FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

NAJBOLJI RESTORANI

Go down 
+29
PORUCNIK
Kemo Specijalac
ercov54
Kaplar M
vladimir
Matrix
Jozo Trklja
mirko bratuš
013gonzo
zokika
semsudin
guster danijel
Stazio
East&West
dojran
Gringo
purger
Vojnik Graničar
Max Blitz
pera84
milutins
lacoš
Pero™
Srdjan Radovanov
SveJug
dinosaurus
Mikula 67
BEOGRAD
Četni evidentičar
33 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AutorPoruka
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime20.03.14 0:14

Pero™ (citat):
Samo neznam kakvi su to stručnjaci kuvari kad u jelovnike pišu šoBska salata?

Šobska solata bi bilo više u duhu slovenskog jezika, iako je ispravnije šopska.

[You must be registered and logged in to see this link.]

Ne poznajem dobro slovenski jezik, ali koliko znam, on nema ono što je kod nas jednačenje po zvučnosti:

b prelazi u p, d prelazi u t, z prelazi u s,... itd...

Četni evidentičar (citat):
Šopska solata meni je super ali nikad nisam ulazio u to zašto se zove šopska. Stvarno zašto je šopska i koji šopi su u pitanju?

Radi se o ovim Šopima:

Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2042
ČLAN OD: : 2012-10-29
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime20.03.14 1:30

U principu se u našoj slovnici imena ne prevode. Da b i p se u tom slučaju mogu slično pročitati, kao što nije grafče na tafče, iako se slično čuje.

Ima slučajeva kde je prevod dozvoljen, ali ovde nije potreban.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime20.03.14 1:48

Pero™ (citat):
Ima slučajeva kde je prevod dozvoljen, ali ovde nije potreban.

grafče na tafče...

Da, ovo su preveli.
Sad bi trebao reći stručnjak za slovenski jezik što bi bilo ispravno, ostaviti sve u originalu, pa da bude šopska salata ili prevesti sve u šobska solata.

Gravče na tavče kažeš?
Grah/pasulj je na makedonskom грав/grav.
Na slovenskom je fižol. Mislim da grafče ne bi išlo...  Smile
Grahče, pasuljče, fižolče...  Very Happy  scratch 
Kod nas je spomenuto jelo zapečeni grah.

Možda bi mena ovih naših jela bilo bolje bilo ostavit u originalu.
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime20.03.14 2:27

Grafče sam napisao jer se slično izgovra, a i našao sam primerak u slo kde je sve pobrkano

i makedonci se drže imena ako bi sve prevodili bio bi grav na tavi.

inače kod nas je fižol...hmmm, male zelene kuglice, grah je kao plod za kuvanje pasulja, a pasulj se kod nas kaže kao i samo za tradicionalno jelo sa juga.

Ima još puno sličnih prevoda - bosanski lonEc, prebranEc...

A tetovac se uvozi iz Kirgizije  Laughing
Na vrh Go down
Četni evidentičar
Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

BROJ POSTOVA: : 1310
ČLAN OD: : 2014-01-18
DOB : 55
M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime21.03.14 21:02

Max Blitz (citat):
Možda bi mena ovih naših jela bilo bolje bilo ostavit u originalu.

Slažem se, neke stvari ne valja prevoditi.

Ne dugo nazad u Zagrebu naručujem klopu i pitam za prebranac, pa kaže konobar kako nema prebranca več samo zapečeni grah.

A grah, u Sloveniji zapravo su SMB kuglice, tako jih smo zvali u JNA i ja jih još dan danas.  

Pa onda pitam konobara koja je razlika između prebranca i zapečenog graha, pa kaže, u stvari to je to.

I još zanimljivi prevodi; Dunaj, Beč, Wien / sve ista šnicla - gde li jih nađemo. 

Pa onda; letalo, avion, zrakoplov, 

Pa onda, pes, ker, okučni .. (zboravio šta več), 

ovca, vuneni travožder, ofca 

Zamisli situaciju u restoranu; ja bih onu šta jede onaj tamo za onim stolom. Sve je to zbog toga, što se komplicira u poimenovanju ili prevodima.

Odsmo sa stran teme...

Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 54
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime20.04.14 11:33

Nedavno sam bio u jednom restoranu i poslužila me gazdarica specijalitetom kuće.!?
Je li netko od vas jeo ovakvu kombinaciju.!?

[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

Forumska Spomenica 2009 FS
Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) Orden NA
Jubilarna Medalja 10 godina JM
BROJ POSTOVA: : 4400
ČLAN OD: : 2009-11-15
DOB : 59
M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime20.04.14 11:39

Taman ako si čovjek traktor! Smile

Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime20.04.14 11:40

Vojnik Graničar (citat):
Nedavno sam bio u jednom restoranu i poslužila me gazdarica specijalitetom kuće.!?

Mora, da si bio gladan. Kombinacija je nešto posebno, možda fali još samo malo ribe.
Ovako nešto još nisam proba.

Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime21.04.14 2:02

Pero, gde točnije je ta restavracija na Metelkovoj?

Ja idem u Lj najradije kod Zokija (Okrepčevalnica Zoki na Palmejevi ulici) pored WTC-ja. Predzadnji lokalčič u ulici iza WTC. Pogotovo najbolje  od žara u Lj, što sam ja odkrio. (Puno bolje kao Pod Rožnikom ili Kod Mome ili Sofra..). Problem je parking ali je hrana prva liga i jako prihvatljive cene.

Sledeči put ču na Metelkovo, ako ču nači, pa da i to probam.

Ako češ otiči predaleko prema kliničkom centru, videčeš restavraciju Saraj (isto Bosanska/muslimanska hrana, bez svinjskog mesa). Poslednjih nekoliko dana sam prolazio tamo, pa ajde da probam. Imaju nešto malo parkinga, ambijent baš nije nešto, cene su dosta visoke, drastično više od Valtera, Usluga i kelneri, nije loše, ali nije naročito, kvalitet hrane zanimljiv, nije loše, ali ipak kao da nešto fali. Bio sam u pet sati popodne, napolju su pekli jedno jagnje, falilo mu bar još 3-4 sata...

Ne mogu da kažem da je bilo nešto loše, ali nije bilo ni ništa što bi me impresioniralo, Radije kreni malo nazad do Valtera. Tamo mi se više sviđalo a i cene su bolje.
Na vrh Go down
Četni evidentičar
Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime18.06.14 23:24

Pero™ (citat):
Ako češ otiči predaleko prema kliničkom centru, videčeš restavraciju Saraj (isto Bosanska/muslimanska hrana, bez svinjskog mesa). Poslednjih nekoliko dana sam prolazio tamo, pa ajde da probam. Imaju nešto malo parkinga, ambijent baš nije nešto, cene su dosta visoke, drastično više od Valtera, Usluga i kelneri, nije loše, ali nije naročito, kvalitet hrane zanimljiv, nije loše, ali ipak kao da nešto fali. Bio sam u pet sati popodne, napolju su pekli jedno jagnje, falilo mu bar još 3-4 sata...

Ne mogu da kažem da je bilo nešto loše, ali nije bilo ni ništa što bi me impresioniralo, Radije kreni malo nazad do Valtera. Tamo mi se više sviđalo a i cene su bolje.

Tek sam danas stigao, da idem nešto pojesti po tvojoj preporuci Pero. Kad ono počnem ja razmišljati. Gdje li si mi rekao, da je bolje, kod Saraja ili kod Valtera? I tako kolebao ja. Perkirao ispred Valtera, kako nisam našao onaj ulaz za parking kod Saraja i otišao pešice do Saraja oko 11 sati. I zahebao. 

Sasvim je tačno, što si rekao i tvojoj oceni pridružujem se u potpunosti.  Nije, da je loše, ali nisam bio impresioniran.

Sledeči put idemo nas dvoje kod Valtera, ako se slažeš. Kako izgleda na jesen i možda čak prije, bit ču ponovo zbog posla češče u Ljubljani.

Kapetan
Kapetan
Gringo

BROJ POSTOVA: : 3705
ČLAN OD: : 2011-09-29

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime19.06.14 20:36

A i ti si došao u godine kad te zanima gdje se bolje jede....a nekad si gledao ....gdje bi nešto skršio.. affraid

Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime19.06.14 21:20

Gringo (citat):
A i ti si došao u godine kad te zanima gdje se bolje jede....a nekad si gledao ....gdje bi nešto skršio.. affraid

Upravo tako. Čak i ako se mi koja nabacuje, nekako se mi neče. Možda je to samo neki period, dok se ponovo ne regeneriram i pomladim. ko bi znao?

Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime19.06.14 21:50

U drugom životu........kad se rodiš kao pijetao!!!!  lol!

Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime19.06.14 23:34

Pero™ (citat):

Tek sam danas stigao, da idem nešto pojesti po tvojoj preporuci Pero. Kad ono počnem ja razmišljati. Gdje li si mi rekao, da je bolje, kod Saraja ili kod Valtera? I tako kolebao ja. Perkirao ispred Valtera, kako nisam našao onaj ulaz za parking kod Saraja i otišao pešice do Saraja oko 11 sati. I zahebao. 

Sasvim je tačno, što si rekao i tvojoj oceni pridružujem se u potpunosti.  Nije, da je loše, ali nisam bio impresioniran.

Sledeči put idemo nas dvoje kod Valtera, ako se slažeš. Kako izgleda na jesen i možda čak prije, bit ču ponovo zbog posla češče u Ljubljani.

Kod saraja sam išao jer sam bio u bllizini kliničkog centra, pa sam video, i pomislio, ajde da probam. U Valteru je bilo vrlo dobro, ali ovde sam se razočarao, vrlo prosečno, a i skuplje od Valtera. Iako je valter kao bosanska bez svijnskog mesa, ne brini imaju pivo. Pečenje bez piva je kao pivo bez alkohola. Mora malo da ima. 

A moram da priznam... Embarassed ... kod Zokija još nisam otišao. Sada je počela sezona roštiljanja, pa više volim sam da nešto ispečem, dobio sam i novu igračku (okrugli žar), na drugom kaju je grada... i uvek znam da nađem neki izgovor Wink

A ako češ biti u LJ, slobodno me obavesti, ali molim nekoliko dana ranjie da sredim familiarne obaveze.

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime23.06.14 17:43

Grčki restoran u Melbourneu, Australija:  Very Happy 

Max Blitz: komentar modifikovan dana: 24.06.14 12:24; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1335
ČLAN OD: : 2013-01-08
DOB : 61
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime23.06.14 22:02

Gdje si ove našao Max....to je kod njih kao narodni običaj.
Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2558
ČLAN OD: : 2012-11-06
DOB : 68
M(j)esto BG

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime23.06.14 22:37

Lacošev izbor: Restoran Šumice

Moja preporuka

Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime24.06.14 8:48

East&West (citat):

Pukovniće zar vam ja izgledam kao čovjek koji živi od ribe Very Happy .Moj je deda Mato uvijek govorio da se riba jede kad je čovjek sit,tek se tad osjeti kvaliteta ribe.
Moj je izbor za predjelo nešto sa čumura,može punjena vešalica ili hajdučki čevap.Tad može jedna teleća čorbica a zatim, da se ne ostane gladan, Karađorđeva sa šopskom salatom.
Pošto nisam baš neki ljubitelj slastica,za desert bi mogle pihtije.Sve bi to trebalo zalijevati Banatskim bijelim,ako se još proizvodi.Ako ne, ni Rubinova ružica nebi bila loša  cheers

Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime24.06.14 12:45

lacoš (citat):
East&West (citat):

Pukovniće zar vam ja izgledam kao čovjek koji živi od ribe Very Happy .Moj je deda Mato uvijek govorio da se riba jede kad je čovjek sit,tek se tad osjeti kvaliteta ribe.
Moj je izbor za predjelo nešto sa čumura,može punjena vešalica ili hajdučki čevap.Tad može jedna teleća čorbica a zatim, da se ne ostane gladan, Karađorđeva sa šopskom salatom.
Pošto nisam baš neki ljubitelj slastica,za desert bi mogle pihtije.Sve bi to trebalo zalijevati Banatskim bijelim,ako se još proizvodi.Ako ne, ni Rubinova ružica nebi bila loša  cheers

Ni ja baš nisam ljubitelj slastica odnosno slastica mi je nešto drugo - vezano za treče dobro u životu. Ali u svakom dobrom restoranu trebali bi imati za aperitiv, da bome i za digestiv - dobru domaču rakijicu. Onako, pre i posle vina. Pogotovo posle desertnih pihtija.

A i Johnny Walker može da prođe - naročito onaj "blue label", a dobar je i "black label".

Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime24.06.14 16:49

lacoš (citat):
East&West (citat):

Moj Bože pa tko bi tebe hranio......na kraju bi nam i stol pojeo!!!! ak si još tak i jebežljive pasmine...... affraid

Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime24.06.14 16:52

East&West (citat):

Moja preporuka

Djeluje preukusno a i izgleda pečeno predivno......deci crnog i ja bi bio presretan!!!! [You must be registered and logged in to see this image.]

Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime26.06.14 1:03

Dobar restoran u Bihaću. Jako lep ambient i veoma solidna hrana. Izbor je širok, pa sam uzeo svega po malo iz repertoara. 

Major
Major
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5085
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 57
M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime26.06.14 12:20

Restoran i motel "Studenac" u Trebinju. Koga put nanese uživati će u ambijentu, hrani, ribi iz sopstvenog ribnjaka. Vino iz njihove vinarije "Vranac" i "Žilavka". Ljudi iz Herceg Novog i Dubrovnika su česti gosti zbog dobre hrane i pristupačnih cijena. I sam povremeno povedem porodicu ili prijatelje na ručak ili večeru.  Very Happy 

Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime26.06.14 12:25

Stazio (citat):
Restoran i motel "Studenac" u Trebinju. Koga put nanese uživati će u ambijentu, hrani, ribi iz sopstvenog ribnjaka. Vino iz njihove vinarije "Vranac" i "Žilavka". Ljudi iz Herceg Novog i Dubrovnika su česti gosti zbog dobre hrane i pristupačnih cijena. I sam povremeno povedem porodicu ili prijatelje na ručak ili večeru.  Very Happy

To je znaći kopija ili možda orginal Konavoskih dvora(osim cijene valjda Laughing )

Major
Major
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5085
ČLAN OD: : 2012-11-24
M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime26.06.14 12:35

Veoma slično ali za prilično manje para.  Vina su im cijenom pristupačnja nego u okruženju i odlična a mesni obroci obimni i dobro spremljeni. To je inače poznato za restorane u Trebinju i okolini. Wink
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime26.06.14 12:38

Stazio (citat):
Veoma slično ali za prilično manje para.  Vina su im cijenom pristupačnja nego u okruženju i odlična a mesni obroci obimni i dobro spremljeni. To je inače poznato za restorane u Trebinju i okolini. Wink

Nisam bio od 90tih u Trebinju.Znao sam tu prespavati kad je bilo zauzeto u DU.Tad je bio samo stari hotel sa terasom i par kafića.Sve u svemu loše.Ali proteklo je puno vode kroz Trebinje Very Happy

Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime08.08.14 9:37

Evo, ukazala mi se prilika, da idem u Valtera. Planirao, sam da čemo zajedno sa Perom ali sam u veliki gužvi i sve mi je izvan plana. Kako nisam jeo ceo dan, a putom sam išao pored gostione ipak odlučio sam, da se malo založim. 

I šta da kažem. Nije to to. Nikako. Pero, ako usporedim sa Zokijem kod WTC, no to se ne može uporediti.  Čak je mnogo bolji onaj drugi restoran pored - Kod Saraja, kojeg sam posjetio prošli put.
Prebranac ni P od prebranca, kobasica sva ispaljena, jedino čevapi prihvatljivi, a ne dobri. Sve u svemu mogu reči, da je bilo samo vino OK i kava sa ratlukom uz koju su mi poslužili i cigaretu sarajevske Drine. Isto tako OK je ambient i ljubazni su konobari ali hrana ne valja. I cena na kraju baš i nije povoljna.

Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime08.08.14 10:28

Ako si sve ovo sam pojeo četni,svaka čast.I ja mogu fala bogu,ali ovo je malo mnogo Laughing .
A bogami bio si i žedan,7 dcl kaberneta i rakijica. drunken .
Hrana nije ni preskupa ali popravila ga konzumacija Very Happy

Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime09.08.14 17:25

lacoš (citat):
Ako si sve ovo sam pojeo četni,svaka čast.I ja mogu fala bogu,ali ovo je malo mnogo Laughing .
A bogami bio si i žedan,7 dcl kaberneta i rakijica. drunken .
Hrana nije ni preskupa ali popravila ga konzumacija Very Happy

Pa, ceo dan nisam ništa konkretno jeo. I nisam celi prebranac pojeo, ostalo više nego pola. Ali da je valjao, pojeo bi celoga. I kako kaže Gringo, sve više važna mi je klopa, kako mi postaje sve manje važno ono drugo. 

A što se konzumacije tiče, ja onako kilo dobrog vina uz dobro jelo slistim, i još malo prije, i još malo poslije. Ali pošto jelo nije valjalo najprije sam pola litra i onda još samo dva deci. 
Izgleda, da sam u beta ili gama fazi, kako imam visoku rezistencijo, pa mogu kilu ili dve konzumirati, da sam stalno  na 0.00 promila, a ako ima tu nešto ljutoga za pojesti onda mi se rezistencija udvostruči.

Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime09.08.14 18:40

Pa, ceo dan nisam ništa konkretno jeo. I nisam celi prebranac pojeo, ostalo više nego pola. Ali da je valjao, pojeo bi celoga. I kako kaže Gringo, sve više važna mi je klopa, kako mi postaje sve manje važno ono drugo. 

A što se konzumacije tiče, ja onako kilo dobrog vina uz dobro jelo slistim, i još malo prije, i još malo poslije. Ali pošto jelo nije valjalo najprije sam pola litra i onda još samo dva deci. 
Izgleda, da sam u beta ili gama fazi, kako imam visoku rezistencijo, pa mogu kilu ili dve konzumirati, da sam stalno  na 0.00 promila, a ako ima tu nešto ljutoga za pojesti onda mi se rezistencija udvostruči.

Dobar si četni,kapacitet Very Happy .
Tebe je jeftinije oblačiti nego hraniti Laughing .
Ja kad sam tu eventualno popijem jednoga Halužana,više se ne usudim.Ne da nebi mogao kilu ali se ne usudim.

Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

BROJ POSTOVA: : 372
ČLAN OD: : 2014-04-06
DOB : 54
M(j)esto kostolac

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime24.08.14 0:58

A evo ja i moja deca i zena ce se dace bog veselimo u ovaj restoran .Tu jedes i pijes neograniceno za 16 evra 
Na vrh Go down
Četni evidentičar
Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime26.08.14 16:13

U svakom pogledu dobar restoran i priporučujem ga. Tu se dobro i povoljno jede.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime05.09.14 0:38

Surprised

Na vrh Go down
semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1435
ČLAN OD: : 2013-03-11
M(j)esto GRABOVAC, VELIKA KLADUSA

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime05.09.14 22:15

Omiljeno mjesto u Velikoj Kladuši je RESTORAN KOD ABIDA koji je postao prepoznatljiv naširoko po svojoj usluzi i hrani.Mjesto poslovnih sastanaka,ekskurzija,svadbi pa i prenoćišta po potrebi.Postoji još ovakvih mjesta sličnih ovom u Kladuši ali meni je najbolji.
Na vrh Go down
Četni evidentičar
Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime06.09.14 11:51

@šemsudine otkako je restoran Kod Abida prešao u ruke mladog gazde, nije više ni sjena onog što je bio prije. Obrukao sam se ne dugo toga nazad, kad sam vodio dvojicu prijatelja i u kolima ja sam jim pričao, da če jesti janjetinu što je još nikad nisu jeli i desilo se to, da su več kad smo je dobili na stol odmah rekli, e takvo nešto stvarno još nismo jeli niti čemo. Stvarno bila je sasvim sirova i onda smo zapazli, kako skida pečenjar janceve, koje je stavio kad smo došli, več posle jedan sat i nekoliko minuta sa žara
I nikako jih nisam mogao uvjeriti, da sam ja tu prije više puta jeo solidno janjetino. 

Ali tako dobro kao kod Hepića ipak nikad. Šteta što više Hepić ne peče. Znao sam ga nazvati i pitati ima li, pa ako je bilo, znali smo prijateljima sesti u kola i doči samo na janjetino. Nikad niko nije požalio. Uvjek mladi janci i nikad skinjeni sa žara pre tri sata i po i nikad sirovo janje nije stavljeno iznad onog koje je skoro pečeno.

A tako, ko što se peču kod Abida, to ne valja i ne ide nikako.

Poručnik
Poručnik
East&West

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BG

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime06.09.14 12:32

[quote="Četni evidentičar"] Znao sam ga nazvati i pitati ima li, pa ako je bilo, znali smo prijateljima sesti u kola i doči samo na janjetino. [quote]

Jebote, al' si ti morao daleko putovati? U moje vreme pozovem Niku Badovinca (bog da mu dušu prosti) u Metliki i dobijemo, msm platimo janjca samo za fantje iz Kasarne "Bela Krajina", tada još niko nije zvao vojašnica, vojarna, itn.

Ovde na forumu pisali bivši vojnici o strahu (i  trepetu) od GINO,GINA i kako je sve neko zvao i krstio. Moje inspektore GINO odvedem kod Nike, kasnije kod  Maričke i tamo na miru, gde sva čula uživaju, pišemo ocenu Smile

Jebiga, što kažu Vranjanci: Kakvo pečenje, takvo rešenje!
Ili što kaže Vranjanka: Kakvo jebanje, takvo sećanje Smile

I da ne zaboravim, nismo baš uvek bili solventni i onda je stari od Č.E. kroz sebi svojstven osmeh meni rekao: Fant, prijatel moj brez skrbi, stroške krije RRJP "Kanižarica" Smile

Veliko krat je pri Bariču osebno kril stroške, BOEM!

Jednoga dana žaliće mnogi što ga više nema!

Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime06.09.14 14:15

Odlična pesma. Šta čemo, tako ti je to. A žalim mnogo što ga više nema i najviše od svega na svetu sam ga voleo, ne samo zbog toga što je moj foter, nego zbog toga što su takvi ljudi redkost prava - uvjek iskuliran - pravi boem, ko što kažeš.

Poručnik
Poručnik
East&West

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BG

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime06.09.14 14:21

Andrej Šifrer-Vse manj je dobrih gostiln, antologijska. Sa akcentom vse manj je dobrih ljudi. I još bih dodao:

Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime06.09.14 14:42

Za tren neka odloži rad iz svojih ruku i odmori, neumorni dobri druže poručniče.
Poklanjam mu tu pesmu, kako razumije bolje to što sluša nego čita.  
Pazi prijatelju na sliku u gostioni. Živ i zdrav bio, ni zub te ne zabolio. 

Stariji Vodnik
Stariji Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 607
ČLAN OD: : 2013-10-10
DOB : 67
M(j)esto SG - SLO

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime06.09.14 18:41

Za tren neka odloži rad iz svojih ruku i odmori, neumorni dobri druže poručniče.
Poklanjam mu tu pesmu, kako razumije bolje to što sluša nego čita.  
Pazi prijatelju na sliku u gostioni. Živ i zdrav bio, ni zub te ne zabolio. 

a to je nastavak....
Na vrh Go down
semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1435
ČLAN OD: : 2013-03-11
M(j)esto GRABOVAC, VELIKA KLADUSA

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime06.09.14 19:00

Četni evidentičaru taj restoran radi non stop i u bilo koja doba dana vidi se da se peče janjetina a nevjerujem da se radnici smiju tako zajebavati i skidati neispečeno janje sa ražnja i posluživati goste.Neću te demantirati je li to tako bilo ili ne nego kad dođeš u šoping u Kladušu javi pa ćemo skupa navratiti tu.
Na vrh Go down
013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1958
ČLAN OD: : 2014-08-16
DOB : 73
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Blizu je ...   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime06.09.14 23:35

BEOGRAD (citat):
Zaboravih na Orasac kod Vuka. Oni su u centru a imaju kuvana jela na jelovniku. Sta vise imaju i telecu glavu u skembetu, skembice i ostale stvari koje ja ne jedem. Pihtije imaju 100% jer sam to jeo. Posla coveka cak u Mirijevo a Orasac mu u samom centru.   Very Happy
Blizu je i restoran "6 i 400" ugao Ruzveltove (Grobljanske) i Dalmatinske ulice. Isto ima jako lepu baštu kao i Orašac, i raznorazne đakonije npr. brizle ...
Cene umerene a gazda je pravi gurman od 1xx kilograma ...
Bio prošle nedelje i provereno dobro.

013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Joj gde si ...   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime06.09.14 23:42

Vojnik Graničar (citat):

Joj gde si našao ovu kafanu sa kariranim plastificiranim stolnjacima, garantovano Jugoplastika ???
Da nije bila i pepeljara aluminijumska olupana ???

Četni evidentičar
Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime06.09.14 23:42

013gonzo (citat):
BEOGRAD (citat):
Zaboravih na Orasac kod Vuka. Oni su u centru a imaju kuvana jela na jelovniku. Sta vise imaju i telecu glavu u skembetu, skembice i ostale stvari koje ja ne jedem. Pihtije imaju 100% jer sam to jeo. Posla coveka cak u Mirijevo a Orasac mu u samom centru.   Very Happy
Blizu je i restoran "6 i 400" ugao Ruzveltove (Grobljanske) i Dalmatinske ulice. Isto ima jako lepu baštu kao i Orašac, i raznorazne đakonije npr. brizle ...
Cene umerene a gazda je pravi gurman od 1xx kilograma ...
Bio prošle nedelje i provereno dobro.
Očito oboje vredi stavit u notez, pa ču nadam se probati i uživati, možda več kraj ove godine.

Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 1648
ČLAN OD: : 2013-03-15
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime26.09.14 15:50

Jedan od omiljenih restorana je "Tilted Kilt". Hrana je manje vise smece ali konobarice... Shocked

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime26.09.14 16:03

BEOGRAD (citat):
Jedan od omiljenih restorana je "Tilted Kilt". Hrana je manje vise smece ali konobarice... Shocked

Čudi me iskreno da pušite te fore, ovdje takvi neki pokušaji nisu prošli.
Kad ideš van jest onda ideš JEST, i da te nitko ne ometa. Smile

Kafići, klubovi i lokali su nešto drugo. Very Happy
Na vrh Go down
BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 1648
ČLAN OD: : 2013-03-15
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime26.09.14 16:21

Max Blitz (citat):
Citat :
Čudi me iskreno da pušite te fore, ovdje takvi neki pokušaji nisu prošli.
Kad ideš van jest onda ideš JEST, i da te nitko ne ometa. Smile

Kafići, klubovi i lokali su nešto drugo. Very Happy

Max
 kasnite za trendovima. Polako, tek ste dobili prvi Burger King. Very Happy
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime26.09.14 16:55

BEOGRAD (citat):
Max
 kasnite za trendovima. Polako, tek ste dobili prvi Burger King. Very Happy

A, ne. Very Happy

Ovdje je hrana dio kulture, i ima poseban pristup, ne miješamo babe i žabe. Laughing

Na vrh Go down
013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime26.09.14 17:37

Ali još je Njegoš rekao (jes' za nešto drugo)

SMJEŠANE NAJBOLJE SE ...

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime26.09.14 18:03

013gonzo (citat):
Ali još je Njegoš rekao (jes' za nešto drugo)

SMJEŠANE NAJBOLJE SE ...

Desert je nešto drugo, to dolazi nakon jela... Smile
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI   NAJBOLJI RESTORANI - Page 2 Icon_minitime

Na vrh Go down

NAJBOLJI RESTORANI
Na vrh 
Stranica 2/4Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Najbolji košarkaš među oficirima ili najbolji oficir među košarkašima
» Artiljerijski školski centar Zadar
» Najbolji
» Najbolji Sportista Sveta Svih Vremena ?
» SVAŠTARA