FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2014-03-25 DOB : 61 Dimitrovgrad
Naslov komentara: Karlovac-Logorište-Inžinjerci VP 2805 - 1982/83 25.03.14 21:55
Pozdrav svima. Verujte mi, zaista sam se oduševio kad sam video ovaj forum! Ja sam služio vojsku u Karlovcu u kasarni Logorište, klasa oktobar 1982. Medju mojnim inžinjercima imao sam mnogo dobrih prijatelja i bilo bi mi jako drago ako ovde nekog pronadjem. Dragoljub Pejčev - Popaj Dimitrovgrad, Srbija
Max Blitz: komentar modifikovan dana: 04.04.14 0:34; prepravljeno ukupno 3 puta (Reason for editing : resize..........)
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re: Karlovac-Logorište-Inžinjerci VP 2805 - 1982/83 25.03.14 22:57
Popaj , dobrodosao na Forum.
stari FAZAN Vodnik I klase
BROJ POSTOVA: : 556 ČLAN OD: : 2013-12-11 JUZNA AUSTRALIA, ADELAIDE
Naslov komentara: Re: Karlovac-Logorište-Inžinjerci VP 2805 - 1982/83 26.03.14 10:33
Pozdrav popaj !!! ja sam sluzio u Mekusju pa sam imao malo vise interesa i vremena da prosetam znanim mi ulicama Karlovca ponovno nakon 30 godina. Setnja se pokazala interesantna i ima dosta toga napisanog i opisanog pod nekoliko tema o Karlovackim KASARNAMA. Tamo ima mnogo slika iz poznatih vojnickih mijesta..kao HOTEL Korana i slicno.
evo i linka za jedan slican naslov o LOGORISTU. [You must be registered and logged in to see this link.]
tu SE NALAZI i jedna dobra slika objekata KASARNE I KAKO IZGLEDA Danas.
Ja cu sad da postavim nekoliko satelitskih slika da docaram prostorno gdje se ta kasarna nalazi, jer licno nisam nikad isao do nje, a bila je svega nekoliko kilometar bas uz cestu gdje sam zivio svojeveremeno. Spletom okolnnosti tada moj interes bio je sasvim drugi.
evo mojeg doprinosa toj tvojoj temi KASARNA LOGORISTE:
evo Popaj ovo je nesto za pocetak o tovjoj kasarni i tvojoj SMB-prici !!! POZDRAV
popajp Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2014-03-25 DOB : 61 Dimitrovgrad
Naslov komentara: Re: Karlovac-Logorište-Inžinjerci VP 2805 - 1982/83 26.03.14 17:30
Hvala druže na slikama. Tu negde na puru prema mostu je bila jedna kafana gde smo se par puta ubili od alkohola. Bilo je i kuća naokolo, sada ih ne vidim. Uostalom, voleo bi i ja da još jednom prošetam ulicama Karlovca, svratim na piće u hotel Korana. Naviru sećanja, naročito na restoran Tempo, koji je tada iz ko zna kojih razloga bio zabranjen za vojsku, i fenomenalno jelo "Plata za dve osobe" od koje bi se komotno najele 4 osobe. Takodjer ne mogu da zaboravim legendarnog zastavnika prve klase Kordu VLadimira koji je imao tako gromoglasan glas da je grmela kasarna kada je on nekog zvao ili se nekome svadjao. A voleo je bogme i da popije. Legenda! Jeste da sam oko hiljadu kilometara daleko, ali moraću da ostvarim ovu davnašnju želju da dodjem ponovo u Karlovac. Još kad bi našao i nekog klasića pa da odemo zajedno
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Karlovac-Logorište-Inžinjerci VP 2805 - 1982/83