FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89

Go down 
+32
november 84
Guster Jazo
keser
Kole71
dpuric
Amigo
olovo66
hrvoje simicic
POPPRANGIJA
1394/88
pitomacSROP
aura
Laza_71
kalman58
dobrivoje
Dino-Priboj
Max Blitz
Geza
BATICA
mare69
Kemo Specijalac
Vojnik Graničar
Voyager
sasa velickovic
stražar B
haubica
zastavnik
East&West
watchman660
purger
mgalic2
beztrzajac89
36 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2
AutorPoruka
kalman58
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 44
ČLAN OD: : 2014-03-06
DOB : 65
M(j)esto okolina Vrsca

Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime10.03.14 19:46

Bas tako bio je u toj koloni i stradao je bas zestoko,jedva se iz vuko.Ja ga ne znam iz JNA vec privatno smo se upoznali i sada sam se podsetio.Nisam se cuo vec dugo snjim,nekako se prekinuli kontakti.Pozdrav
Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2558
ČLAN OD: : 2012-11-06
DOB : 68
M(j)esto BG

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime10.03.14 20:42

Kapetan Laslo Pravda u to vreme bio je dobar čovek, drugar, prijatelj i starešina. To je i ostao samo što je sada penzionisani starešina. Smile

Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 44
ČLAN OD: : 2014-03-06
DOB : 65
M(j)esto okolina Vrsca

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime10.03.14 20:56

Laci je prvo bio dobar coveka i sada je ,pa sve ostalo to mu se i svetilo u njegovoj velikoj muci.Znas ja nemam neko visoko misljenje o tom oficirskom kadru bilo je neke trulezi kod njih,ali zato je i bilo pravih ljudina medju njima koji su tesko ostvarivali pravo na svoje mesto.
Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BG

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime10.03.14 21:12

kalman58 (citat):
Laci je prvo bio dobar coveka i sada je ,pa sve ostalo to mu se i svetilo u njegovoj velikoj muci.Znas ja nemam neko visoko misljenje o tom oficirskom kadru bilo je neke trulezi kod njih,ali zato je i bilo pravih ljudina medju njima koji su tesko ostvarivali pravo na svoje mesto.

Da ipak ovu temu ostavimo onima koji su služili (ili bili u službi) u JNA u Novom Mestu.

O sklonosti oficirskog kadra truljenju i ostalim kvarovima može na temi Oficiri u JNA.

Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2014-03-11

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime11.03.14 12:06

Prvo bi da pozdravim sve clanove i sve ljude dobre volje koji su sluzili svoje vojnicke dane u Novom Mestu.
Dragi moj watchman660, malo me zbunjuje ta tvoja izjava o raspadu kasarne ili pozadinskog bataljona te `90 godine. Ja sam bio zadnja klasa vojske (medjuklasa) Maj `90 -`91, Prvi vod Prve cete, Kapetan mi je bio Durakovic Ramiz, komandir voda jedan Porucnik iz Nisa, onako tamnoput (izvrstan) covek cijeg se imena na zalost vise ne secam. Kasnije je otisao u prekomandu u Maribor.
Posle moje generacije, doslo je jos nesto malo vojnika, uglavnom iz prekomande, sve do pocetka rata kojeg hvala Bogu nisam docekao.
Skinuo sam se 3.Maja `91 i vojni rok mi je uglavnom prosao u izvrsavanju izdvojene i kasarske straze. Imao sam cin Desetara, koji mi je, ili bolje receno, kojeg sam se dobrovoljno odrekao nakon izricanja kazne od 30 dana zatvora zbog bezanja u grad i nocenja u hotelu sa devojkom koja je bila cerka tadasnjeg, mislim da je bio Stariji Vodnik 1. Klase ili slicno, Gospodina Kobaslica.
U svakom slucaju, sa sobom sam poneo jedno lepo iskustvo i jos lepse uspomene do par provokacija od strane Slovenacke TO.
Redovno odsustvo nisam koristio tako da sam se skinuo pre vremena, i zahvaljujuci upravo tome izbegao rat.
Po dolasku u Beograd cuo sam se sa nekim drugarima koji su jos ostali na sluzenju vojnog roka i saznao da je upravo tog dana izneta naredba o zabrani skidanja (ukoliko me secanje ne vara)!

Mala anegdota - Neko vreme nakog javnog izricanja presude (30 dana zatvora), ponudjeno mi je da mi se vrate cinovi Desetara i vrati uloga vodje straze koju sam ja tada odbio. Po dolasku kuci i prijave u Vojni Odsek, saznajem da mi cinovi uopste nisu ni skinuti i da se i dalje vodim kao Desetar.

Jos jednom bi pozdravio sve prisutne i ako ima neko iz moje generacije `90 - `91 lepo bi bilo da se javi!

Na vrh Go down
dobrivoje
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 3
ČLAN OD: : 2014-02-14

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime14.03.14 19:36

ako neko ko je služio u pogancima 87 .čita ovo nek se javi
Na vrh Go down
aura
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 6
ČLAN OD: : 2014-03-26
DOB : 55
M(j)esto brcko

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime26.03.14 2:28

lol!  lol! 
ja sam iz Brckog pozdrav svima septembarska klasa Novo Mesto - 1988/89 mjesovita minobacacka baterija 82mm i 120 mm komandir voda Hurem Nihad komadant baterije porucnik Besanic Branko komadant bataljona kapetan Novak Paprica bili smo u prizemlju bataljona preko puta nas je bila protiv oklopna ceta sa bestrzajnim topovima komadant cete porucnik Livadic Nihad ..kad se obuka zavrsila vecina moje klase je otisla na granicu a ja sam pripadao pozadinskom bataljonu i otisao sam na vojnu ekonomiju u selo čermosnice izmedu novog mesta i črnomlja ,,postojala je i vojna ekonomija preko puta kasarne zvala se trudbenik komadant cete Čolic komadant kasarne Bogicevic...neznam gdje je su bili poganci ali se sjecam da je tamic vojni vozio hranu iz kuhinje za pogance i  cuo sam da su tamo bila skladista ,,,imao sam strazu samo u krugu kasarne i to po kazni na najgorem strazarskom mjestu iznad kasarne na strazarskom mjestu na brdu,,,neko se u ranim porukama nije mogao sjetiti naselja u okolini kasarne to je bilo cigansko naselje  i zvalo se muhaber,,
 lol!

Na vrh Go down
pitomacSROP
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 4
ČLAN OD: : 2014-09-08

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime08.09.14 14:49

aura (citat):
lol!  lol! 
ja sam iz Brckog pozdrav svima septembarska klasa Novo Mesto - 1988/89 mjesovita minobacacka baterija 82mm i 120 mm komandir voda Hurem Nihad komadant baterije porucnik Besanic Branko komadant bataljona kapetan Novak Paprica bili smo u prizemlju bataljona preko puta nas je bila protiv oklopna ceta sa bestrzajnim topovima komadant cete porucnik Livadic Nihad ..kad se obuka zavrsila vecina moje klase je otisla na granicu a ja sam pripadao pozadinskom bataljonu i otisao sam na vojnu ekonomiju u selo čermosnice izmedu novog mesta i črnomlja ,,postojala je i vojna ekonomija preko puta kasarne zvala se trudbenik komadant cete Čolic komadant kasarne Bogicevic...neznam gdje je su bili poganci ali se sjecam da je tamic vojni vozio hranu iz kuhinje za pogance i  cuo sam da su tamo bila skladista ,,,imao sam strazu samo u krugu kasarne i to po kazni na najgorem strazarskom mjestu iznad kasarne na strazarskom mjestu na brdu,,,neko se u ranim porukama nije mogao sjetiti naselja u okolini kasarne to je bilo cigansko naselje  i zvalo se muhaber,,
 lol!

Kako da svi odu na granicu a ti u pozadinsku jedinicu na ekonomiji.
Na vrh Go down
aura
Gušter
Gušter

M(j)esto brcko

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime15.12.14 17:15

bilo nas je 4 vojnika iz moje klase na ekonomi ,,a zasto sam ja primljen na ekonomiju razlog je bio zato sto sam imao polozen vozacki ispit i zato sto sam zavrsio za veterinara,,
Na vrh Go down
1394/88
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-06-27

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime21.12.14 19:19

Pozdrav svima iz Doboja sam RS,BiH,
septembarac 88/89 cijeli vojni rok u 1394 u NM, desetar, pjesadija kod kap. Ramiza Durakovica.
Slabo se sjecam imena ali kad procitam ove opisane starjesine i vojnike pojedine sjetim se vojnickih dana. Kao guster proveo sam dosta vremena u gimnaziji u Novom Mestu jer smo zajedno sa njima spremali program za Dan Republike u Domu JNA. Skoro sam bio turisticki u Sloveniji i obisao i Novo Mesto i otisao kolima do kasarne i prosao kroz Muhaber. Interesantno kako sjecanja krenu da naviru kad odes tamo Smile Smile
Na vrh Go down
BATICA
Gušter
Gušter
BATICA

BROJ POSTOVA: : 7
ČLAN OD: : 2013-12-05
M(j)esto Zemun

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime22.12.14 13:32

Da,da bio si desetar u mom vodu.. Very Happy ...ti ,Vasić i trećeg ne mogu da se setim imena.
Uvek si bio nasmejan i ma  opušteno  ....dok je Vasić glumio ozbiljnost a ovaj treći (zaboravio ime) bio kao strog.
Sećaš se ti imena trećeg desetara?

Na vrh Go down
pitomacSROP
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime14.02.15 18:45

aura
Neznan čime si zaslužio kaznu pa si stražari na strateškom mjestu iznad kasarne a to mjesto i nije bilo kaznenicko jedino ste se vi bojali zbog priča koje su kružile između vas vojnika
Na vrh Go down
pitomacSROP
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime14.02.15 18:50

Nevolim slat poruke s mobitela ispravka predhodne poruke
``strazarit na strazarskom mjestu``
Na vrh Go down
POPPRANGIJA
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 13
ČLAN OD: : 2015-02-17
M(j)esto Zemun

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime17.02.15 22:30

Pozdrav septembarci ....Druga baterija por.Andjelko Golubović  bio sam nišandžija na prvoj haubici.Inače ko se seća vojnog orkestra a svirao sam vam  i na zakletvi a i u domu JNA klarinetista iz Zemuna.Ima li koga iz diviziona? salutiranje
Na vrh Go down
aura
Gušter
Gušter

M(j)esto brcko

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime21.02.15 2:12

pitomacSROP (citat):
Nevolim slat poruke s mobitela ispravka predhodne poruke
``strazarit na strazarskom mjestu``
da nebude sad samo diskusija izmedu nas dvojice kako zasto sto je to tako itd,,,ali eto objasnicu i to bila je zima i to pravo stegla ako poznajes ostala strazarska mjesta znas da na prijavnici oni koji su strazarili bilo toplo,,2 strazarsko mjesto kapija u blizini je bila loziona znaci isto toplo 3 strazarsko mjesto auto park bila je prostorija u kojoj se lozilo samo na brdu iznad kasarne strazarska kucica i hladan vjetar sa svih strana ....dvije sam potkape nosio  i opet se smrzavao,,,ono sto kazes dasmo se bojali tog mjesta iz nekog drugog razloga nismo sigurno  pricalo se da je to neki magacin municije i mi smo tu strazarili i to je bilo to,,, salutiranje
Na vrh Go down
aura
Gušter
Gušter

M(j)esto brcko

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime21.02.15 2:25

1394/88 (citat):
Pozdrav svima iz Doboja sam RS,BiH,
septembarac 88/89 cijeli vojni rok u 1394 u NM, desetar, pjesadija kod kap. Ramiza Durakovica.
Slabo se sjecam imena ali kad procitam ove opisane starjesine i vojnike pojedine sjetim se vojnickih dana. Kao guster proveo sam dosta vremena u gimnaziji u Novom Mestu jer smo zajedno sa njima spremali program za Dan Republike u Domu JNA. Skoro sam bio turisticki u Sloveniji i obisao i Novo Mesto i otisao kolima do kasarne i prosao kroz Muhaber. Interesantno kako sjecanja krenu da naviru kad odes tamo Smile Smile
vidi mog geneta septembarac 88/89,,,jeste li vi bili na spratu iznad nas jeli to ona ceta sa mitraljescima ,,jedan nosi mitraljez a jedan postolje i municiju ,,,  pozz
Na vrh Go down
hrvoje simicic
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2015-04-17

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime17.04.15 19:10

Morao bi malo pogledati u vojnu knjizicu za točne datume ali uglavnom bio sam u ovoj kasarni a kasnije u domu JNA kao zadnja generacija... Spominjete zastavnika Hodžića . On je prezivio taj rat i zajedno sa mnom bio do kraja tog kratkog rata u domu JNA. Govorio je kako bi najradije otisao u svoju kucu negdje mislim u Slavoniji ali ne znam gdje je zavrsio posto sam prije selidbe kako bi se oslobodio sluzenja JNA (a vec sam odradio svoj vojni rok) zavrsio na psihijatriji u Ljubljani :p .Sa mnom u domu JNA su tad bili Ivica Tadić i Štefan Virag. Obojica su se uspjeli spasiti bijegom a ja sam ipak ostao kao dežurni koji se trebao žrtvovati za druge :p .U kasarni mislim da mi je zastavnik Dalmacija bio nadređeni - bio sam protivpožarac... Vidio sam jednog od mojih bivših kapetana Simu kurtešanina na tv kako je komentirao kako ce osloboditi srpski zadar a evo danas sam ga i pronasao guglajuci kako je na kraju u Somboru ubio svoju ženu... znam da su pričali da za vrijeme napada na skladišta je ranjen - navodno sam bacio bombu i anio se dok su slovenci napdali skladiste... Možda bi se mogao sjetiti još nečeg ali puno godina je prošlo. Btw ja sam Hrvoje Šimičić iz Splita
Na vrh Go down
pitomacSROP
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime23.05.15 15:42

aura
Uklonjeno u skladu sa propisima o zastiti licnih podataka - dp ja sam bio tvoj komandir voda godine i bolest cine svoje tako da se bas nemogu sjetiti imena vojnika u vodu ali mislim da se tebe sjecam A.B. mozda i grijesim u svakom slucaju javi se na mejl.
Ako se sjecas imena kako komandira desetine tako i vojnika dobro bi bilo da ovdje napises.
Biti u vodu MB ponekad je bilo i prednost jer se u povratku u kasarnu u cijevi mogla unijeti i pokaja "mina" Smile
Na vrh Go down
olovo66
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2015-06-21

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime25.06.15 13:13

Generacija avgust 84- avgust 85. k- dant Kasarne Stanislav Galić. otisao na jesen u skolu za pukovnika, svecani ispracaj zastupao ga p.pukovnik Radisav Bogicevic. vratio se iz skole prije mog skidanja. U Hagu osudjen dozivotno,  Cijeli vojni rok jeli u satorima, pravila se kuhinja koja je otvorena septembar 85 cetiri dana posle mog skidanja. bio sam kod Culibrka u 2-ceti, pa kos s.v p. kase Sokac Roka u mb. prizemlje lijevo zgrade. preko puta je bio bestrzajni vod s.v.p.kl Rozajac Avdija. Paprica je nosao plavu uniformu jer je prekomandovan po kazni iz Kraljeva i skinut mu cin.
Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BG

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime25.06.15 18:37

olovo66, Novomeštanin, dobro došao. Dobro te pamćenje služi, raspiši se još Wink

Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2015-06-21

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime26.06.15 23:13

Za k-danta bataljona je dosao Radovan Komar, pricalo se da nije zavrsio V.A. nego se aktivirao iz civilstva. Hrvatska ga sad optuzuje za napade na Dubrovnik, Paprica, Focak, strah i trepet kasarne je dogurao do generala VRS. Nas je rasturao vodeci nas na kopanje telefonskog kabla N.Mesto-Crnomelj koji je vojska uzela da kopa.8 metara po vojniku. Posle prekomanda /37 intedanti, k-dir por. Kojadin Martin, magacin ishrane vodnik Josip Colic, mag. opreme Dilas mislim Dragan da je, Glavni kuhinje zastavnik Nadj, radila je i jedna zena kao civilno lice, Nacelnik itendat. sluzbe kap. Zdjelar Dane.
Na vrh Go down
Amigo
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-01-01

KomentarNaslov komentara: Avgust 84/85    Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime01.01.16 4:56

Pozdrav svima koji su sluzili armiju u kasarni Milan Majen! Ja sam iz Skoplja i sluzio u istoj kasarni, avgustovska klasa 1984/1985 al u mesovitoj protivoklopnoj artiljerijsko-raketnoj brigadi VP 1394 kojom je komandovao kapetan Ostojic.... ne secam se ko mu je bio zamenik.. mislim da je bio neki zastavnik I-ve klasse kao i vodnik ili mladji vodnik Zeljko Umicevic... Po forumu nalazim da je Umicevic ucestvovao u ratu u Hrvatskoj... Secam se i kapetana Ramiza DURAKOVIC-a kod kojeg sam morao na raport zbog neke prijevremene uzbune... Samnom u ceti je bio SIMIC Cedo iz Zenice, DELIC Zehrudin iz Bihaca, PERISIC Tihomir iz Splita, VELJKOVIC ljubisa iz Nisa, MICEV Orce iz Strumice, KISKAROLJ Robert iz Sombora ili iz Backe Topole, nisam siguran...Svi smo dobili  cin desetara mada niko nije bio odusevljen time... (vise obaveza i rada sa mladjim vojnicima) Sa PERISICEM sam se cuo telefonom, mislim 1996 godine... Sa MICEVIM sam se video u Strumici u toku 1998 ili 1999 godine... a sa KISKAROLJEM sam isto tako stupio u kontakt putem drustvenih mreza.... Jedino nista ne znam o SIMICU, DELICU i VELJKOVICU....Letos kad sam prolazio preko Slovenije, svratio sam do Novog Mesta i dosao do kasarne... Iz daljine sam posmatrao zgrade, poligon, teren za obuku... Nista se nije promijenilo... sve je ostalo isto... niti je sta dogradjivano... Cak mi se cini i drvece je ostalo isto, neke vrbe pokraj zgrada...  Pozdrav svima ako neko nesto zna nek mi jav iUklonjeno u skladu sa propisima o zastiti privatnih podataka - dp.... Moje ime je Ibro
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime01.01.16 12:38

[You must be registered and logged in to see this link.],dobro dosao na forum!
Na vrh Go down
Kole71
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-01-31

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime31.01.16 19:30

90 tri meseca i dvadeset dva dana obuke 2 motorizovana ceta kapetan Culibrk Bosko prekomanda u Ljubljanu
Na vrh Go down
keser
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2015-11-13

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime23.02.16 20:36

poydrav forumasi Novo Mesto. Ja sam iz Bijeljine sluzio sam u Novom Mjestu 1989/1990 majska klasa1394/7 mjesovita minobacacka baterija Komandir baterije Besanic Branko zamjenik zastavnik Sahac Rok,komandur voda ml.vodnik Ugljic Sead iz N.Payara,desetar Bakovic Pavo iz Livna i desetar Maricic Dragan iy Zadra.Prekomanda vojna ekonomija Crmosnice bio sam traktorista.Ima li neko informaciju o porucniku Besanic Branku gdje se nalazi i sta se desilo sa komadanta kasarne pukovnika Radoslava Bogicevica.
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime23.02.16 22:28

[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Na vrh Go down
POPPRANGIJA
Gušter
Gušter

M(j)esto Zemun

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime01.03.16 1:00

haubica (citat):
U divizionu je komandant bio major Marko Vrcelj, zamenik kap.I kl. Ostojić Dobrivoj, Komandir komandne baterije por. Kardašević Zoran, komandir I baterije por. Valešić Željko, Komandir II baterije por. Golubović (zaboravio sam mu ime) i komandir III baterije por. Savatović Radomir.
Još su tu kao baterijske starešine bili zast.I kl. Hodžić Tahir, zast. I kl Stojanović Božo, Zast. I kl. Erjavec Stjepan, Stariji vodnik Tasevski Milorad... Da li znaš šta je sa njima bilo?
poručnik Andjelko Golubović je posle Novog Mesta bio u Vrhniki gde sam ga zatekao 1991.  dan uoči početka svega onoga.
Na vrh Go down
Guster Jazo
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-11-23
M(j)esto Novo mesto

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime07.11.17 18:44

Pozdrav svima!
Verujem da če vam biti ovi snimci interesantni...

[You must be registered and logged in to see this link.]
Na vrh Go down
POPPRANGIJA
Gušter
Gušter

M(j)esto Zemun

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime30.12.17 1:02

Dom JNA Novo Mesto 1988. uoči nove godine.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
november 84
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2018-01-05
M(j)esto slovenska bistrica

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime05.01.18 15:16

Lep pozdrav svima.
Služio sam u kasarni u Novem Mestu generacija november 84/85 vojna pošta 1394/28 proti avionska baterija.Želio bi da potum ovog foruma provedem neki stik sa drugovima posle 34 godine.
Zoki
Na vrh Go down
Sima vozac
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2019-03-24

KomentarNaslov komentara: Pukovnik Bogicevic   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime24.03.19 22:12

Pozdrav!
Sluzio sam rok 90/91 u Novom Mestu kao vozac. Pred pocetak rata sam preabacen da vozim pukovnika Bogicevica gde sam I ostao do kraja vojnog roka. Ostalo nas je vrlo malo do selidbe….mozda tridesetak I sa svim sto se moglo spasiti bili smo prebacPeni u Gornji Milanovac gde sam se I skinuo. Odmah posle toga , Pukovnik je dobio kancelariju u Beogradu gde sam ga posetio par puta jes sam ziveo dosta blizu (Ripanj). Posle toga gubim trag I od njega I svih ostalih.
Bilo je tu dobrih ljudi svih nacija, medju vojnicima a I staresinama. Mnogo imena sam zaboravio!!! citam ove postavke pa mi se polako po nesto vrati.Kurir Nesa(Licna café kuvarica puk Bogicevica) , Savic (iz Bosne), Mladenovic (da bog da da ti Mladenovic bude zet) ...seticu se jos toga..., Porucnik, kasnije kapetan Mladenovic..stariji vodnik , komandir nas vozaca pred sam kraj( jer do tada nam je komandir bio neki Slovenac ..) , ime mu zaboravi ali je zato on znao svako ime u kasarni….zajeban do jaja ali na kraju ispade ljudina I heroj!!
Ko se prisetinecega neka se javi….posebno me zanima ima li neko vest o puk. Radosavu Bogicevicu

Veliki pozdrav!!
Na vrh Go down
Krlesim
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 8
ČLAN OD: : 2019-05-02

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime02.05.19 22:39

november 84 (citat):
Lep pozdrav svima.
Služio sam u kasarni u Novem Mestu generacija november 84/85 vojna pošta 1394/28 proti avionska baterija.Želio bi da potum ovog foruma provedem neki stik sa drugovima posle 34 godine.
Zoki
Ja sam u isto vreme (novembar 84/85) služio u toj bateriji.Kod kapetana Kostića.Bio sam komandno odeljenje
Na vrh Go down
Krlesim
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime25.07.20 19:46

Krlesim (citat):
november 84 (citat):
Lep pozdrav svima.
Zoki
Ja sam u isto vreme (novembar 84/85) služio u toj bateriji.Kod kapetana Kostića.Bio sam komandno odeljenje
Da li si ti bio prvo u I vodu a posle ćata?
Na vrh Go down
november 84
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2018-01-05
M(j)esto slovenska bistrica

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime26.07.20 10:12

Bio sam u prvom vodu kao vozač.Kod nas je bio  mislim da stari vodnik Nikola Sotirov, a glavni  u bateriji je bio kapetan Kostič.Ja se tebe sječam bio si velik crni dečko a sa tobom jedan mali  mislim da se zvao Stankovič Goran i jedan malo jači dečko (Buco).

Krlesim voli ovaj upis

Na vrh Go down
Krlesim
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime05.10.20 0:05

november 84 (citat):
Bio sam u prvom vodu kao vozač.Kod nas je bio  mislim da stari vodnik Nikola Sotirov, a glavni  u bateriji je bio kapetan Kostič.Ja se tebe sječam bio si velik crni dečko a sa tobom jedan mali  mislim da se zvao Stankovič Goran i jedan malo jači dečko (Buco).
Da jeste.Sad sam se setio.Bio si vozac.Cata je bio jedan visoki plavi decko takodje iz Slovenije.Nosio je naocare.Jeste bio Goran iz Nisa, zvali smo ga mali.Taj buca je bio Cukalo Mladen iz Zagreba.Bio je jos jedan mislim da se zvao Zdravko ili se prezivao Zdravkovic.Mi smo bili komandni vod.Ne secam se da li si ostao kao desetar ili si otisao u prekomandu posto smo ostali samo nas troje iz kom.voda Cukalo,Stankovic i ja i desetari.Tebe se secam kao crnog decka jako miran i fin.Staresine jesu bile Kostic Rade i Nikola Sotirov.Ne znam da li se secas ali Kostic je otisao u prekomandu.Mislim da sam negde to ovde pisao.Da li se secas jos nekog?Bas mi je drago da si se javio.Ja godinama pokusavam da doprem do nekog ali mi ne uspeva.
P.S.
Ja se inace zovem Dragan Simic (iz Beograda ) ali su me zvali Krle (pa i kapetan  Very Happy)
Na vrh Go down
Krlesim
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime31.10.20 1:49

PORUCNIK voli ovaj upis

Na vrh Go down
AKotarac
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2021-09-19

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime19.09.21 13:56

haubica (citat):
Društvo , ja sam bio klasa septembar 1987 i odgulio sam svih 12 meseci u Milanu Majcenu. Pomenuti Ivan Jurilj je stigao u kasarnu u proleće 1988 i namešten za komandira treće čete pešadijskog bataljona. U to vreme Komandant bataljona je bio kap.I kl. Komar Radovan koji je kasnije prešao u BG na vojnu akademiju, Zamenik je bio kap. Novak Paprica, referent za moral kap. Dragoje Peković, komandir I čete kap. Boško Ćulibrk, komandir II čete kap. Bozalo (imena se ne sećam, jer je često bio na bolovanju a menjao ga je kap. Ramiz Duraković.  U sastavu bataljona je bio i protivoklopni vod i minobacački vod.
Mislim da nisam pogrešio u navodima, davno je bilo, a i ja sam bio u haubičkokm divizionu.

Ja sam u ovoj VP1394 u Pogancima sluzio vojsku 1983/84 godine kod Kom. I cete Boska Culibrka, bio sam cetni evidenticar. Komandir II cete jeste bio Bozalo, zvao se Rajko. Imam sliku vojnika moje cete, objavicu je.

goran9030 voli ovaj upis

Na vrh Go down
paprica :)
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2022-11-24

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime24.11.22 5:51

beztrzajac89 (citat):
Mislim da se kasarna zvala Milan Majcen,treca ceta protivoklopni vod,klasa septembarska
komandir cete nm je bio porucnik Ivan Jurilj.
Secam se skoro svih drugova vojnika koji su bili u protivoklopnom vodu.
Javite se

Došao sam u Siječnju 1990 u tu kasarnu i komandir čete mi je bio Ivan Jurilj rodom iz Čapljine, lud ko struja a komandir voda jedan Makedonac (aktivni poručnik) ne mogu se sada sjetiti imena.

East&West and goran9030 vole ovaj upis

Na vrh Go down
Krlesim
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime08.05.24 23:40

[img][You must be registered and logged in to see this link.]
Na vrh Go down
Krlesim
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime06.06.24 11:50

Krlesim (citat):
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89   Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89 - Page 2 Icon_minitime

Na vrh Go down

Novo Mesto, kasarna Milan Majcen 1988/89
Na vrh 
Stranica 2/2Idi na stranicu : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Novo Mesto, kasarna Milan Majcen VP 1394 1987/88
»  Novo Mesto, VP 1394 1988/89 - vezisti
»  VP 1394 Novo Mesto-aprilska daleke 79te
» Osijek - Bijela kasarna 'Milan Stanivuković'
» Kragujevac VP 9166 komanda puka