FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez
Ovo je za pohvalu, no treba mijenjati zakon na način da ovi koji to rade moraju potpisati obavezu preuzimanja izbjeglica u svoje domove, te obavezu njihovog uzdržavanja o vlastitom trošku u slučaju da se oni ne zaposle i sami uzdržavaju.
PORUCNIK GENERAL POTPUKOVNIK
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 9160 REPUTACIJA : 136 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 58 Bijelo Polje
Ovo je za pohvalu, no treba mijenjati zakon na način da ovi koji to rade moraju potpisati obavezu preuzimanja izbjeglica u svoje domove, te obavezu njihovog uzdržavanja o vlastitom trošku u slučaju da se oni ne zaposle i sami uzdržavaju.
I kudikamo humanije od svercera, koji debelo naplacuju, a jos ih i za*ebu. Jedan lik je kod Lazarevca postavio tablu "Subotica" i tu ih ostavljao, na pola puta.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24335 REPUTACIJA : 657 ČLAN OD: : 2012-10-30
I kudikamo humanije od svercera, koji debelo naplacuju, a jos ih i za*ebu. Jedan lik je kod Lazarevca postavio tablu "Subotica" i tu ih ostavljao, na pola puta.
Za njih pak treba uvesti zakon sličan (kako mi se čini) koji je bio u New Orleansu za vrijeme poplava, kad je policija imala ovlasti pucanja (bez upozorenja) u pljačkaše privremeno napuštene imovine.
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 9160 REPUTACIJA : 136 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 58 Bijelo Polje
Za njih pak treba uvesti zakon sličan (kako mi se čini) koji je bio u New Orleansu za vrijeme poplava, kad je policija imala ovlasti pucanja (bez upozorenja) u pljačkaše privremeno napuštene imovine.
Cini mi se da je i u SFRJ vazio slican zakon, bar sam tako cuo, za vrijeme velikih zemljotresa u Skoplju i Banja Luci.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24335 REPUTACIJA : 657 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: EU čestitka 05.09.15 21:21
Nadam se da netko ima loš smisao za humor, naime, pročitah na FB da je ovo sve skupa samo maleni djelić što će bit i da se cijela (crna) Afrika sprema u Europu, navodno su odnegdje već krenuli.
vladimir Kapetan
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 3014 REPUTACIJA : 150 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: EU čestitka 05.09.15 21:30
niko ni evropljane nije zvao u afriku pa su je kolonizovali I pljackali.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
niko ni evropljane nije zvao u afriku pa su je kolonizovali I pljackali.
Ma, imaš pravo, nek' naplate dugove i nek bude totalni pičvajz.
Da nemam kćer mislim da bih samo stajao i grohotom se smijao na sve.
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1444 REPUTACIJA : 92 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 53 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: EU čestitka 05.09.15 21:33
Izbjeglice u Minhenu dočekane sa hranom, pićem i aplauzom
Velikodušni stanovnici Minhena aplauzom su dočekali izbjeglice koje su danas stigle vozovima iz Austrije.
Stotinama izbjeglica, mahom iz Sirije, na taj način poručeno je da su dobrodošle u Njemačku, na što su one odreagovale sa širom osmjesima na licima.
Ovi očajni ljudi, žene i djeca koji su prepješačili stotine kilometara na putu iz svojih zemalja odmah na željezničkoj stanici posluženi su hranom, vodom i slatkišima uz povike: Dobrodošli!
Video dočeka objavio je BBC, a možete ga pogledati ovdje.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Nadam se da netko ima loš smisao za humor, naime, pročitah na FB da je ovo sve skupa samo maleni djelić što će bit i da se cijela (crna) Afrika sprema u Europu, navodno su odnegdje već krenuli.
Englezima prošao godišnji odmori i raspust...ne brini
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: EU čestitka 05.09.15 21:54
East&West (citat):
... za fabriku ćebadi i zimskih kaputa, da nam se novopridošli ne posmrzavaju.
Eeee, da se bar nisu masovno palili šinjeli i deke iz JNA, sad bi imali barem vizualno privid starih vremena...
.....zamislite rijeke izbjeglica tj. mladih i zdravih muškaraca u JNA odorama, to vidjet pa mi ne treba ništa više u životu.....
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka Prim(j)eran Vojnik BROJ POSTOVA: : 2575 REPUTACIJA : 191 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 65 BG-RU
.....zamislite rijeke izbjeglica tj. mladih i zdravih muškaraca u JNA odorama, to vidjet pa mi ne treba ništa više u životu.....
Na putu za Nemačku, ili ?
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
bojnik Poručnik
Znacka PV BROJ POSTOVA: : 2657 REPUTACIJA : 236 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 56 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: EU čestitka 05.09.15 23:14
na putu kroz Hrvatsku
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
bojnik Poručnik
Znacka PV BROJ POSTOVA: : 2657 REPUTACIJA : 236 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 56 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: EU čestitka 05.09.15 23:23
Sredstvo ulaska u EU sa statusom "izbjeglica" su žene (trudnice) i mala djeca iza koje se skrivaju mase zdravih, jakih i mladih ljudi koje možemo svakodnevno gledati putem medija. Cilj ulaska "izbjeglica" (mladih i vojno sposobnih, uvježbanih i okušanih u ratnim sukobima op.a.)je Njemačka kao centar financijske i političke moći EU. Po dolasku "nenaoružanih" "izbjeglica" aktiviraju se poslije određenog vremena "spavači" koji su u Njemačkom (ali i u ostalim zemljama Eu op.a.) već dvije do tri generacije, a prethodno su sa svih strana nabavili naoružanje i vojnu opremu te ih pohranili u zakupljenim skladištima, osnovna zadača "spavača" je naoružavanje "izbjeglica" i tako se ima infiltrirana kritična masa koju je teško kontrolirati, a spremna je na sve vrste terorističkih činova. Završnica je destabilizacija EU i organiziranje kaosa, sukob vjere i civilizacija. Svojevremeno smo se znali smijati Orwelu, pa eto...
Eto, za sada toliko od mene, i opet velim ne dao Bog ovakvog scenarija, ali sve je moguće, živi bili pa vidjeli.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Na putu za Nemačku, ili ?
Počeo sam pričat gluposti jer mi sve ovo sve manje, manje i manje sviđa.
Zapravo....... ova sitaucija čak i ne dopušta neku iskrenu ljudsku sućut i spremnost na pomoć, jer ispada da se pomoći ne može. Kao kad ideš spašavat nekog iz živog blata pa i sam unutra upadneš, ili te neplivač utopi kad ga primiš......
I stvarno mi idu čak i na k.... ti nepregledni muškarci i muškarci u tim kolonama ljudi, gdje su im žene, djeca, roditelji,.... obitelji je poveo svaki 100-ti, a roditelje nitko.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka Prim(j)eran Vojnik BROJ POSTOVA: : 2575 REPUTACIJA : 191 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 65 BG-RU
Počeo sam pričat gluposti jer mi sve ovo sve manje, manje i manje sviđa.
I ja kad šetam svoje misli uvek zaboravim da ponesem povodac. Što je najgore, nisam sam.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
vladimir Kapetan
Naslov komentara: Re: EU čestitka 06.09.15 6:57
procene su da sa druge strane mediterana ceka jos million izbeglca . to je objavila al Jazeera. ovo sto je do sada stiglo je samo mali broj od onog sto treba da stigne.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: EU čestitka 06.09.15 9:40
Prema jugoslavenskim podacima i podacima UN, od 23.10.1956. do 31.12.1957., 19.857 mađarskih izbjeglica prebjeglo je na teritorij Jugoslavije, a 16.374 emigriralo je na Zapad. Porazom ustanika, počela su hapšenja Mađara. Pred sudove je izvedeno preko 22.000 ljudi, a njih 13.000 je završilo u zatvorima širom zemlje. Kao posljedica, preko 200.000 mađarskih stanovnika postali su izbjeglice, bježeći od represalija i kazni za ustanak, a mnogi su krenuli prema Austriji.
vladimir Kapetan
Naslov komentara: Re: EU čestitka 06.09.15 16:36
Madjari su mi bili najbolji drugari u JNA. A bili su I najbolji vojnici, momci za primer. ovako ponasanje madjarske drzave prema izbeglicama mi je nerazumno. nadam sa da madjarski narod nedeli misljenje drzave.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1964 REPUTACIJA : 193 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 70 Beograd
Naslov komentara: Re: EU čestitka 06.09.15 19:53
Pročitajte ovaj članak a posebno je interesantan ovaj deo
++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Odbacivanje islama i prelazak u hrišćanstvo se u Iranu kažnjava sa dugogodišnjom robijom, pa čak i smrću (u Avganistanu). Zbog toga je malo verovatno da će nemačke vlasti ovu porodicu vratiti nazad. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ni mi ih u HR ne bi primili kao stoku, samo bi ih evidentirali sukladno važečim propisima glede izbjeglica, samo ponavljam po 100x a i opet ću, vojno sposobni natrag odakle su došli. Danas sam gledao taj doček u Njemačkoj, najjaće mi je izjava novinarke "bilo je čak i balona", pa s toga da budem sarkastićan:
vladimir Kapetan
Naslov komentara: Re: EU čestitka 06.09.15 21:43
Bojnik na koju stranu kad se u Siriji ne zna vise ko protiv koga ratuje?
VBČ GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
SP JM BROJ POSTOVA: : 8765 REPUTACIJA : 180 ČLAN OD: : 2009-05-01
Ni mi ih u HR ne bi primili kao stoku, samo bi ih evidentirali sukladno važečim propisima glede izbjeglica, samo ponavljam po 100x a i opet ću, vojnosposobni natrag odakle su došli.
Bojnice, nismo mi bas tako mladi pa da ne pamtimo neke stvari. Nije Njemacka vracala vojno sposobne ni kad su je izbjeglice preplavile prosli put, kakva je sad razlika?
Balkanci, bar ovi sa sjevera Crne Gore ce biti vraceni, jer dolaze iz 'sigurne zone' i mogu u sigurnosti umirati u bijedi. A mnogo ih je otislo od maja.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: EU čestitka 06.09.15 22:27
jebate što ste skočili na sve četri, ajde lijepo primite svako po jednu porodicu izbjeglica, pa podjelite sa nama kojima je "pamčenje" kratko, tj. sa zatucanim balkanezima.
bojnik Poručnik
...samo ponavljam po 100x a i opet ću, vojno sposobni natrag odakle su došli.
Na svu srecu, ne odlucujes ti o tome, medjunarodne konvencije ne prave razliku po spolu i godinama, izbjeglice su sve jednake.
nisam ti ja VBč takva babaroga, o tome ne odlućuješ ni ti ni Angela, ni birokrate iz Brisela, ni međunarodne konvencije, već odlućuju ameri, koji će sjebati EU
bojnik Poručnik
Bojnice, nismo mi bas tako mladi pa da ne pamtimo neke stvari.Nije Njemacka vracala vojno sposobne ni kad su je izbjeglice preplavile prosli put, kakva je sad razlika
velika razlika
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: EU čestitka 06.09.15 22:34
hvala ekipi iz Njemačke na minusu, nisam ga davno dobio
Na svu srecu, ne odlucujes ti o tome, medjunarodne konvencije ne prave razliku po spolu i godinama, izbjeglice su sve jednake.
nisam ti ja VBč takva babaroga, o tome ne odlućuješ ni ti ni Angela, ni birokrate iz Brisela, ni međunarodne konvencije, već odlućuju ameri, koji će sjebati EU
Naravno, za to nemas nikakav dokaz?
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: EU čestitka 06.09.15 22:36
Čekaj, čekaj, kada se sad vrati Milutins, biti će rasprave.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4083 REPUTACIJA : 297 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
ČISTA ISTINA!!!!!!!
Naravno, za to nemas nikakav dokaz?
Očigledno ne pratiš situaciju, što je to sa medijima u Njemačkoj jel na snazi cenzura. A o tome dali JA imam dokaze, normalno da nemam, ali svakodnevno izviru na površinu, samo treba malo pratiti medije, a ne čitati P aju Patka
Očigledno ne pratiš situaciju, što je to sa medijima u Njemačkoj jel na snazi cenzura. A o tome dali JA imam dokaze, normalno da nemam, ali svakodnevno izviru na površinu, samo treba malo pratiti medije, a ne čitati P aju Patka
Aha, zanimljivo!
bojnik Poručnik
Čekaj, čekaj, kada se sad vrati Milutins, biti će rasprave.
Rasprave će uvijek biti u skladu s forumskim pravilima, u suprotnom:
Pa i raspravljamo, a da se razilazimo u pogledu i mišljenju i to je normalno, jer gdje bi bili da svi isto mislimo, osjećamo i sl. Ajde uživaj i nemoj biti brz na okidaču.
pera84 GENERAL PUKOVNIK Moderator
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 4532 REPUTACIJA : 682 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Bojnice, nismo mi bas tako mladi pa da ne pamtimo neke stvari.Nije Njemacka vracala vojno sposobne ni kad su je izbjeglice preplavile prosli put, kakva je sad razlika
velika razlika
Ajd objasni glupim Amerima, ziv bio. A i sto se tice uloge Amerike u razjebavanju EU, slazem se. Na kraju krajeva, oni su je krojili oni je i paraju. Samo, ima jos primjera (opet ja i bliska nam istorija) kad su Ameri razjebavali i druge drzave al' tad je to bilo u redu. Vjerovatno i to potpada pod tu tvoju "veliku razliku".
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: EU čestitka 06.09.15 22:54
Ajde navedi koje to države, pa da ti otvoreno odgovorim.