FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica

Go down 
+11
FranićD
slavisajovanovic481
PetreJaskovMakedonija
hunter
iskrenović
dpuric
Dušan Medić
zombi1101
Kaseta
MATKO
SasaK
15 posters
AutorPoruka
SasaK
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 16
ČLAN OD: : 2014-09-10

Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Empty
KomentarNaslov komentara: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime10.09.14 22:59

Karaula Boro Vukmirovic kod granicnog kamena C3 (kasnije ispod nje napravljena karaula Kosare).Slikano je 1994 godine.Ako ima neko da je
sluzio na njoj poslacu mu i slike reona karaule.Pozdrav.
[You must be registered and logged in to see this image.]

alexandar: komentar modifikovan dana: 01.06.15 10:16; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : resize)
Na vrh Go down
MATKO
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 6
ČLAN OD: : 2015-01-28

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime28.01.15 16:00

pozdrav,
volio bi da vidim malo slika iz 95.ja sam bio 88/89 na karauli b.v.javi se kada vidiš poruku.
pozdrav
Na vrh Go down
SasaK
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime28.01.15 21:09

Pozdrav i tebi.Inace poslao sam ti ovu sliku gore na jednom forumu gde si napisao da si sluzio na B.V preko p.p .Slika je slikana sa mesta gde se nalazi stara strazarska kucica i na njoj se vidi dobar deo rejona karaule Boro Vukmirovic(kasnije Kosara) prema granicnom kamenu C2.Granicna linija se prostirala
vrhovima brda na slici i po meni jedan od najlepsih (ali i tezih) delova rejona koje sam video(nesto malo sam bio i na Bugarskoj granici).Kod stare strazarske kucice smo obicno bili u osmatracima.Pruzao se dobar pogled prema karauli Morina i granicnom kamenu C4.Ovo je slikano sredinom maja 1994 godine.
Evo slika i potoka Gusa,snimljenih tu malo nize od karaule a kasnije cu postaviti jos neke:
Kod:
http://i.imgur.com/Xiv6MWK.jpg

Kod:
http://i.imgur.com/udNGqzN.jpg

Prosli put sam bez problema postavio sliku sad nesto zeza!?
Na vrh Go down
MATKO
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime28.01.15 21:43

Ja sam tu bio do 9 mj 89.dosta toga sam zaboravio ali bilo nam je super.bio sam "kerovođa".bila su tri pasa u to vrijeme.poligon za pse je bio negdje malo lijevo kda se izlazi iz karaule.neznam sada jeli to prema sjeveru.povise karaule je ta betonska kućica s koje smo gledali neko selo i dalje se vidio bajram curi neznam kako se piše.bio je gornji i donji rejon.gornji je bio duzi i tezi.ta nova karaula se je negdje u ovo vrijeme počela raditi.ja sam se u devetom mjesecu skidao i već je padao snijeg.ti si bio u novoj karauli ili ovoj?
Na vrh Go down
SasaK
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime29.01.15 12:51

Ovo je ta strazarska kucica iznad tvoje karaule sa koje su se videle one kuce i njihova karaula.Bajram Curi se video u daljini a levo se pogled pruzao prema kracem rejonu,tj prema granicnom kamenu C4 koji je bio kraj naseg rejona i pocetak rejona susedne karaule Morina.Ja sam bio u novoj karauli,ova tvoja je bila vec uveliko napustena.Ovde kod kucice nam je bilo mesto za osmatranje.Na drugu stranu rejona(onaj tezi) se
islo do granicnog kamena C2.Tu smo pravili spoj sa patrolom karaule "General Pavle Ilic".Jesu li se u tvoje vreme komsijske karaule tako zvale?
Na vrh Go down
MATKO
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime02.02.15 20:10

pozz,
Da te susjedne karaule su se isto zvale.Sjećam se još onih potočića,divljih kupina,malina...bačelara(na gornjem rejonu) ma čudo! Volio bi nekad to viditi.Jeli to uopće moguće doći do gore?Tada smo imali jedan aparat pa smo potajno slikali.Komandir je tada bio albanac Hot Hanefije.Dali si možda cuo to ime i prezime kada si sluzio.Odakle si?Ja sam iz Baške Vode(pored Makarske).Ovo će možda neko pročitati od bivših kolega pa se možda javi.U kontaktu sam s kolegom iz Srbije koji je bio sa mnom gore i kažu da su se tu vodile najveće borbe.Koliko ste pasa tada imali?jeli bio netko iz Dalmacije?
Na vrh Go down
SasaK
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime02.02.15 21:43

Priroda je bila fantasticna.Imam jos neke slike postavicu ih kasnije.Gore je sada puno kasetnih bombi.Inace,iz Srbije sam iz Srema.Nisam imao nikoga sa strane,svi su bili iz Srbije.Meni je komandir na novoj karauli koja se zvala Kosare bio Rajko Krsic,mislim da je on 90-te bio na Godenu komandir.Od pasa smo imali Maksa(dugodlaki ovcar,on je bio najstariji)onda Lister i Nez.Evo i dve slike,jedna ispred tvoje karaule u letnjikovcu sa Maksom i druga sa jednim drugarom berem kupine.                                       

Na vrh Go down
MATKO
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime02.02.15 22:23

Ovaj ljetnikovac mi je poznat.Ja sam dužio isto takvog psa dugodlaki njemački ovčar.Zvao se Billy.Poslije mene ga je zaduzio jedan momak iz Međugorja Šego.Takoder su bila 3 pasa Billy,Maks i trečeg se ne sjećam..Šta ovo berete?
Ne mogu se sjetiti sada. Kraj karaule je bila protorija s oruzjem i municijom.Jeli ona bila malo odvojena od karaule ili u sklopu?Ispred karaule je bio neki spomenik di smo se slikali .
Na vrh Go down
SasaK
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime03.02.15 20:46

Gore na prvoj slici se vidi karaula levo.Pored nje desno je ta prostorija sa municijom koja je izdvojena a iza njih se vidi krov od letnjikovca.Taj znak ispred koga ste se slikali mislim da je odavde gledano ispred karaule.Da li je postojala staza za pinc(dubinska) u tvoje vreme na ovu stranu prema C2 ?.Mi smo u patrolu isli jednim delom pinc stazom a kasnije smo skretali u sumu pa pored bacija smo izlazili na borovnice i tuda prema C2.Evo jedne slike kod C3 granicnog kamena,on je bio tu blizu tvoje karaule.

Na vrh Go down
MATKO
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime03.02.15 22:31

Da bila je ta staza za pinca,sjećam se.Reci mi kakva je zima bila?Kada sam ja bio to je čudo bilo!.krug oko karaule i stope se ne vide više.Kada bi išli u patrolu vidio sam dosta srna,jelena a na donjoj ruti i medvjeda.Jeste li vi imali takvih iskustava?Imaš li možda facebook?
Na vrh Go down
SasaK
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime04.02.15 21:03

Zimi je bilo dosta snega.Divljaci je bilo razne,cak sam i risa video dvogledom a medveda smo sretali dva puta u patroli.Nisam ljubitelj fejsa,imaju ga klinci.Kako ste se na karauli snabdevali sa vodom?.Mi smo imali cevima dovedenu vodu sa izvora sa nekih 2000 met. nadmorske visine u karaulu.Kazu da je postojala slika tvoje karaule 70 i neke godine kako helikopter izbacuje namirnice jer je bio napadao sneg do krova.Evo jedne slike slikane tamo gde pinc staza preseca potok.

Na vrh Go down
MATKO
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime04.02.15 21:45

pozdrav,
Ti imaš dosta slika.Voda je vjerovatno ista.Neznam.Reci mi u kakvom je stanju bila karaula?Jeli bila zapuštena ili neko skladište?Kolika je udaljenost izmeu karaula?Kako ste salazili doli u selo?Kako se je zvalo?Ponoševac ili je bilo još neko manje selo.Znam da smo dugo isli pješke.Po onome snijegu samo je pincgauer mogao doći do karaule.Ja sam došao u Dakovicu u 9 mj 88 onda u Peć a iz Peći na karaulu.Prvi mjeseci su bili da se ubiješ.One stare đombe su nas rasturale.U patroli moraš ga pratiti a nemaš kondicije!On pići i nema stajanja,ne šljivi te dva posto a mi tek došli i nemozeš ni kilometar napraviti.Umirali smo.Čudo sta su nam radili.Osta mi je u pameti neki Petrović Zoran iz Zemuna.Crn ko cigo.Prca nas ko lud.Kako si ti tu došao?
Na vrh Go down
SasaK
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime04.02.15 22:53

Ja sam dosao iz Pirota.dva meseca obuke u Pirotu,onda tri nedelje u sklopu obuke na bugarskoj granici karaula Kadibogaz i u drugoj polovini decembra salju nas dole.tu sam bio 9 meseci do kraja vojnog roka.Bio sam septembarac 93.Malo kondicije sam stekao na bug. granici,tako da nisam imao nekih vecih problema.Pokusale su dzombe da me vode u patrolu sa slemom i pancirom po snegu.Isli smo do visa ali su se nesto brzo umorili.Selo dole se zvalo Batuse i bilo je oko 1,5 sati hoda do njega a nazad duplo toliko.Ponosevac je bilo sledece selo posle ovog.Sa Visa se videla nova karaula i tu je pinc staza savijala.Odatle smo obicno presecali gore u sumu prema bacijama,nismo nastavljali stazom.Imam slike pinc staze i stare divlje tresnje koja se nalazila skoro na samom visu(tako smo ga zvali).Poslacu ti slike rejona na privatne poruke jer ovde kad ih postavim gube na rezoluciji.Imas li ti neku sliku?

Na vrh Go down
SasaK
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime16.02.15 20:03

Rejon karaule "Boro Vukmirovic(Kosara)".

Na vrh Go down
Kaseta
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2015-06-26

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime26.06.15 23:41

Ja sam bio na karavli od 87 do maj 88. Obuku sam imao u Peći. Iz kasarne smo došli na karavlu Boro Vukmirović  na teren, kopali smo kanale za cevi za vodu, 87 je dobila karavla vodu sa izvora.
Do tada su vozili vodu sa kamionom iz Djakovice.

Sječam se Maksa i Billiya. Gornji rejon bio je težak.
Na vrh Go down
zombi1101
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 3
ČLAN OD: : 2016-01-15

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime15.01.16 18:43

Ja sam bio na novoj karauli, Košare, od decembra '95. do sepetmbra '96. (klasa septembar 95/96). Imali smo i mi Maksa (mislim da je tad imao oko 11 godina), Neza i Listera (koji je bio najmlađi sa oko 2 godine tad ako se ne varam). Vodu smo dobijali iz kapitaže, iznad karaule (mislim da je to ono što si ti, Kaseta, kopao Smile). I mi smo krili fotoaparate (obično u magacinu hrane, u dehidriranom cipsu jer to nikad nismo koristili). Ja sam imao tu nesrecu da sam ubacio film u aparat i nisam lepo stavio tako da kad je trebao aparat da povuce film nije uspeo (iako je brojčanik "otkucavao" slike). I tako sam ja škljocao i škljocao dok nisam stigao do 40 slika i vidim da aparat i dlaje vrti kao da ima još snimaka. Već tad mi je sve bilo jasno. SasaK, ako imaš slike u punoj rezoluciji, molim te, pošalji mi na PP. Ti si bio malo pre mene, pa je dosta stvari isto bilo...
Na vrh Go down
SasaK
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime19.01.16 19:40

Linijska i dubinske staze od karaule Boro Vukmirovic(Kosara) do granicnog kamena C2 i spoja
sa karaulom G.Pavle Ilic.

Na vrh Go down
Dušan Medić
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 5
ČLAN OD: : 2016-03-11

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime11.03.16 5:09

A, je li, Zombi 1101, koje si odeljenje bio? Moje? Smile
Na vrh Go down
Dušan Medić
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime11.03.16 5:12

A pas Maksimilijan je bio legenda. Bio je najstariji već kad se rodio Smile)) Išao je kroz prt iza kerovođe, mrzelo ga je da probija sneg
Na vrh Go down
zombi1101
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime11.03.16 12:22

Dušan Medić (citat):
Pa dobro, bre, Mediću, jesi već zaboravio 'zeme' sa karaule?!  Very Happy Ti si bio mart 95/96, a ja septembar 95/96. Sećaš li se šta si pričao (ja to nikad neću zaboraviti Very Happy ) "Brate, kad se skinem, pa dođem kući, pa kad zavijem jedan Enterpriser!"? Hahahahaha!!!  lol!

P.S.. Zoran Arsenović
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime11.03.16 15:26

zombi1101 (citat):
Dušan Medić (citat):
Pa dobro, bre, Mediću, jesi već zaboravio 'zeme' sa karaule?!  Very Happy Ti si bio mart 95/96, a ja septembar 95/96. Sećaš li se šta si pričao (ja to nikad neću zaboraviti Very Happy ) "Brate, kad se skinem, pa dođem kući, pa kad zavijem jedan Enterpriser!"? Hahahahaha!!!  lol!

P.S.. Zoran Arsenović
Ovo bi moglo da se tretira kao informacija. U pravilima foruma (ako si ih procitao) komentarisanje dogadjaja koji ne pripadaju periodu postojanja JNA  NIJE DOZVOLJENO!
Na vrh Go down
zombi1101
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime11.03.16 16:18

dpuric (citat):
zombi1101 (citat):
Dušan Medić (citat):

P.S.. Zoran Arsenović
Ovo bi moglo da se tretira kao informacija. U pravilima foruma (ako si ih procitao) komentarisanje dogadjaja koji ne pripadaju periodu postojanja JNA  NIJE DOZVOLJENO!

Iskreno, nisam pročitao. Ali ne vidim da je iko ranije regaovao na post Fri 15 Jan 2016 - 18:43. U svakom slučaju hvala na obaveštenju. Nema potrebe za uzvičnicima. Osim ako niste ex-oficir JNA/VJ ili bilo koje vojske u kom slučaju bi to bilo normalno. Pozdrav!
Na vrh Go down
Dušan Medić
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime11.03.16 20:27

Rejon karaule BV, kasnije Košare, je najlepši predeo (subjektivno, a objektivno svakako jedan od najlepših i najraznovrsnijih) u celoj bivšoj SFRJ. Smatram da sam imao sreće što sam baš tamo proveo
vojni rok. Fotografija imam nešto, čim skeniram podeliću sa svima vama. Ovo su dve; gornja iznad karaule Košare, a donja je rejon C2, odmah iznad bačija. Ko god ima neke fotografije, od "Pančeva do Novog Sada", molim da mi pošalje u mp.
Na vrh Go down
Dušan Medić
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime11.03.16 20:30

Na vrh Go down
Dušan Medić
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime11.03.16 20:46

Zna li neko tačno da locira bačije na ovim mapama? Koja je od ovih čistina okruženih šumom?
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime12.03.16 13:50

zombi1101 (citat):
dpuric (citat):
zombi1101 (citat):
Dušan Medić (citat):

P.S.. Zoran Arsenović

Iskreno, nisam pročitao. Ali ne vidim da je iko ranije regaovao na post Fri 15 Jan 2016 - 18:43. U svakom slučaju hvala na obaveštenju. Nema potrebe za uzvičnicima. Osim ako niste ex-oficir JNA/VJ ili bilo koje vojske u kom slučaju bi to bilo normalno. Pozdrav!
Nema potrebe ni za sarkazmom/ironijom. Primedba nema veze sa pripadnoscu nekoj od armija na tlu bivse drzave vec iskljucivo sa pravilima foruma.
Na vrh Go down
iskrenović
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 15
ČLAN OD: : 2016-11-08
DOB : 55
M(j)esto Niš

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime08.11.16 20:39

Zdravo Drugovi Vojnici. Ka sam vaš komšija sa Morine i Molića, Bio sam i na vašoj Karauli da odnesem poštu, Imali ste loše uslove ali ste zato dobri bili i ko prava porodica. Sećam se kad je rađena voda za vašu karaulu. I znao sam jednog visokog  krupnog i plavog, vojnika,. A 88 kad je pao sneg Vojni buldožer je bio zavejan 4 metra snegom, do vas se nije moglo doći sa vozilom i hranom pa su to činili konji.
Na vrh Go down
iskrenović
Gušter
Gušter

M(j)esto Niš

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime08.11.16 20:48

Kaseta (citat):
Ja sam bio na karavli od 87 do maj 88. Obuku sam imao u Peći. Iz kasarne smo došli na karavlu Boro Vukmirović  na teren, kopali smo kanale za cevi za vodu, 87 je dobila karavla vodu sa izvora.
Do tada su vozili vodu sa kamionom iz Djakovice.

Sječam se Maksa i Billiya. Gornji rejon bio je težak.
Zdravo kaseta, Bio sam sa tvojim Majcima 88 god na tvojoj karauli, ja sam sa Morine , jel se sećaš nekogiz tvoje klase. Imali smo desetara Stankovića iz sela Veliki Šiljegovac, Jednog iz sela Jabukovac kod Negotina, oni su iz Peći došli
Na vrh Go down
hunter
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2017-02-15

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime15.02.17 12:46

Pozdrav. Novi sam na forumu,ali od svih trenutno na ovoj temi stariji.85-86
Na vrh Go down
PetreJaskovMakedonija
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2017-05-15

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime15.05.17 14:47

Drugovi generacija 84/85 koji su bili granucari na karauli boro vukmirovic djakovica ako Ima neko neka pise. Zovem se Petre Jaskov is makedonjja. Duzio Sam pas Billy I onaj ko je duzio posle men neka pise
Na vrh Go down
SasaK
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime16.05.17 13:07

Na vrh Go down
slavisajovanovic481
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2017-12-24
M(j)esto Krusevac

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime24.12.17 15:19

MATKO (citat):
Ja sam tu bio do 9 mj 89.dosta toga sam zaboravio ali bilo nam je super.bio sam "kerovođa".bila su tri pasa u to vrijeme.poligon za pse je bio negdje malo lijevo kda se izlazi iz karaule.neznam sada jeli to prema sjeveru.povise karaule je ta betonska kućica s koje smo gledali neko selo i dalje se vidio bajram curi neznam kako se piše.bio je gornji i donji rejon.gornji je bio duzi i tezi.ta nova karaula se je negdje u ovo vrijeme počela raditi.ja sam se u devetom mjesecu skidao i već je padao snijeg.ti si bio u novoj karauli ili ovoj?
I ja sam bio na istoj karauli gde si i ti sluzio samo sto sam ja bio starija klasa ti si doso u januaru 89 na karauli su bila tri vucjaka i to BILLI MAXS I LESI dal se secas njih ja sam imao nadimak BRKA
Na vrh Go down
slavisajovanovic481
Gušter
Gušter

M(j)esto Krusevac

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime24.12.17 18:03

MATKO (citat):
pozz,
Da te susjedne karaule su se isto zvale.Sjećam se još onih potočića,divljih kupina,malina...bačelara(na gornjem rejonu) ma čudo! Volio bi nekad to viditi.Jeli to uopće moguće doći do gore?Tada smo imali jedan aparat pa smo potajno slikali.Komandir je tada bio albanac Hot Hanefije.Dali si možda cuo to ime i prezime kada si sluzio.Odakle si?Ja sam iz Baške Vode(pored Makarske).Ovo će možda neko pročitati od bivših kolega pa se možda javi.U kontaktu sam s kolegom iz Srbije koji je bio sa mnom gore i kažu da su se tu vodile najveće borbe.Koliko ste pasa tada imali?jeli bio netko iz Dalmacije?
da te karaule su se zvale isto tada te davne 88 89 ja sam na karaulu doso iz Pec u septembru 88 a ti si doso u januar 89 jeste komandir karaule je bio porucnik Hanefija Hot i nije albanac vec je po nacionalnosti musliman iz okoline Sjenice. Ne znam kolko ce da ti znace ova imena Brka, DJole ( inace on je bio mladji vodnik iz moje klase) pa iz tvoje klase Borivoje Bora desetar iz Splita bio je i Gajic iz Vojvodine vezista je bio Slovenac Balazic ne znam kako se zvao pa pekar Tomaz Troha.Da bila su i tri prelepa vucjaka Maks Bili i Lesi.Znam o kome se radi necu da ti ime i prezime objavljujem.Ne znam dal smo ja i ti bili na veliku osmatracnicu kad je tad nas avion kao prelete u Albaniju pa smo morali da pisemo izjavu bezbednjaku
Na vrh Go down
slavisajovanovic481
Gušter
Gušter

M(j)esto Krusevac

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime25.12.17 18:01

MATKO (citat):
Ovaj ljetnikovac mi je poznat.Ja sam dužio isto takvog psa dugodlaki njemački ovčar.Zvao se Billy.Poslije mene ga je zaduzio jedan momak iz Međugorja Šego.Takoder su bila 3 pasa Billy,Maks i trečeg se ne sjećam..Šta ovo berete?
Ne mogu se sjetiti sada. Kraj karaule je bila protorija s oruzjem i municijom.Jeli ona bila malo odvojena od karaule ili u sklopu?Ispred karaule je bio neki spomenik di smo se slikali .
pa treci pas je Lesi a prostorija gde je bila  smestena municija bio  je smesten Maks a iza kucice bio je grudobran.Inace ja sam sluzio septembar 88 do maja 89
Na vrh Go down
slavisajovanovic481
Gušter
Gušter

M(j)esto Krusevac

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime25.12.17 18:07

MATKO (citat):
dragi prijatelju i ja sam sluzio na istoj karauli 88-89 kerovodje su bili (Lesi) Zoran Petrovic iz Petrovca na Mlavi (Bili) Secej ne znam mu ime i (Maks) ne znam ime al bio je iz Slovenije inace moj nadimak je Brka
Na vrh Go down
slavisajovanovic481
Gušter
Gušter

M(j)esto Krusevac

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime25.12.17 18:17

MATKO (citat):
pozdrav,
Ti imaš dosta slika.Voda je vjerovatno ista.Neznam.Reci mi u kakvom je stanju bila karaula?Jeli bila zapuštena ili neko skladište?Kolika je udaljenost izmeu karaula?Kako ste salazili doli u selo?Kako se je zvalo?Ponoševac ili je bilo još neko manje selo.Znam da smo dugo isli pješke.Po onome snijegu samo je pincgauer mogao doći do karaule.Ja sam došao u Dakovicu u 9 mj 88 onda u Peć a iz Peći na karaulu.Prvi mjeseci su bili da se ubiješ.One stare đombe su nas rasturale.U patroli moraš ga pratiti a nemaš kondicije!On pići i nema stajanja,ne šljivi te dva posto a mi tek došli i nemozeš ni kilometar napraviti.Umirali smo.Čudo sta su nam radili.Osta mi je u pameti neki Petrović Zoran iz Zemuna.Crn ko cigo.Prca nas ko lud.Kako si ti tu došao?
i ja sam iz Peci doso na karaulu u septembru 88 ne ja kad sam doso na karaulu bio je jedan Zoran Petrovic a iz prethode klase nije bilo sa takvim imenom i prezimenom taj Zoran Petrovic je iz Petrovca na Mlavi
Na vrh Go down
FranićD
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 9
ČLAN OD: : 2018-02-06
M(j)esto Kula

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime06.02.18 22:47

pozdrav svima...nov sam na ovom forumu i delim sa vama isto lepe uspomene sa karaule Boro Vukmirovic...ja sam 87 u septembru sluzio u Peci kasarna Miladin Popovic obuku a posle tri meseca obuke u januaru 88 smo dosli na kratku obuku u Djakovicu pa sam odatle dosao na karaulu Boro Vukmirovic i tu ostao do septembra 88...predivan predeo leti dok je ta zima 88 obilovala velikom kolicinom snega...na slici sam ja sa legendarnim Maksom koga su svi voleli...dok su druga dva psa bila opasnije naravi...komandir mi je bio Hot Hanefija i mislim da je bio musliman a ne albanac koliko me pamcenje sluzi...ukoliko ima mojih klasica nek mi se jave na PP...imam jos par slika sa nekima a ne zelim bez njihovih odobrenja da ih postavljam[You must be registered and logged in to see this image.]

FranićD: komentar modifikovan dana: 08.02.18 23:01; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
Kaseta
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2015-06-26

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime08.02.18 12:36

Pozdrav!

Moje ime je Peter. Ja sam bio na karavli Boro V. do maj 1988. Komandir bio Hot. Svi smo voljeli Maksa.
Dali  se sečaš vojnika Handanagić, Sedmak, Milanovski, to su bili tvoja klasa? 

Lp, Peter
Na vrh Go down
FranićD
Gušter
Gušter

M(j)esto Kula

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime08.02.18 16:17

Da Hot je bio komandir i meni.Samo meni je puno toga u magli sto se tice imena i prezimena...Sedmaka se secam jer smo cesto igrali basket u slobodno vreme...Handanagica se isto secam i mislim da imam sliku sa njim zajedno dok se Milanovskog nesto nesecam..nadam se da cu ih nekako pronaci da se zajedno prisetimo lepih trenutaka jer reon oko karaule Boro Vukmirovic bio stvarno prelep pogotovo onaj gornji
Na vrh Go down
SasaK
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime12.02.18 20:27

Vojnik Graničar voli ovaj upis

Na vrh Go down
iskrenović
Gušter
Gušter

M(j)esto Niš

KomentarNaslov komentara: Zdravo, Ja se sećam njih. oni su moja klasa. handanagić je bio krupan i plav. Starao se o konju, na karauli   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime16.03.18 7:13

Kaseta (citat):
Pozdrav!

Moje ime je Peter. Ja sam bio na karavli Boro V. do maj 1988. Komandir bio Hot. Svi smo voljeli Maksa.
Dali  se sečaš vojnika Handanagić, Sedmak, Milanovski, to su bili tvoja klasa? 

Lp, Peter
Na vrh Go down
iskrenović
Gušter
Gušter

M(j)esto Niš

KomentarNaslov komentara: Zdravo Klasiću. PREPOZNAO SAM TE. Javi mi se na meil. hercpivo@gmail.com. Ja sam na Morini bio ali sam vise puta dolayio kod vas a ja i ti smo ilali obuku i u Djakovici po 10 dana za snajperistu. Kako si gde zivis   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime16.03.18 7:18

FranićD (citat):
pozdrav svima...nov sam na ovom forumu i delim sa vama isto lepe uspomene sa karaule Boro Vukmirovic...ja sam 87 u septembru sluzio u Peci kasarna Miladin Popovic obuku a posle tri meseca obuke u januaru 88 smo dosli na kratku obuku u Djakovicu pa sam odatle dosao na karaulu Boro Vukmirovic i tu ostao do septembra 88...predivan predeo leti dok je ta zima 88 obilovala velikom kolicinom snega...na slici sam ja sa legendarnim Maksom koga su svi voleli...dok su druga dva psa bila opasnije naravi...komandir mi je bio Hot Hanefija i mislim da je bio musliman a ne albanac koliko me pamcenje sluzi...ukoliko ima mojih klasica nek mi se jave na PP...imam jos par slika sa nekima a ne zelim bez njihovih odobrenja da ih postavljam[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
iskrenović
Gušter
Gušter

M(j)esto Niš

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime16.03.18 7:20

Ovo je slika sa C3 granicnog kamena.
 Molim te posalji mi fotografije sa karaule. Tu mi je ostala dusa.
Na vrh Go down
FranićD
Gušter
Gušter

M(j)esto Kula

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime16.03.18 11:14

iskrenoviću ljudino...svakako ti pisem na email...naravno svima nam je dusa tamo ostala takvo drugarstvo,puno lepih dozivljaja...tako je isli smo na obuku za snajperiste...VELIKO HVALA ADMINIMA OVOG FORUMA...divna vam je ideja bila da spojite i pomognete da se nadju stari drugovi iz JNA
Na vrh Go down
Rupnik
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2019-08-16

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime16.08.19 22:52

Lep pozdrav iz Slovenije. Na karavli sem služil januar 90 do seprember 90 .Bil sem še na stari karauli .Nova karaula imenovana Košare še ni bila v uporabi.Naslednjo pomlad 2020 planiram treking po celem rajonu karaule.Zato že zbiram vse informacije .Če ima kdo bilo kakšne informacije o trenutnem stanju prosim za objavo .Seveda pa bom po povratku objavil podroben opis ,fotografije , video...
Hvala za sodelovanje.
Ps: Neko je objavio da je služio sa Sedmakom .Sedmaka osobno poznajem ako želiš kontakt javi pa ču ga pitati da se ti javi
Na vrh Go down
SasaK
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime27.03.20 21:48

Na vrh Go down
branko slo
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2021-02-22

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime22.02.21 22:59

MATKO (citat):
pozdrav gospodine Matko Ja sam bio isto kao ti od 9 88 do 9 89 i na karauli Bora Vukmirović. Ja se tebe sećam, zato sam se prijavio na forum.Ti si bio kerovođa. Komandir isto Hot Hanefija.Ja sam Slovenac Branko i bio sam čato na karauli. Maksa je dužio Jezernik Rudolf iz Solčave. Ljepe uspomene

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 54
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime23.02.21 14:39

branko slo (citat):

Pozdrav gospodine Matko Ja sam bio isto kao ti od 9 88 do 9 89 i na karauli Bora Vukmirović.
Ja se tebe sećam, zato sam se prijavio na forum.
Ti si bio kerovođa.
Komandir isto Hot Hanefija.
Ja sam Slovenac Branko i bio sam čato na karauli.
Maksa je dužio Jezernik Rudolf iz Solčave.
Ljepe uspomene
Dobro nam došao Branko slo.
Drago nam je da čitaš forum JNA.
Ako imaš slika iz tog razdoblja postavi ih na forum da vidimo kako je to bilo te 1988 - 1989 godine Boea Vukmirović.

branko slo voli ovaj upis

Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
Karaula Marko
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2022-01-07

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime10.01.22 20:49

MATKO (citat):
pozdrav, ja sam klasa Septembar 89/90, dali ima tko i da ima slike kakve, sudbina je takva da sam tamo naucio mnogo toga...iako sumnjam, ni carape nismo imali duze od 2 dana... imali smo i granicarski dodatak od 100 maraka tada, i naravno nagradno od 15 dana svi znaju za sto se dobijalo nagradno... frizera nismo imali pa smo svi bili onako poludivlji.... rejon je bio skoro 30 km pjesice svaki dan gore dole  ...
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica   Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula Boro Vukmirovic C3 granicni kamen Djakovica
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Karaula Drenak 82/83 (drugi dio teme)
» Karaula Drenak 82/83 (prvi dio teme)
» Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.
» Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.
» Karaula 'Sladki Vrh'