FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: KNIN Thu Sep 03, 2015 1:43 am
lacoš (citat):
PORUCNIK (citat):
Bile su tri trpezarije: dvije za vojsku i jedna za starjesine. Starjesine su imale mogucnost da, uz nadoknadu, objeduju u VR. Tu mogucnost su koristili, uglavnom, momci. Bogami, cijena pristupacna, a bolja i kvalitetnija hrana i usluga nego u restoranu u gradu.
Na slici se vide prozori jedne od njih. Koliko mi je samo zivota i zivaca pojela bas ta trpezarija...
Zašto baš ta?
Zbog k-danta Djukica i njegovih organizacija svakojakih civilnih proslava, opstinskih, MZ itd. Bar dva puta mjesecno.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-06
Naslov komentara: Re: KNIN Thu Sep 03, 2015 1:46 am
PORUCNIK (citat):
lacoš (citat):
PORUCNIK (citat):
Bile su tri trpezarije: dvije za vojsku i jedna za starjesine. Starjesine su imale mogucnost da, uz nadoknadu, objeduju u VR. Tu mogucnost su koristili, uglavnom, momci. Bogami, cijena pristupacna, a bolja i kvalitetnija hrana i usluga nego u restoranu u gradu.
Na slici se vide prozori jedne od njih. Koliko mi je samo zivota i zivaca pojela bas ta trpezarija...
Zašto baš ta?
Zbog k-danta Djukica i njegovih organizacija svakojakih civilnih proslava, opstinskih, MZ itd. Bar dva puta mjesecno.
A malo prije si se žalio zbog nemogučnosti dovođenja žena.Pa zar žene nisu dolazile na ta druženja?
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: KNIN Thu Sep 03, 2015 1:55 am
lacoš (citat):
PORUCNIK (citat):
lacoš (citat):
PORUCNIK (citat):
Zašto baš ta?
A malo prije si se žalio zbog nemogučnosti dovođenja žena.Pa zar žene nisu dolazile na ta druženja?
Bilo je. Cak su i ucenici ugostiteljske skole tada obavljali praksu (u posluzivanju), ali ja tad nisam imao vremena ni da ih pogledam, a kamoli da neku muvam.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Matjaz Gušter
BROJ POSTOVA: : 30 ČLAN OD: : 2012-08-01 Nova Gorica
Naslov komentara: Re: KNIN Thu Sep 03, 2015 7:56 pm
Matjaz (citat):Da ovo je bila trpezarija. Matjaž,jer stvarno bila tako dobra hrana kako to tvrdi Poručnik? [You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Hrana kad sam ja sluzio ( 1985- 1986 ), tada se je kuhalo u juznoj kasarni, nije bila losa.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN Fri Sep 04, 2015 6:08 am
Jorga (citat):
PORUCNIK (citat):
Jorga (citat):
Citat :
Ne znam jesmo li se sretali i saradjivali, ili je u tvoje vrijeme bio kap. Dosen.
Pozdrav! Jeste, bio je Došen, mislim Nebojša. Nekoliko puta sam sa njim bio na pecanju, voleo je ribolov.
Jeste... Nebojsa iz Nisa. Njega sam 'naslijedio' u Kardeljevu, a onda u Kninu, pa on ode u penziju, a i ja za njim. Duznost u sjevernoj mi nioje on predao, nego Ujevic. Dosen je sjajan momak, ali nikad previse ambiciozan. Izuzetno sposoban, ali i principijelan i lik koji ima svoje misljenje i svoj stav.
Pamtim ga takvog. Moji klasići u severnoj bili su Nikolić Dragan (veza), Kaluđerović Jovica, Smailović Suad i Emin(?) (pešadija), Čamdžić Hajrudin (ABHO), možda se još mekog setim... Divno vreme, divni ljudi...
Druze Jorga, nesto si se uspavao
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN Fri Sep 04, 2015 6:16 am
U prizemlju ove zgrade je bila smjestena i moja intendantska ceta.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-22 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: KNIN Sun Sep 06, 2015 4:27 am
Mislim da je kolega Lacoš bio u negdje u isto vrijeme kad i ja .Ovaj put sam i prespavao u vojničkom krevetu nakon punih 14 godina-ipak se uvijek vraćaju vojnički dani u glavu.Ne vidim da je itko spominjao ali ova kasarna se sad zove Vojarna Kralj Zvonimir.Bio ponovno i u trpezariji,hrana odlična a ja sam opet ipak udario po grahu-pasulju,hebeš ostalo. Imam dosta slika samo ih skoro sve treba fotoudariti zbog zastava i obilježja..
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN Sun Sep 06, 2015 5:24 am
Matrix (citat):
Mislim da je kolega Lacoš bio u negdje u isto vrijeme kad i ja .Ovaj put sam i prespavao u vojničkom krevetu nakon punih 14 godina-ipak se uvijek vraćaju vojnički dani u glavu.Ne vidim da je itko spominjao ali ova kasarna se sad zove Vojarna Kralj Zvonimir.Bio ponovno i u trpezariji,hrana odlična a ja sam opet ipak udario po grahu-pasulju,hebeš ostalo. Imam dosta slika samo ih skoro sve treba fotoudariti zbog zastava i obilježja..
Jel jos postoji posta u vojarni?
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: KNIN Sun Sep 06, 2015 7:28 am
Matrix (citat):
Samo, sam ja kolega Matrix bio u civilki
A da su me mogli zvati na grah,mogli su.Nebih odbio.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-22 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: KNIN Sun Sep 06, 2015 8:45 am
[quote="PORUCNIK"]
Matrix (citat):
Ne kao nekadašnja pošta ali slična funkcija kolega.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN Sun Sep 06, 2015 8:50 am
Matrix (citat):
PORUCNIK (citat):
Matrix (citat):
Ne kao nekadašnja pošta ali slična funkcija kolega.
Izgradjena je u vrijeme mog sluzbovanja tu. Bila mi je od velike koristi, jer zbog unovcavanja cekova i telefonskih razgovora nijesam morao ici do glavne poste, narocito u prvih sest mjeseci, dok sam stanovao u kancelariji.
Pored nje je bila neka prostorija za smjestaj starjesina koji su dolazili na seminare i sl. Tu su bili vojnicki kreveti.
PORUCNIK: komentar modifikovan dana: Sun Sep 06, 2015 8:54 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: KNIN Sun Sep 06, 2015 8:53 am
[quote="lacoš"]
Matrix (citat):
Samo, sam ja kolega Matrix bio u civilki
A da su me mogli zvati na grah,mogli su.Nebih odbio.
Hbga da smo se čuli opi*dili bi po grahu.Gledam trpezariju i idem desnom stranom(PORUČNIK se vjerovatno sjeća)uzimam od sveg onog izobilja hrane grah-pasulj a mladi vojnici,budući dočasnici/podoficiri te budući časnici/oficiri me gledaju ko da sam pao sa stabla.Da me ubiješ ja bih i sutra ponovo udario po njemu a meso me više manje uopće ne zanima kad idem po vojarnama/kasarnama.Da kolega Lacoš bio sam u uniformi običnoj i svečanoj.
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: KNIN Sun Sep 06, 2015 8:55 am
PORUCNIK (citat):
Pored nje je bila neka prostorija za smjestaj starjesina koji su dolazili na seminare i sl. Tu su bili vojnicki kreveti.
Da,ako ne retuširam slike pošaljem ti na p.p. ali ću se potruditi da i ostali vide današnje stanje.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN Sun Sep 06, 2015 8:59 am
I za proslave, koje sam pominjao, uvijek se kuvao vojnicki pasulj. Vrlo popularno jelo u narodu, ali nije tako ukusno ako se kuva u kolicini manjoj od 25 litara (zapremina tovarne kuhinje, ako se ne varam).
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: KNIN Sun Sep 06, 2015 9:05 am
PORUCNIK (citat):
I za proslave, koje sam pominjao, uvijek se kuvao vojnicki pasulj. Vrlo popularno jelo u narodu, ali nije tako ukusno ako se kuva u kolicini manjoj od 25 litara (zapremina tovarne kuhinje, ako se ne varam).
Što veča količina to je i ukusniji,sad se ni ja ne mogu iz prve sjetiti zapreminu tovarne kuhinje ali mislim da nisi promašio.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-12 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: KNIN Sun Sep 06, 2015 9:23 am
ovisi koji tip tovarne kuhinje (KUHINJE TOVARNE TIP ST51-52 I NT-60)
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: KNIN Mon Sep 07, 2015 7:37 am
Matrix (citat):
Citat :
Hbga da smo se čuli opi*dili bi po grahu.Gledam trpezariju i idem desnom stranom(PORUČNIK se vjerovatno sjeća)uzimam od sveg onog izobilja hrane grah-pasulj a mladi vojnici,budući dočasnici/podoficiri te budući časnici/oficiri me gledaju ko da sam pao sa stabla.Da me ubiješ ja bih i sutra ponovo udario po njemu a meso me više manje uopće ne zanima kad idem po vojarnama/kasarnama.
Vjerujem ti da su te čudno gledali.Kad sam pred dogledno vrijeme bio u Bjelovarskoj vojarni pozvali su me na ručak.Naravno da sam iste sekunde znao što ču jesti .Čekajuči u redu sa vojskom i promatrajuči izbor nisam se mogao načuditi gunđanju vojske.Grah niko nije ni htio pogledati,juhu niko nije uzimao na tacnu.Kad sam vidio da gunđaju na Winer šniclu sa pireom i pečenom paprikom za salatu,upitah oficira koji me vodio:pa zar je hrana tako loša ili je vojska toliko razmažena? Za kaznu sam fasovao osim graha,koji mi je bio i želja,još i juhu i porciju Wineršnicle. Nagovarali su me još na repete,ali nažalost nije se moglo.
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: KNIN Mon Sep 07, 2015 5:46 pm
Čitam vaše postove o grahu / pasulju, oblizujem se i prizivam sećanja na zajedničke obroke posle vežbi (rezerva od 01.03.81 do posle određenog datuma).
Svaki put bi rezervne oficire posle završene vežbe i razrade odveli (ko je hteo), na ručak u vojničku menzu. Ja sam bio kao i navedena trojica postovaca jedan od retkih koji je odmah uzeo grah / pasulj, i za divno čudo uvek su bile i faširane šnicle / polpete, jbg od kojih životinjka spravljene ne sećam se. Tada se nisu zvale pljeskavice. A slažem se da je za grah / pasulj, kao i za svadbarski kupus što veča količina koja se sprema to je rezultat sve bolji. Razlog jednostavan mora duže da se krčka na tihoj vatri...
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Delboy Džomba
BROJ POSTOVA: : 167 ČLAN OD: : 2013-03-14 DOB : 55 Uzice
Naslov komentara: Re: KNIN Fri Oct 02, 2015 1:30 am
Knin 1988/1989 - Izvidjacka ceta
Delboy Džomba
Naslov komentara: Re: KNIN Wed Nov 18, 2015 11:38 pm
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN Fri Nov 20, 2015 6:12 pm
Matrix (citat):
PORUCNIK (citat):
Da,ako ne retuširam slike pošaljem ti na p.p. ali ću se potruditi da i ostali vide današnje stanje.
Jos cekamo slicice, Matrix...
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: KNIN Sun Nov 22, 2015 10:54 am
lacoš (citat):
Matrix (citat):
Citat :
Hbga da smo se čuli opi*dili bi po grahu.Gledam trpezariju i idem desnom stranom(PORUČNIK se vjerovatno sjeća)uzimam od sveg onog izobilja hrane grah-pasulj a mladi vojnici,budući dočasnici/podoficiri te budući časnici/oficiri me gledaju ko da sam pao sa stabla.Da me ubiješ ja bih i sutra ponovo udario po njemu a meso me više manje uopće ne zanima kad idem po vojarnama/kasarnama.
Vjerujem ti da su te čudno gledali.Kad sam pred dogledno vrijeme bio u Bjelovarskoj vojarni pozvali su me na ručak.Naravno da sam iste sekunde znao što ču jesti .Čekajuči u redu sa vojskom i promatrajuči izbor nisam se mogao načuditi gunđanju vojske.Grah niko nije ni htio pogledati,juhu niko nije uzimao na tacnu.Kad sam vidio da gunđaju na Winer šniclu sa pireom i pečenom paprikom za salatu,upitah oficira koji me vodio:pa zar je hrana tako loša ili je vojska toliko razmažena? Za kaznu sam fasovao osim graha,koji mi je bio i želja,još i juhu i porciju Wineršnicle. Nagovarali su me još na repete,ali nažalost nije se moglo.
Gunđaju oni moj prijatelju na svašta jer više nema badava. Od kada je firma "Pleter" preuzela kantine i restorane po vojarnama uvela je i cjenik. Sve što staviš na tacnu moraš i platiti iz svoga džepa.
_________________ Semper Fidelis
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: KNIN Tue Dec 01, 2015 10:35 am
PORUCNIK (citat):
Dobiješ ih na p.p. i jedan kratki video zbog obilježja protivnih pravilima foruma a ako ih retuširam gubi se smisao svega jer bi vidio trag u magli..
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: KNIN Tue Dec 01, 2015 10:41 am
pukovnik (citat):
Gunđaju oni moj prijatelju na svašta jer više nema badava. Od kada je firma "Pleter" preuzela kantine i restorane po vojarnama uvela je i cjenik. Sve što staviš na tacnu moraš i platiti iz svoga džepa.
Upravo tako a koliku imaju plaću i kakva je hrana ni puno imućniji se ne bi bunili za takvu mizernu cijenu se tako dobro najesti u širokom asortimanu jela.Na žalost ima galofak generacije uživljene u vojničke filmove a najsretniji su kad kupe Snikers a najtužniji kad krene obuka za razliku od večine koja želi nešto postati i to im vidiš u očima kad su postrojeni pred tobom.Večina nakon temeljne obuke ode tamo odakle je i došla-mami i tati.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN Tue Dec 01, 2015 11:34 am
Matrix (citat):
PORUCNIK (citat):
Dobiješ ih na p.p. i jedan kratki video zbog obilježja protivnih pravilima foruma a ako ih retuširam gubi se smisao svega jer bi vidio trag u magli..
Jedva cekam! Uspomene su uspomene. Nekoliko puta sam obilazio to podrucje putem google eartha (ako sam dobro napisao)
jethro Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2015-12-28
Naslov komentara: Re: KNIN Mon Dec 28, 2015 2:19 am
Sjeverna kasarna, POČ, nišandžija, 1318/7 (?), 1 kat, 1986/87, ištvan homonai poručnik, bili i dragomir pećanac, milan šerbula - kapetani, mile novaković kap 1. klase, jovan grubić... odgulio 12 mjeseci u komandi kao nišandžija, a onda kao ćato. koji klasić ovdje?
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN Mon Dec 28, 2015 4:57 am
jethro (citat):
Sjeverna kasarna, POČ, nišandžija, 1318/7 (?), 1 kat, 1986/87, ištvan homonai poručnik, bili i dragomir pećanac, milan šerbula - kapetani, mile novaković kap 1. klase, jovan grubić... odgulio 12 mjeseci u komandi kao nišandžija, a onda kao ćato. koji klasić ovdje?
Serbula Milan kasnije presao u politicare, Jovo Grubic mislim nacelnik staba brigade... Dobrodosao!
Delboy Džomba
Naslov komentara: Re: KNIN Thu Jan 14, 2016 7:07 am
Porucnik u to vreme Sefket Inajetovic zvani Zuco komandir izvidjacke cete u Kninu mart 88/89 .Cuo sam da je u Kikindi i da radi u vojnom odseku .Zna li neko nesto sta je sa staresinama izvidjacke cete iz Knina ?
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN Thu Jan 14, 2016 7:38 am
Delboy (citat):
Porucnik u to vreme Sefket Inajetovic zvani Zuco komandir izvidjacke cete u Kninu mart 88/89 .Cuo sam da je u Kikindi i da radi u vojnom odseku .Zna li neko nesto sta je sa staresinama izvidjacke cete iz Knina ?
Sefket je jos u VoGi bio prepoznat kao ambiciozan momak. Iako je samo generacija ispred moje, niti sam imao, niti zelio neki kontakt s njim, za razliku od Serbule. Serbula je, ipak,bio i sirih pogleda i sireg obrazovanja, po mom misljenju. I bio je cool tip, kako mladi kazu, iako je stariji nekoliko generacija od nas obojice.
Delboy Džomba
Naslov komentara: Re: KNIN Tue Jan 19, 2016 9:01 pm
Ne znam ko je Serbula.Secam se da je Zucov zamenik bio takodje porucnik komandir voda Andelija Enver , pa zatim stariji vodnik Muhovic Sead i vodnik Panovic mislim da se zvao Slobodan .Neposredno pred moj dolazak desio se nesrecni slucaj kada je mislim takodje stariji vodnik pao sa oklopnog vozila BRDM-a koje je izvidjacka ceta posedovala i poginuo . Zuco je nekoliko puta kasnije za vreme mog sluzenja isao u Split na sudjenja .
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN Wed Jan 20, 2016 5:26 am
Delboy (citat):
Ne znam ko je Serbula.Secam se da je Zucov zamenik bio takodje porucnik komandir voda Andelija Enver , pa zatim stariji vodnik Muhovic Sead i vodnik Panovic mislim da se zvao Slobodan .Neposredno pred moj dolazak desio se nesrecni slucaj kada je mislim takodje stariji vodnik pao sa oklopnog vozila BRDM-a koje je izvidjacka ceta posedovala i poginuo . Zuco je nekoliko puta kasnije za vreme mog sluzenja isao u Split na sudjenja .
Mislim da se to desilo dok sam bio na bolovanju ili nakon mog prestanka sluzbe.
Motalica Gušter
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2016-01-24 DOB : 58 Beograd
Naslov komentara: Re: KNIN Sun Jan 24, 2016 5:50 am
Septembarac 1986. služio sa rođenim bratom u četi veze. Kapetan Milovan Vukićević, oficiri Mirković, Milojkić, Zec...Bio telefonista, 6 meseci nosio motalicu-najebo po crvenoj zemlji.Kasnije otišao u komandu kod Mirkovića brat u vojnu policiju kod Latinovića.Bezbednjaci Toković i Rodić.Što se tiče Branka Trubarca, on je napustio JNA i zaposlio se u Cepteru kao direktor za Istočnu Evropu.Ovo znam pošto se i privatno čujemo.Posećivao sam južnu kasarnu gde je komadant bio Stojan Četnik a žena mu Makedonka Četnik radila u stacionaru u severnoj kasarni.Preko puta kasarne poslastičarnica gde je radila Mira sisa.Ganjao ju je kapetan Rodić.Poručnik Marinković je u Beogradu a mislim i Mirković.U komandi je radio u vezi gradjansko lice Milan Šijan koji je bio iskompleksiran što nije vojno lice.Ima dosta toga još, pozdrav svima...
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: KNIN Sun Jan 24, 2016 7:25 am
Šta je Stojanu to nadimak?
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4615 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: KNIN Sun Jan 24, 2016 12:17 pm
purger (citat):
Šta je Stojanu to nadimak?
Ja pretpostavljam da mu je to prezime,nesto mi se mota po glavi nekakva javna licnost,mozda glumac ili u tom esnafu,zvao se Dmitar?
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: KNIN Mon Jan 25, 2016 12:58 am
Kome misliš da je prezime takvo? Ko je glumac? Tko je Dmitar? Odkuda ga ti znaš?
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-29
Naslov komentara: Re: KNIN Mon Jan 25, 2016 1:31 am
milutins (citat):
Ja pretpostavljam da mu je to prezime, nesto mi se mota po glavi nekakva javna licnost, mozda glumac ili u tom esnafu, zvao se Dmitar?
Naslov komentara: Re: KNIN Mon Jan 25, 2016 9:30 am
xxx nije nadimak nego prezime gospodje Makedonke koja je radila kao doktor u stacionaru.Njen suprug Stojan je bio u juznoj kasarni.Nakon penzonisanja dosao je u Beograd i mislim da je u okolini Beograda mesto Ripanj ili Barajevo.Sa Makedonkom su u stacionaru bili Milos Radumilo/mislim da je iz Livna/,Zoran Perduv,Ivan Stipanov,Dusan Jatomir i stomatolog Kovac Ferenc/jos imam jednu njegovu plombu/. U vezi je postojao i vodnik Milan Surlan.Zena mu je takodje radila u kasarni.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4615 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: KNIN Mon Jan 25, 2016 9:39 am
Dobro je da si ovo oko Stojana pojasnio,ja sam i pretpostavio da je rijec o prezimenu. Malo me cudi da je doticni Stojan uzeo zenino prezime. Moguce je da mu se prezime jako svidjelo ,ili ljubav cini cuda. Sve je moguce.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KNIN Mon Jan 25, 2016 9:59 am
milutins (citat):
Malo me cudi da je doticni Stojan uzeo zenino prezime.
Ajde molim te, zaista objasni na osnovu čega si ovo zaključio.
Pročitao sam pet puta sve napisano i ne vidim ni traga tome.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: KNIN Mon Jan 25, 2016 12:03 pm
Motalica (citat):
Posećivao sam južnu kasarnu gde je komadant bio Stojan Četnik a žena mu Makedonka Četnik radila u stacionaru u severnoj kasarni..
Na osnovu ovoga max
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: KNIN Mon Jan 25, 2016 12:04 pm
Motalica (citat):
xxx nije nadimak nego prezime gospodje Makedonke koja je radila kao doktor u stacionaru.Njen suprug Stojan je bio u juznoj kasarni.Nakon penzonisanja
I ovdje se jasno vidi da je Stojan uzeo njeno prezime
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KNIN Mon Jan 25, 2016 12:47 pm
Milutine, nije tako. U onom linku o Dmitru je rečeno gdje se to prezime može naći. (I nije mi nepoznato od ranije.) Žena Makedonka je uzela prezime po mužu.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: KNIN Mon Jan 25, 2016 1:36 pm
Motalica (citat):
xxx nije nadimak nego prezime gospodje Makedonke koja je radila kao doktor u stacionaru.Njen suprug Stojan je bio u juznoj kasarni.Nakon penzonisanja dosao je u Beograd i mislim da je u okolini Beograda mesto Ripanj ili Barajevo.Sa Makedonkom su u stacionaru bili Milos Radumilo/mislim da je iz Livna/,Zoran Perduv,Ivan Stipanov,Dusan Jatomir i stomatolog Kovac Ferenc/jos imam jednu njegovu plombu/. U vezi je postojao i vodnik Milan Surlan.Zena mu je takodje radila u kasarni.
Kolega motalica je jasno naveo da je navedeno prezime prezime gospodje Makedonke. Zasto bi on to navodio ako nije Stojan uzeo zenino prezime.U suprotnom,odnosno u vecini slucajeva zena uzima muzevljovo prezime i nema potrebe navoditi-ubacivati prezime makedonke ukoliko se to ne odnosi na njeno djevojacko prezime. Ja sam to tako shvatio,nisam u obzir uzimao tvoj link i porijeklo prezimena Dmitra ili onog pukovnika koji je promenio prezime u Jovanovic.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: KNIN Mon Jan 25, 2016 1:54 pm
Novinar uvek novinar ,sve je dozvoljeno u danasnjem novinarstvu a narocito spinovanje. Ja imam osjecaj max da je tebe uhvatila malo novinarska groznica (spinovanje),stim da ja spin posmatram u njegovom izvornom znacenju u smislu okretanja,zavrtanja i sl a ne u novinarskom znacenju. Ako si shvatio na sta mislim.
b91 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2016-01-29
Naslov komentara: knin vp 8830 90-91 Fri Jan 29, 2016 1:16 am
jethro (citat):
slavonski brod Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1119 ČLAN OD: : 2014-08-31 DOB : 57 Slavonski Brod
Naslov komentara: Re: KNIN Fri Jan 29, 2016 8:21 am
b91 lijepi pozdrav i ugodno druženje na forumu!
Delboy Džomba
Naslov komentara: Re: KNIN Tue Feb 02, 2016 2:26 am
Prvu i drugu vakcinu primio 22. i 25 . 03 1988. i pecat stavio Dr. Erik Vrabic a revakcinacija bila 14.03 1989. i pecat stavila xxx Dr Makedonka . Zanimljivo je da je pecat doktorke Makedonke na cistoj cirilici sto ukazuje na njeno pravoslavno poreklo , verovatno srpsko .
Motalica Gušter
Naslov komentara: Re: KNIN Mon Feb 15, 2016 9:23 am
Da nastavimo dalje.Bio sam maticni vojnik tako da sam ceo vojni rok odsluzio u Kninu.Imali smo na obuci relejce i teleprinteriste iz Divulja koji su bili na obuci od 6meseci.Posle obuke za telefonistu prebacen sam u komandu kao ispitni vojnik za kontrolu,teleprintera,relejnih uredjaja i kontrolu centrale.Pretpostavljeni mi je bio Mirkovic.U tom periodu sam cesto isao kod Nacelnika doma JNA Nebojse Copa.Formiran je i list veza kao i omladinske kulturne delatnosti-ja sam bio u pozorisnoj postavi.Imali smo priredbe po skolama u okolini Knina-Lukare,Kijevo,Drnis...To je bio stvarno lep period sluzenje vojnog roka za razliku od obuke.Vodio nas je vodnik Zika otrov.Ako se neko seca perioda sluzenja od septembra 1986 god.u vezi smo imali i vojnika Jovanovica.Mislim da je iz Uzica.Stalno je isao po krugu i vikao gusteru,dvojka itd...vrlo cudan tip.Sa njim je bilo zeznuto davati pozarstvu ili na KPS-u ili kod vozila veze /gde se nalazio BOV/,jer se konstantno negde izgubi.Sami izlasci u Knin su bili puni dogodovstina.Sem konobe,visili smo i kod Sarica-uz komandu,picerija AS prema tvrdjavi i jos nekoliko,kojih se sada ne mogu setiti.Ne treba zaboraviti i zemljotres koji se te godine desio u Kninu.Za sada toliko.Pozdrav.
Zumba Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2016-02-17 DOB : 53 Zagorje ob Savi
Naslov komentara: Re: KNIN Wed Feb 17, 2016 11:18 pm
Ja sam služio u severnoj kasarni od januara 1989 do januara 1990.Prvo sam bio MMB izviđač kod Zorana Košpića i Zumberija a 8 meseci brico u intendantskoj četi kod st. Vodnika Miškovića
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN Thu Feb 18, 2016 12:10 am
Dobrodosao na forum! Kako ti je bilo u intendantskoj ceti Kazu da je k-dir cete bio prava rdja