FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 20:19
pera84 (citat):
SveJug (citat):
Ako pak pikiras na XC 90, sacekaj ovaj novi. Uskoro cemo ga izbaciti u prodaju. Ja sam ga vide "live" i mogu reci da je stvarno atraktivan. Malo slike ima ovde: [You must be registered and logged in to see this link.]
Sacekaj ti, prijatelju, s tim novim i pusti druge da ga testiraju i cupaju kosu. Prva serija auta se ne kupuje. Sto kuraca mu ne radi kako treba, pa da je ne znam ciji.
Petre, ti kao da si alergican na VOLVO? Nekako si "aktivan" sa komentarima na tu temu?
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 20:20
Četni evidentičar (citat):
Nit se taj ne može uspoređivati ni s Volvotom ni s Saabom, a kamoli sa Wartburgom. Bilo je to 2000 godine u Opatiji sa MB C 200 kompressor.
Drugar, ti kao da si vlasnik svi modela automobila?
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 21:25
SveJug (citat):
pera84 (citat):
Sacekaj ti, prijatelju, s tim novim i pusti druge da ga testiraju i cupaju kosu. Prva serija auta se ne kupuje. Sto kuraca mu ne radi kako treba, pa da jeneznam ciji.
Petre, ti kao da si alergican na VOLVO? Nekako si "aktivan" sa komentarima na tu temu?
Prijatelju SveJug, nisam alergican, (nisam nesto pretjerano ni odusevljen) samo sam napisao da se, kako bi nas narod rekao, prvi macici u vodu bacaju. Nije to samo pravilo u auto industriji, skoro sva "tehnika" boluje od te bolesti. Jedno je testirati stotinjak jedinki godinu dana, a drugacije je kad se na stotine hiljada necega drobi i lomi svaki dan. Tek onda se pokazu slabe tacke i propusti kako u materijalu tako i u dizajnu.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 21:29
pera84 (citat):
Prijatelju SveJug, nisam alergican, (nisam nesto pretjerano ni odusevljen) samo sam napisao da se, kako bi nas narod rekao, prvi macici u vodu bacaju. Nije to samo pravilo u auto industriji, skoro sva "tehnika" boluje od te bolesti. Jedno je testirati stotinjak jedinki godinu dana, a drugacije je kad se na stotine hiljada necega drobi i lomi svaki dan. Tek onda se pokazu slabe tacke i propusti kako u materijalu tako i u dizajnu.
To si u pravu, i sam kazem da se roba treba kupi kada izlazi iz produkcije. Ali sa druge strane onda nisi "IN".
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 21:38
Tacno. Ako kupujes nesto samo da komsiji pukne cir, onda moras imati najnovije. A ako hoces da te dugo sluzi uzmi sta je provjereno.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 21:40
pera84 (citat):
Tacno. Ako kupujes nesto samo da komsiji pukne cir, onda moras imati najnovije. A ako hoces da te dugo sluzi uzmi sta je provjereno.
A to je Golf II dizel.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 21:48
Ovde Golfa voze Bosanci, Rumuni i Bugari.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 21:53
pera84 (citat):
U pocetku (Rumune i Bugare nemamo) ! A kada dodju do malo love prelaze na Audi.
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 21:53
SveJug (citat):
Četni evidentičar (citat):
Nit se taj ne može uspoređivati ni s Volvotom ni s Saabom, a kamoli sa Wartburgom. Bilo je to 2000 godine u Opatiji sa MB C 200 kompressor.
Vidi stranicu 50.,komentar 11 i sve je jasno.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 21:56
ZAGORAC (citat):
Nasledstvo lako njemu.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 21:56
SveJug (citat):
pera84 (citat):
U pocetku (Rumune i Bugare nemamo) ! A kada dodju do malo love prelaze na Audi.
Bas tako. A braca Romi se vise loze na BMW.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 21:57
pera84 (citat):
Al se prepoznajemo!
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 22:06
pera84 (citat):
Kod nas je svaki drugi auto skart, a tek na dalekooom drugom mestu Opel Kadet. Ja ih ovde nesto slabo vidjam ali dzeta zadnjih godina ima dosta. Imam ja skolskog druga koji zivi u Johanesburgu i on mi je rekao da su kod njih proizvodili "keca" do 2009te. Ja sam se zeznuo ovde kao mlad majmun, sa tim kadetom. Kupio ga kao prvi auto jeftino, a onda sam brzo ukapirao zasto ga je prethodni vlasnik prodao. Sve sto je moglo da se pokvari na tom cudu to se i pokvarilo. Dao bog osim spoljasnjeg izgleda, auto nije imao nista zajednickog sa Opelom, jer ga je pravio Deawoo.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 22:12
Nemogu odoleti i nenapravati malu reklamo ali ovaj oldtajmer zasluzuje to:
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 22:15
SveJug (citat):
Nemogu odoleti i nenapravati malu reklamo ali ovaj oldtajmer zasluzuje to:
To su oni stari modeli koji su znali da predju milion kilometara. Interesantno je da Wartburg ima model iz 60tih koji je jako licio na taj Volvo.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 22:20
BEOGRAD (citat):
To su oni stari modeli koji su znali da predju milion kilometara. Interesantno je da Wartburg ima model iz 60tih koji je jako licio na taj Volvo.
U to vreme je to bilo jako upadljivo dok danas ako pokrijes emblem modela nemozes pogoditi koja je to marka, toliko su marke automobila slicni jedan drugom.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 22:31
Opel je bio GM-ova evropska divizija. A Daewo je pravio Pontiac LeMans:
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 22:48
Pre godinu dana imali smo kola Ali su ih svinje pojele do pola I posto volimo suludu brzinu Kupili smo sebi Wartburg limuzinu
Wartburg limuzina ima pet brzina Pravi dosta dima i tocak joj se klima A gde ima dima i vatra postoji Jaoj, Bog te jeb'o, pa to motor gori! Jes' da motor gori, ali zato pici Pa se svaki sofer sa Wartburgom dici sasija mu cvrsta, debela dva prsta a 'mortizeri tvrdi, stradala mi krsta
Wartburg limuzina najduza masina Cet'ri metra lima i pet meteri dima Wartburg limuzina najduza masina Cet'ri metra lima i pet meteri dima
Wartburg limuzina, komforna masina Pravio je Pera iz bivseg DDR-a I ne da ga je napravio nego svaka cast Stalno mu iz auspuha curi neka mast Ima branik od betona, mozes ubit' slona A sedista mu meka k'o kita poneka Sve uplate prima moga sina deda Nece dobit' kola taj ko mito ne da
Wartburg limuzina najduza masina Cet'ri metra lima i pet meteri dima Wartburg limuzina najduza masina Cet'ri metra lima i pet meteri dima
Wartburg limuzina stoji u garazi Garaza kraj svinjca pa sam ja na strazi Da mi svinje opet ne pozderu kola K'o sto su mi Trabanta pojeli do pola I odem da se odmorim i popijem par piva Kad ne lezi vraze, svinje hranu traze Ali Wartburg nije kao Trabant truba Zbog Wartburga su svinje ostale bez zuba
Autor: Atheist Rap
pera84: komentar modifikovan dana: 06.06.14 22:53; prepravljeno ukupno 1 puta
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 22:52
U nekom periodu stvarno dosta sam menjao, ali Volvo u istino najduže je kot kuče, Pa sad dali je to zato što je stvarno tako dobar ili je to zbog toga što se ja ustaljujem , da ne kažim starim. Biče pomalo jedno i drugo.
Dok si mlad od velikog značaja je probat te ono, te ovo i biti in. Ali kasnije sve manje i neke druge stvari mi su mnogo večeg značaja. Tako bilo kod moga staroga i činini mi se da i kod mene.
A pazi to, kad je moj stari prodao R16 - u ona doba avto jako solidan auto, iza njega kupio je Wartburga, sa ne još završenih deset godina ja sam mu navaljivao, jer su ga imali kod cure koja mi se tad jaaako sviđala.
I svaka čast za slike Volva Amazon.
_________________ Audaces fortuna iuvat
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 23:01
Nekad je znao biti zanimljiv međunarodni Rally na Gorjancih i takav Wartburg uz Moskviča i Lade se tamo našao - u glavnom su to bile ekipe Čeha, DDR, Mađara i Rusa. A Austrijanci, Taljani i Nemci uz Lancie, BMW i Audi -DKW. Ali koliko imam u pamčenju često je pobeđivao Rus sa Moskvičem. Što jes, jes.
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 23:05
pera84 (citat):
Pre godinu dana imali smo kola Ali su ih svinje pojele do pola I posto volimo suludu brzinu Kupili smo sebi Wartburg limuzinu
Wartburg limuzina ima pet brzina Pravi dosta dima i tocak joj se klima A gde ima dima i vatra postoji Jaoj, Bog te jeb'o, pa to motor gori! Jes' da motor gori, ali zato pici Pa se svaki sofer sa Wartburgom dici sasija mu cvrsta, debela dva prsta a 'mortizeri tvrdi, stradala mi krsta
Wartburg limuzina, komforna masina Pravio je Pera iz bivseg DDR-a I ne da ga je napravio nego svaka cast Stalno mu iz auspuha curi neka mast Ima branik od betona, mozes ubit' slona A sedista mu meka k'o kita poneka Sve uplate prima moga sina deda Nece dobit' kola taj ko mito ne da
Wartburg limuzina stoji u garazi Garaza kraj svinjca pa sam ja na strazi Da mi svinje opet ne pozderu kola K'o sto su mi Trabanta pojeli do pola I odem da se odmorim i popijem par piva Kad ne lezi vraze, svinje hranu traze Ali Wartburg nije kao Trabant truba Zbog Wartburga su svinje ostale bez zuba
Autor: Atheist Rap
Jakodimi, pravi je auto, a bogami i te su rime takve, da se sve rima.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 23:06
Nekad je znao biti zanimljiv međunarodni Rally na Gorjancih i takav Wartburg uz Moskviča i Lade se tamo našao - u glavnom su to bile ekipe Čeha, DDR, Mađara i Rusa. A Austrijanci, Taljani i Nemci uz Lancie, BMW i Audi -DKW. Ali koliko imam u pamčenju često je pobeđivao Rus sa Moskvičem. Što jes, jes.
Nemam neko veliko izkustvo sa automobilima sa Istoka ali sam cuo da bi mogao izvrsiti remont motora, dosta ti je bilo od alata imati: francuski kljuc, sarafciger i cekic.
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 23:18
pera84 (citat):
Tako nekako i kod nas. Jedan od auta koji nisam nikad imao -BMW. Ali mi se onaj moj mali, koji ima sada 19 godina loži na BMW. Nadam se, da če opametiti.
Jel sam ja tu sliku več negdje tu video ili mi se samo čini?
Nasledstvo lako njemu.
E nije, nije sve tako kao što je videti. Onaj iz Križevca bio je tatin službeni, a taj je bio kod mene krače vreme, nešto slično službeno ali više kao produženo testiranje - Autocommerce.
Inače imao sam službeno duže vreme Audija za službene i privatne svrhe.
I tako, ako me pitate, koji je auto najbolji - to je službeni ili još više onaj koji vozi sretne ljude - ali njegovu sliku sam več stavio jednom.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.06.14 23:44
SAAB u Foci 1953 god. Obratite paznju na vojsku u pozadinu.
Slikano kada je Svedska ekipa vodila izgradnju neke vrste drvene fabrike.
Probacu napraviti malo reportazu kako i na koji nacin je doslo do toga. Imavise slike iz raznih gradova na putu prema Foci od strane Svedskog vodje projekta.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 10.06.14 23:11
Cudo sovjetske tehnike Tavria. Prijatelj moga oca uplatio jednu cim se pojavile, a iz nekog razloga morao je auto da podigne u Ljubljani. Na putu za kucu prolupa mu motor izmedju Zagreba i Slavonskog Broda. Jugo je za to cudo bio Ferari u svakom pogledu.
Meni izgleda sličan autobus, ali ne sasvim isti. (Mislim na komentar E&W.)
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 29.06.14 1:57
Pero™ (citat):
Da, to je taj originalni, što je bio u dvorištu Jadran-filma, ali ne mogu nać ništa na netu o tom premještanju.
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 29.06.14 2:20
Max Blitz (citat):
Pero™ (citat):
Da, to je taj originalni, što je bio u dvorištu Jadran-filma, ali ne mogu nać ništa na netu o tom premještanju.
OK
Ipak taj autobus si zaslužuje da se restaurira i da ide u neki muzej. Ipak je ta film deo neke kulturne baštine i deo naše zajedničke istorije. Nadam se da če završiti u muzeju a ne na otpadu.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 29.06.14 8:49
Pero™ (citat):
OK
Ipak taj autobus si zaslužuje da se restaurira i da ide u neki muzej. Ipak je ta film deo neke kulturne baštine i deo naše zajedničke istorije. Nadam se da če završiti u muzeju a ne na otpadu.
Kako javljaju kolege zagrebačke sekcije jednog oldtajmerskog foruma "крстић и син" ide na restauraciju. "Vozi Miškoooo"
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 29.06.14 12:41
East&West (citat):
Kako javljaju kolege zagrebačke sekcije jednog oldtajmerskog foruma "крстић и син" ide na restauraciju. "Vozi Miškoooo"
Hm, a kako će ga restaurirat? Originalni tvornički izgled autobusa nije onakav iz filma. Za film je prepravljan, stavljene su drvene klupe kojih nije bilo, kao i još dodatne opreme poput peći na drva i prostora za prasiće.