FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2014-05-22 DOB : 66 Ljubljana
Naslov komentara: Pleso 1978/1979 22.05.14 22:52
U tom periodu sam služio vojni rok u helikopterskoj eskadrili. Ima li koga koji je bio tamo u isto doba?
Ljubivoje Gušter
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2014-06-01 DOB : 66
Naslov komentara: Re: Pleso 1978/1979 01.06.14 21:07
Ja sam bio baš u to vreme, januarska klasa 1978, došao prvo u Borongaj (iz BG... ) a tamo negde krajem leta mislim premestili nas na Pleso, inače sam bio ARJ PVO. Razdužio se krajem aprila 1979.
Bio sam na raketnom lanseru 2525M1, to je onaj kub sistem i za ono vreme to je bio vrh tehnologije a video sam da se koristio u u ratu 1999 protiv NATO pakta.
Kapetan mi bio Kaličanin Tomislav, sećam se majora jednog...Aleksije Luk, taj je bio nešto kao politički komesar ili slično. ostale starešine slabo pamtim.
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Pleso 1978/1979 01.06.14 21:41
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Vladimirs Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2014-08-14
Naslov komentara: Re: Pleso 1978/1979 14.08.14 3:16
Vladimir ovdje!!Februarska' 78 ,Auto Jedinica PLESO Velika Gorica ,mislim da sam bio u prvom vodu,ako ima tko da je bio na obuci u to vreme , volio bih da mi se javi
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Pleso 1978/1979 14.08.14 7:40
Vladimirs,dobrodošao na forum Nači će se neko,samo strpljenja
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Vladimirs Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2014-08-14
Naslov komentara: Re: Pleso 1978/1979 01.11.14 0:37
lacoš (citat):
Vladimirs,dobrodošao na forum Nači će se neko,samo strpljenja
Hvala na podrsci , ali eto jos uvjek mi se nitko nije javio,, od toliko ljudi na obuci u Plesu!? U Karauli LOKVICA (N. Gorica) bilo na 20-tak ,radaristi , vezisti ,kuvar I ja vozac ,imali smo tri vezbe (kalibraza polozaja)dozivjeli ,, prozivjeli smo pono toga ida nema nikoga zainteresiranog !! . Ako mogu da ti kazem imam rodaka bio je vojno lice u Nisu sada je vec par godina u penziji pa sam ga zamolio da mi proba pronaci moga starjesinu , nije uspio uglavnom , javio mi - kao taj vise nije ziv , a ja nisam odustao kopao sam po internet ,nasao sam nesto ,pa sam se sjetio odakle je ili bar gdje se rodio (mnogo smo razgovarali ,bili smo svakodnevno u autu po vise sati--Vrhnika Postojna Ljubljana Pula itd. ) pa sam nastavio i i i nasao sam ga preko Skypa, ta osoba mi je puno znacila tj. kroz moj daljni zivot eto to je to , ako sam bio malo....oprosti izvini , pozdrav od Vladimira
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Pleso 1978/1979 01.11.14 8:20
Vladimirs (citat):
Hvala na podrsci , ali eto jos uvjek mi se nitko nije javio,, od toliko ljudi na obuci u Plesu!? U Karauli LOKVICA (N. Gorica) bilo na 20-tak ,radaristi , vezisti ,kuvar I ja vozac ,imali smo tri vezbe (kalibraza polozaja)dozivjeli ,, prozivjeli smo pono toga ida nema nikoga zainteresiranog !! . Ako mogu da ti kazem imam rodaka bio je vojno lice u Nisu sada je vec par godina u penziji pa sam ga zamolio da mi proba pronaci moga starjesinu , nije uspio uglavnom , javio mi - kao taj vise nije ziv , a ja nisam odustao kopao sam po internet ,nasao sam nesto ,pa sam se sjetio odakle je ili bar gdje se rodio (mnogo smo razgovarali ,bili smo svakodnevno u autu po vise sati--Vrhnika Postojna Ljubljana Pula itd. ) pa sam nastavio i i i nasao sam ga preko Skypa, ta osoba mi je puno znacila tj. kroz moj daljni zivot eto to je to , ako sam bio malo....oprosti izvini , pozdrav od Vladimira
Ja sam nešto duže na forumu od tebe Vladimire i još se nije uključio čovjek sa kojim sam služio,klasić. Jebiga kolega,malo smo mi zašli u godine,malo nas nagazila odnosno pregazila informatika pa malo ljudi naše generacije uopče koristi blagodati informatike. Što se tiče oficirskog kadra i želje da se dođe do njih to ti bi trebalo biti lakše.Ti se ljudi međusobno poznaju,pa ti predlažem da se uključiš i na drugim temama jer ima tu dosta bivših oficira i podoficira koji ti možda mogu pomoći. Znaš kako se kaže,svijet je mali,ali kad trebaš nešto pronači,čini ti se nemoguča misija. Zato Vladimire nemoj odustajati,što si aktivniji veče su ti šanse
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Pleso 1978/1979 01.11.14 16:55
Kakva je to tema bez slika? Mil Mi-24 na Plesu povučeni iz upotrebe...