FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Nikola - Nik1. Dobro došao na stranice Foruma Bivših Pripadnika Nekadašnje JNA. Za početak možeš li mi objasniti tvoju vezu sa garnizonskom ambulantom i izviđačkom četom. Što si radio u garnizonskoj ambulanti a što u izviđačkoj četi.
Nik1 Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2014-08-23
Naslov komentara: Re: Kumanovo- garnizonska ambulanta, 89/90god 23.08.14 19:41
Jednostavno u GA bio bolnicar, a pre toga zavrsio obuku u izv.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Kumanovo- garnizonska ambulanta, 89/90god 23.08.14 19:43
Nik1 (citat):
Da li ima nekog ko je bio u GA ili izvidjackoj ceti?
Nikola
Pozdrav Nikola!
U naslov teme si stavio 'Kumano'? Greška ili?
Nik1 Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2014-08-23
Naslov komentara: Re: Kumanovo- garnizonska ambulanta, 89/90god 24.08.14 9:44
Greska u kucanju, Kumanovo, koliko se secam kasarna Karpos. Bile su dve ova donja i gornja, ali sam zaboravio kako se zvala.
Zoran108 Gušter
PV BROJ POSTOVA: : 59 ČLAN OD: : 2014-12-29 DOB : 55 Rijeka
Naslov komentara: Re: Kumanovo- garnizonska ambulanta, 89/90god 26.02.16 11:35
Nik1 (citat):
Greska u kucanju, Kumanovo, koliko se secam kasarna Karpos. Bile su dve ova donja i gornja, ali sam zaboravio kako se zvala.
Donja Karpoš, gornja Boro Menkov.
humka83 Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 368 ČLAN OD: : 2013-01-09
Naslov komentara: Re: Kumanovo- garnizonska ambulanta, 89/90god 26.02.16 13:43
Zoran108 (citat):
Nik1 (citat):
spavali smo u donjoj kasarni Karpos, u restoranu na podu, mokri do koze, prepun restoran, sjecam se jutra i kasarne bez kise
Zoran108 Gušter
Naslov komentara: Re: Kumanovo- garnizonska ambulanta, 89/90god 26.02.16 14:48
humka83 (citat):
Zoran108 (citat):
Nik1 (citat):
spavali smo u donjoj kasarni Karpos, u restoranu na podu, mokri do koze, prepun restoran, sjecam se jutra i kasarne bez kise
Daj mlao detalja. Koja godina, koji VES, zasto spavanje na podu?
humka83 Mladji Vodnik
Naslov komentara: Re: Kumanovo- garnizonska ambulanta, 89/90god 01.03.16 9:31
Zoran108 (citat):
humka83 (citat):
Zoran108 (citat):
Nik1 (citat):
LP. Zoran108, godina "82 ljeto i lista je bilo na onim brezama prije doaska u vasu kasarnu, prolom oblaka, mokri do koze, noc oko 2 sata posle pol noci, nigdje nikoga, teskim korakom smo dosli do vase kasarne. A to je bila neki "mars", vjezba di su nas digli ujutro oko 4 sata u kasarni Goce Delcev Skopje, to je tesko zaboraviti onako pjesacenja 40 km pod punom opremom. To je bila streljacka pjesadija 3. ceta imali smo i vod bestrajaca, zasto spavanje na podu ?, a vjerujem da nije bilo mjesta u spavaonama, a tko bi nas posusil mokri, prljavi, blatnjavi uzass, samo smo dosli i prostrli na pod kuhinje i iste sekunde zaspali, trebalo je brzo spavati ujutro je trebalo osloboditi prostor restorana da se moze doruckovati, a cini mi se da su bile vinas plocice bjele i roze boje nekakve ak sam dobro zapamtio, ujutro je granulo ljepo sunce kojeg nismo vidjeli par dana, a posle par sati sna bilo je naravno puno bolje i nama.
Zoran108 Gušter
Naslov komentara: Re: Kumanovo- garnizonska ambulanta, 89/90god 01.03.16 15:22
humka83 (citat):
Zoran108 (citat):
humka83 (citat):
Zoran108 (citat):
Nik1 (citat):
LP. Zoran108, godina "82 ljeto i lista je bilo na onim brezama prije doaska u vasu kasarnu, prolom oblaka, mokri do koze, noc oko 2 sata posle pol noci, nigdje nikoga, teskim korakom smo dosli do vase kasarne. A to je bila neki "mars", vjezba di su nas digli ujutro oko 4 sata u kasarni Goce Delcev Skopje, to je tesko zaboraviti onako pjesacenja 40 km pod punom opremom. To je bila streljacka pjesadija 3. ceta imali smo i vod bestrajaca, zasto spavanje na podu ?, a vjerujem da nije bilo mjesta u spavaonama, a tko bi nas posusil mokri, prljavi, blatnjavi uzass, samo smo dosli i prostrli na pod kuhinje i iste sekunde zaspali, trebalo je brzo spavati ujutro je trebalo osloboditi prostor restorana da se moze doruckovati, a cini mi se da su bile vinas plocice bjele i roze boje nekakve ak sam dobro zapamtio, ujutro je granulo ljepo sunce kojeg nismo vidjeli par dana, a posle par sati sna bilo je naravno puno bolje i nama.
Uf, kakvo iskustvo! :-) Nisam često odlazio u Karpoš, služio sam u Boro Menkov 89/90
humka83 Mladji Vodnik
Naslov komentara: Re: Kumanovo- garnizonska ambulanta, 89/90god 01.03.16 17:01
da jako veliko iskustvo, vjerujem da tako moralo biti u pjesadiji svasta projdes a ima tu jos prica i pricica, sprobam se prisjetiti dijela kuda smo sve to pjesacili pa stavim i neke karte, ali jos jednom sami prizor dolaska u Kumanovo pored drvoreda zalosnih vrba, proloma oblaka i nocnih svjetala, to ostaje uvjek u sjecanju-
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Kumanovo- garnizonska ambulanta, 89/90god