FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Zanimljivo... redak snimak, ali tada nismo bili rođeni pa je interesantno za videti.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Prvi susreti sa televizorom 28.02.18 6:31
Kad sam dobio stan u Podgorici, htio sam i da kupim televizor. Otišao sam u prodavnicu Ei Niš i raspitao se za cijenu.
- 600 DEM - reče mi prodavac. - Na koliko rata? - Samo u kešu. - Pa kupuje li neko? - pitao sam začuđen, jer sam ja imao penziju oko 50 DEM. Moja penzija za godinu dana tek koliko jedan TV aparat. A samo par godina ranije sam otišao u robnu kuću s namjerom da kupim telefon, pa usput kupio i televizor i antenu, a da nisam ni osjetio.
Tek sam kasnije uspio da kupim polovan od vlasnika jedne kafane, koji ih je imao nekoliko u kući, a taj bio donio u kafanu u vrijeme nekog svjetskog prvenstva i nije mu trebao. Platio sam ga 100 DEM. A izgledao je ovako
Moj prijatelj konobar i ja smo ga jedva donijeli na peti sprat do mog stana. Za duplo mi je smanjio potrebu za grijanjem u stanu.
Kasnije sam ga prodao Ćivi, prodavcu, jednom od junaka iz mojih kratkih priča iz mog kraja za 10 šteka pointa (tada oko35 DEM).
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Prvi susreti sa televizorom 29.03.18 11:57
Voditelji gledane mozaične emisije 'Nedjeljno popodne' TV Zagreb... Božo Sušec, Željka Fattorini, Saša Zalepugin, Vladimir Levak. Emitirala se od 1973. do 1991; od 1982. pod imenom 'Sastanak bez dnevnog reda'. Rađena uživo, na principu tzv. totalne televizije, korištenjem svih TV formi i sadržaja, uz obilje glazbe (prva je uvela stalno emitiranje glazbenih spotova), snimljenih reportaža i uključivanja uživo, trajala je četiri, a zatim dva sata, prekidana vijestima...
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6767 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Prvi susreti sa televizorom 02.05.18 21:37
Max Blitz (citat):
Voditelji gledane mozaične emisije 'Nedjeljno popodne' TV Zagreb... Božo Sušec, Željka Fattorini, Saša Zalepugin, Vladimir Levak. Emitirala se od 1973. do 1991; od 1982. pod imenom 'Sastanak bez dnevnog reda'. Rađena uživo, na principu tzv. totalne televizije, korištenjem svih TV formi i sadržaja, uz obilje glazbe (prva je uvela stalno emitiranje glazbenih spotova), snimljenih reportaža i uključivanja uživo, trajala je četiri, a zatim dva sata, prekidana vijestima...
Naslov komentara: Re: Prvi susreti sa televizorom 03.05.18 0:19
VBČ (citat):
Max šta veliš? U to doba nisi mogao ni sanjat da ćeš jednom na dohvat tipke imat i Forum BPN JNA, Istanbulsku i tisuću drugih senzacija...
Meni je to prčkanje po netu baš cool. Malo vijesti, malo ozbiljnog, malo pizdarija, malo ovog i onog, sve u sekundi vidiš i doznaš. Sjetim se npr. nekog pojma ili povijesne osobe, padne mi na pamet, pa čitam o tome, sve je odmah dostupno, divota. Ali stvara i ovisnost, nije se ni za šalit baš s tim sjedenjem za kompom. A opet valjda je to bolje nego lokat u birtiji.
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15058 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Prvi susreti sa televizorom 03.05.18 0:24
Max Blitz (citat):
A opet valjda je to bolje nego lokat u birtiji.
Pa dobro, ovo je klasika koju takodjer treba povremeno održavat. Ne mislim pri tome na balkan-birtije kojih ima i po Zapadu. Ipak nešto malo otmjenije, neki finiji klub s glazbom uživo na klaviru i tako to. Poenta je na: lokanju!
Naslov komentara: Re: Prvi susreti sa televizorom 03.05.18 0:29
VBČ (citat):
Pa dobro, ovo je klasika koju takodjer treba povremeno održavat. Ne mislim pri tome na balkan-birtije kojih ima i po Zapadu. Ipak nešto malo otmjenije, neki finiji klub s glazbom uživo na klaviru i tako to. Poenta je na: lokanju!
"Lokat u bitriji" je širok pojam , u mom slučaju bi to bilo "divljanje na rock koncertima", a još sam mlad za finu glazbu uživo na klaviru, to ću kad budem sa štapom hodao.
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15058 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Prvi susreti sa televizorom 03.05.18 0:45
Max Blitz (citat):
"Lokat u bitriji" je širok pojam , u mom slučaju bi to bilo "divljanje na rock koncertima", a još sam mlad za finu glazbu uživo na klaviru, to ću kad budem sa štapom hodao.
Fina glazba uživo na klaviru nema veze sa životnom dobi već (prvenstveno) s istančanim glazbenim ukusom. Osim toga, nakon stresnog radnoga tjedna, nekome će bolje to doći za opuštanje nego neki bučni koncert i gužva. Ali i koncerti svakako imaju svoje mjesto, pa i diskoteke. Naravno ne one u koje ide mladjarija. Postoje i diskoteke za one od 40, uglavnom porastavljane momke i one malo iskusnije dame.
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: Prvi susreti sa televizorom 03.05.18 16:14
Max Blitz (citat):
Meni je to prčkanje po netu baš cool. Malo vijesti, malo ozbiljnog, malo pizdarija, malo ovog i onog, sve u sekundi vidiš i doznaš. Sjetim se npr. nekog pojma ili povijesne osobe, padne mi na pamet, pa čitam o tome, sve je odmah dostupno, divota. Ali stvara i ovisnost, nije se ni za šalit baš s tim sjedenjem za kompom. A opet valjda je to bolje nego lokat u birtiji.
Max, vse kar prebereš na internetu je treba jemati z rezervo. Ni vse kar je napisano tudi resnično.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Prvi susreti sa televizorom 03.05.18 17:52
arcibald01 (citat):
Max, vse kar prebereš na internetu je treba jemati z rezervo. Ni vse kar je napisano tudi resnično.
Nije mi ni bitno toliko, ono ozbiljnije povežem s onim što sam naučio u formalnom obrazovanju, pa izvedem neki zaključak. Ionako se moji opći stavovi više ne mogu mijenjati. Mazohistčki me privlači (ali se uglavnom smijem i zabavlja me) kad se zakrve u komentarima na FB oko nečega. Primijeti se kod komentatora i velika količina nepoznavanja temeljinih činjenica, onih iz škole, a koje nemaju veze s dnevnim vijestima. I nisam takav tip da bih počeo sumnjati u sve "od početka", od primjerice okrugle Zemlje tj. oblika kugle ili evolucije, tako da me takvi prijepori mogu samo nasmijati.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Prvi susreti sa televizorom 06.08.18 18:52
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Prvi susreti sa televizorom 28.12.18 23:41
Prvi televizori su, svakako, bili najpoštovaniji djelovi namještaja i aparata u kući. Zato su morali i biti posebno ukrašeni. I danas se nađe televizora pokrivenih ručnim radom.