FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez
300.000 izbeglica ne moze dominirati Evropom. mom komsiji su odobrili u Nemackoj izbeglicki status u prevodu privremeni gost u Nemackoj ali bez prava na rad. zato se I vratio kuci. zasto izdrzavati te ljude I davati im milostinju ako su voljni da rade I izdrzavaju sebe I svoju porodicu? to meni nema nikakvog smisla davati nekom 500eur da sedi bezveze a ako radi na crno proterai ga u maticnu zemlju
Drukčije to ovdje funkcionira, a ima svoju logiku koja je dugoročna.
VBC kako to funkcionise I kojom se logikom vode nemci?
pukovnik Poručnik
orden za VZ značka PV BROJ POSTOVA: : 2100 REPUTACIJA : 119 ČLAN OD: : 2012-02-29
300.000 izbeglica ne moze dominirati Evropom. mom komsiji su odobrili u Nemackoj izbeglicki status u prevodu privremeni gost u Nemackoj ali bez prava na rad. zato se I vratio kuci. zasto izdrzavati te ljude I davati im milostinju ako su voljni da rade I izdrzavaju sebe I svoju porodicu? to meni nema nikakvog smisla davati nekom 500eur da sedi bezveze a ako radi na crno proterai ga u maticnu zemlju
Što misliš za koliko će se ta brojka geometrijskom progresijom i sistemom velikih brojeva povečati gledano na recimo 30 godina. Jesi li gledao/pročitao ili slušao izjavu kineskog dužnosnika koji je obrazlagao što im donosi ukidanje prava "jednog djeteta" u smislu povećanja nacije (brojčanog), pomlađivanja nacije te povećanja radno sposobnih ljudi kroz određeni vremenski period.
_________________ Semper Fidelis
VBČ GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
SP JM BROJ POSTOVA: : 8766 REPUTACIJA : 180 ČLAN OD: : 2009-05-01
Drukčije to ovdje funkcionira, a ima svoju logiku koja je dugoročna.
Netko tko je zatražio azil pravno se nalazi u "lebdećem stanju", ne samo u Njemačkoj. Azilantu se izdaje privremena dozvola boravka dok traje proces obrade njegovoga zahtjeva. Taj proces teoretski može trajati od jednog dana do nekoliko mjeseci, ovisno o optrećenosti državne službe za obradu azilantskih zahtjeva.
U ovome periodu azilant ne može raditi iz dva razloga:
1. Sprječavanja nepotrebnih potresa na radnom tržištu (čime se štiti ekonomija).
2. Sprječavanje zlouporabe, masovnog dolaska "gastarbeitera" koji dodju s ciljano da napune džepove za to kratko vrijeme i opet nestanu. I ovim se štiti ekonomija i tržište rada.
Na prvi pogled, azilanti koštaju državu, ali dugoročna računica pokazuje da državu više koštaju potresi u gospodarstvu.
Zamislite azilant dodje i nadje posao i radi dva mjeseca i nakon toga ako mu je odbijen zahtjev mora napustiti Njemačku. Poslodavac ostaje na cjedilu. Mora ponovo tražiti novoga uposlenika. To sve košta i vrijeme i novac. Svaki novi uposlenik košta za ono vrijeme dok se ne obuči u svome poslu. Trenutno imamo u firmi dva nova radnika i znam osobno koliko vremena izgubimo mi ostali dok njima nešto objasnimo i pokažemo.
Stoga država ne može nekomu izdati radnu dozvolu ukoliko ta osoba nije u mogućnosti dugoročno stajati na tržištu rada.
U svemu ovome je naglasak na dugoročno kao jedan od glavnih kriterija njemačkoga društva i gospodarstva.
_________________ Ni smrt, ni život, ni angjeli, ni poglavarstva, ni sadašnjost, ni budućnost, ni sile, ni visina, ni dubina, ni bilo koje drugo stvorenje nas neće moći rastaviti od ljubavi Božje...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24335 REPUTACIJA : 657 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 12.11.15 23:11
Naši ranije spominjani protestanti (anglikanci) cijelo vrijeme aktivno pomažu izbjeglice..... Nema ovih slika u medijima, već samo na njihovim stranicama...
vladimir Kapetan
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 3019 REPUTACIJA : 150 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 12.11.15 23:13
u JNA su nas obucili za 2meseca I 20 dana za sve I svasta a verujem da masa tih izbeglica nisu nepismeni I neobrazovani. da medju njima Ima I vsokokvalifikovanih radnika, inzinjera,lekara,itd. teze mi je danas sto sam zvanicno nezaposlen nego dok sam radio a verujem I njima izbeglicama.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24335 REPUTACIJA : 657 ČLAN OD: : 2012-10-30
Netko tko je zatražio azil pravno se nalazi u "lebdećem stanju", ne samo u Njemačkoj. Azilantu se izdaje privremena dozvola boravka dok traje proces obrade njegovoga zahtjeva. Taj proces teoretski može trajati od jednog dana do nekoliko mjeseci, ovisno o optrećenosti državne službe za obradu azilantskih zahtjeva..........
Sve ovo je isto ili vrlo slično zakonski i kod nas, samo se radilo o malom broju zahtjeva za azilom, a još manje odobrenih....
Sve štima kad su brojke oko 10 ili 20, ali ne ako dodajemo puno nula iza.....
vladimir Kapetan
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 3019 REPUTACIJA : 150 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 12.11.15 23:18
posle 2000god u Srbiju je doslo dosta kineza oko 5000. negodovalo se ovde na tu pojavu ali sada su kinezi vise nego dobrodosli.
u JNA su nas obucili za 2meseca I 20 dana za sve I svasta a verujem da masa tih izbeglica nisu nepismeni I neobrazovani. da medju njima Ima I vsokokvalifikovanih radnika, inzinjera,lekara,itd.
Da, ali i ta dva mjeseca koštaju poslodavca. I onda nakon dva mjeseca: ćao!
Ja znam iz moje firme da baš treba oko dva mjeseca da se novi radnik osposobi za rad u uredu, bez obzira što su oni već radili taj posao u nekoj drugoj firmi, jer svaka firma ima svoj način rada, svoju poslovnu politiku, kontakt s klijentima, svaka firma piše račune na drugčiji način... Sve te premise, dok se nauče koštaju izgubljeno vrijeme drugih radinika.
Toga je svjesna i agentura za zapošljavanje, pa u tome prijelaznom periodu može na zahtjev poslodavca odobriti financijsku pomoć od pola plaće za radnika dok se ne "uvježba" poslu.
_________________ Ni smrt, ni život, ni angjeli, ni poglavarstva, ni sadašnjost, ni budućnost, ni sile, ni visina, ni dubina, ni bilo koje drugo stvorenje nas neće moći rastaviti od ljubavi Božje...
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 12.11.15 23:31
Kao primjer: baš danas sam bio prekidan jedno 10 puta od strane novog radnika da mu pokažem ovo ili ono. Da je po 5 minuta to je gotovo sat vremena koji je uložen u njega, s druge strane meni taj sat vremena fali za jedan od projekata koji stoji neku petocifrenu sumu novca i koji trebam završiti.
Osim toga svaki prekid posla, znači uglavnom i prekid koncentracije s mogućnošću zaborava gdje si bio stao, potkradanja greške čije ispravljanje opet košta vrijeme (novac).
gerard ford Podporučnik
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 1295 REPUTACIJA : 52 ČLAN OD: : 2014-03-12 Jaska
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 12.11.15 23:33
Max Anglikanci i protestanti nisu isto,ako si mislio tako,a kaj se tiče pomoći pomažu im svi,od vjerskih zajednica gdje prolaze pa do pojedinaca.O ni i jesu došli u Evropu jer dobro znaju da u toj civilizaciji mogu očekivati pomoć.Ostaje pitanje zbog čega im dostatno ne žele pomoći bogate Arapske zemlje,i drugo pitanje,kako i pod kakvim uvjetima bi bili prihvaćeni kršćani da izbjeglički val kojim slučajem ide iz Evrope u Kuvajt,Katar,Arabiju i druge nesekularne muslimanske zemlje. Orban je barem za mene i u ovom slučaju prilično zanimljiv lik,no kada ovo sve govorim mislim isključivo na važnost Evropskog duhovnog nasljeđa za njene narode naravno uz puno uvažavanje islama koji sa sobom donose izbjeglice.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Tko pita ne skita, tako da sam ovog čovjeka s bradom direktno preko FB pitao tko su oni, pa mi je rekao anglikanci i to 'američki', njihov nadbiskup je u SAD, a crkva im se zove Reformirana protestantska crkva (djeluje u RH, ovi ljudi na slikama nisu Amerikanci).
Time je moja znatiželja bila zadovoljena, dublje me više toliko ne zanima.
Max Anglikanci i protestanti nisu isto,ako si mislio tako,a kaj se tiče pomoći pomažu im svi,od vjerskih zajednica gdje prolaze pa do pojedinaca.O ni i jesu došli u Evropu jer dobro znaju da u toj civilizaciji mogu očekivati pomoć.Ostaje pitanje zbog čega im dostatno ne žele pomoći bogate Arapske zemlje,i drugo pitanje,kako i pod kakvim uvjetima bi bili prihvaćeni kršćani da izbjeglički val kojim slučajem ide iz Evrope u Kuvajt,Katar,Arabiju i druge nesekularne muslimanske zemlje. Orban je barem za mene i u ovom slučaju prilično zanimljiv lik,no kada ovo sve govorim mislim isključivo na važnost Evropskog duhovnog nasljeđa za njene narode naravno uz puno uvažavanje islama koji sa sobom donose izbjeglice.
Sve te europske vrijednosti o kojima govoriš nisu rezultat kršćanskoga nasljedja već humanizma i prosvjetiteljstva. Tek razdvajanjem država od Crkve i sekularizmom su uspostavljene odredjene vrijednosti. Prije toga smo imali križarske ratove, pogrome židova, progon Maura, pokolje inovjernih itd. kao kršćansko nasljedje u Europi.
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 12.11.15 23:43
I vještice sam zaboravio, kao unikatni izum europskoga kršćanstva
alexandar GENERAL ARMIJE Načelnik Pravne Službe
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4587 REPUTACIJA : 619 ČLAN OD: : 2011-06-23
Sve te europske vrijednosti o kojima govoriš nisu rezultat kršćanskoga nasljedja već humanizma i prosvjetiteljstva. Tek razdvajanjem država od Crkve i sekularizmom su uspostavljene odredjene vrijednosti. Prije toga smo imali križarske ratove, pogrome židova, progon Maura, pokolje inovjernih itd. kao kršćansko nasljedje u Europi.
A onda se desava ono sto se desava.....cak i u tvom primeru sa posla. Sva nasledja humanizma sa svim svojim vrednostima ,su potisnuta i zamenjena profitom.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 12.11.15 23:58
VBČ Zanimljiv odgovor. ..kada su to Evropske države postale sekularne,mislim na sve istočne i zapadne?
A onda se desava ono sto se desava.....cak i u tvom primeru sa posla. Sva nasledja humanizma sa svim svojim vrednostima ,su potisnuta i zamenjena profitom.
Ja to ne bih nazvao profitom već produktom rada, a bez tog produkta nema ni plaće, ni poreza, ni osiguranja, ni mirovine... Na koncu nema uredjene države, osobito ne socijalne. Ne bi tad bilo mjesta ni za izbjeglice, jer i to sve košta
VBČ Zanimljiv odgovor. ..kada su to Evropske države postale sekularne,mislim na sve istočne i zapadne?
Nije se to desilo odjednom. Ali je uvijek bilo praćeno razdvajanjem Crkve od države, na veliku radost nas danas.
alexandar GENERAL ARMIJE Načelnik Pravne Službe
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4587 REPUTACIJA : 619 ČLAN OD: : 2011-06-23
Ja to ne bih nazvao unikatnim izumom evropskog krscanstva vec mudroscu jedne devojke.... Da malo relaksiramo temu , po legendi starih Slovena se kaze;
Pre mnogo vremena, dok je svet jos bio mlad i neiskvaren, mlada zena uputila se u sumu u berbu pecuraka. U kasno doba, nebo se otvorilo pod njom i tik pre prvog pljuska uspela je da se zastiti ispod krosnje velikog drveta. Zasticena od kise, skinula je sa sebe svu odecu i stavila je u torbu da se ne pokvasi. Nakon nekog vremena, kisa je prestala i devojka je nastavila sa berbom pecuraka. Utom je naisao Veles, rogati bog sume, zacudjen, upitao je devojku kojom se magijom posluzila da ostane suva. “ Uputis li me u svoju magiju, pokazacu ti svoje cini pomocu kojih ostadoh suva “,odgovori ona. Zaveden devojcinom lepotom, Veles je popustio i krenuo da poducava devojku svoj magiji koju je posedovao. Nakon sto je devojka savladala sve vestine, Veles je zeleo da sazna njenu tajnu. Tada mu ona rece da se jednostavno sakrila pod drvo i skinula odecu. Shvativsi da je prevaren, i to svojom krivicom, Veles otrci besan nazad u sumu a od te mudre devojke nastade pramajka svih vestica.
U svakoj legendi ima trunka istine...
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 13.11.15 0:13
VBČ
To razdvajanje se nikada nije do kraja dogodilo i ono je novijeg datuma. Kako god bilo svjetovna ili duhovna Evropska civilizacija dozvoljava i dopušta drugima i drugačijima da iskažu svoje mišljenje ili istakne svoje vjerske simbole u Evropskim državama,dok se tkz sekularna Evropa u vlastitim Ustavima odriče svojih vrijednosti,a da ne govorima o pravima kršćana u Arapskim zemljama ili javnog isticanja njihovih vjerskih simbola.
Ja to ne bih nazvao unikatnim izumom evropskog krscanstva vec mudroscu jedne devojke.... Da malo relaksiramo temu , po legendi starih Slovena se kaze;
Pre mnogo vremena, dok je svet jos bio mlad i neiskvaren, mlada zena uputila se u sumu u berbu pecuraka. U kasno doba, nebo se otvorilo pod njom i tik pre prvog pljuska uspela je da se zastiti ispod krosnje velikog drveta. Zasticena od kise, skinula je sa sebe svu odecu i stavila je u torbu da se ne pokvasi. Nakon nekog vremena, kisa je prestala i devojka je nastavila sa berbom pecuraka. Utom je naisao Veles, rogati bog sume, zacudjen, upitao je devojku kojom se magijom posluzila da ostane suva. “ Uputis li me u svoju magiju, pokazacu ti svoje cini pomocu kojih ostadoh suva “,odgovori ona. Zaveden devojcinom lepotom, Veles je popustio i krenuo da poducava devojku svoj magiji koju je posedovao. Nakon sto je devojka savladala sve vestine, Veles je zeleo da sazna njenu tajnu. Tada mu ona rece da se jednostavno sakrila pod drvo i skinula odecu. Shvativsi da je prevaren, i to svojom krivicom, Veles otrci besan nazad u sumu a od te mudre devojke nastade pramajka svih vestica.
U svakoj legendi ima trunka istine...
Da, danas ovako izgledaju, nema tu šta puno ni da pokisne:
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 13.11.15 2:08
PORUCNIK GENERAL POTPUKOVNIK
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 9162 REPUTACIJA : 136 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 58 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 13.11.15 7:14
I bojnik bi ih prihvatio
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
PORUCNIK GENERAL POTPUKOVNIK
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 9162 REPUTACIJA : 136 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 58 Bijelo Polje
Ako će Evropa biti sva isparcelisana bodljikavom žicom onda ona nema budućnost.Max-e + za karikaturu
To je vec stvarnost, semsudine. Sve bi bilo dobro kad bi i vojske, i krvopije zatvorili unutar tih bodljikavih zica, tad ne bi nevoljnici hrlili tyamo gdje im je odneseno prirodno bogatstvo... I jos se odnosi. Uostalom, zbog toga se i ratuje.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4083 REPUTACIJA : 297 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 13.11.15 18:31
Bravo Poručniče....+
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4083 REPUTACIJA : 297 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 14.11.15 15:22
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 17.11.15 14:50
Slovenska vojska nastavlja s postavljanjem tzv. "pregrada za reguliranje izbjegličkog toka" na granici s Hrvatskom pa je u utorak počela postavljati bodljikavu žičanu ogradu uz rijeku Kupu, na području slovenske Bele Krajine, što nailazi na potporu ali i kritike lokalnih dužnosnika i stanovništva, javljaju slovenski mediji.
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 17.11.15 15:04
Ministar unutarnjih poslova RH rekao je u utorak da će Hrvatska zaustaviti prijem izbjeglica ako bude zaustavljen njihov prolaz na ruti prema Njemačkoj.
No, sada, rekao je, prolaz izbjeglica teče bez problema, a Njemačka i dalje prima oko 6.500 izbjeglica dnevno. Kroz Hrvatsku je dosad prošlo 405.530 izbjeglica.
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 17.11.15 18:48
Danke Kroatien!
pera84 GENERAL PUKOVNIK Moderator
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 4533 REPUTACIJA : 682 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 17.11.15 19:24
Dvadeset sedam (od pedeset) americkih guvernera (dosad) se izjasnilo da nece prihvatiti izbjeglice iz Sirije. Americka vlada je planirala da odobri ulaz za 10000 al' trenutno proces "visi", sve kao posledica dogadjaja u Parizu.
pukovnik Poručnik
orden za VZ značka PV BROJ POSTOVA: : 2100 REPUTACIJA : 119 ČLAN OD: : 2012-02-29
Dvadeset sedam (od pedeset) americkih guvernera (dosad) se izjasnilo da nece prihvatiti izbjeglice iz Sirije. Americka vlada je planirala da odobri ulaz za 10000 al' trenutno proces "visi", sve kao posledica dogadjaja u Parizu.
Šta će vam izbjeglice kad kod vas malo malo pa neki psihopata pobije 10-tak ljudi. Kod vas je Pariz svaka tri mjeseca.
Šta će vam izbjeglice kad kod vas malo malo pa neki psihopata pobije 10-tak ljudi. Kod vas je Pariz svaka tri mjeseca.
Prema statistici koju je objavio FBI, svake dvije sedmice.
pukovnik Poručnik
Prema statistici koju je objavio FBI, svake dvije sedmice.
pa kod vas se onda dobro puca. Trgovci streljivom su traženiji od onih sa kruhom.
pa kod vas se onda dobro puca. Trgovci streljivom su traženiji od onih sa kruhom.
Pa nisi daleko od istine. Municija je samo dvije rafe lijevo od hljeba.
Da se vratimo izbjeglicama. Gradonacelnik St Louisa je prije par dana dao izjavu da ce prihvatiti sve izbjeglice kojima savezna vlada odobri ulazak. Isto tako je prosle godine trazio da mu se odobri "uvoz" 250000 (slovima: dvije stotine I pedest hiljada) emigranata s podrucija Yuge. (bivse)
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Isto tako je prosle godine trazio da mu se odobri "uvoz" 250000 (slovima: dvije stotine I pedest hiljada) emigranata s podrucija Yuge. (bivse)
Zašto?
Politika! Udruzena s ekonomiom. Vise ljudi, vise potrosnje, vise poreza, vise glasova. A kad su Yugosi (90% Bosanci) dolazili u grad od sredine do kraja devedestih, cijeli kvartovi su zjapili prazni. Novi stanovnici su trebali stanove, auta, radna mjesta, skole...Kad su malo stali na svoje noge, pocei su da otvaraju svoje radnje....Sve je to preporodilo grad. Povrh toga, nisu pravili neke vece pizdarije za razliku od nekih drugih. Sad su se gradske vlasti ponovo sjetile (jer grad zadnjih godina stagnira, ako i ne nazaduje) ajde da "nafatamo" jos emigranata, koga cemo, daj jugovice.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
(90% Bosanci) dolazili u grad od sredine do kraja devedestih... Sad su se gradske vlasti ponovo sjetile (jer grad zadnjih godina stagnira, ako i ne nazaduje) ajde da "nafatamo" jos emigranata, koga cemo, daj jugovice.
Ok, ima logike.... ipak... ti ljudi koji su došli bi trebali imat natalitet u dobrom plusu, a sad bi već trebala stasat nova generacija asimiliranih Amerikanaca na pragu radnog vijeka, hm, čemu toliko novih?
I, jesu mu odobrili?
(Ovdje nisam čuo ni a ni be o tome da je itko spominjao, pogotovo St. Louis kao destinaciju za odlazak u SAD.)
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 18.11.15 9:34
Zanimljivo proročanstvo sv. Ivana Bosca najavilo pad Francuske, ali i odgovorilo na pitanje - zašto baš Francuska?
Ivan Bosco (1815. – 1888.) osnivač je salezijanskog reda. Poznatiji kao apostol mladih i mističar. Bio je prorok, ispunjen Duhom svetim kao i neumorni radnik Božji. Jedan je od najštovanijih svetaca KC, posebno među mladima kojima je posvetio cijelu službu preko ‘oratorija’ za ‘siromašne mladiće’. Primio je od Boga izvanredne duhovne darove. Proricao je smrti i neke događaje koji su, po ljudskim spoznajama bili nepredvidljivi. Za sebe je rekao: ‘Nemojte me nazivati prorokom dok se stvari koje sam prorekao ne ostvare.’
Jedno od njegovih najpoznatijih proročanstava najavljuje Francusku u rukama stranaca, kažnjenu a sve to zbog ‘nevjere’ i zala prema čovjeku i Stvoritelju.
Sveti Ivan Bosco je rekao:
‘Rat dolazi s juga, mir sa sjevera. Francuski zakoni više ne prepoznaju Stvoritelja, ali Stvoritelj će se ukazati, te će je posjetiti tri puta sa šibom gnjeva svoga. U prvom posjetu on razbija njezin ponos osvajanjem, pljačkanjem uništene žetve i ubijanjem ljudi i blaga.’
‘U drugom posjetu velika babilonska bludnica koja tjera pristojne ljude da uzdišu i da je zovu bordelom Europe, ostat će bez vođe te će biti žrtva nereda.’
‘Parizu! Parizu! Umjesto da se naoružaš u ime Gospodnje, utvrđuješ se Domovima nemorala. Ti ćeš ih sam uništiti. Tvoj idol, Panteon, bit će sažegnut u pepeo kako bi se ovo ostvarilo: ‘Nasilje, širi laži o meni.’ Tvoji neprijatelji dovest će te do neimaštine, gladi, straha, i učinit će od tebe užas svih naroda. Ah, jao tebi ako ne prepoznaš ruku koja te udara! Želim kazniti nemoral i prezir prema Mojemu Zakonu, govori Gospodin.’
‘U trećem posjetu past ćeš u ruke stranaca. Tvoji neprijatelji izdaleka će promatrati kako tvoje palače gore. Tvoji domovi postat će hrpa ruševina s krvi tvojih heroja kojih više nema’, piše quovadiscroatia.’
Zanimljivo je zapravo da ono što se dogodilo u Parizu itekako možemo tumačiti kroz duhovnu prizmu.
Je li slučajno da se napad dogodio na koncertu grupe čije ime u prijevodu znači – orlovi smrti?
Je li slučajno da je napad uslijedio u trenutku kada je svirala pjesma ‘KISS THE DEVIL’ (poljubi đavla) ?
Je li slučajno izabran petak 13 – datum povezan s okultnim unutar mnogih sekti?
Je li Pariz nevjerom opet zazvao smrt?
arcibald01 Podporučnik
VZ JM BROJ POSTOVA: : 1821 REPUTACIJA : 69 ČLAN OD: : 2013-12-19
(90% Bosanci) dolazili u grad od sredine do kraja devedestih... Sad su se gradske vlasti ponovo sjetile (jer grad zadnjih godina stagnira, ako i ne nazaduje) ajde da "nafatamo" jos emigranata, koga cemo, daj jugovice.
Ok, ima logike.... ipak... ti ljudi koji su došli bi trebali imat natalitet u dobrom plusu, a sad bi već trebala stasat nova generacija asimiliranih Amerikanaca na pragu radnog vijeka, hm, čemu toliko novih?
I, jesu mu odobrili?
(Ovdje nisam čuo ni a ni be o tome da je itko spominjao, pogotovo St. Louis kao destinaciju za odlazak u SAD.)
Uvijek ima mjesta za nove.
Sam proces bi trajao desetak godina, ne ocekuj da ce cetvrt miliona ljudi odjednom ukrkat' u grad. A za odobrenje treba vremena, nista se ne desava preko noci.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 19.11.15 12:06
Srbija i Makedonija počele su dopuštati prolaz samo Sirijcima, Iračanima i Afganistancima, priopćio je UNHCR. Glasnogovornica UNHCR-a rekla je da su ostali migranti vraćeni te da su stotine migranata ostale na granicama. Očevidac na grčkoj granici s Makedonijom je rekao da je makedonska policija počela preko noći vraćati sve migrante koji nisu iz Sirije, Iraka i Afganistana.
Medalja za VZ Znacka PV BROJ POSTOVA: : 2977 REPUTACIJA : 38 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 21.11.15 14:39
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 21.11.15 15:44
Tko je izbjeglica a tko nosi bombu ili ide sa ciljem da ubija ljude po Evropi pitanje je? Ovo je nova situacija kako u povijesti ratovanja tako i u izbjegličkim potrebama.
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 21.11.15 16:00
Treba onda zatvoriti kopneni, vodeni i zračni promet. Nikad ne znaš tko šta sprema. Primjer: Sjeverna Koreja.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 21.11.15 16:09
VBČ Naravno,samo kaj to u Sj.Koreji radi totalitarizam u svrhu sprječavanja slobode i demokracije,a ovdje u Evropi bi to trebala učiniti sloboda i demokracija u svrhu zaštite od totalitarizma ili naj goreg oblika fašizma.
Naslov komentara: Re: Izbjeglice 21.11.15 16:13
Ma biti će što će biti. Netko treći sve to fino muti. Ovdje se ne zna ni tko kosi, ni tko bombe nosi.