FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Fotografija kamiona-Truck Shooter i uz to što pripada
+2
lacoš
Srdjan Radovanov
6 posters
Autor
Poruka
Srdjan Radovanov Vodnik
BROJ POSTOVA: : 432 ČLAN OD: : 2013-12-16
Naslov komentara: Fotografija kamiona-Truck Shooter i uz to što pripada 27.02.14 10:16
Možda sam pogrešio što sam otvorio novu temu, neznam u kom će pravcu otići.
...Ovo naravno nije moje osnovno zanimanje, ali ponekad donese koji dinar, a nekad po koji euro, i ako ja ne radim to zbog para (što bi rekao Rambo Amadeus, "ne radi to kurva radi para, nego što voli muža da vara ). Ovo se nadopunjuje i sa onim čime se bavim, stopio sam u jednu priču, ovo je da kažemo podrška, a može biti posebna celina. Počeo sam pre 10 ak godina da fotkam kamione, prvo sam pozajmljivao aparate, onda sam jedne godine dobio za rođendan mali Canon Powershot, i mic po mic, kupio sam sebi ozbiljan aparat, pa aparate. Svaki momenat sam otimao od obaveza da stanem kraj puta i fotografišem, učio sam konstantno. Ne ja nisam kvalifikovan za ovo, čista ljubav. Da mi je neko davno rekao da ću držati foto aparat i time se bavim, ne bih verovao, al eto... Sa početka sam po neki put imao problema, znate ono, šta ti slikaš, špijun, ali i to je bilo slabo, e sada posle dosta godina, isti ti su se počeli izvinjavati, to je onda bilo kao"vid ludaka".
Prve svoje radove sam poslao sajtovima po Evropi, niko nije hteo da objavi, ali na najjačem sajtu najkvalitetnijem nisam ni pokušao sve do jednom, i stiže odgovor da će mi objaviti fotografiju, bio je to FAP 1620, i počela je saradnja, mooypictures.com (priča o nama je stara na sajtu, nemamo mogućnost izmene). Nakon nekoliko godina vlasnik i ja smo se upoznali, došao je kod mene, pre i posle svake godine fotografi kamiona iz NL, NO...dolaze kod mene na fotkanje da stoje baš na mom mestu. (videćete video klip, koji je iz cele emisije isekao i napravio samoinicijativno jedan moj drugar).
Vremenom upoznao sam mnogo ljudi, mnogo vozača, firmi, poštovaoca mog rada, te su ljudi počeli da zovu (odavno već) da fotkam kamione njihove, zovu na ručkove... onda je Facebook postao popularan, te sam i tu počeo da prikazujem svoje radove... zvali su sa par maedija, jedino sam sa Borom Otićem, kultna emisija Petkazanje, koja se prikazuje već 10 godina, napravio saradnju. Raspisao sam se.... (sorry)
Ova dva kupio mi prijatelj(lani) i dobio za nagradu putovanje.SF 5 dana + 5 dana Hawaii
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Srdjan Radovanov Vodnik
Naslov komentara: Re: Fotografija kamiona-Truck Shooter i uz to što pripada 27.02.14 10:53
Da, Volvo Trucks Global Goteborg to radi, postoji akcija s vremena na vreme, gde se za kupovinu vozila dobija nagradno putovanje obično neka Egzotična destinacija. Inače kamioni su ko puška dobar izbor.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Fotografija kamiona-Truck Shooter i uz to što pripada 27.02.14 10:59
Ovo je slika sa opremanja u Rijeci(ugradnja dizalica). Planirao je kupiti još dva(kao zamjena za stare MANove)ali evo kriza uradila svoje. Inače ove je godine nagrada, put u Brazil na svjetsko prvenstvo u nogometu.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Fotografija kamiona-Truck Shooter i uz to što pripada 27.02.14 11:03
lacoš (citat):
Ovo je slika sa opremanja u Rijeci(ugradnja dizalica). Planirao je kupiti još dva(kao zamjena za stare MANove)ali evo kriza uradila svoje. Inače ove je godine nagrada, put u Brazil na svjetsko prvenstvo u nogometu.
Valjda vrši prijevoz betonskih stupova za HEP iz Čačićeve firme. .
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fotografija kamiona-Truck Shooter i uz to što pripada 27.02.14 11:07
ZAGORAC (citat):
Valjda vrši prijevoz betonskih stupova za HEP iz Čačićieve firme. .
Krivo kolega,bavi se drvom.Zapošljava 300 ljudi.Ako nešto trebaš iz asortimana,mogu pomoći.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4601 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Fotografija kamiona-Truck Shooter i uz to što pripada 28.02.14 3:15
Srdjan Radovanov (citat):
Možda sam pogrešio što sam otvorio novu temu, neznam u kom će pravcu otići.
...Ovo naravno nije moje osnovno zanimanje, ali ponekad donese koji dinar, a nekad po koji euro, i ako ja ne radim to zbog para (što bi rekao Rambo Amadeus, "ne radi to kurva radi para, nego što voli muža da vara ). Ovo se nadopunjuje i sa onim čime se bavim, stopio sam u jednu priču, ovo je da kažemo podrška, a može biti posebna celina. Počeo sam pre 10 ak godina da fotkam kamione, prvo sam pozajmljivao aparate, onda sam jedne godine dobio za rođendan mali Canon Powershot, i mic po mic, kupio sam sebi ozbiljan aparat, pa aparate. Svaki momenat sam otimao od obaveza da stanem kraj puta i fotografišem, učio sam konstantno. Ne ja nisam kvalifikovan za ovo, čista ljubav. Da mi je neko davno rekao da ću držati foto aparat i time se bavim, ne bih verovao, al eto... Sa početka sam po neki put imao problema, znate ono, šta ti slikaš, špijun, ali i to je bilo slabo, e sada posle dosta godina, isti ti su se počeli izvinjavati, to je onda bilo kao"vid ludaka".
Prve svoje radove sam poslao sajtovima po Evropi, niko nije hteo da objavi, ali na najjačem sajtu najkvalitetnijem nisam ni pokušao sve do jednom, i stiže odgovor da će mi objaviti fotografiju, bio je to FAP 1620, i počela je saradnja, mooypictures.com (priča o nama je stara na sajtu, nemamo mogućnost izmene). Nakon nekoliko godina vlasnik i ja smo se upoznali, došao je kod mene, pre i posle svake godine fotografi kamiona iz NL, NO...dolaze kod mene na fotkanje da stoje baš na mom mestu. (videćete video klip, koji je iz cele emisije isekao i napravio samoinicijativno jedan moj drugar).
Vremenom upoznao sam mnogo ljudi, mnogo vozača, firmi, poštovaoca mog rada, te su ljudi počeli da zovu (odavno već) da fotkam kamione njihove, zovu na ručkove... onda je Facebook postao popularan, te sam i tu počeo da prikazujem svoje radove... zvali su sa par maedija, jedino sam sa Borom Otićem, kultna emisija Petkazanje, koja se prikazuje već 10 godina, napravio saradnju. Raspisao sam se.... (sorry)
Srdjane odusevio si me,video sam pogledao sa uzivanjem-kapa dole za entuzijazam
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Srdjan Radovanov Vodnik
Naslov komentara: Re: Fotografija kamiona-Truck Shooter i uz to što pripada 28.02.14 8:30
Hvala Lepo Milutine Malo mi je neprijatno, da govorim o nekim svojim uspesima, jer onda bude "ja pa ja", činjenica je da sam prvi na Balkanu, koji ovo radim na ovakvom nivou, ovoliko dugo, promenuo sam način razmišljanja ljudi, delom, nekada prvi, sada, ima klinaca starijih i još starijih, koji su počeli ovo da rade, s tim što rade amaterski, a to mi je i bio cilj, ima dve momka koji se izdvajaju, zbog njih je ona emisija i bila. Da vide ljudi i znaju. Hvala na lepim rečima.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Fotografija kamiona-Truck Shooter i uz to što pripada 28.02.14 18:59
Srdjan Radovanov (citat):
Da, Volvo Trucks Global Goteborg to radi, postoji akcija s vremena na vreme, gde se za kupovinu vozila dobija nagradno putovanje obično neka Egzotična destinacija. Inače kamioni su ko puška dobar izbor.
Da to su NASI, to jest VOLVO ali nazalost nismo vise pod istim krovom. Kao u svuda po svetu se napravile razne reforme, tako su i nas razdvojili. Kamioni za sebe i mi automobili za sebe.
KAKVe GLUPOSTI. Danas se svi kaju ali na zalost povratka nema.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fotografija kamiona-Truck Shooter i uz to što pripada 28.02.14 19:07
SveJug (citat):
Ko se više kaje ,Kome bolje ide.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Fotografija kamiona-Truck Shooter i uz to što pripada 28.02.14 19:15
lacoš (citat):
SveJug (citat):
Ko se više kaje ,Kome bolje ide.
Pa nama normalno.
Mozda je pogresno receno da smo se razisli, ne SKROZ. I dalje za njih radimo kalupove za presovanje karoserije a i iste presujemo. Saradjujemo i dalje.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Srdjan Radovanov Vodnik
Naslov komentara: Re: Fotografija kamiona-Truck Shooter i uz to što pripada 03.03.14 8:54
Za danas jedan od starijih radova.... Kad već pomenuste Volvo
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: Fotografija kamiona-Truck Shooter i uz to što pripada 05.11.15 11:29
Srđo, čestitke za fotografije, stvarno su izuzetne Malo sam "dublje" pogledao, posebno jer volim fotografiju gde ne učestvuje Photoshop... Najviše mi se sviđaju "noćne" verzije:
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
Srdjan Radovanov Vodnik
Naslov komentara: Re: Fotografija kamiona-Truck Shooter i uz to što pripada 05.11.15 11:39
Hvala lepo drug Mikula, pa sad ja sam u uvodnom delu nešto i ukratko rekao o tome. emisija je nastala na neuobičajen način, od moga rada, sam iznedrio čitav jedan pravac i od toga je ostalo par momaka sa svojim imenima i prezimenima koji to i dalje rade, e sad, jedan mladi novinar je trebao raditi priču o meni, međutim iz nekog razloga nisu mu odobrena sredstva (kamera i šta ja znam već šta), onda je došlo do čuvenog Otić Bore i eto dogovorili smo se nekako, jer moj uslov je bio da ja ne budem na kameri nego samo moje fotografija, moja mesta za fotkanje, ali bez mog lica, tako su rekli da nema smisla, medjutim ja sam ubedjen da bi tako bilo bolje. Da skratim priču. Sledeća fotka je nezvanično, jedna od "najkradenijih" na internetu što se tiče kamiona, neki su bezobrazni pa iseku moj watermark sa fotke i predsdtavljaju kao svoju, ali se zna ipak autor.
Naslov komentara: Re: Fotografija kamiona-Truck Shooter i uz to što pripada 09.11.15 9:25
Fotografija kamiona, tada nove Scanie, od mog drugara, nastala sasvim slučajno toga puta, inače u nekim navratima smo zatvarali saobraćaj na tranzitnom putu radi par poručenih fotki za potrebe firme.
Naslov komentara: Re: Fotografija kamiona-Truck Shooter i uz to što pripada 16.12.15 16:08
Crlo specifično fotkanje, na poziv mog druga, sam skoknuo da napravim koju fotku, to je iziskivalo blokiranje oba ulaza u preduzeće a sezona je bila u toku a zbog gabarita objekta, ovo je bilo sasvim pogodna pozicija, kad je "tesno", radim vrlo solidno