FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez
BROJ POSTOVA: : 46 REPUTACIJA : 1 ČLAN OD: : 2015-01-30
Naslov komentara: Re: Kasarna Visoko kod Sarajeva 08.07.17 10:04
Zdravo prijatelju,drago mi je kada se jave koji su služili u garnizon Visoko,nisam nikada bio niti posetio tu kasarnu Majevica iako je veoma blizu,bio sam u kasarni u gradu i na straži Vratnice, jedino se sećam tog zastavnika Štrbac Jovana on je bio te godine kada sam ja bio u toj kasarni 1975.god,tada je bio st.vodnik.Samo sam jednom posetio ovu kasarnu posle rata, ma sve je to tuga jad i beda,nažalost svi smo u nekoj tugi i bedi nikome više ne cvetaju ruže u ovome crnom kapitalizmu,cvetaju,cvetaju ovima u vrhu nema više narod da živi kao nekada,veliki pozdrav od TITOVOG JUGOSLOVENA.
šapka Gušter
BROJ POSTOVA: : 46 REPUTACIJA : 1 ČLAN OD: : 2015-01-30
Naslov komentara: Re: Kasarna Visoko kod Sarajeva 15.09.17 17:43
Pa evo godine lete kao lude,sutra je taćno 43 god kada sam došao u garnizon Derventa,kasarna Zdravko Ćelar u VP 6510-2 Komandna baterija,komandir baterije kap.Božović i kom.voda vod.Ikl. Cekić.Već drugu nedelju postavljam slike pa ako ima neko da se pozna bilo bi mi drago da se javi,jer ako se bude živo i zdravo na 45-tu godišnjicu nadam se da bi se sastali u tu kasarnu kako oficiri tako i vojnici,jer nemože niko da nam izbriše ono naše drugarstvo i prijateljstvo.
ljubo 66 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 REPUTACIJA : 0 ČLAN OD: : 2018-02-20
Naslov komentara: Re: Kasarna Visoko kod Sarajeva 21.02.18 10:02
Pozdrav za sve članove foruma, pogotovo za članove koji su služili u Visokom. Visoko u poslednje vreme , mnogo popularano turističko-istoriska lokacija zbog piramide. Pa evo da i ja počnem svoju priču. U Visoko dolazim u maju 1985 ll četa pprateći vod, mitraljesko odelenje. Komandir čete je bio crnogorac , posle prekomandovan ,a na njegovo mesto dolazi Ganic Nehru, zamenik k.čete por. Mosic, kom.voda Sokolovic, takodje prekomandovan mislim početkom 86. Oružje zadužujemo odmah drugi dan. A treći dan za mene tad alpinizam, t.j. odlazak na vrh piramide pod punom opremom,(tad nismo znali olakšati opremu) a posle toga 4-5 fana upala mišića , ali ne za sve no nas iz ravnice i gradske dece. Sledeci put više imena ,dogadjaja itd
Onko Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 REPUTACIJA : 0 ČLAN OD: : 2018-02-27
ZDRAVO SVIMA TEK DANAS SAM NAIŠAO NA OVAJ FORUM I NERAZMIŠLJAJUČI ODMAH SE PRIKLJUČIO. VOJNI ROK SAM POČEO 04-08-1985 g. U LJUBLJANI NA ŠENTVIDU (VP2480-2) , U 9-1985 NEDELJU DANA U SLOVENSKOJ BISTRICI , ZATIM NAZAD LJUBLJANA SVE DO 23-10-1985 , A OD 24-10-1985 U KASARNI VISOKO KOD SARAJEVA (VP 9968-5) . RADIO U PUŠKARSKOJ RADIONICI KOD G.L. U JNA LJUBOMIRA MARKOVIĆA ČESTO ODLAZIO NA MAJEVICI I VRATNICI PORED VISOKOG. DVA TERENA PO 15 DANA NA KALINOVIKU
IMENA KOJIH SE SEĆAM OFICIRI: MITRE DESPODOVSKI NEHRU GANIĆ VOJNICI: ZLATKO VASILJ DUŠKO ZEČEVIĆ ALEKSANDAR ALEKSANDROV ZVONKO ŠOKIĆ BOJAN PRIBAKOVIĆ ZRINKO AKO JE NEKO AKTIVAN NA OFOM FORUMU , BILO BI MI JAKO DRAGO DA ME KONTAKTIRA ... Rendulic Zrinko.Martan Zdenko,Ivica Misic,Munsin Vlahrudic,Kapetan Srbac, Zastavnik Kesko....ti se imena ja sjecam i nekoga makedonca kojem sa zasio cinove razvodnika na pidzamu...pozdrav Z.Sokic
Onko: komentar modifikovan dana: 27.02.18 21:14; prepravljeno ukupno 2 puta
Onko Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Visoko kod Sarajeva 27.02.18 21:11
Pozdrav za sve članove foruma, pogotovo za članove koji su služili u Visokom. Visoko u poslednje vreme , mnogo popularano turističko-istoriska lokacija zbog piramide. Pa evo da i ja počnem svoju priču. U Visoko dolazim u maju 1985 ll četa pprateći vod, mitraljesko odelenje. Komandir čete je bio crnogorac , posle prekomandovan ,a na njegovo mesto dolazi Ganic Nehru, zamenik k.čete por. Mosic, kom.voda Sokolovic, takodje prekomandovan mislim početkom 86. Oružje zadužujemo odmah drugi dan. A treći dan za mene tad alpinizam, t.j. odlazak na vrh piramide pod punom opremom,(tad nismo znali olakšati opremu) a posle toga 4-5 fana upala mišića , ali ne za sve no nas iz ravnice i gradske dece. Sledeci put više imena ,dogadjaja itd ----- 6.5. 1985 dobar dan Visoko, prateci vod, stalak za mitraljez 22kg ,po sumama i gorama...doneo neku portable videokonsolu predmodel nintenda gameboy iz njemacke,dezurni oficiri stalno posudjivali na noc od mene.Imam dosta slika iz te dobi,fotograf Ivica Misic,bio tamo 2016 usao u vojarnu,renoviraju,pravili katolicku realnu skolu.Vremepol
6.5.1985 evo me na 14 mjeseci
PORUCNIK GENERAL POTPUKOVNIK
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 8940 REPUTACIJA : 136 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 58 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Kasarna Visoko kod Sarajeva 27.02.18 23:30
Dobrodošao Onko! Obrati pažnju gdje pišeš postove, kako bi bilo preglednije i uočivljije. Kad citiraš, piši ispod okvira onog šta si citirao da tvoj tekst ne bi ušao u sastav citiranog, kao na predhodna dva posta. I uživaj u druženju na forumu!
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Onko Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Visoko kod Sarajeva 19.03.18 6:07
GORAN CVETANOSKI,dobro dosao na forum ! (Ubuduce tekst posta pisi malim slovima!)
Zvonko Sokic:-sjecam te se makedonce,bio si razvodnik,ja ti zasija cinove na pidzamU..morao na raport kod dezurnog oficira,srecom bio kapetan Radic.
posavljak Vodnik I klase
VZ PV BROJ POSTOVA: : 542 REPUTACIJA : 9 ČLAN OD: : 2013-04-08 DOB : 58 Derventa, Republika Srpska, BiH
Naslov komentara: Re: Kasarna Visoko kod Sarajeva 19.03.18 10:38
Šta se dešava sa šapkom.....obeća neke slike iz Dervente iz sedamdeset i neke.....cekamo ih....
vedips Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 REPUTACIJA : 0 ČLAN OD: : 2015-08-31
Naslov komentara: Re: Kasarna Visoko kod Sarajeva 12.07.20 10:59
E pa braco po drzavi,visoko 1985 od fenruara do juna pa prekomanda u Sarajevu kasarna Jusuf DZonlic, ako se neko seca tog perioda neka se javi bice mi drago.
Nišanđija MB Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 REPUTACIJA : 0 ČLAN OD: : 2020-12-23
Naslov komentara: Oktobarac 1983 23.12.20 1:54
...služio sam u pratećem vodu a komandant čete bio je kapetan prve klase Vladimir Kaeski a desetari Zupkov i ‘Piksi’ i Kramberger. Bila je jako hladna zima, na straži noču nisi smio, da staviš jezik na smrznutu cev od puške ako nisi htio doćekat smene u nezgodnom položaju. Sjeća se još ko tog pratećeg voda drugovi?
pera84 GENERAL POTPUKOVNIK Načelnik OPOD-a
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 4463 REPUTACIJA : 681 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Kasarna Visoko kod Sarajeva 23.12.20 6:10
Nisandzija, dobro dosao na Forum. A da izvines, koji ste moj lizali cijev???
Nišanđija MB Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 REPUTACIJA : 0 ČLAN OD: : 2020-12-23
Naslov komentara: Re: Kasarna Visoko kod Sarajeva 23.12.20 8:50