FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 13.06.15 10:03
PORUCNIK (citat):
Mislim da bar 60% clanova foruma ( u koje i sam spadam) ne zna engleski. Impresioniran sam tvojim poznavanjem tog jezika, ali bilo bi lijepo da prevedes tu misao.
Znanje engleskog mi se nekako podrazumijeva, više se ni ne navodi kao neko posebno znanje i vještina jer se kako rekoh podrazumijeva da se treba znat. Za bilo koji 'iole' posao koji nije prosta fizikalija. (Obavezan je u školama već od prvog osnovne za barem 80% učenika.) Ne vjerujem ni u postotak koji si naveo .... nema veze... neznanje bi bilo da ga ne znaš baš ništa.
Vidiš, i pored neznanja si suštinu misli dobro preveo.
A ja je još svojeručno potpisujem i pečatiram.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 13.06.15 13:31
Max Blitz (citat):
Znanje engleskog mi se nekako podrazumijeva, više se ni ne navodi kao neko posebno znanje i vještina jer se kako rekoh podrazumijeva da se treba znat. Za bilo koji 'iole' posao koji nije prosta fizikalija. (Obavezan je u školama već od prvog osnovne za barem 80% učenika.) Ne vjerujem ni u postotak koji si naveo .... nema veze... neznanje bi bilo da ga ne znaš baš ništa.
Vidiš, i pored neznanja si suštinu misli dobro preveo.
A ja je još svojeručno potpisujem i pečatiram.
Mi svi nismo u tom djiru, dobri moj... Mi smo ucili u prvom osnovne cirilicu (ili latinicu), a u trecem latinicu (ili cirilicu), zavisno od podneblja... A engleski sam zelio znati zbog muzike i filmova. I samuko znam sta znaci neka rijec ili fraza, ali ovo nije nikakav ni 'iole posao'. Ovdje smo mi matorci, i 'namucimo' se da prevedemo sa bosnjackog na crnogorski, sa srpskog na makedonski, sa slovenackog na hrvatski itd... No, na volju ti.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Kuhar-Debar. Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1419 ČLAN OD: : 2015-01-21 BIH-USA.
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 13.06.15 21:45
Dobro je HT.im rekao u potpunosti se slazem religiju i svoja osjecanja je najbolje drzati u sebi.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 14.06.15 2:15
PORUCNIK (citat):
Ovdje smo mi matorci....
A da za promjenu probaš onako promijenit stav i pristup, ne bi ti škodilo, ha?? Trgnit se, na primjer radit nešto?!? Pet godina si stariji od mene, to nije skoro ništa, a meni je starost neki dalek pojam u budućnosti.
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 14.06.15 3:32
PORUCNIK (citat):
Citat :
Mi svi nismo u tom djiru, dobri moj... Mi smo ucili u prvom osnovne cirilicu (ili latinicu), a u trecem latinicu (ili cirilicu), zavisno od podneblja... A engleski sam zelio znati zbog muzike i filmova. I samuko znam sta znaci neka rijec ili fraza, ali ovo nije nikakav ni 'iole posao'. Ovdje smo mi matorci, i 'namucimo' se da prevedemo sa bosnjackog na crnogorski, sa srpskog na makedonski, sa slovenackog na hrvatski itd... No, na volju ti.
Zar niste imali obavezan strani jezik u skoli? Kod mene je kao i kod Max-a pocinjao u prvom razredu, a jezik je zavisio od skole. Ja sam imao nemacki, dok su neki ucili ruski, engleski, francuski. Mislim da smo u petom razredu dobili drugi jezik i to je bio engleski.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 14.06.15 6:09
BEOGRAD (citat):
PORUCNIK (citat):
Citat :
Zar niste imali obavezan strani jezik u skoli? Kod mene je kao i kod Max-a pocinjao u prvom razredu, a jezik je zavisio od skole. Ja sam imao nemacki, dok su neki ucili ruski, engleski, francuski. Mislim da smo u petom razredu dobili drugi jezik i to je bio engleski.
Imao sam ruski i ucio ga 10 godina i sasvim solidno znao, a skoro da ga nikad nisam koristio. Poceo sam ga uciti u 5. osnovne i bio jedini strani jezik. Bio bih srecniji da smo ucili slovenacki ili makedonski, iako nisu bili strani jezici. Engleski mi je vise trebao. Ti sad znas i engleski i njemacki. Koliko jezika govoris - za toliko ljudi vrijedis (ovo je za 'mudre izreke').
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 15.06.15 9:07
Napoleon? Bio Napoleon ili neko drugi, meni je dobar pa sam podelio sa Vama Forumašima!
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
gerard ford Podporučnik
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 1636 ČLAN OD: : 2014-03-12 Jaska
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 30.06.15 13:32
DVA ANĐELA OBJAVLJENO June 21, 2010 POSTAVLJENO POD Preporučujemo, Savjeti | 1 Comment [You must be registered and logged in to see this image.]Dva putujuća anđela zaustaviše se kod familije bogatog zemljoposjednika, kako bi tamo prenoćili. Familija bogataša ponijela se prilično bahato i bezobrazno, i nije udovoljila njihovoj želji da prespavaju u sobi za goste. Umjesto u sobu za goste smjestili su ih u malu, tamnu sobu u hladnom podrumu. Kad su raspremali krevete, stariji anđeo je ugledao rupu u zidu i popravio je. Kada je to vidio, mladi anđeo ga je upitao zašto je popravio rupu u zidu. Stariji anđeo je odgovorio: ” Stvari nisu uvijek onakve kako na prvi pogled izgledaju.” Sljedeće noći su anđeli došli u vrlo siromašnu kuću. Tu su ih dočekali ljubazan domaćin i njegova žena, koji su s njima podijelili svoju večeru i nakon toga ih pozvali da prespavaju u njihovom krevetu i da se dobro odmore. Kada se sunce probudilo sljedećeg jutra, anđeli su zatekli domaćina i njegovu ženu u suzama. Njihova jedina krava, čije mlijeko je bilo njihov jedini izvor prihoda, ležala je na njivi mrtva. Mlađi anđeo je bio istinski bijesan i pitao starijeg, kako je mogao to dopustiti. “Prvi domaćin je imao sve, a ti si mu ipak pomogao i popravio rupu u njegovom zidu. Drugi domaćin ima vrlo malo, a ipak nas je ljubazno primio, nahranio i čak dopustio da prespavamo u njegovom krevetu, a ti si dopustio da njegova jedina krava ugine.” Drugi anđeo je opet odgovorio: ” Stvari nisu uvijek onakve kako na prvi pogled izgledaju.” i doda: “Kada smo bili u hladnom podrumu, primijetio sam da je u onoj rupi u zidu bilo zlato. Pošto je domaćin bio vrlo pohlepan i nije bio voljan podijeliti svoje bogatstvo, ja sam popravio rupu tako da nikad više ne pronađe to zlato. Prošle noći, kada smo spavali u domaćinovom krevetu, anđeo smrti je došao po njegovu ženu. Dao sam mu kravu umjesto nje”. “Stvari nisu uvijek onakve kako na prvi pogled izgledaju.” Ponekad se dogodi upravo to: kada se stvari ne odvijaju kao što bi trebale. Jedino je potrebno vjerovati da je svaki takav događaj prednost koju možeš iskoristiti. ++
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 30.06.15 15:08
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
gerard ford Podporučnik
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 1636 ČLAN OD: : 2014-03-12 Jaska
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 03.07.15 13:24
Što je, dakle, Papa zaista rekao o ateistima prilikom homilije u svibnju 2013?
'Gospodin nas je stvorio na svoju sliku i naličje, i mi smo slika Gospodina, i On čini dobro i svi mi imamo u srcu tu zapovijed: čini dobro i ne čini zlo. Svi. 'Ali, oče, taj nije katolik! Ne može činiti dobro!' Da, može činiti. Mora činiti. Ne može: mora! Jer ima tu zapovijed u sebi. 'Ali, oče, taj nije kršćanin, ne može to činiti!' Da, može činiti. Mora činiti. Naprotiv, to zatvaranje u misli da se ne može činiti dobro izvan, svi, je zid koji nas vodi ka ratu i to je i ono što su neki mislili u povijesti: ubijati u ime Boga. Možemo ubijati u ime Boga. A to je, jednostavno, huljenje. Kazati da se može ubiti u ime Boga je huljenje. Gospodin je sve, sve nas je otkupio Isusovom krvlju: sve, ne samo katolike. Sve! 'Oče, a ateiste?' I njih. Sve! A ta krv nas čini djecom Božjom prve kategorije! Stvoreni smo djeca s naličjem na Boga i Kristova krv nas je otkupila sve! I svi mi imamo obvezu činiti dobro. Ta zapovijed da činimo dobro vjerujem da je lijep put prema miru. Ako mi, svatko na svoj način, učinimo dobro za druge, onda ćemo se susresti tamo, činimo dobro, i činimo polagano, adagio, malo-pomalo, stvaramo kulturu susreta: imamo veliku potrebu za tim. Susretati se čineći dobro. 'Ali ja ne vjerujem, oče, ja sam ateist!' Ali činiš dobro: susrest ćemo se tamo!', ustvrdio je Papa u homiliji 22. svibnja 2013.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 15.07.15 1:03
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 28.07.15 7:26
Slobodan prevod: Ako tvoji postupci inspirišu druge da više sanjare, više uče, više rade i više postanu (ne prevodiv izraz za mene), Vi ste znači lider (vođa, rukovodilac).
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 28.07.15 7:42
Ne znam ko su ali su im izreke odlicne
"Kažu da je crveno meso štetno, ali moram priznati da nikad nisam video tigra koji izgleda bolesno."
Chi Chi Rodriguez
"Možete reći da ste snažni ukoliko ste u stanju razlomiti čokoladu u komade vlastitim rukama, a nakon toga pojesti samo jedan komadić."
Judith Viorst
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 28.07.15 19:17
Ako zeli biti srecan jedan dan-napij se...
Ako zelis biti srecan jednu godinu-ozeni se...
A AKO ZELIS BITI SRECAN CELOG ZIVOTA-BUDI (postani) LOVAC...
Srdjan Radovanov Vodnik
BROJ POSTOVA: : 432 ČLAN OD: : 2013-12-16
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 29.07.15 12:10
Nemoj me jebati, možda ću ti trebati.
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 29.07.15 12:18
Srdjan Radovanov (citat):
Malo kulture ne bi škodilo.
Srdjan Radovanov Vodnik
BROJ POSTOVA: : 432 ČLAN OD: : 2013-12-16
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 29.07.15 13:20
mirko bratuš (citat):
Srdjan Radovanov (citat):
Malo kulture ne bi škodilo.
Ja to nisam izmislio, to je samo stara izreka. Vrlo životna, kao i naša Ku"ca Juco". NE vidim problem, Ja se izvinjavam. Valda je smisao u poenti a ne u rečima, to je isto ka Johhny-a il Boru osuditi za ne kulturu. Opet se izvinjavam, posebno vama druže Bratuš. Da nebi trebalo menjati i Crven Ban? Prostakluk se ogleda u nekim drugim kriterijumima, sad sve zavisi, nekom je relativno, a ja se ograđujem, ja sam pak skromnije inteligencije.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 30.07.15 22:01
Male Mudrolije ...
1. Sparta Filipu II Makedonskom
Kralj Filip: "Ako pobedim u ovom ratu, vi ćete zauvek biti robovi".
Sparta: "Ako".
2. Mahatma Gandi novinaru
Novinar: "Šta mislite o zapadnoj civilizaciji"?
Mahatma Gandi: "Mislim da je civilizacija na zapadu dobra ideja".
3. Vinston Čerčil Dž. B. Šou
Džordž Bernard Šou: "Šaljem vam dve ulaznice za prvo veče moje nove predstave. Povedite prijatelja...ako ga imate".
Vinston Čerčil: "Nikako ne mogu stići na prvo veče. Doći ću na drugo...ako ga bude".
4. Edna Ferber Noelu Kauardu
Noel Kauard: "Edna, pa ti gotovo da izgledaš poput muškarca".
Edna Ferber: "Kakva slučajnost, i ti isto".
5. Gručo Marks takmičarki u TV šouu
Takmičarka: "Imam desetoro dece".
Gručo Marks: "Deset? Zašto tako puno"?
Takmičarka: "Zato što volim svog muža".
Gručo Marks: "Volim i ja cigare, ali ih ipak povremeno vadim iz usta."
6. Eminem novinarki
Novinarka: "Ljudi govore da je Lil Vejn poslat od Boga kako bi naučio ljude da repuju..."
Eminem: "Ne sećam se da sam ikoga poslao".
7. Mocart obožavaocu
"Gospodine Mocart, razmišljam o pisanju simfonija. Možete li mi dati neki predlog kako da počnem"?
Mocart: "Simfonije su složena muzička forma, možda bi trebalo da krenete sa nečim jednostavnijim pa polako da dođete do simfonije".
"Ali gospodine Mocart, vi ste pisali simfonije u uzrastu od osam godina"!
Mocart: "Istina, ali ja nikad nikoga nisam pitao kako to da radim."
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 02.08.15 2:17
Bili smo veca "gospoda" dok smo bili "drugovi", nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda.
porucnik ness
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 02.08.15 7:59
-Nemoj da te razbijem kao grad Malu Planu.....-
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke 06.08.15 18:26