FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 68 ČLAN OD: : 2016-09-20 DOB : 61 Czech Republic
Naslov komentara: novi clan pitanje Sat 3 Dec 2016 - 16:56
dpuric (citat):
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum! Uobicajeno je, mada ne i nuzno da nam se predstavis (opet ne nuzno imenom i prezimenom) vec gde i kada si sluzio JNA (ako si sluzio) i tako, jos neke pojedinosti
I ja sam "zelembać", gušter ovdje pa još tapkam po Forumu i upozmajem se s tim što sve tu imate. Dakle blago dezorijentiran ali prijatno iznenadjen, imate vrlo lijep forum sa zanimljivim temama i sadržajima i s vrlo dobrom pozitivnom atmosferom. Sve pohvale inicijatorima i organizatorima Foruma, adminima, moderatorima, generalima i admiralima. Na par foruma sam već bio pa nisam potpuni početnik što se tiče Foruma. Jedino što još nisam znao gdje se imam predstavit pa se to o par dana oteglo na čemu se ispričavam a danas slučajno naidjoh na ovu Kantinu, trebalo mi je to odmah past na pamet kao prva mogućnost, ahahahahaha. Ustvari sam se već predstavio tamo na "Makedoniji" a ako mi još šta padne na pamet zanimljivo to opet tamo dopišem, Taj moj uvodni post je ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.]
Imao bih još jedno pitanje oko postovanja i tema, rado bih otvorio novu temu o muzici s nazivom Vojna glazba/Vojna muzika u podforumu Kulturna nadgradnja a sadržaj teme bi bio prava vojna muzika/glazba iz cijelog svijeta kako ta takozvana "pleh orkestar" muzika (marševi, koračnice, puhački, duvački orkiestri, orkestralna muzika) tako i ta sva ostala vokalna, instrumentalna i folklorna i tradicionalna svih naroda i narodnosti u exYU i iz cijelog svijeta (ruska, francuska, talijanska itd.) (ne mislim tim na komponovanu već na izvornu). Vidio sam da neka slična tema postoji u podforumu Dom JNA ali se tamo radi više o muzici koju su vojnici rado slušali nego o o toj pravoj "klasičnoj vojnoj muzici". Da li već postoji takva tema da ne dupliramo ili je treba tek otvoriti? Ako već postoji neka puna takvih "koje su vojnici rado slušali" s Hankom Paldum, Šemsom Suljaković i sl. tamo to nejde mješat s vojnim paradama, ceremonijama, marševima i koračnicama, zato bi to trebale biti dvije posebne i samostalne teme. Pokažem vam par primjera da vidite o čemu se radi, takva tema bi nam ovdje bila baš dobro došla ako već ne postoji. To stvarno ne bi išlo zajedno: red novokomponovanih kao Šemsa pa red ovakvih ko "šareni burek", bila bi to "gulaš tema":
Siniša Lolić Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2019-12-25
Naslov komentara: Re: novi clan pitanje Wed 25 Dec 2019 - 18:01
Služio sam vojni rok u Surdulici, klasa aprilska 1981.,četa veze. Splićo... Ima li ikoga na forumu koji pozna tu klasu? Od imena se sjećam Šegona Edija, Prpića Ivana, Linić Draženka, Špoljarić Vladimira, Šišovski Voje... Puno imena sam zaboravio, a volio bih znati što je s tim ljudima i gdje su sada. Nakon obuke slijedila je prekomanda u Đakovicu. Molim da se priključe na forum da obnovimo uspomene
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: novi clan pitanje Thu 26 Dec 2019 - 1:44
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Re: novi clan pitanje Sat 28 Dec 2019 - 17:59
Kad već premještate komentare onda ste ovaj komentar od Siniše Lolića i Poručnika mogli premjestiti na temu Surdulica. Tj. ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.] Mogu zamisliti da je on falio gdje ga postaviti , bar ste vi pametni i snalažljivi da ste mogli pronaći gdje ga smjestiti.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: novi clan pitanje Sat 28 Dec 2019 - 21:34
Vojnik Graničar (citat):
Kad već premještate komentare onda ste ovaj komentar od Siniše Lolića i Poručnika mogli premjestiti na temu Surdulica. Tj. ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.] Mogu zamisliti da je on falio gdje ga postaviti , bar ste vi pametni i snalažljivi da ste mogli pronaći gdje ga smjestiti.
Tema već dugo nije otvarana (oko tri godine), a drug [You must be registered and logged in to see this image.]Siniša Lolić je ispoštovao. Kao član admin tima, poželio sam mu dobrodošlicu, a nastavak konverzacije sam premjestio u ćaskaonicu, jer tamo i spada, po mom mišljenju. Ne vidim da bi taj postupak trebao biti uvredljiv bilo za koga. Ende.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Re: novi clan pitanje Sun 29 Dec 2019 - 13:10
Vojnik Graničar (citat):
PORUCNIK (citat):
Tema već dugo nije otvarana (oko tri godine), a drug [You must be registered and logged in to see this image.]Siniša Lolić je ispoštovao. Kao član admin tima, poželio sam mu dobrodošlicu, a nastavak konverzacije sam premjestio u ćaskaonicu, jer tamo i spada, po mom mišljenju. Ne vidim da bi taj postupak trebao biti uvredljiv bilo za koga. Ende.
Mislim da bi isto bilo pametno da komentar premjesti na temu Surdulica. Jer ovako sam bog neće pronaći taj njegov komentar. Ljudi će uvijek tražiti prvo republiku pa grad i na kraju kasarnu. Ovdje nikad nitko neće tražiti, prvome meni nebi palo na pamet tu tražiti.