FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke Thu Sep 24, 2015 11:06 pm
*"Ljudi, koji ne mogu vladati svojim srcem, još manje mogu vladati svojim jezikom. Ljudi koji ne mogu zavesti mir u srcu svom, još manje mogu zavesti mir u državi. Ljudi koji ne mogu videti svet u sebi, još manje mogu videti sebe u svetu. Ljudi koji ne mogu učestvovati u tuđem bolu, još manje mogu učestvovati u tuđoj radosti".
*"O tri predmeta ne žuri da govoriš: o Bogu – dok ne utvrdiš veru u Njega, o tuđem grehu – dok se ne setiš svoga, i o sutrašnjem danu – dok ne svane"!
Citirano sa: Sveti Vladika Nikolaj Velimirovic
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-29
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke Thu Sep 24, 2015 11:09 pm
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke Tue Oct 13, 2015 6:12 am
Sokrat Čak i ako nije Sokratova ... [You must be registered and logged in to see this image.]
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke Wed Oct 14, 2015 9:22 am
Odrasli smo na Alan Fordu, a da li smo što naućili od njega?
Mudre misli iz Alan Forda. 1. ‘Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi.’ 2. ‘Nije važno sudjelovati, važno je pobijediti.’ 3. ‘Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti.’ 4. ’Tko spava nije budan.’ 5. ‘Naoružaj se i bježi.’ 6. ‘Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega.’ 7. ‘Ako želite pobijediti u trci, morate prvi proći kroz cilj.’ 8. ‘Ne predaj se nikad, osim kad moraš.’ 9. ‘Alane, bjež’mo, njih je dvojica, a mi smo sami!’ 10. ‘Prokletstvo, ovaj zid je gladak poput glatkog zida.’ 11. ‘Mi ništa ne obećavamo i to ispunjavamo – stranka istine.’ 12. ‘Ovde počiva onaj koga više nema.’ (epitaf) 13. ‘Mene će naviše pogoditi moja vlastita smrt!’ 14. ‘Bolje biti bogat nego ne biti.’ 15. ‘Kupite cvijeće voljenoj ženi, ali ne zaboravite i na vlastitu.’ 16. ‘Poznati sicilijanski odvjetnik tvrdi da je sve to plod policijske mašte.’ 17. ‘Ne vjeruj ženi koja laže.’ 18. ‘Tko hoda ne trči.’ 19. ‘Ko leti, vrijedi, ‘ko vrijedi, leti, ‘ko ne leti, ne vrijedi.’ 20 ‘Bolje izdati knjigu nego prijatelja.’
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke Wed Oct 14, 2015 12:47 pm
bojnik (citat):
Odrasli smo na Alan Fordu, a da li smo što naućili od njega?
Mudre misli iz Alan Forda. 1. ‘Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi.’ 2. ‘Nije važno sudjelovati, važno je pobijediti.’ 3. ‘Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti.’ 4. ’Tko spava nije budan.’ 5. ‘Naoružaj se i bježi.’ 6. ‘Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega.’ 7. ‘Ako želite pobijediti u trci, morate prvi proći kroz cilj.’ 8. ‘Ne predaj se nikad, osim kad moraš.’ 9. ‘Alane, bjež’mo, njih je dvojica, a mi smo sami!’ 10. ‘Prokletstvo, ovaj zid je gladak poput glatkog zida.’ 11. ‘Mi ništa ne obećavamo i to ispunjavamo – stranka istine.’ 12. ‘Ovde počiva onaj koga više nema.’ (epitaf) 13. ‘Mene će naviše pogoditi moja vlastita smrt!’ 14. ‘Bolje biti bogat nego ne biti.’ 15. ‘Kupite cvijeće voljenoj ženi, ali ne zaboravite i na vlastitu.’ 16. ‘Poznati sicilijanski odvjetnik tvrdi da je sve to plod policijske mašte.’ 17. ‘Ne vjeruj ženi koja laže.’ 18. ‘Tko hoda ne trči.’ 19. ‘Ko leti, vrijedi, ‘ko vrijedi, leti, ‘ko ne leti, ne vrijedi.’ 20 ‘Bolje izdati knjigu nego prijatelja.’
Zaboravio si ono: - Tko se boji duha nek se napije piva do uha!
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: "Mudre" misli i izreke Sun Oct 18, 2015 9:01 am