dosao na losinj u kovcanje 19.09.89..... oko 6-7 popodne dosao kombi na rivu i pokupio nas 5-6 sve tuzlaci i svi smo isli na kovcanje samo je jedan otisao na tovar mislim......sjecam se dosta toga,,,, otisao sam u prekomandu 7 januara 90 znaci 110 dana sam proveo na kovcanju aaaa cini mi se da bi mogao knjigu napisati..... to su bila vremena upoznajes nove ljude,,,boris se za svoje mjesto pod suncem.......bio sam u MAB-u na PO topu 76,2 mm 1 vod......pokusavam se sjetiti rasporeda u spavaoni mislim da bih bio u stanju da nabrojim makar ime ili prezime svakoga iz spavaone a bilo nas je jedno 30...... ljudi sa razlicitih strana bivse drzave.....zajebancije,drugarstva poneki tezak trenutak al sve u roku sluzbe i da bi se sluzilo narodu....kapetan bio simic milinko kap.1 klase,tako je nekako dosao i vodnik bukelic milorad on je bio u minobacackom odjeljenju...kada sam otisao u prekomandu posto sam bio na izdvojenoj strazi sluzbeno nam je dosla obavjest o pogibiji vojnika na KPS-U dole kod kuhinje to je bilo u januaru 90 ne sjecam se imena nastradalog al sjecam se dobro lika i znam da su ga zvali zabac..... ako neko ima od klase da se javi.....neke sam uspio naci na fejsu neki se javili neki nisu ......sve je to zivot al za mene jedan jako upecatljiv period zivota
pozdrav svima