FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 15.08.20 11:11
Kakva je procedura bila za odlazak iz kasarne na utakmice.!? Vidim na nekim kartama ima istaknuta cijena karte. Na nekima nema. Jesu li vojsku puštali besplatno na stadion.
flexi Stariji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 669 ČLAN OD: : 2013-02-05 Aleksinac
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 23.08.20 1:25
pa procedure za odlazak na utakmice nije bilo redovan izlaz u grad je jos mogao a ja sam i bio u komandi pa sam mogao i posle radnog vremena da odem tad ne bih isao na Dracevac vec bi kasnije gradskim autobusom cini mi se broj 1 od rive do Solina
Vojnik Graničar voli ovaj upis
flexi Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 23.08.20 1:37
jedino za utakmicu Hajduk -Crvena Zvezda nije se moglo ici , ja sam u Split dosao novembra a ta utakmica je bila u decembru pre toga je bila utakmica sa Partizanom mislim da je bilo u septembru tad je bio prekid i skinuta i zapaljena zastava SFRJ upala torcida na teren , bio sam ja u gradu i kad su igrali i Hajduk -Dinamo bilo je lose vreme izasao sam iz komande nisam otisao na Dracevac ali jos smo nosili uniforme i bio sam sam i tada je prosao jedan transporter iz moje kasarne gradom i onda sam se vratio nisam hteo da trazim bas djavola nije bilo bas bezbedno za momka sa mojim naglaskom to je bilo krajem aprila a pre toga sam imao sukob komandirom cete jer sam hteo u Bg na utakmicu Zvezda-Bajern a on me poslao kod psihijatra u vojnu bolnicu bar sam izbegao pritvor mada je bila i ta opcija
flexi Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 23.08.20 1:44
karte su se plaćale nije bilo besplatno za vojsku ima vidi se cena na kartama 5 puta sam bio na juznoj tribini a jednom na zapadnoj mada na poljudu nikad nije se skupilo vise od 3000 ljudi
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 24.08.20 20:07
flexi (citat):
Karte su se plaćale nije bilo besplatno za vojsku ima vidi se cena na kartama 5 puta sam bio na juznoj tribini a jednom na zapadnoj mada na poljudu nikad nije se skupilo vise od 3000 ljudi
Ajde mi sada objasni jednu stvar. Zanima me baš ova karta. Znam da je prošlo puno godina od tog datuma (10.03.1991. god.) je li se kojim slučajem možeš sjetiti gdje si kupio ovu kartu.!?
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 26.08.20 1:35
A secam se vojnik granicar , i to dobro vidis na karti pozadi piše ja i Kotoranin , upoznali smo se tog dana u gradu on je bio u lori na brodu vpbr Kotor 33 , mislim da se zvao Dejan Jovanovic iz Kotora je i pre izvesnog vremena sam pitao klasiča Antu Miloseviča za njega obojica su iz Kotora on je sad kapetan duge plovidbe tako mi se čini da mi je rekao ali to nije bitno sad , vezano za kartu tacno nisam je kupio on je imao dve karte dobio ih je od fudbalera Buducnosti Niše Saveljića mozda ga se secas ako pratis fudbal kasnije je igrao za Partizan inace su oni dvojica kumovi i tad sam bio jedini put na zapadnoj tribini ima jos tu nekih pojedinosti o tom susretu ali kasno je mora da spavam radim ujutru pozdrav vojnik graničar hvala sto me podseti na taj dogadjaj
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 27.08.20 7:04
Po natpisu na karti ona je očito prodavana u Splitu u ulici Ruđera Boškovića broj 15. Ta ulica i broj je bila i tada 10.03.1991. god. a i danas je, nije se promjenila. Uglavnom to je ovdje. Ovo je ulaz u stambeno zgradu Ruđera Boškovića broj 15.
A ovdje je ulaz u poslovne prostore koji se nalaze u prizemlju stambene zgrade. Sad se ja ne mogu sjetiti da je tu nekad bila trgovina-prodavaonica kako piše na karti "ITISAK TRGOVINA". Ta lokacija se nalazi između vojne bolnice i kasarne Visoka.
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 28.08.20 19:04
[You must be registered and logged in to see this image.] To je ta karta i mislim da se nije prodavala u ulici Rudjera Boskovica a mozda i jeste ali vidis da pise pozivnica za tribinu zapad to su dobijali igraci Buducnosti ko je trazio za svoje rodjake i prijatelje Splićane tako je Niša Saveljić dao kumu a ja sam imao sreće da upoznam tog momka i odemo zajedno na zapadnu tribinu a na karti pozadi mislim da je to reklama za tu trgovinsku radnju u ulici Rudjera Boskovica
flexi Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 28.08.20 19:10
Video sam na mapi gde se tacno nalazi ta zgrada blizu je prima 3 i sveučilište odnosno univerzitet
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 28.08.20 20:05
flexi (citat):
Video sam na mapi gde se tacno nalazi ta zgrada blizu je prima 3 i sveučilište odnosno univerzitet
Preko puta vojne bolnice.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 28.08.20 20:15
Od svih tih karata-ulaznica za utakmice koje si postavio naj više sam pažnju obratio na ovu kartu.
Tu mi nije interesantna bila ni ta utakmica. Ni Hajduk. Ni Borac. Ni rezultat utakmice 1-0. Ni koliko ima gledatelja. Ni sa kim si bio na utakmici. Ni to što je pisano crvenom kemijskom... Nego.................
flexi and Zoran I vole ovaj upis
flexi Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 30.08.20 21:50
Znam sta ti je interesantno vojnik granicar ha ha ha Kup Jugoslavije pa stvarno je bila kup utakmica sa Borcem je igrao Hajduk dve utakmice u tri dana ova je bila kup druga prvenstvena bilo je malo i incidenata na toj kup utakmici Hajduk je kasnije pobedio Zvezdu u finalu i tako postao poslednji osvajac Kupa Maršala Tita kako se inače zvalo takmičenje
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 31.08.20 12:32
flexi (citat):
Znam sta ti je interesantno vojnik granicar ha ha ha Kup Jugoslavije pa stvarno je bila kup utakmica sa Borcem je igrao Hajduk dve utakmice u tri dana ova je bila kup druga prvenstvena bilo je malo i incidenata na toj kup utakmici Hajduk je kasnije pobedio Zvezdu u finalu i tako postao poslednji osvajac Kupa Maršala Tita kako se inače zvalo takmičenje
Flexi ništa od toga. Falio si. Ma ni blizu nisi pogodio. Interesantan mi je bio ovaj datum 03.04.1991. god. Da ovi na foruma nebi ronili suze šaljem ti poruku.
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 01.09.20 11:54
na danasnji dan skinuo se iz JRM i napustio Split oko 13 h iz Lore patrolnim čamcem 174 iz KVPO izasao ujutru posle cele noći na polozaju u kantini razduzio se i opel omegom me odvezli do Lore
flexi Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 25.10.20 0:08
[You must be registered and logged in to see this image.] jedna sveža sa rive vidi se zapadna obala i komanda VPO , hotel Marjan i nekada dom JNA sada vidim neku gradjevinu renoviran je i neprepoznatljiv verovatno hotel
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 25.10.20 13:30
flexi (citat):
jedna sveža sa rive vidi se zapadna obala i komanda VPO , hotel Marjan i nekada dom JNA sada vidim neku gradjevinu renoviran je i neprepoznatljiv verovatno hotel
Da sad je hotel. Mislim da još nije pušten u rad. Sravnili su ga sa zemljom i napravili novoga O V A K O. I O V A K O.
flexi voli ovaj upis
flexi Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 08.11.20 9:30
[You must be registered and logged in to see this image.] na danasnji dan 8.11.1990 sam doplovio iz Pule do Splita brodom Marina prekomanda komanda stana VPO bilo nas je petorica koji smo dobili tu prekomandu jedna smo od retkih klasa koja nije isla Galebom jer je bio na remontu inace bi uplovili Galebom u Loru ovako stigli smo u gradsku luku gde nas je cekao ćato Rajko sa vozacem i prebacio nasu kasarnu Dračevac , tada nisam ni znao da je zgrada na zapadnoj obali komanda a tek sutra su nas odveli tamo koliko de secam vreme je bilo lepo i suncano prodje tacno 30 godina
Zoran I voli ovaj upis
flexi Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 31.03.21 1:14
[You must be registered and logged in to see this image.] Razglednica koju sam poslao kuci 34 dana pre odlaska iz Splita vidi se i komanda na zapadnoj obali
flexi Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 18.04.21 23:10
Operativni centar Komande VPO . objekat 182 Žrnovnica
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 76
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 14.06.21 20:26
[You must be registered and logged in to see this image.] Na Silvestrovo 67-68 od 19-01 dežurni v tej stavbi.
Zoran I, goran9030 and Bobo66 vole ovaj upis
flexi Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 01.09.21 14:48
Na danasnji dan tačno pre 30 godina napustio Split , na polozaju u komandi bio do 4 ujutru kasnije se istusirao razduzio opremu i odecu i oko 7 h ujutru prevezli me u loru i oko 13 h patrolnim čamcem 174 pravac Boka sa usputnim stajanjem u luku Ubli na Lastovu pun brod civila skinuli se i vojni policajci sa Dracevca i mornari iz Lore svi na potvrdu fakulteta , u Zeleniku stigli oko 22 h i svako svojim putem ja prenocio u Meljinama kod gazde gde sam radio prethodne godine pa sutra dan kod klasića u Budvu 3 dana , onda iz Tivta avionom do Bg zadnje pare pa kod ujaka i tek 5 septembra stigao kući . Ne mogu da verujem već 30 godina prošlo a secam se kao da je juče bilo . Zahvaljući vojniku graničaru koji je u ovoj temi o KVPO i kasarni Dračevac sa fotografijama osvezio mi secanja o svemu pozdrav njemu
Vojnik Graničar, Zoran I, goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 02.09.21 8:20
flexi (citat):
Na danasnji dan tačno pre 30 godina napustio Split , na polozaju u komandi bio do 4 ujutru kasnije se istusirao razduzio opremu i odecu i oko 7 h ujutru prevezli me u loru i oko 13 h patrolnim čamcem 174 pravac Boka sa usputnim stajanjem u luku Ubli na Lastovu pun brod civila skinuli se i vojni policajci sa Dracevca i mornari iz Lore svi na potvrdu fakulteta , u Zeleniku stigli oko 22 h i svako svojim putem ja prenocio u Meljinama kod gazde gde sam radio prethodne godine pa sutra dan kod klasića u Budvu 3 dana , onda iz Tivta avionom do Bg zadnje pare pa kod ujaka i tek 5 septembra stigao kući . Ne mogu da verujem već 30 godina prošlo a secam se kao da je juče bilo . Zahvaljući vojniku graničaru koji je u ovoj temi o KVPO i kasarni Dračevac sa fotografijama osvezio mi secanja o svemu pozdrav njemu
Primio na znanje.!!!
flexi voli ovaj upis
flexi Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 31.03.22 10:22
Zoran I, goran9030, Bobo66 and vozackvpo vole ovaj upis
vozackvpo Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2023-03-30 Beograd
Naslov komentara: KVPO 7345/29 klasa 86/87 30.03.23 14:19
Pozdrav svima!
Ja sam bio u auto jedinici KVPO 7345/29 86/87. U glavi su mi ostali zastavnik Mircevski (terao nas na jutarnju fiskulturu uz reci k*rv* ti gospu), kapetan bojnog broda Skorijanec Stanislav (koga sam vozio skoro 8 meseci), desetar Krneta Boris, Srecko Bojovic (vozio tamica sa hranom) i kuvar Beljilju (mislim da je imao poslasticarnicu u Zagrebu). Ako ima neko iz te klase da je na forumu voleo bih da ih cujem posle toliko godina.
Hvala!
flexi Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 30.04.23 7:40
vozackvpo (citat):
Pozdrav svima!
Ja sam bio u auto jedinici KVPO 7345/29 86/87. U glavi su mi ostali zastavnik Mircevski (terao nas na jutarnju fiskulturu uz reci k*rv* ti gospu), kapetan bojnog broda Skorijanec Stanislav (koga sam vozio skoro 8 meseci), desetar Krneta Boris, Srecko Bojovic (vozio tamica sa hranom) i kuvar Beljilju (mislim da je imao poslasticarnicu u Zagrebu). Ako ima neko iz te klase da je na forumu voleo bih da ih cujem posle toliko godina.
Hvala!
Ja sam bio 4 godina posle tebe u komandi VPO komanda stana , vozacima je bio nadredjeni zastavnik Biber tada kasnije dosao neki porucnik ali kratko pocela sranja . verovatno su i tad bili u komandi stana zastavnici Miljević Čedo i Sveto Marlović , a komandir komande stana je bio poručnik bojnog broda Jerić Zoran , vozaći su nam dolazili svaka tri meseca iz Čapljine
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 76
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu 30.04.23 8:06
flexi (citat):
vozackvpo (citat):
Pozdrav svima!
Hvala!
Ja sam bio 4 godina posle tebe u komandi VPO komanda stana , vozacima je bio nadredjeni zastavnik Biber tada kasnije dosao neki porucnik ali kratko pocela sranja . verovatno su i tad bili u komandi stana zastavnici Miljević Čedo i Sveto Marlović , a komandir komande stana je bio poručnik bojnog broda Jerić Zoran , vozaći su nam dolazili svaka tri meseca iz Čapljine
Iz Čapljine smo šoferji prihajali zato,ker je bil v Splitu tudi oddelek ABHO-ja in smo dežurali tudi na komandi 4. AO.
Vojnik Graničar and Zoran I vole ovaj upis
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Komanda vojno - pomorske oblasti u Splitu