FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Drazen Petrovic.

Go down 
+4
semsudin
BEOGRAD
familija
Jozo Trklja
8 posters
AutorPoruka
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1419
ČLAN OD: : 2015-01-21
M(j)esto BIH-USA.

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime09.02.15 3:03

Ponikao u Sibenci,nastavio u Ciboni potom u Realu i na kraju Portland ,Netsi u NBA ligi,u naponu svoje moci strada u saobracajnom udesu 93 godine.Mnogo je bio veliki igrac sa pravom nazvan kosarkaskim Mocartom,dribling sut sve je imao taj maestro.Nije imao prilike da nam pokaze do kraja svoj vasionski talenat ali onim sto je pokazao za mene najveci kosarkas kojeg smo imali,slava ti i hvala Drazene.
Na vrh Go down
Jozo Trklja
Vodnik I klase
Vodnik I klase

BROJ POSTOVA: : 502
ČLAN OD: : 2013-02-27
M(j)esto Zagreb

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime09.02.15 16:35

Potpisujem sve što i naveo s tim da sam bio mlad da bi pamtio Koraća, ali od ostalih koje sam gledao Dražen je bio najbolji.
Na vrh Go down
familija
Gušter
Gušter
familija

BROJ POSTOVA: : 31
ČLAN OD: : 2015-02-02
DOB : 54
M(j)esto LJig

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime10.02.15 2:14

Ne znam kojih ste godina..Ja pratim kosarku od 1977-78..
Iako sam iz Srbije i ja se slazem sa vama, ono sto sam ja gledao Drazen je broj jedan!!!
Ne u Jugi, vec u Evropi...
Mozda bi mogli Kicanovic ili Cosic da pridju tu negde, ali ono sto je bitno je da je tesko uporediva ta kosarka sa ovom od kada je 1983-84 uvedena linija za tri poena...
Mnogo su se tu igra, taktika i nacin poimanja kosarke promenili...
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime10.02.15 2:48

U vreme Drazenovog igranja u Yugi ja sam bio strastveni navijac Zvezde i mnogo puta me Drazen toliko unesrecio i stavio u ocaj jer je Cibona uvijek na kraju bila bolja od Zvezde ijako je Zvezda u to vreme imala super tim samo da napomenem taj tim Karadzic,Nikolic,Bogosavljev,Avdija i Zizic.Nisu se mogli odupreti vukovima iz Tuskanca upravo zbog jedne i jedine vedete Drazena Petrovica,ni ja nisam imao prilike da gledam Koraca ali znam da je na jednoj utakmici postigao 99 koseva sto je nesto zaista za cijeniti i postovati i ja to zaista cijenim ali mnogi neznaju 5 oktobra 1985 god Drazen je protiv Smelt Olimpije postigao 112 poena .Uvijek sam cijenio nesto dobro bez obzira tko je i za koga igra i koje je nacije.....hvala ti Drazene sto si igrao u moje vreme.

Doktor Živago voli ovaj upis

Na vrh Go down
BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 1648
ČLAN OD: : 2013-03-15
M(j)esto Scottsdale

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime10.02.15 3:15

Ako to kaze i Lebron onda nema vise sumnje. Very Happy

Na vrh Go down
familija
Gušter
Gušter
familija

M(j)esto LJig

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime10.02.15 11:58

Kuhar-Debar. (citat):
U vreme Drazenovog igranja u Yugi ja sam bio strastveni navijac Zvezde i mnogo puta me Drazen toliko unesrecio i stavio u ocaj jer je Cibona uvijek na kraju bila bolja od Zvezde ijako je Zvezda u to vreme imala super tim samo da napomenem taj tim Karadzic,Nikolic,Bogosavljev,Avdija i Zizic.Nisu se mogli odupreti vukovima iz Tuskanca upravo zbog jedne i jedine vedete Drazena Petrovica,ni ja nisam imao prilike da gledam Koraca ali znam da je na jednoj utakmici postigao 99 koseva sto je nesto zaista za cijeniti i postovati i ja to zaista cijenim ali mnogi neznaju 5 oktobra 1985 god Drazen je protiv Smelt Olimpije postigao 112 poena .Uvijek sam cijenio nesto dobro bez obzira tko je i za koga igra i koje je nacije.....hvala ti Drazene sto si igrao u moje vreme.

Pa ovih dana je bilo na SOS kanalu...
Pobedili ste ih 1987 u majstorici u polufinalu plej ofa!! Very Happy Very Happy Very Happy
DJurovic je odnekud izvukao Baneta Prelevica (tada golobradog mladica) koji je pokidao Cibonu u Zagrebu sve sa Drazenom i vi ste ih izbacili iz plej-of..
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ali vas je u finalu docekao po mnogima a i po meni najbolji tim Partizana koji je ikada postojao...
Na vrh Go down
semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1435
ČLAN OD: : 2013-03-11
DOB : 57
M(j)esto GRABOVAC, VELIKA KLADUSA

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime10.02.15 14:24

[You must be registered and logged in to see this image.]
Slažem se sa prethodnim sagovornicima da je bio u svoje vrijeme za klasu bolji od svih ostalih u to vrijeme dobrih košarkaša.Imao sam ga prilike gledati uživo u Zagrebu u Domu sportova 85,86 u domaćem prvenstvu protiv Crvene zvezde,Partizana pa i u Beogradu u Hali Pionir(sasvim slučajno) i mogu reći da za njega nije bilo rješenja u čuvanju.Ako ga ne ide šut ide asistencija na slobodnog brata Acu Petrovića koji je pogađao  te trice sa velike udaljenosti ili neki drugi igrač pod košem tako da ih je bilo teško zaustaviti i dobiti ih.Takođe sam ga gledao  u finalu EP 89 U Zagrebu Jugoslavija-Grčka.Stvarno imao je pobjednički mentalitet.
Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2558
ČLAN OD: : 2012-11-06
DOB : 68
M(j)esto BG

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime10.02.15 16:27

Kuhar-Debar. (citat):
ali mnogi neznaju 5 oktobra 1985 god Drazen je protiv Smelt Olimpije postigao 112 poena .

Formalno jeste oborio Žućkov 23 godine star rekord , koji je kao igrač OKK Beograd zagrebačkoj Mladosti 1962. godine ubacio 74 koša.

Ipak treba znati da je to učinjeno protiv juniorske ekipe Olimpije i u vremenu izmenjenih pravila igre, konkretno postojanja trojki.

Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime10.02.15 23:52

familija (citat):
Kuhar-Debar. (citat):

Pa ovih dana je bilo na SOS kanalu...
Pobedili ste ih 1987 u majstorici u polufinalu plej ofa!! Very Happy Very Happy Very Happy
DJurovic je odnekud izvukao Baneta Prelevica (tada golobradog mladica) koji je pokidao Cibonu u Zagrebu sve sa Drazenom i vi ste ih izbacili iz plej-of..
Ali vas je u finalu docekao po mnogima a i po meni najbolji tim Partizana koji je ikada postojao...
Desilo se jednom i to je to ali gde su ostale godine druze moj.
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime11.02.15 0:02

East&West nije to bilo formalno nego legitimno,istina zbog nepravovremenog registrovanja igraca Olimpija je u drugom kolu prvenstva te godine morala da nastupi sa kadetima i juniorima ali nije to bila Drazenova greska naravno,jer dosta puta on je postizao i po 60 poena a u jednom navratu i preko 70 poena .
Na vrh Go down
familija
Gušter
Gušter
familija

M(j)esto LJig

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime11.02.15 0:08

PA kako da ih pobedis covece, Drazen je bio covek tim, ili masina, a igrali su jos strasni timski igraci Andro Knego, Mihovil Nakic, Zoran Cutura, Sven Usic..pa onda strasan trojkas njegov brat Aca, pa takodje veliki bek Danko Cvjeticanin..uzasno jaka ekipa...
ali naravno desilo se Zvezdi da je uspela te godine..
Zvzeda je jos jednu sansu propustila protiv Drazena i Sibenke 1983...Imala je Zvezda dobar tim tih godina..
Radovic, Nikolic, Ilic, Jankovic, Zizic, Bogosavljev, Milicevic.....
Ali nije uspela nista da uradi i sa odlaskom Drazena iz Cibone primat su preuzeli Jugoplastika (Kukoc-Radja) i Partizan (DJordjevic, Paspalj, Divac, kasnije i Danilovic)...
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime11.02.15 0:14

Dobro si to sve rekao familija bas onako opsirno,da velih timova je bilo tih godina pored Cibone,Zvezde,Partizana tu su jos bili Zadar,Bosna itd .nesto upecatljivo sto mi je ostalo ti nocni prenosi utakmica kada se igra kolo prvenstva i kad se iz hale sportova na novom Beogradu javi Risto Kubura nesto sto ja pamtim cijeli zivot.
Na vrh Go down
familija
Gušter
Gušter
familija

M(j)esto LJig

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime11.02.15 0:22

Pa vidm da pamtis tu ligu i prenose..
Jednostavno, nezvanicno najjaca liga u Evropi u periodu od pocetka 80-ih, pa do raspada Juge negde 1992..
Bosna 1979, Cibona 1985-86, Jugoplastika 1989-91 i Partizan 1992 prvaci Evrope!!!
Eh ta stara lepa kosarkaska vremena......koliko emocija i lepih trenutaka ode sa tom starom Jugom...
Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2558
ČLAN OD: : 2012-11-06
DOB : 68
M(j)esto BG

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime11.02.15 0:53

Kuhar-Debar. (citat):
East&West nije to bilo formalno nego legitimno

salutiranje

Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime11.02.15 2:25

familija (citat):
PA kako da ih pobedis covece, Drazen je bio covek tim, ili masina
Slazem se sa ocenom, mada je na prvenstvu 86te, naleteo na takmaca. Sa samo 1.60cm, Bogues je totalno zaustavio Drazena. To je Bogues-u bila verovatno najbolja igra u zivotu, jer kasnije u NBA je bio daleko ispod proseka.
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime11.02.15 2:39

BEOGRAD (citat):
familija (citat):
PA kako da ih pobedis covece, Drazen je bio covek tim, ili masina
Slazem se sa ocenom, mada je na prvenstvu 86te, naleteo na takmaca. Sa samo 1.60cm, Bogues je totalno zaustavio Drazena. To je Bogues-u bila verovatno najbolja igra u zivotu, jer kasnije u NBA je bio daleko ispod proseka.
Jednom davno slavni Talijanski sprinter Pijetro Menea , dugogodisnji sr na 200 metara je izjavio i ja imam pravo da gubim,tako da je i Drazen imao pravo na los dan a MB nije mogao zaustaviti Mozarta. Crying or Very sad
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2090
ČLAN OD: : 2012-02-29

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime12.02.15 15:15

Evo što Svijet sporta kaže za pokojnog Radivoja Koraća - Žućka.

Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime13.02.15 1:20

pukovnik (citat):
Evo što Svijet sporta kaže za pokojnog Radivoja Koraća - Žućka.

Svaki respect za Koraca i nije mi jasno kako su mogli i imali srca da uniste natjecanje Kup Radivoja Koraca.
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime15.02.15 21:58

Danas gledajuci vikend svih zvezda jedan od najboljih sutera svih vremena Regie Miller je rekao za Drazena da je najbolji suter za njega svih vremena.
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime20.03.15 3:33

Da se prisjetimo Mozarta.
Na vrh Go down
familija
Gušter
Gušter
familija

M(j)esto LJig

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime22.03.15 3:17

Kuhar-Debar. (citat):
Danas gledajuci vikend svih zvezda jedan od najboljih sutera svih vremena Regie Miller je rekao za Drazena da je najbolji suter za njega svih vremena.

I nije daleko od istine...
Stvarno je bio cudo od igraca!!
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime23.03.15 1:40

Drazena mi je vjecno zao ijako nikad nisam bio njegov navijac,ali zato cijenim velikana.
Na vrh Go down
BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime23.03.15 20:00

Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime23.03.15 22:45

Raspucao se Mozart po raketama.
Na vrh Go down
Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 13028
ČLAN OD: : 2020-07-15
DOB : 57
M(j)esto Vinkovci

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime21.09.20 12:31

Košarkaški Mozart. To je dovoljno. Legenda za sva vremena, a hvala Bogu da sam ga u moje vrijeme imao mogućnost gledati. Kao da je došao sa nekog drugog planeta...i na kraju glupa smrt, za koju osim te ženske koja ga je vozila, krivim i vodstvo reprezentacije, gdje nije trebalo biti povlaštenih, a on je bio, gdje su svi jednaki. Strašna tragedija
Na vrh Go down
Sponsored content

Drazen Petrovic. Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Drazen Petrovic.   Drazen Petrovic. Icon_minitime

Na vrh Go down

Drazen Petrovic.
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Slikarski opus - Nadežda Petrović
» Karaula "Dusan Petrovic -Sane " granicni odsek Zajecar