FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Minusi

Go down 
+27
013gonzo
mandragor
Četni evidentičar
lacoš
gospodine
paradajz
tomerc
Jozo Trklja
stari FAZAN
pera84
Mandarin Stari
pukovnik
BEOGRAD
East&West
sasa staza
bojnik
Stazio
purger
SveJug
Matrix
dinosaurus
milutins
vladimir
Max Blitz
alexandar
VBČ
Gicko Prasić
31 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AutorPoruka
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 14454
ČLAN OD: : 2009-05-01

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 20:54

East&West (citat):
Član Bojnik trajni ban.  Question Question Question Question 

Preoštra mera, ne slažem se! Ali ko mene pita???

[You must be registered and logged in to see this link.]
Na vrh Go down
https://jna-sfrj.forumbo.net
SveJug
Kapetan I klase
Kapetan I klase
SveJug

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4341
ČLAN OD: : 2012-12-16
M(j)esto Svedska

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 20:59

VBČ (citat):
East&West (citat):
Član Bojnik trajni ban.  Question Question Question Question 

Preoštra mera, ne slažem se! Ali ko mene pita???

[You must be registered and logged in to see this link.]

Jeli to bojnik ili Bojnik? Radi li se o jednoj istoj osobi?  scratch

Poručnik
Poručnik
East&West

Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2558
ČLAN OD: : 2012-11-06
DOB : 68
M(j)esto BG

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 21:06

Naravno da se radi o bojniku! Izgleda da se ovde radi po principu:pravila da ni me udavila ?! Možda je zaslužio upozorenje da se ipak malo suzdrži pre nego nekome lupi minus. Trajni BAN?? Ni slučajno?  Mad 

Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 1648
ČLAN OD: : 2013-03-15
M(j)esto Scottsdale

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 21:07

A sto ne ukinete te minuse i pluseve, jer je ocigledno da se isti koriste za medjusobne obracune. Konkretno, bojnik je dobio minus zbog crnog piva, a sumnjam da se neko osetio pogodjenim zbog pivskog izbora ili sisate konobarice. Kada su ljudi od 50 godina detinjasti, onda je najbolje oduzeti im igracku.
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Forumska Spomenica 2009 Spomenica 2009
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4335
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 21:14

Ima pravo na zalbu.

Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2090
ČLAN OD: : 2012-02-29

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 21:15

Jadni su oni koji provokacijom zasluže minus a onda odlaze plakati. Ako sam bio heroj napraviti glupost onda ću isto tako herojski istrpiti sankciju.

Podpukovnik
Podpukovnik

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 7481
ČLAN OD: : 2011-01-25

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 21:46

purger (citat):
Ponavljam još jednom!
Minusi su reakcija na akciju!
I prije ove žalbe u generalštabu sam upozorio što je to negativno.
Citat :
bilo je toga I kod nas ali smo na vreme upozoreni od naseg druga kuvara  da nedolazimo na veceru jer ima meso od kera
Da li se autor ove rečenice ponosi s ovom izjavom?Očekuje li pluseve za svoj post?
Nekome danas ovo zasigurno nije drago pročitat!

Nisam  ja ukrao meso namenjeno vojsci I odneo kuci.   ocigledno je to radjeno I u drugim kasarnama da bi se prikrio lopovluk  kojeg je bilo u JNA.Sta sam trebao da uradim? da prijavim komadantu kasarne,  pa svi bi zavrsili  u zatvoru. nisu krivi obicni vojnici koji su radili u kuhinji I izvrsavali narsdjenja jedne budale I lopova.

Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 21:53

East&West (citat):
Naravno da se radi o bojniku! Izgleda da se ovde radi po principu:pravila da ni me udavila ?! Možda je zaslužio upozorenje da se ipak malo suzdrži pre nego nekome lupi minus. Trajni BAN?? Ni slučajno?  Mad 

Nije na meni da sudim ali mislim da je ishitrena odluka. Jedna od vrlina zapovjednika je priznati pogrešku i ispraviti je. Pa i na utakmici sudac dosudi penal i na intervenciju pokrajnjeg ili drugog suca tu svoju odluku poništi.

Poručnik
Poručnik
East&West

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BG

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 21:55

vladimir (citat):
Nisam  ja ukrao meso namenjeno vojsci I odneo kuci.   ocigledno je to radjeno I u drugim kasarnama da bi se prikrio lopovluk  kojeg je bilo u JNA.Sta sam trebao da uradim? da prijavim komadantu kasarne,  pa svi bi zavrsili  u zatvoru. nisu krivi obicni vojnici koji su radili u kuhinji I izvrsavali narsdjenja jedne budale I lopova.

Kome se ovde baca prašina u oči. Mizerno.
A tri glavnija moderatora i nekoliko savetodavnih članova su on line i niko ni makac.

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 21:58

vladimir (citat):
purger (citat):
Ponavljam još jednom!
Minusi su reakcija na akciju!
I prije ove žalbe u generalštabu sam upozorio što je to negativno.
Citat :
bilo je toga I kod nas ali smo na vreme upozoreni od naseg druga kuvara  da nedolazimo na veceru jer ima meso od kera
Da li se autor ove rečenice ponosi s ovom izjavom?Očekuje li pluseve za svoj post?
Nekome danas ovo zasigurno nije drago pročitat!

Vladimire drago mi je da si ovo razjasnio.Kada sam procitao Purgerov post pomislio sam da si napisao kako je neko servirao vojsci kerece meso?Van pameti.
Mislim da je bilo slucajeva i na karauli da meso namijenjo kerovima zavrsi na rostilju.
Da li je bilo po kasarnama takve zloupotrebe?
Pojma nemam,sve je moguce.

milutins: komentar modifikovan dana: 06.02.14 22:00; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 22:02

East&West (citat):
vladimir (citat):

Kome se ovde baca prašina u oči. Mizerno.
A tri glavnija moderatora i nekoliko savetodavnih članova su on line i niko ni makac.

Žao mi je kolega ali kvotu pluseva sam danas već iskoristio na post kolege Beograd.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 22:07

Mogu samo reći u vezi hrane za pse iz konzervi koja je čudnim putevima završila kao hrana za vojnike, da sam čuo par puta u civilstvu poslije slične priče, potpuno nevezano za forum.

Vladimir je bio u JNA u vrijeme kad je sve već bilo poremećeno u državi i vojsci, pa ne bih komentirao posebno njegovu tvrdnju, nego je ostavio mogućom, a šta su sve ranije radili vojnici na karaulama i tko zna gdje, pitaj boga.
Ne bih stavio glavu na panj da nisu negdje pojeli i takvu konzervu makar iz neke glupe zezancije.
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) Orden NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
BROJ POSTOVA: : 4400
ČLAN OD: : 2009-11-15
DOB : 59
M(j)esto ZAGREB

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 22:23

vladimir (citat):
Nisam  ja ukrao meso namenjeno vojsci I odneo kuci.   ocigledno je to radjeno I u drugim kasarnama da bi se prikrio lopovluk  kojeg je bilo u JNA.Sta sam trebao da uradim? da prijavim komadantu kasarne,  pa svi bi zavrsili  u zatvoru. nisu krivi obicni vojnici koji su radili u kuhinji I izvrsavali narsdjenja jedne budale I lopova.

Nemam komentara!   No 
Netko će vjerovatno imat potrebu i možda ocjenit ovaj tvoj hvale vrijedni post.

Poručnik
Poručnik
East&West

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BG

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 22:37

Max Blitz (citat):
Mogu samo reći u vezi hrane za pse iz konzervi koja je čudnim putevima završila kao hrana za vojnike, da sam čuo par puta u civilstvu poslije slične priče, potpuno nevezano za forum.

Vladimir je bio u JNA u vrijeme kad je sve već bilo poremećeno u državi i vojsci, pa ne bih komentirao posebno njegovu tvrdnju, nego je ostavio mogućom, a šta su sve ranije radili vojnici na karaulama i tko zna gdje, pitaj boga.
Ne bih stavio glavu na panj da nisu negdje pojeli i takvu konzervu makar iz neke glupe zezancije.
BEOGRAD (citat):
Matrix (citat):
Ima li iti jedan Kerovođa da se javi pa da čujemo kakva je bila hrana koja se davala onim lijepim psima  No

Ja nisam bi kerovodja ali sam hranio pse na objektu. Hrana u konzervi ja imala izgled krupno mlevenog mesa a u njoj je bilo i nekih dodataka, tako da je imala crvenkastu boju. Ne vidim kako bi to moglo da se proturi u kuhinji kao hrana za vojsku? U koje su to jelo mogli da ukomponuju psesce konzerve? To mi vise zvuci kao one price o vakcinama ili bromu.

Iskoristio sam Matrix-ovo pitanje i BEOGRAD-ov odgovor, mislim da je tu trebalo stati. Na žalost neko nije imao sluha, a neko hrabrosti da zaustavi diskusiju koja je debelo skrenula ne u off, nego u laži, uvrede,  izmišljotine i podmetanja.

Razmislite malo drugovi bivši vojnici i mornari, stavio vas je  drug vojnik vladimir pred dilemu o lopovluku, poštenju,  solidarnosti i ostalim moralnim vrlinama ili posrnućima  bivših pripadnika JNA, a to smo složićete se svi mi.  Ipak,  najviše razmislite o tome koliko ste za vreme služenja JNA, ne svojom voljom, pojeli mesnih konzervi namenjenih psima ili koliko ste pojeli mesa od kera.

Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 22:41

Ja...ni jednu...

To nije moglo proći u JNA..
Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BG

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 22:44

dinosaurus (citat):
Ja...ni jednu...

Znači i ti si imao druga kuvara??? Ili kuvara za druga.  Wink

East&West: komentar modifikovan dana: 06.02.14 22:45; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

M(j)esto ZAGREB

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 22:45

E&W (citat):
Na žalost neko nije imao sluha, a neko hrabrosti da zaustavi diskusiju koja je debelo skrenula ne u off, nego u laži, uvrede, izmišljotine i podmetanja.

Nije baš tako bilo je sluha itekako.

Citat :
Ipak, najviše razmislite o tome koliko ste za vreme služenja JNA, ne svojom voljom, pojeli mesnih konzervi namenjenih psima ili koliko ste pojeli mesa od kera.

A ovo je samo jedna od kostiju bačena da bi se poteglo pitanje o minusima  No 
Vau,vau,vau.....pardon htio sam reći toliko od mene.

Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1231
ČLAN OD: : 2013-02-06
M(j)esto Svuda po malo

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 22:47

Nisam ni ja-jer mislim da bi bilo tesko TO provuci u VA i SRO gde je spremano jelo u samoj kasarni.

sasa staza: komentar modifikovan dana: 07.02.14 10:05; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 22:51

East&West (citat):
dinosaurus (citat):
Ja...ni jednu...

Znači i ti si imao druga kuvara???  Wink 

Very Happy
Weste,..vojničke priče,često znaju preći u ''ribolovačke''...da se ne uvrede drugovi ribolovci..

Kao što sam negde napisao...Na postrojavanju pred izlazak iz JNA...tadašnji pukovnik se obratio OTPRILIKE rečima..

PAMTITE SVOJE DRUGOVE I SVOJE DOGODOVŠTINE IZ JNA.....ALI!!!!!!...NEMOJTE DODAVATI ILI IZMIŠLJATI STVARI KOJE SE NISU DOGODILE

Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BG

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 22:56

sasa staza (citat):
Nisam ni ja-jer mislim da bi bilo tesko TO provici u VA i SRO gde je spremano jelo u samoj kasarni.

Dobro druže Saša stažo. Аjmo dalje. Ko još nije, ili misli da nije. I ko nije, a sumnja da jeste? Itd, itd

Ne tvrdim ja ništa čovek kaže:  ocigledno je to radjeno I u drugim kasarnama da bi se prikrio lopovluk kojeg je bilo u JNA

East&West: komentar modifikovan dana: 06.02.14 22:57; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
vladimir
Podpukovnik
Podpukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 22:57

to se dogodilo za veceru kada je u kasarni  bio prisutan samo dezurni oficir I njegov zamenik. nikako se to nije moglo dogoditi za rucak kada je u kasarni prisutno 50 oficira. drugo to je uradio glavni kuvar ,civilno lice u JNA  a  ne neko od oficira ili vojnika.
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 22:57

Razglabamo kao babe-sa minusa odosmo medju intendante,hrana u vojsci,kradje u JNA i sl.
NGS je u skladu sa zakonom i ovlastenjem donio kaznenu mjeru BANa-a
Diskusija se pretvorila vise o Vladimiru nego o reputaciji.
Ako bojnik smatra da je neprimjereno kaznjen za svoje djelo neka "presavije tabak",napise tuzbu.
Koliko vidim ima i elemenata za to,takodje smatram da je trajni BAN previsoka kazna.

Poručnik
Poručnik
East&West

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BG

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 23:04

dinosaurus (citat):
Kao što sam negde napisao...Na postrojavanju pred izlazak iz JNA...tadašnji pukovnik se obratio OTPRILIKE rečima..

PAMTITE SVOJE DRUGOVE I SVOJE DOGODOVŠTINE IZ JNA.....ALI!!!!!!...NEMOJTE DODAVATI ILI IZMIŠLJATI STVARI KOJE SE NISU DOGODILE

Lepo od tvog pukovnika, nemam šta da dodam. Lepo i od tebe što se i sada ne samo sećaš toga, već se i pridržavaš. To je suština i našeg vojnikovanja i naših života.

Poručnik
Poručnik
Matrix

BROJ POSTOVA: : 2369
ČLAN OD: : 2011-04-23
M(j)esto Dalmacija i šire - PROM-3

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 23:08

Svakodnevno prepucavanje vladimira i bojnika već dugo gledamo.
Samo nemojte zaboraviti da je generacijski jaz između njih dvojice jako velik a i služenje u JNA u sasvim drugim vremenima.

I uopće ne vidim smisao te vladimirove nepoveznice sa kerovima,psima,čukama,kuhanjem tih istih,krađom neke druge hrane i ostalim glupostima vezano za hranu da je davana ili spremana vojsci.Čak i u nekim dalekim datumima za vrijeme nepostojanja JNA čisto sumnjam da je bilo takvih situacija.Osobno smo ja i kerovođa kod stražarske kućice blizu groblja kod vježbovnog brda broj 5 na -25 C podgrijali konzervu i pojeli.Dječje gluposti kao i oni prvi današnji gastajbajteri koji su opustošili dolaskom u Njemačku dućane sa psećim konzervama.Mislim da smo odavno naviknuti na ova prepucavanja i da bojnik nije zaslužio trajni ban.
Većina nas je već dugo tu zajedno pa smatram da već svi znamo svačije mane i na njih večina niti ne reagira ili okrene na zafrkanciju.                      
Toliko s moje strane.

Mandarin Stari
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 7
ČLAN OD: : 2014-02-05

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 23:09

Bilo je toga breee narocito po karaulama u nedodjijama. pricao mi kum kod njega da je jednom vojska na karauli pojela neke konzerve iz skladista e onda su ostali bez ista i morali da jedu konzerve od kerova do nove isporuke. sve se zataskalo jer bi svi morali da idu u zatvor.
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

M(j)esto ZAGREB

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 23:12

milutins (citat):
Razglabamo kao babe-sa minusa odosmo medju intendante,hrana u vojsci,kradje u JNA i sl.
NGS je u skladu sa zakonom i ovlastenjem donio kaznenu mjeru BANa-a
Diskusija se pretvorila vise o Vladimiru nego o reputaciji.
Ako bojnik smatra da je neprimjereno kaznjen za svoje djelo neka "presavije tabak",napise tuzbu.
Koliko vidim ima i elemenata za to,takodje smatram da je trajni BAN previsoka kazna.

E pa vidiš Milutine takva reputacija očigledno je zaslužena takvim Vladimirovim postom!

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 23:13

Evo zasto smatram da se bojnik treba zaliti.
VBC se pozvao na akt u kojem pise da ce se NESRAZMJER u pogledu davanja negativne reputacije sankcionisati.
Koji nesrazmjer izmedju datog negativnog i pozitivnog ocjenjivanja? 1:koliko? 1:OTPRILIKE?
Ocigledno je da je zakon nedorecen.Bazirano na to svaka pravna tuzba ce opovrgnuti prvobitnu odluku  i donijeti oslobadjajucu presudu.
Zakon mora biti jasan-ako toga nema nije zakon.

Podpukovnik
Podpukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 23:25

22 minusa mi je dodeljeno za manje od mesec dana .toliko nisam dobio  za   3 godine koliko sam na forumu. Max je dobio -7 za jednu noc. sta je tu normalno? ako je neko odvojio toliko vremena I angazovao se oko foruma to je MAX . njemu dati jedan minus ? to je budalastina I nema nikakve veze sa  njegovom  reputacijom.
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 23:27

Stidite se drugovi vojnici i starjesine!

Sve baba do babe. Toliko "muskih" tema. O oruziju, uniformama, lovu, ribolovu, autima, zenama, rostilju, alkoholu...A vi, ko kakve strine, uhvatili se za kose pa se cupate i grebete oko psece konzerve i ko je kome dao negativnu ocjenu posta. Pa vam malo to, nego se jos tuzakate kod uciteljice....Vecina vas ima vise zivota iza sebe nego ispred sebe a za dlaku se ne ponasate drugacije od prvacica.  Rolling Eyes
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

BROJ POSTOVA: : 5085
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 57
M(j)esto HN

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 23:32

Ne mogu vjerovati da su ovakve priče o hrani, najblaže rečeno neozbiljne, izazvale ovoliku polemiku.  Shocked
Ako je neko nekada i napravio neko sranje sa kozervama pseće hrane to nije bila sistemska stvar u JNA i nema potrebe za pretvaranjem priče u to.

I još oko reputacije, neki članovi su se stvarno potrudili da obesmisle jednu lijepu ideju da se nagrade dobri post-ovi (ili ponekad i kazne neprimjereni).
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 23:33

milutins (citat):
Evo zasto smatram da se bojnik treba zaliti.
VBC se pozvao na akt u kojem pise da ce se NESRAZMJER u pogledu davanja negativne reputacije sankcionisati.
Koji nesrazmjer izmedju datog negativnog i pozitivnog ocjenjivanja? 1:koliko? 1:OTPRILIKE?
Ocigledno je da je zakon nedorecen.Bazirano na to svaka pravna tuzba ce opovrgnuti prvobitnu odluku  i donijeti oslobadjajucu presudu.
Zakon mora biti jasan-ako toga nema nije zakon.

Ako ima imalo ponosa (a ima) neće se žaliti i ne treba. U vojsci je bilo pravilo IZVRŠI PA SE ŽALI. Kome i zašto ako si kaznu odradio. Koja je svrha takve žalbe. Moralna satisfakcija da si nepravedno kažnjen ili ........ Smatram da onaj tko je kaznu izrekao treba i da ju preispita. Nesrazmjer u pogledu davanja negativne reputacije. Što je sa obrnutim nesrazmjerom. Nije li to favoriziranje (postoji riječ za to Nepotizam). Koliko je ovdje onih koji istinski smatraju kaznu preoštrom a koliko onih koji po onoj narodnoj: Kud svi Turci tud i mali Mujo. Velika je razlika u rečenicama : Pustiti, ne strijeljati i Pustiti ne, strijeljati.

pukovnik: komentar modifikovan dana: 06.02.14 23:39; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BG

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 23:39

vladimir (citat):
22 minusa mi je dodeljeno za manje od mesec dana .toliko nisam dobio  za   3 godine koliko sam na forumu. Max je dobio -7 za jednu noc. sta je tu normalno? ako je neko odvojio toliko vremena I angazovao se oko foruma to je MAX . njemu dati jedan minus ? to je budalastina I nema nikakve veze sa  njegovom  reputacijom.

Care, ne skreći temu pusti ti Maxa neka se sam brani, koliko vidim nije on tikva bez korena. Vratio je tebi VBČ 20 pluseva i ti opet sprašio 8. Radi ti kako hoćeš, ipak stavi prst na čelo. Ovde već nije u pitanju tendencioznost onih koji ti daju minuse već tvoja sposobnost da ih za to motivišeš. I za to ne biraš ni priliku ni temu.

Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 23:42

East&West (citat):
vladimir (citat):

Care, ne skreći temu pusti ti Maxa neka se sam  brani, koliko vidim nije on tikva bez korena. Vratio je tebi VBČ 20 pluseva i ti opet sprašio 8. Radi ti kako hoćeš, ipak stavi prst na čelo. Ovde već nije u pitanju tendencioznost onih koji ti daju minuse već tvoja sposobnost da ih za to motivišeš. I za to ne biraš ni priliku ni temu.

Za ovo se isplati čekati ponoć.

Poručnik
Poručnik
East&West

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BG

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 23:45

pera84 i Stazio, znate vi dobro da je ovde priča o hrani za te plemenite životinje samo fasada.

I ti predlozi Pontije Pilatski da se bojnik žali, ha-ha-ha pa to vređa moj zdrav razum .

Gušter
Gušter

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 23:51

nije lepo da milutinsa nazivas Pontijem Pilatskim on samo pokusava da iznadje resenje ovog slucaja
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime06.02.14 23:56

Vrlo efektno je on ubacio ovdje Pointia Pilata.
Dvostruko me optuzivsi.
1-da sam uzrokovao bojnikovo baniranje
2-da sad"kao fol"kukam nad njegovom sudbinom i pokusavam mu pomoci.
Nevjerovatno.

Poručnik
Poručnik
East&West

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BG

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime07.02.14 0:02

Mandarin Stari (citat):
nije lepo da milutinsa nazivas Pontijem Pilatskim on samo pokusava da iznadje resenje ovog slucaja

A da ti Stari prvo napišeš jesi li služio kakvu vojsku, gde i kada? Posle možemo i o onome šta je lepo, a šta nije.

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
JM10 JM
BROJ POSTOVA: : 4561
ČLAN OD: : 2011-06-23

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime07.02.14 0:10

pukovnik (citat):
................
Ako ima imalo ponosa (a ima) neće se žaliti i ne treba. U vojsci je bilo pravilo IZVRŠI PA SE ŽALI. Kome i zašto ako si kaznu odradio. Koja je svrha takve žalbe. Moralna satisfakcija da si nepravedno kažnjen ili ........ Smatram da onaj tko je kaznu izrekao treba i da ju preispita. Nesrazmjer u pogledu davanja negativne reputacije. Što je sa obrnutim nesrazmjerom. Nije li to favoriziranje (postoji riječ za to Nepotizam). Koliko je ovdje onih koji istinski smatraju kaznu preoštrom a koliko onih koji po onoj narodnoj: Kud svi Turci tud i mali Mujo. Velika je razlika u rečenicama : Pustiti, ne strijeljati i Pustiti ne, strijeljati.

Ovde se radi o nesrazmernom davanju NEGATIVNE reputacije. Za pozitivnu se niko nece buniti niti ce biti frke ali nesrazmera i u tom pogledu ima, sto sam vec i izjavio na ovoj temi.
Sasvim je normalno u datom trenutku, kada se on procita , oceniti neciji komentar, bilo kako.!
Ali ja bar, ne mogu da razumem da neko iz razloga sto mu se neciji komentar ne svidja, negativno ocenjuje nekoga SVAKI DAN . Zar to automatski ne navodi na pomisao da je u pitanju opstrukcija.?!
Kada se svemu doda prasina koja se digla oko MINUSA i koja je aktuelna vec neko vreme , sasvim je logicna i reakcija i kazna ?!

Nase vazece pravilo o iskljucenju i arhiviranju ima i ovu recenicu......
..............Imajući u vidu Pravilnik, i vodeći se forumskim pravilima i opštim normama ponašanja na društvenim mrežama,
Generali, Admirali i Dežurni oficiri po svojoj proceni i nastaloj situaciji, imaju pravo i obavezu da primenjuju
neku od predvidjenih mera, a sve u cilju održavanja reda, toka diskusija i omogućavanja nesmetanog rada foruma.

I za kraj......voleo bih da se mozda neko od vas diskutanata u ovoj temi , a koji niste u administraciji , nadje na nasem mestu.
Najlakse je biti opozicija...........svemu , svakoj meri , svakoj odluci !
Na vrh Go down
Mandarin Stari
Gušter
Gušter

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime07.02.14 0:35

East&West (citat):
Mandarin Stari (citat):

A da ti Stari prvo napišeš jesi li služio kakvu vojsku, gde i kada? Posle možemo i o onome šta je lepo, a šta nije.

e nisam znao da je uslov ovog foruma da se negde sluzila kakva vojska. kamo srece da nisam ali jesam.
tema je bila prozivka jednog clana a ne sluzba u nekoj vojsci.

Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime07.02.14 1:08

Mada bih i ovdje imao što za reći suzdržat ću se od komentara jer mi je muka od oćito beskorisne rasprave. Radije odoh Sleep

Poručnik
Poručnik
East&West

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BG

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime07.02.14 1:15

alexandar (citat):
I za kraj......voleo bih da se mozda neko od vas diskutanata u ovoj temi , a koji niste u administraciji , nadje na nasem mestu.
Najlakse je biti opozicija...........svemu , svakoj meri , svakoj odluci !

Aleksandre kao nekadašnjem podčinjenom, a sadašnjem prijatelju, tebi ekskluzivno ostavljam privilegiju da pritisneš ta tri magična slova B A N.
Zato što znam kako je vama, pružam vam skromnu pomoć-jedan opozicionar manje.

Vodnik I klase
Vodnik I klase
stari FAZAN

BROJ POSTOVA: : 556
ČLAN OD: : 2013-12-11
M(j)esto JUZNA AUSTRALIA, ADELAIDE

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime07.02.14 1:16

[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
vladimir
Podpukovnik
Podpukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime07.02.14 1:24

East&West (citat):
vladimir (citat):

Care, ne skreći temu pusti ti Maxa neka se sam  brani, koliko vidim nije on tikva bez korena. Vratio je tebi VBČ 20 pluseva i ti opet sprašio 8. Radi ti kako hoćeš, ipak stavi prst na čelo. Ovde već nije u pitanju tendencioznost onih koji ti daju minuse već tvoja sposobnost da ih za to motivišeš. I za  to ne biraš ni priliku ni temu.

nisam ni ja tikva bez korena.Max nema potrebe da se brani od mene I meni slicnih  na forumu. a oni koji su Maxa I Sve JUG- a castili tolikim minusima  treba da se zamisle zasto su na ovaj forum uopste I dosli.nekima je zasmetalo to sto je VBC  dao meni  20 pluseva pa su se brze bolje potrudili da  tu odluku omalovaze davajuci mi minuse svaki dan. nek im sluzi to na cast.

Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

M(j)esto ZAGREB

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime07.02.14 14:12

vladimir (citat):
sigurno da to nije bila praksa u JNA  . vojnik sluzi vojni rok 1 godinu a pas 5-10 godina pa ko treba da jede kvalitetniju hranu?

Evo ti Vladimire još jedan primjer!
Doista mi je danas svejedno što sam pojeo u JNA bitno je da sam živ! Smile
Isto tako moram ti reći da je to što si ti iznio vrlo interesantno i neću tvrdit da je to sa psečom hranom istina ni laž.
Isto tako to što si rekao nikako ne zaslužuje nikakav ban ili kaznu!
Ali svakako zaslužuje revolt!
U prevodu tvoj citirani tekst glasio bi ovako:
Ko šljivi tamo nekog šupka guštera iz Zagreba,Beograda,Skopja...........što tu i tamo pojede koju pseću hranu kad ionako služi samo jednu godinu.
Pas ih pojede puno više a u službi je 5-10 godina!
Zaključak?
Ma nije to ništa strašno, dapače čak i zdravo s obzirom koliko dugo pseto služi otađbini ali  ja Vladimir ipak neću ići na večeru jer su me obavjestili da je večera vau,vau..........
Razumiješ li o čemu se radi?
Pa tebi je važniji pas od onih balavaca tamo koje su roditelji poslali u vojsku,tebi je važniji jedan nečasni kuhar od one balavurdije tamo u kasarni  Shocked
I da ne ideš daleko priupitaj sam sebe  pa jel bi volio da tvom djetetu podvale tako nešto?

Podpukovnik
Podpukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime07.02.14 15:28

Tacno je da nisam isao na vau,vau  veceru  I niko iz moje jedinice nije isao na veceru iz istog razloga.Purger da sam tebi rekao ili bilo kome drugom sta ima za veceru  dali bi verovao? KO zna koliko sam puta I ja jeo vau ,vau  veceru pre toga a da nisam znao. samo znam da posle toga makarone sa mesom iz moje jedinice niko nije jeo.
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

M(j)esto ZAGREB

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime07.02.14 16:09

Ja znam što bih učinio da si meni rekao!
Želio sam ti samo ukazati da ti je taj komentar donio s pravom negativnu reputaciju.

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime07.02.14 16:26

Hajd jednom da se prestane sa ovim-prljav ves se ne iznosi pred goste.Neznam koje je gore,ovi minusi ili nocni programi u vezi Socija i Olimpijskih Igara?Prava tragikomedija.
Zakljucavaj-drago mi je zbog bojnika-zaista.
Ovim gestom,VBC,kompletna administracija zasluzuje veliki plus.
Svako pogrijesi,procitajte potpis Sve-Jug-a.
Pozdrav svima-zivi,zdravi i naravno uzbrdo brzi.

Poručnik
Poručnik
Matrix

BROJ POSTOVA: : 2369
ČLAN OD: : 2011-04-23
M(j)esto Dalmacija i šire - PROM-3

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime07.02.14 16:59

milutins (citat):
Hajd jednom da se prestane sa ovim-prljav ves se ne iznosi pred goste.Neznam koje je gore,ovi minusi ili nocni programi u vezi Socija i Olimpijskih Igara?Prava tragikomedija.
Zakljucavaj-drago mi je zbog bojnika-zaista.
Ovim gestom,VBC,kompletna administracija zasluzuje veliki plus.
Svako pogrijesi,procitajte potpis Sve-Jug-a.
Pozdrav svima-zivi,zdravi i naravno uzbrdo brzi.

Jesi li dobio satisfakciju što je prestalo i što zasad nema Bojnika a tema otključana  sunny cheers

milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime07.02.14 18:46

Evo i tebi satisfakcija,vjerovatno dobivam BAN zbog ovoga, koji ti i slicni tebi jako zele.Ipak si ti obican dripac koji josh uvijek sjedi u rovu.

Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

M(j)esto ZAGREB

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime07.02.14 19:11

Zato je dobro imat reputaciju da ne kažeš nekome da je dripac okineš mu minus i mirna Bosna Smile
Mislim da ti Matrix neće uzet za zlo.

Minusi - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Minusi   Minusi - Page 2 Icon_minitime

Na vrh Go down

Minusi
Na vrh 
Stranica 2/5Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Reputacija