FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Na ovu temu me je potakla tema Slike iz ex Yu. Pravilo je da okacite sliku neceg ili nekog trudeci se da budu slikane u istoj pozi (za ljude) ili iz iste pozicije (za objekte ili stvari)
_________________ Potpis editiran od strane administracije (ovo nije mjesto za romane!)
tomerc Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 227 ČLAN OD: : 2014-01-09
Naslov komentara: Re: Nekad i sad 16.03.14 12:14
Ovo je postavio Max Blitz
Monumentalna skulptura biskupa Grgura Ninskog koju je izradio Ivan Meštrović, bila je 1929. postavljena ispred splitske prvostolnice na Peristilu Dioklecijanove palače. Talijani su je uklonili za vrijeme Drugog svjetskog rata, a ponovno je postavljena nakon rata ispred sjevernih gradskih vrata (Zlatnih).
Sad bi mi trebali biti babe vračare i pogađati o ćemu se radi.
_________________ Semper Fidelis
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re: Nekad i sad 16.03.14 21:11
Na prve dve slike je sadasnja pesacka zona , centar grada u Gospodar Jevremovoj ulici ( mislim da ne gresim , videcemo sa Mikulom ....) Druge dve slike prikazuju pocetak gradnje i sadasnji izgled hotela Sloboda ! Nisam bio skoro , najcesce u prolazu , menja se gradi se ......
Upadam u pricu posto smo relativno blizu . Loznica - Sabac oko 56km ! Ispomoc zemljaku dok ne dodje
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Nekad i sad 16.03.14 21:45
alexandar (citat):
Na prve dve slike je sadasnja pesacka zona , centar grada u Gospodar Jevremovoj ulici ( mislim da ne gresim , videcemo sa Mikulom ....) Druge dve slike prikazuju pocetak gradnje i sadasnji izgled hotela Sloboda ! Nisam bio skoro , najcesce u prolazu , menja se gradi se ......
Upadam u pricu posto smo relativno blizu . Loznica - Sabac oko 56km ! Ispomoc zemljaku dok ne dodje
Mikula skroman, ne ume da hvali svoj grad. Zato su tu komšije, do duše sa 16 km razdaljine trebao sam prvi.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: Nekad i sad 17.03.14 20:52
alexandar (citat):
Hvala zemo na pomoći ništa nisi pogrešio sve je tačno, moja sramota što ostaste bez objašnjenja
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Nekad i sad 17.03.14 21:10
Vrlo lijepa zgrada....samo joj ona "novokomponovana"kvari doživljaj,takve gradnje nije smjelo biti,no kao i svugdje lova čini čuda ali i arhitektonska rugla.Ne kažem da zgrada nema ljepotu,nego joj nije mjesto ovdje.
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re: Nekad i sad 17.03.14 21:45
U pravu si sto posto. Ja pamtim desetine takvih lepih starih zgrada.....ili su srusene ili "obezglavljene" novim arhitektonskim resenjima . Ima ih jos , ali se bojim da ce ista biti bolje.
Ako si mislio na moje fotografije , i na onu belu zgradu pored Muzeja , arhitektonski i tehnicki jedna velika 0
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Nekad i sad 17.03.14 22:12
alexandar (citat):
U pravu si sto posto. Ja pamtim desetine takvih lepih starih zgrada.....ili su srusene ili "obezglavljene" novim arhitektonskim resenjima . Ima ih jos , ali se bojim da ce ista biti bolje.
Ako si mislio na moje fotografije , i na onu belu zgradu pored Muzeja , arhitektonski i tehnicki jedna velika 0
Da,na nju sam mislio..ali bez brige,toga ima svugdje u našim državama,nitko nije imun na to.Iako,moderna arhitektura ima nešto ali kad je bez ukusa onda je stvarno problem u glavama investitora ali i lokalne uprave.
dojran Podporučnik
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Nekad i sad 09.04.14 6:00
Prokurative, ili službeno Trg Republike, mediteranski trg u središtu grada Splita, zapadno od Dioklecijanove palače, poznat i kao pozornica kulturnih zbivanja u gradu. Gotovo pedeset godina na Prokurativama se održava i tradicionalni festival zabavne glazbe 'Split'.
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Nekad i sad 06.07.14 4:41
Željeznički kolodvor u Bosanskom Brodu sagrađen je 1896. i tada je bio jedan od najljepših kolodvora na ovim prostorima. Skoro potpuno je razoren u savezničkom bombardiranju 1945. te je od njega ostao samo mali komad. Budući da je Bosanski Brod izgubio značenje u željezničkom prometu koje je nekad imao, kolodvor nije obnovljen u prijašnjem obimu.