FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: NAJBOLJI RESTORANI Mon 24 Feb 2014 - 21:40
Iako več postoji tema o dobri hrani u toj čemo se fokusirati isključivo na restorane. Svako če u njoj nači dobre restorane i ako bi bili ti još poredani po gradovima bilo bi super (možda je to izazov za nekog od moderatora). Naravno svako če prije priporučiti one skroz dobre restorane iz svog kraja i one koje poznaje i naglasiti kakva je to dobra klopa značajna za svaki restoran i još druge pojedinosti. Isto tako može se i o kultnim restoranima, kojih više nema ili onima iz sječanja za vreme služenja.
I sam sam inspiriran tome, što sam pre neki dan saznao, da je zatvoren t.j. srušen jedan dobar restoran [You must be registered and logged in to see this link.]
Pa sad neču više nastaviti, kako sam za primer več izpisao dobre restorane po gradovima BG, NS, SM, ZR, ZG, KA, Velika kladuša, LJ, MB NM, ali sam nešto zabrljo i sve se pobrisalo, prije nego sam kucnio onaj send, pa ču ja drugi put nastaviti ponovo.
Pa neka sad svaki ko se sjeti nečeg dobrog on stavi. U mislima imam zaista dobre i neskomercializirane restorane. Recimo Tri šešira ili Jelena nisu ona koja su name napravila utisak, več očekujem više nešto slično Stari Hercegovini, Dači...
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Mon 24 Feb 2014 - 22:13
U Beogradu su zatvoreni mnogi kultni restorani. Poslednji medju njima je "Sumatovac" a pre toga "Grmec" i "Pod lipom". Cak ni lokacija u samom centru nije uspela da ih spase. Moji omiljeni " Zlatno brdo" i "Raca" se jos uvek drze.
Četni evidentičar Podporučnik
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Mon 24 Feb 2014 - 22:26
BEOGRAD (citat):
U Beogradu su zatvoreni mnogi kultni restorani. Poslednji medju njima je "Sumatovac" a pre toga "Grmec" i "Pod lipom". Cak ni lokacija u samom centru nije uspela da ih spase. Moji omiljeni " Zlatno brdo" i "Raca" se jos uvek drze.
Znači kad sledeči put ja za BG onda Zlatno brdo ili Raca. Šta imajo dobro za pojesti? Isto tako još nisam bio na splavu pa bi mi dobro došla preporuka.
Do sad bio sam sasvim zadovoljan sa Franšem na autokomandi (nekoliko fancy ali OK, dobra klopa i jako povoljne cene), Stara Hercegovina mi je super, Dača u Karaburmi več je previše skomercializirana, Perper sasvim OK.
Gdje bi mogo jesti recimo teleču glavu u škembetu, pihtiju i nešto slično. Ono kroz domače.
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Mon 24 Feb 2014 - 22:42
ZG: Restoran TAČ (fancy, više za poslovne prilike ali klopa mnogo dobra, puno skup) Restoran Mitnica na Črnomercu iznad Ilice ( ima dušu, inače uglavnom žar varianta, jako solidan, jedino prebranac, ne, ne več pečen grašak ne valja ništa, ostalo sve OK, jako povoljne cene) Gradski podrum (nekad najbolji zagrebški restoran, odavno ga nema)
NS: Plava frajla (mnogo dobra klopa i ambient, povoljno), Salaš 137 ( iako skomercializiran mnogo dobro da se jede ali mnogo skupo), Perkov salaš, kroz etno i domača hrana ali zna čiča bit previše gostoljubljiv, pa ako nema drugih gosti uzme te u mašinu i ispriča čuda stvari, jako povoljno) Čarde na kraj sveta više nema.
Zrenjanin: Restoran stadion, pokraj sportskih terena (jako dobra janjetina ispod peke i sve od mesa na žaru, jako povoljno)
_________________ Audaces fortuna iuvat
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Mon 24 Feb 2014 - 23:46
Između Lazarevca i Aranđelovca je etno selo "Babina reka" koje bih Vam preporučio za odmor i klopu. Hrana je izvanredna, obimna i nije preskupa a ambijent, evo par slika:
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 0:18
Četni evidentičar (citat):
Znači kad sledeči put ja za BG onda Zlatno brdo ili Raca. Šta imajo dobro za pojesti? Isto tako još nisam bio na splavu pa bi mi dobro došla preporuka.
Do sad bio sam sasvim zadovoljan sa Franšem na autokomandi (nekoliko fancy ali OK, dobra klopa i jako povoljne cene), Stara Hercegovina mi je super, Dača u Karaburmi več je previše skomercializirana, Perper sasvim OK.
Gdje bi mogo jesti recimo teleču glavu u škembetu, pihtiju i nešto slično. Ono kroz domače.
Rostilj i pecenje, pogotovo kod Race, mada je on dosta udaljen od centra. Teleca glava u skembetu se tesko nalazi na jelovniku i moraces do Mirijeva da bi jeo istu. Restoran se zove "Stari gurman" a ulica je nastavak Milana Rakica. Promenili su joj ime pa ne mogu da se setim kako se sada zove.Imaju citav asortiman jela od iznutrica a cene su im sasvim prihvatljive. Drugo mesto koje drzi kuvana jela je "Hajduk", u ulici Milana Rakica na Lionu.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 0:26
BEOGRAD (citat):
Rostilj i pecenje, pogotovo kod Race, mada je on dosta udaljen od centra. Teleca glava u skembetu se tesko nalazi na jelovniku i moraces do Mirijeva da bi jeo istu. Restoran se zove "Stari gurman" a ulica je nastavak Milana Rakica. Promenili su joj ime pa ne mogu da se setim kako se sada zove.Imaju citav asortiman jela od iznutrica a cene su im sasvim prihvatljive. Drugo mesto koje drzi kuvana jela je "Hajduk", u ulici Milana Rakica na Lionu.
Nastavak ulice Milana Rakića ka Mirijevu zove se Kisele vode...
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 2:34
Ranije se zvala Karadjordjeva, a sada su je prekrstili i ne mogu nikako da upamtim ime. U svakom slucaju kada se spustas istom prema Mirijevu, prodjes Mirijevski venac i nastavis dole prema starom Mirijevu. Zaboravih na Orasac kod Vuka. Oni su u centru a imaju kuvana jela na jelovniku. Sta vise imaju i telecu glavu u skembetu, skembice i ostale stvari koje ja ne jedem. Pihtije imaju 100% jer sam to jeo. Posla coveka cak u Mirijevo a Orasac mu u samom centru.
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 2:41
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Srdjan Radovanov Vodnik
BROJ POSTOVA: : 432 ČLAN OD: : 2013-12-16
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 9:47
Pođimo malo gde se ja krećem, Novi Sad: "Gusan" u centru grada od podzemnog prolaza S.Miletića ulicom pa u drugi pasaž mislim da je, pa sa leve strane, to je u stvari pivnica al je atmosfera skroz ok, kao i hrana, ima pasulja, gulaša, sendviča, sarme, a ima i jednistveno pivo tzv. crveno koje je domaće proizvodnje prave neki momci negde u Vojvodini i nema flaširano. Uz pivo obično naručimo i pečen -pržem krompir. 02. Trifkovićev Trg, restoran kineski "Jang ce", 03. na Petrovaradinskoj tvrđavi restoran: Terasa. od NS preko Iriškog Venca kad se ide tranzitom sa leve strane, šoferska mehana "Sunce" genijalne čorbe imaju.
Bečej: stari Fadip-ov kamp, riblja čorba je extra, pečeni som, šaran. Smešten je na samoj obali Tise od centra samo pravo ka Tisi vidi se sa dolme/keja. Mali Lovac, na meniju svega, divljač (deo zgrade restorana je i lovačko udruženje), roštilj, riblja čorba...
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 11:25
Ajde i ja da da dodam iz ovih krajeva.
Ima puno dobrih ali ipak malo prosečnih. Ne mogu da se setim kad sam kde loše jeo, zapravo probao sam nekoliko lokacija u blizini, pa neke nisu bile baš najbolje, ali ne i baš da bi sve ispljuvao.
Ali u posebnom sečanju mi je ostala Gostilna Skaručna. Malo severno od Ljubljane, prema aerodromu Brnik. Potražite na internetu, ako vas zanima poseta. Dugo nisam bio tamo, ali koliko je tad bilo dobro sumnam da su mogli da se degradiraju. Možete poručitišta želite, ili dozvoliti da vam nose po njihovom izboru. Ali uzmite si vreme, trajat če dugo, donositi razna vina itd.
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 12:58
Pero™ (citat):
Ajde i ja da da dodam iz ovih krajeva.
Ima puno dobrih ali ipak malo prosečnih. Ne mogu da se setim kad sam kde loše jeo, zapravo probao sam nekoliko lokacija u blizini, pa neke nisu bile baš najbolje, ali ne i baš da bi sve ispljuvao.
Ali u posebnom sečanju mi je ostala Gostilna Skaručna. Malo severno od Ljubljane, prema aerodromu Brnik. Potražite na internetu, ako vas zanima poseta. Dugo nisam bio tamo, ali koliko je tad bilo dobro sumnam da su mogli da se degradiraju. Možete poručitišta želite, ili dozvoliti da vam nose po njihovom izboru. Ali uzmite si vreme, trajat če dugo, donositi razna vina itd.
Za Ljubljanu naglasio bih još gostionu Žabar na Viču, sve dobro i domače i prihvatljive cene, Nekoliko van na Brezovici gostiona Kopač mnogo dobra istotako sa dugogodišnjom tradicijom obavezno probati za predjelo puževe umotane u slanino (preporučujem dve porcije). Gostona Gorjanc istotako na Brezovici bila je još bolja, no sad je zatvorena.
Pokraj BTC u Ljubljani jako dobro za jesti - gostilna Pri stričku (odlično i cene prihvatljive, čak jim je i ponuda malica vrhunska).
Ajde kad smo kod Ljubljane reči još za dobru pizzu, ma da je ne uvrščujem među kulinarične presežke. No pica u Parmi je još uvjek najbolja u celoj nekadašnjoj YU, a i prva je pizzerija na ovim prostoru. ("Ilirija z "je ta najbolja pica, više mala, nego velika, taman prava, kad je slistiš poželiš još jednu, ali dosta je. Manje je više.)
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 13:05
.Puno sam puta noćio u BG u hotelu Srbija.Tu u blizini bio je restoran Šumice(mislim da se tako zvao) u kojem su služili prekrasne teleče koljenice sa kupusom,krompirom i hrenom.Moglo se pojest i druge hrane ali ovaj mi okus ostao u sječanju.
Radi li još uvijek,zna li neko?
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 13:21
Srdjan Radovanov (citat):
Pođimo malo gde se ja krećem, Novi Sad: "Gusan" u centru grada od podzemnog prolaza S.Miletića ulicom pa u drugi pasaž mislim da je, pa sa leve strane, to je u stvari pivnica al je atmosfera skroz ok, kao i hrana, ima pasulja, gulaša, sendviča, sarme, a ima i jednistveno pivo tzv. crveno koje je domaće proizvodnje prave neki momci negde u Vojvodini i nema flaširano. Uz pivo obično naručimo i pečen -pržem krompir. 02. Trifkovićev Trg, restoran kineski "Jang ce", 03. na Petrovaradinskoj tvrđavi restoran: Terasa. od NS preko Iriškog Venca kad se ide tranzitom sa leve strane, šoferska mehana "Sunce" genijalne čorbe imaju.
Bečej: stari Fadip-ov kamp, riblja čorba je extra, pečeni som, šaran. Smešten je na samoj obali Tise od centra samo pravo ka Tisi vidi se sa dolme/keja. Mali Lovac, na meniju svega, divljač (deo zgrade restorana je i lovačko udruženje), roštilj, riblja čorba...
Posetit ču u priliki Gusana. Za Terasu na Petrovaradinu mogu reči, da sam očekivao puno više, pa mogu reči, da je bilo mnogo bolje za jesti i što se ambijenta tiče u restoranu Fontana u ulici Nikole Pašića, čak je pas smio uči samnom. Vlastnik odnosno šef jako, jako ustrežljiv.
Na šoferskom SUNCU, ne puštaju da uđem sa psom, pa neču ga ostavljati u autu, tako da nisam mogao probati koju dobru čorbicu - deluju mi mnogo neljubazno. Absurd je, da sam mogao u Fontanu i čak je pas dobio svoju stolicu a mnogo je eminentniji restoran, čak je šef odseo sa nama i sredio nam odličan stol. Hteo meni i prijatelju srediti nešto za zabavu.. Jako povoljne cene.
A sigurno ču zaviriti u Bečej, kad ču ponovu u Vojvudinu, pa ti puno hvala.
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 13:27
lacoš (citat):
.Puno sam puta noćio u BG u hotelu Srbija.Tu u blizini bio je restoran Šumice(mislim da se tako zvao) u kojem su služili prekrasne teleče koljenice sa kupusom,krompirom i hrenom.Moglo se pojest i druge hrane ali ovaj mi okus ostao u sječanju.
Radi li još uvijek,zna li neko?
Lacoš nedugo toga bio sam na Ibarskoj magistrali u restoranu Srbija i prespavao. Mogu reči da je hrana dobra i OK ali nije neki vrhunski presežak, inače ugodan ambijent i čiste uredne sobe. Ali šteta nisam stao u restoranu Šumice, čini mi se da je malo napred od Srbije i sa leve strane ako se ide za Čačak. Ako mislim pravog, nešto od drva iz vani? Ako radi sledeči put ču na teleče koljenice.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 13:30
Neznam jesmo li se razumijeli,ja sam mislio na hotel Srbija u gradu.Blizu je autoputa,s desne strane ako se ide u smjeru Niša.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 13:32
"Knjazeva Basta" Dvorac Kralja Nikole, Bar, Montenegro
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 13:36
SveJug (citat):
Koliko vidim, cijene su za Švedski standard.
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 13:37
lacoš (citat):
Neznam jesmo li se razumijeli,ja sam mislio na hotel Srbija u gradu.Blizu je autoputa,s desne strane ako se ide u smjeru Niša.
Nisam znao za ovaj hotel Srbija, pa sam zamenio za istozvani restoran na Ibarskoj magistrali.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 13:44
lacoš (citat):
SveJug (citat):
Koliko vidim, cijene su za Švedski standard.
Mislio si Ruski!
Srdjan Radovanov Vodnik
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 13:48
Posetit ču u priliki Gusana. Za Terasu na Petrovaradinu mogu reči, da sam očekivao puno više, pa mogu reči, da je bilo mnogo bolje za jesti i što se ambijenta tiče u restoranu Fontana u ulici Nikole Pašića, čak je pas smio uči samnom. Vlastnik odnosno šef jako, jako ustrežljiv.
Na šoferskom SUNCU, ne puštaju da uđem sa psom, pa neču ga ostavljati u autu, tako da nisam mogao probati koju dobru čorbicu - deluju mi mnogo neljubazno. Absurd je, da sam mogao u Fontanu i čak je pas dobio svoju stolicu a mnogo je eminentniji restoran, čak je šef odseo sa nama i sredio nam odličan stol. Hteo meni i prijatelju srediti nešto za zabavu.. Jako povoljne cene.
Kad naiđete druže u NS ili Bečej, MOJ ste gost ! Lacoša ja već čekam da dođe. Da se ogradim, Sunce je šoferska kafana, hrana je ok po meni, nisam neki da puno jedem, naprotiv, te se ja više orjentiram sa godinama na čorbe, teleća čorbica, bar za mene +
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 13:50
Nisam znao za ovaj hotel Srbija, pa sam zamenio za istozvani restoran na Ibarskoj magistrali.
Krivo sam napisao.Hotel je na lijevoj strani u smjeru Niša,Ustanička ulica.Blizu je park imena Šumice pa se po njemu i zove restoran.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 13:53
Ćatovića Mlini, ovajrestoran je, kako je Zika kazo, na nivou ali i cene isto tako. Mislim da je jedan od najbolji.
Ima repotaciju na Tripadvisor, Steven Foster je napravio foto reportazu:
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 13:54
SveJug (citat):
Mislio si Ruski!
Prijatelju kad sam ja bio u Rusiji, za mene su cijene bile bagatelne.Za sad neznam,nisam bio več duže vrijeme
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 14:06
Kad naiđete druže u NS ili Bečej, MOJ ste gost ! Lacoša ja već čekam da dođe. Da se ogradim, Sunce je šoferska kafana, hrana je ok po meni, nisam neki da puno jedem, naprotiv, te se ja više orjentiram sa godinama na čorbe, teleća čorbica, bar za mene +
Hvala prijatelju. Sad me posjetio, kad smo se pre nekoliko godina našli u SM mojim jako dobrim drugom Borkom iz vojske i tri smo dana tolumili. Odseo sam tad još s jednim prijateljom u Beloj ruži a Borko nam se pridružio. Auuu, takvo nešto teško bi podnjeo ponovo. (Bela ruža nije da je loša ali nije nešto super, al je zato mnogooo skupa)
Može sve, samo manje rujnih vina te mekanih rakijica. Preterali tad skroz i skroz. A čorbice sve su bolje i bolje. Nema ga preko onog na kašiko, pogotovo kad čoveku pečenje več na uši viri.
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 14:12
SveJug (citat):
Ćatovića Mlini, ovajrestoran je, kako je Zika kazo, na nivou ali i cene isto tako. Mislim da je jedan od najbolji.
Stvarno, ovo mi izgleda mnogo obetajuče. Onako kako volim. Bez ikakvog kiča.
Želja mi je da krenem za CG i siguno če se to desiti uskoro. Možda oko 1. maja, pa ču zapamtit ovo.
Hvala mnogo
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 14:12
Četni ideš li dolje na jug,radi li još onaj restoran Predejane.Moglo se pojesti odličan Gravče na tavče i salatu od kiselog kupusa.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 14:16
lacoš (citat):
Radi restoran a i hotel je privatizovan i totalno renoviran. Ne znam kada si bio poslednji put ali pre desetak godina je totalno oronuo. Sada je u odlicnom stanju.
Srdjan Radovanov Vodnik
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 14:17
Hvala prijatelju. Sad me posjetio, kad smo se pre nekoliko godina našli u SM mojim jako dobrim drugom Borkom iz vojske i tri smo dana tolumili. Odseo sam tad još s jednim prijateljom u Beloj ruži a Borko nam se pridružio. Auuu, takvo nešto teško bi podnjeo ponovo. (Bela ruža nije da je loša ali nije nešto super, al je zato mnogooo skupa)
Može sve, samo manje rujnih vina te mekanih rakijica. Preterali tad skroz i skroz. A čorbice sve su bolje i bolje. Nema ga preko onog na kašiko, pogotovo kad čoveku pečenje več na uši viri.
Laza Telečki ulica, broj 4, centar NS, ima mali restorančić, zove se KUĆA MALA, sve je u stilu kao kad se ode kod stare bake na salaš, lep ugođaj i ok je nesvakidašnja hrana, mada za me malo skupo, al treba probati. Osobno preporučujem bivši FADIP-ov kamp na Tisi u Bečeju, kao kod kuće, obala Tise, sama obala, tamo dolaze i alasi, i obični ljudi radnici, i mladji i stariji, i direktori, i ... zajedničko im je to što su ljudi opušteni, nisu umišljeni, evo da vam kažem cene, 2 Riblje čorbe (nas dvoje sipalo po dva tanjira i ostalo je još za toliko), porcija pečenog soma, 2 stomaklije, 2 cinjaka, oko 1300-1400 dinara. 1 euro je oko 115 dinara. Mada nije loš ni "mali lovac" ispod dolme u Bečeju, s leve strane ka stadionu kad se ide, u parku, al tamo je mana što je "izvikano" mesto, te se znaju zadesiti neki političari lokalni, a mesto im nije tamo, te su obično primitivni i glupi, i to mi smeta, pa sam tamo prestao ići.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 14:27
BEOGRAD (citat):
Radi restoran a i hotel je privatizovan i totalno renoviran. Ne znam kada si bio poslednji put ali pre desetak godina je totalno oronuo. Sada je u odlicnom stanju.
Da za hotel sam vidio na netu da je renoviran.Htio sam tu prespavat pred neki tjedan kad sam bio u BG ali otišo za Smederevsku Palanku.Kad sam tu zadnji put noćio 90te več je tad bio u dosta lošem stanju,ali u BG je uvijek bilo problema nač sobe,a i tu se u Šumicama dobro jelo. Htio sam prespavat radi restorana ali jebga,nisam.
lacoš: komentar modifikovan dana: Tue 25 Feb 2014 - 14:29; prepravljeno ukupno 1 puta
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 14:28
Laza Telečki ulica, broj 4, centar NS, ima mali restorančić, zove se KUĆA MALA, sve je u stilu kao kad se ode kod stare bake na salaš, lep ugođaj i ok je nesvakidašnja hrana, mada za me malo skupo, al treba probati. Osobno preporučujem bivši FADIP-ov kamp na Tisi u Bečeju, kao kod kuće, obala Tise, sama obala, tamo dolaze i alasi, i obični ljudi radnici, i mladji i stariji, i direktori, i ... zajedničko im je to što su ljudi opušteni, nisu umišljeni, evo da vam kažem cene, 2 Riblje čorbe (nas dvoje sipalo po dva tanjira i ostalo je još za toliko), porcija pečenog soma, 2 stomaklije, 2 cinjaka, oko 1300-1400 dinara. 1 euro je oko 115 dinara. Mada nije loš ni "mali lovac" ispod dolme u Bečeju, s leve strane ka stadionu kad se ide, u parku, al tamo je mana što je "izvikano" mesto, te se znaju zadesiti neki političari lokalni, a mesto im nije tamo, te su obično primitivni i glupi, i to mi smeta, pa sam tamo prestao ići.
Izgleda, da ču morati kod Laze svakako zaviriti.
A za Bečej več sam to reko. Potpuno razumijem to u vezi "izvikanog" ima i kod mene takvih mesta puno ali srečom, ja u Bečeju neču biti tome pogođen.
U svakom primeru od velikog značaja je klientela u restoranu i brzo se osječa ugdna atmosfera ili ona neka zamorna. Mogu ti neki hohštapleri, da sjebu i dobru hranu i ambient, pa naprave od najboljeg loše.
A cena je ona prava, odlična u kampu na Tisi.
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 14:39
lacoš (citat):
Da za hotel sam vidio na netu da je renoviran.Htio sam tu prespavat pred neki tjedan kad sam bio u BG ali otišo za Smederevsku Palanku.Kad sam tu zadnji put noćio 90te več je tad bio u dosta lošem stanju,ali u BG je uvijek bilo problema nač sobe,a i tu se u Šumicama dobro jelo. Htio sam prespavat radi restorana ali jebga,nisam.
Bilo bi stvarno dobro uz nešto dobro da se pojede reči nešto i o tome gde bi se našlo sobu, možda sasvim privatno u smislu da te ne oderu i da je koliko toliko u glavnom čisto. Može i nešto van grada.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 14:46
Bilo bi stvarno dobro uz nešto dobro da se pojede reči nešto i o tome gde bi se našlo sobu, možda sasvim privatno u smislu da te ne oderu i da je koliko toliko u glavnom čisto. Može i nešto van grada.
U BG je uvijek bilo problema za smještaj,zato smo ga i izbjegavali.Prespavali bi negdje prije,često na Obetskim barama, ili bi ga prošli pa prespavali u Smederevu ili Nišu.Puno puta po motelima uz autoput.Ali kad se radilo u BG tad je bila borba.Nije bilo mobitela pa smo se vozikali od hotela do hotela tražeči sobe.Puno puta smo znali otiči do Obrenovca i tamo prespavati.
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 14:53
lacoš (citat):
U BG je uvijek bilo problema za smještaj,zato smo ga i izbjegavali.Prespavali bi negdje prije,često na Obetskim barama, ili bi ga prošli pa prespavali u Smederevu ili Nišu.Puno puta po motelima uz autoput.Ali kad se radilo u BG tad je bila borba.Nije bilo mobitela pa smo se vozikali od hotela do hotela tražeči sobe.Puno puta smo znali otiči do Obrenovca i tamo prespavati.
Lacoš...kad si već išao za Obrenovac trebao si svratiti u restoran Duboko...na pola puta od BGD
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Tue 25 Feb 2014 - 14:54
lacoš (citat):
Sada ima vise hotela i generalno su u mnogo boljem stanju nego 90tih.Cene su sa druge strane "svetske", ali ocigledno postoji potraznja te i pored visokih cena svi prezivljavaju, a grade se i novi.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Wed 26 Feb 2014 - 8:19
BEOGRAD (citat):
Sada ima vise hotela i generalno su u mnogo boljem stanju nego 90tih.Cene su sa druge strane "svetske", ali ocigledno postoji potraznja te i pored visokih cena svi prezivljavaju, a grade se i novi.
Pa iskreno po meni cijene nisu previsoke.Hoteli 3-4 * imaju sasvim solidnu cijenu.Ipak je BG centar Srbije i gro toga su događa u njemu.Prema HR cijene su niže. A što se 90tih tiće, sigurno je u to vrijeme u BG bilo premalo kreveta. Što se dobrih restorana tiće,u BG ih je uvijek bilo dosta dobrih a i ja kao radnik mogao sam si ih priuštit.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Wed 26 Feb 2014 - 8:32
dinosaurus (citat):
Lacoš...kad si već išao za Obrenovac trebao si svratiti u restoran Duboko...na pola puta od BGD
E sad, pitanje je od kad posluje taj restoran.Davno sam ja tuda prolazio
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Wed 26 Feb 2014 - 11:39
lacoš (citat):
dinosaurus (citat):
E sad, pitanje je od kad posluje taj restoran.Davno sam ja tuda prolazio
Stari restoran...nedavno renoviran...
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4608 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Mon 3 Mar 2014 - 2:51
Mene za kafane i restorane vezu najljepse uspomene.Otac je daleke 1968 u selu,na atraktivnoj lokaciji otvorio kafanu/restoran koja je dugo godina bila kultno mjesto.Zvala se "Tri Bagrema",da bi kasnije promijenila naziv u "Centar". Neostvarena zelja mi je pronadjem neku egzoticnu oazu,uz rijeku i tu napravim restoran-vodenicu u autenticnom stilu. U starom kraju kuca mi je kraj potoka,nekada se tu bijelilo rublje,cobani napajali stoku,momci i djevojke su se skupljali kraj tih virova,ona bi dosla da opera rublje a on kobajagi poetski nadaren tu da uhvati inspiracije za svoja pjesnicka nadahnuca .Odavali jedno drugom kraj tih vorova tanana osjecanja. Mi djeca smo tu u tim virovima pravili vodena kola od kukuruzovine. A tek mlinovi i vodenice? Uz rijeku Bosnu u mome selu bilo ih je tri.Jedan od njih je bio manji,zvali smo ga "mlincic",ostala dva su imala imena svojih vlasnika. Ti mlinovi ne samo da su bili prave male fabrike brasna,vec su bili zaista najljepsi ukrasi,davali su specifican pecat krajoliku.Naizgled su to jednostavni objekti ali po funkciji vrlo slozeni i interesantni.Prava mala remek djela samoukih seoskih majstora,tesara i kamenorezaca. Bili su u vlasnistvu dobrostojecih domacina.Teski dvodjelni kamen zrvanj je bio na visokoj cijeni,nije ga bilo lako isklesati.Skupa i komplikovana je bila i izgradnja brane i ustave pored cutljive matice i brzaka,kao i velikog vanjskog vodenicnog kola. E sad zamislite jedan takav etno restoran gdje kameni zrvanj melje kukuruz,psenicu,raz,one konobarice sa posebnim karakteristikama koje ne traze iskustvo i kvalifikaciju oko vas. Sluze vas specijalitetima,pricaju vam legende o vodenim vilama-sve to uz zvuk mlinskog kamena. Kome da se ne digne apetit u takvom ambijentu.
ps-pisano "direktno u etar", izvinjavam se ako ima gramatickih gresaka.Nadam se da nije previse van teme-mozda nekome moze biti inspiracija/ideja za ovakav restoran/projekat.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Mon 3 Mar 2014 - 3:03
Milutine, rezervisem citav objekat, za datum cemo se dogovoriti, a forumasi ce dobiti pozivnice. Potrudi se samo da budu najmanje dvije konobarice na jedan sto.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4608 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Mon 3 Mar 2014 - 3:28
Pero 84 jedna moja kolegica iz kraja,udata u Zarozje(s druge strane krive Drine),inace dugogodisni pecalbar u CH sa kojom sam na jednom drugom forumu.............. Na imanju njenog muza nalazi se stari mlin,jedinog srpskom vampire Save Savanovica.Cini mi se da je M Glisic napisao pripovijetku o tome ali da je sniman i nekakav film,gledao sam ga davno-zaboravio mu ime. Poslala mi fotose,pichi malu privredu,stado od barem 200-300 ovaca u stvari njeni tamo na imanju-ona i muz su i dalje u CH. Ja joj kazem " onaj tvoj mlin,daj ga malo sredi i tu peci jagnjad". Joj Milutine,kad se smrke niko nesmije ni putem tuda proci,josh uvijek ima strah od Save Savanovica u selu"
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Mon 3 Mar 2014 - 3:46
"Leptirica"
A sto se tice ideje, nije nova, al' nije ni losa. Moglo bi citavo selo da se preporodi samo da neko pametan dizajnira citav projekat, kafanu, motel, prodavnicu suvenira... U St.Louisu se nalazi cuvena Lemp Mansion. Ubise ljudi pare na istu temu:
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Mon 3 Mar 2014 - 23:33
Ako se nađe pravi ljudi na pravom mestu u pravo vreme, sve je moguče.
Onakav samopskrbni restorančič, gde ekipa uz podelo rada uživa, sve se staplja seoskom okolinom i u stvari je sanjski dom gde bi svako poželio da proživi mladost, ne samo starost, prilika je ne samo poslovna več i životni izazov. A konobarice ili posluživaćice, sve nalik na Maju Japundžijo Nikolič, u kratkim suknjicama ispod bez gačicaa to se podrazumjeva. Mito o kojem vampiru i mlinčič samo još doprinesu večoj atraktivnosti.
Bilo bi kandidata, da se uklope u takvo zajednico, a bilo bi zainteresiranih gostiju. Pa se nebi puno u JNA sečanja ulazilo več bi se stvrala nova i nova sečanja.
Čak se je nešto sličnog sjetila jedna poduzetna žena u Sloveniji i u jednom selu se ustvarila zajednica oko 20 do 30 ljudi na imanju koje podsječa na bajku ali sve bazirajuči na veri, prodavajuči muda za bubrege, da je reinkarnirani Buda. Ipak ne fali ji kandidata, koji bi želeli da doživotno uđu u zajednico i pri tom se odreknu sveg imanja u korist zajednice.
Pa sad zamislite, koliko bi bilo kandidata ako bi sve baziralo na zdravoj pameti i mladim ribama.
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Thu 6 Mar 2014 - 1:48
Pošto je bila pre neki dan debata o kasarni na Metelkovoj, pomenuo sam i da ima neka bošnjška restauracija u blizini.
Sad kad ovo pišem je dva dana odkad sam bio tamo, odneo nešto kuči. Za parking sam znao da nije ništa naročito, ambijent je OK, ako bi bila i bašta - toplo vreme, blo bi super. Kelneri su bili uredu ponuda hrane je kao na internetu, porcije su dovoljno velike, okus hrane je uredu, ambijent uredu. Možda malo fali stveri što su inače tracionalne na balkanu. Tako oni imaju samo muslimanske stvari bez svinjskog mesa. Ipak može dobro da se najede i ukusno je. Možda jedna od boljih restauracija sa žara u Ljubljani.
Ne mogu da uspoređujem sa drugim pravim balkanskim restavracijama u drugim republikama, ali nečete biti razočarani ovde.
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Wed 19 Mar 2014 - 14:11
Pero, gde točnije je ta restavracija na Metelkovoj?
Ja idem u Lj najradije kod Zokija (Okrepčevalnica Zoki na Palmejevi ulici) pored WTC-ja. Predzadnji lokalčič u ulici iza WTC. Pogotovo najbolje od žara u Lj, što sam ja odkrio. (Puno bolje kao Pod Rožnikom ili Kod Mome ili Sofra..). Problem je parking ali je hrana prva liga i jako prihvatljive cene.
Sledeči put ču na Metelkovo, ako ču nači, pa da i to probam.
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Wed 19 Mar 2014 - 23:20
Nije na Metelkovoj, blizu je! Tačna adresa je Njegoševa 10.
To je ako sa južne strane ideš mimo poliklinike, pa se pojavi jedna čudna na ''V'' raskrsnica, ideš na levu stranu pa još malo, pa je Valter na desnoj strani. Preko dana se tamo teško parkira, ali su nekde 100m niže 2 parkirne kuče.
Ako prolaziš pored železničke stanice prema Šmartinskoj, malo pre krivine na kraju ulice, nekih 30m, skreneš na desno, pa još nekih 20m.
Ako češ tražiti po internet zemljevidima, pazi jer mnogi pokazuju Njegoševu 10 za onu što ide dole (zapadnije).
Inače od žar hrane imaš još Dubočicu, to je na Zaloškoj, na kraju bivše vojne bolnice, ako gledaš prema Zalogu. Tu več dugo nisam jeo. I Kod Jovota, to je u parku Kodeljevo. Ulaz sa Poljanske ulice, i ima još Gurman u Trnovom, ali mislim da je kvalitet kod sva tri sličan jer imaju istog vlasnika.
Drugih ozbiljnih restavracija se ne sečam, ima još puno štantova, ali dali imaju dosta prometa da je uvek sveže???
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Wed 19 Mar 2014 - 23:37
Samo neznam kakvi su to stručnjaci kuvari kad u jelovnike pišu šoBska salata?
Nikad nisam čuo za Šobe. Za Šope jesam...
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Wed 19 Mar 2014 - 23:39
Hvala ti Pero puno. Jao koliko sam puta prošao kroz tu "V" razkrstnicu i nisam uočio ili nisam bio pozoran na gostionu.
Kad ču u Lj iči ču i tamo.
Znam za te druge koje mi navodiš. Bio sam lani u leto kog Mome odnosno u Dubočici ali ti moram reči, jako skupo, a nije mi selo.
Probaj iči kod Zokija i videt češ, da češ biti jako pozitivno iznenađen. Sve, kvalitea i cena. Pričali su mi gosti koje sam tamo sreo, da je navodno Zoki najbolji u Ljubljani za žar i da vodi što se hrane tiče i piknike na Mostecu.
Naslov komentara: Re: NAJBOLJI RESTORANI Wed 19 Mar 2014 - 23:41
Pero™ (citat):
Samo neznam kakvi su to stručnjaci kuvari kad u jelovnike pišu šoBska salata?
Nikad nisam čuo za Šobe. Za Šope jesam...
Šopska solata meni je super ali nikad nisam ulazio u to zašto se zove šopska. Stvarno zašto je šopska i koji šopi su u pitanju?