj je veliki broj nezaposlenih. Christian Heinzl, član odbora za gospodarstvo njemačkog Bundestaga i vlasnik Heinzl korporacije, jučer se u Belom Manastiru sastao sa gradonačelnikom i njegovim suradnicima. Kako je istaknuo, cilj njegovog uzvratnog posjeta Belom Manastiru i istočnoj Hrvatskoj je provjera mogućnosti suradnje na gospodarskom polju.
- U Njemačkoj ima manjak stručnog osoblja, a u Hrvatskoj je veliki broj nezaposlenih. Osim toga, imate velikih potencijala - rekao je, napominjući kako već sada postoji interes njemačke autoindustrije za preseljenje svojih pogona u Hrvatsku.
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 16.11.15 20:47
Pitalica za starije
Da li se sećaš šta je bio ili čemu je služio "vinkler" ?
Ako se ne sećaš ili nikad nisi čuo za taj izraz pogledaj slike dole!
Davnih 50'tih godina u bgd kod železničke stanice gde sam tada stanovao, za skretanje na raskrsnici su se koristile sirene i to jedan put za levo i dva puta za desno, a onda tehnološko čudo na ruskim gazicima i američkim opel olimpijama, a ovo je engleski Tehnološko čudo koje je iskakalo na odgovarajuću stranu i palilo lampu da se i noću vidi.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 10.01.16 13:17
Izložba: Automobil – kultura mobilnosti Tehnički muzej Nikola Tesla (izložbena dvorana), Savska cesta 18, Zagreb 11. siječnja - 6. ožujka 2016.
Na izložbi su izloženi, (nažalost ipak samo modeli) automobila Ford T iz 1922., Hansa 1100 iz 1939., Citroën DS iz 1966. te Jaguar E type Ser 2 iz 1969. godine. Svi su oni na sebi svojstven način obilježili povijest automobila u kulturološkom, tehničkom ili dizajnerskom aspektu te predstavljaju simbol industrijske estetike i modernog doba kao i mjesto automobila u definiranju moderne kulture...... U muzeju se može vidjeti i povijest automobila u Hrvatskoj od Ferdinanda Budickog do danas...
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 13.01.16 1:28
Kakav ste tip vozača? Osvetnik, filozof, bjegunac ili sveznalica? - Ispitivanje otkriva kako se na našim cestama dnevno susreće sedam različitih tipova ličnosti vozača (Učitelj, sveznalica, natjecatelj, osvetnik, filozof, neutralni promatrač i bjegunac.)
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 18.01.16 13:15
Molimo vlasnika vozila BMW registarskih oznaka "RI-… " da u što kraćem roku ukloni svoje vozilo sa skijaške staze Pribeniš, obavijest je na službenim stranicama skijališta Platak kod Rijeke.
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 27.01.16 7:17
„Jugić“ sa 900 "konja" i dva V8 motora! [You must be registered and logged in to see this link.]
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 03.02.16 3:06
Godinama Rajko Erceg (68) iz Bosanske Gradiške odolijeva paprenim ponudama kupaca koji od njega žele kupiti Mercedes SL 250 Pagoda. Makina iz 1967. godine proizvodila se svega šest mjeseci. Njegov automobil htio je kupiti i glumac John Travolta. On je naručio takav auto, a prekupci iz Italije saznali su da je jedan registriran u BiH. Doznao je i da je takav auto Michael Schumacher prodavao za 136.000 eura.
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 13.02.16 19:14
Pozornost prolaznika privlače dvije replike Fordovog modela T na električni pogon, parkirane u garaži na Tuškancu.
Prema neslužbenim informacijama automobili bi trebali obogatiti turističku ponudu Zagreba i biti dio 'flote' od dvadesetak vozila koja će po gradu voziti turiste.