FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 31.03.14 5:09
BEOGRAD (citat):
Samo baki da vidim ja kako ces ti nesto sam da popravis na Tandri? [You must be registered and logged in to see this image.] Kod Nive cak i ja mogu gomilu stvari sam da uradim, a kod ovih novih automobila, ni kais da promenim ne mogu.Zadnji auto koji sam imao morao sam da teram u servis za zamenu sijalica. [You must be registered and logged in to see this image.] Neces verovati ali ako su ga napravili da se sijalica menja tako sto skines tocak i plasticni zastitnik blatobrana, a onda pecas onu sijalicu sa dva prsta. Za isto vreme kod Lade mozes da zamenis pumpu za gorivo. [You must be registered and logged in to see this image.]
E, tu sam te cekao. 'Bem ti Balkanca, da Bog Otac napravi auto on bi nesto na njemu cack'o i popravlj'o. Kad mi sta treba otjeram ga u servis i prst u uvo. Meni je to "radno" auto i 80% ga koristim za potrebe posla. Firma kompenzira 56 centi po milji. Prije ovoga sam imao Frontiera, tri godine, 160K na satu pa ti racunaj.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 31.03.14 5:31
pera84 (citat):
E, tu sam te cekao. 'Bem ti Balkanca, da Bog Otac napravi auto on bi nesto na njemu cack'o i popravlj'o. Kad mi sta treba otjeram ga u servis i prst u uvo. Meni je to "radno" auto i 80% ga koristim za potrebe posla. Firma kompenzira 56 centi po milji. Prije ovoga sam imao Frontiera, tri godine, 160K na satu pa ti racunaj.
Pazi ovde nije u pitanju obican Balkanac nego Pirocanac. Sta mislis kako meni proradi cir kada ti za zamenu ulja naplate $100? Ja nisam imao srecu sa tim dugozivecim automobilima. Obicno krenu da se kvare negde oko 100K i onda ti se vise ne isplati da ih popravljas. Najduze sam dogurao sa Grand Cherokee-jem nekih 130K. Na njemu sam mogao sam cak da promenim svecice. Zena je kupila Audi i taj auto je stalno visio u servisu. Sva sreca sto smo imali garanciju inace bi nas ojadili sa popravkama.Nista ozbiljno, obicno kvarovi tipa podizac prozora ili neki senzor, ali dok si dileru rekao dobar dan vec si ostavio $1000. Gde su ona dobra vremena kada se auto popravljao na ulici, a onda uvek priskoci u pomoc i komsiluk sa savetima.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 31.03.14 5:39
Stazio (citat):
Simbol prestiža sa početka sedamdesetih stigao je iz Čehoslovačke
Imao je moj cale to cudo negde 70tih. Motor je bio pozadi a prtljaznik napred. Da bi sipao gorivo morao si da otvoris haubu. Mislim da gori auto nismo imali, mada je moj matori posle toga kupio najruzniji auto ikada napravljen. AMI 8.
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 31.03.14 6:01
Kakvih $100 za promjenu ulja, kukala ti majka?!?! "Nijemci" su malo poskupi za odrzavanje za moj ukus.
Mene kosta tridesetak i svaka peta zamjena besplatna. (Toyota kaze na svakih 10K) Inace, ja se obicno dogovorim sa servisom, uplatim odrzavanje unaprijed (ono redovno) pa se tu ustedi nekih 15-20%. Bilo koja opravka koja traje duze od dva sata, daju dzabni rental u klasi tvog auta. U pocetku sam kuburio s polovnjacima, kupis jeftino a izadje te skupo. Zadnjih sedam-osam godina, kupim novo, drobim dok ne pocne da se kvari, mijenjaj za novo i tjeraj dalje. Izgleda da je skuplje al' na duze staze se isplati. Pa i da izadjes na isto, barem se ne zajebavas po servisima.
tomerc Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 227 ČLAN OD: : 2014-01-09
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 01.04.14 23:02
_________________ Potpis editiran od strane administracije (ovo nije mjesto za romane!)
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Stara vozačka dozvola. 16.04.14 5:47
Da puno ne pametujem. UKRAO SAM OVU SLIKU, nekidan sa jedne izložbe ovdje kod mene. Ne znam da li je F.B.P.N. JNA nešto ovako imao, ako nije evo vozačka dozvola.
Nego šta je bilo sa Renojem OT što si bio gledati??
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 25.05.14 15:59
Bio sam na putu, da ga idem pogledati, kad sam išao za Maribor (tad sam i stavio neke slike iz kasarne) ali ipak sam prije skretanja za Trbovlje sjetio se reči moje drage, koja mi je rekla, ako ti je to u zadovoljstvo onda si ga kupi ali imi u vidu, kako pored svega prostora kod kuče toga ipak uvjek nedostaje. Da bila je upravo i ja si isto rekoh, neču biti nostalgičar za nekima vremenima koja su prošla. Ipak to je bio auto moga oca, a ne moj. I tako nisam ga išao ni gledati.
Ako bi sebi za dušo kupio oldtimera, onda bi to bio kabriolet najradije SAAB 900, onaj iz filma Jamsa Bonda, kako sam zbog EMŠA i revme prodao sve motore, jedino bi mi to bio substitut za rozonodu, kojeg bi mogao i ponekad provozati, a ne da mi samo stoji u garaži.
Tako od Majora ništa ali još uvjek sanjam o Saabu, još iz detinstva.
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 25.05.14 16:26
Ipak za dušu imao sam Saaba. U stvari kupio sam ga svojoj dragoj Hanni. (Ako je Caligulla za ministra stavio svoga konja, onda mogu ja da kupim auto kućetu) Slika je iz NS, kad smo sa Hannom bili tamo. Sad više nemam toga Saaba, kako sam uzeo još jednog boksera, koji se zove Igor, pa se njemu nije sviđao te sam ga prodao. Zadržao sam jedino Volvota, kojeg troši moja draga, te kupio za kućete staru Alfu.
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 31.05.14 23:37
Četni evidentičar (citat):
Ipak za dušu imao sam Saaba. U stvari kupio sam ga svojoj dragoj Hanni. (Ako je Caligulla za ministra stavio svoga konja, onda mogu ja da kupim auto kućetu) Slika je iz NS, kad smo sa Hannom bili tamo. Sad više nemam toga Saaba, kako sam uzeo još jednog boksera, koji se zove Igor, pa se njemu nije sviđao te sam ga prodao. Zadržao sam jedino Volvota, kojeg troši moja draga, te kupio za kućete staru Alfu.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 01.06.14 0:06
Neznaš ti moj prijatelju, kakoh bi ja rado na Švedsku. Pogotovo zbog toga, da bi neku Šveđanku proverio, ako su zaista tako savršene, dok onaj brom još nije skroz do kraja proradio.
Ali za sad mi je substit, to što teram Šveđana. Imam na oku i XC 90, kao što je tvoj i ako je nalik na traktor, ko svaki džip.
A SAAB to u stvari ni nije auto, to je avion (svenska aeroplan aktiebolaget).
_________________ Audaces fortuna iuvat
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 02.06.14 13:17
Neznaš ti moj prijatelju, kakoh bi ja rado na Švedsku. Pogotovo zbog toga, da bi neku Šveđanku proverio, ako su zaista tako savršene, dok onaj brom još nije skroz do kraja proradio.
Ali za sad mi je substit, to što teram Šveđana. Imam na oku i XC 90, kao što je tvoj i ako je nalik na traktor, ko svaki džip.
E moj prijatelju, nije zlato sve sto sija. A proveravanje, covek ceznje i zeli puno toga, a kada ga ima, bude ti kao i sve ostalo pa ti dojadi.
Ako pak pikiras na XC 90, sacekaj ovaj novi. Uskoro cemo ga izbaciti u prodaju. Ja sam ga vide "live" i mogu reci da je stvarno atraktivan. Malo slike ima ovde: [You must be registered and logged in to see this link.]
A SAAB, da nije vise auto. Propali, do neki dan su pokusali da proizvode automobole i dalje medjutim nestalo para i prestali sa time. Osim aviona sada ce poceti sa podmornicama. Kockums thyssenkrupp koji danas (citaj do juce) proizvode podmornice nisu dobili poverenje za novi model vec ce najverovatnije SAAB dobiti poverenje uvezi proizvodje novih modela.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 03.06.14 19:22
E fičo,fičo,da su mi sad one godine i one šumske avanture u tebi,e fičo fičo.
_________________ Što sam stariji sve više znam a sve manje mogu.
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 03.06.14 23:52
SveJug (citat):
E moj prijatelju, nije zlato sve sto sija. A proveravanje, covek ceznje i zeli puno toga, a kada ga ima, bude ti kao i sve ostalo pa ti dojadi.
Ako pak pikiras na XC 90, sacekaj ovaj novi. Uskoro cemo ga izbaciti u prodaju. Ja sam ga vide "live" i mogu reci da je stvarno atraktivan. Malo slike ima ovde: [You must be registered and logged in to see this link.]
A SAAB, da nije vise auto. Propali, do neki dan su pokusali da proizvode automobole i dalje medjutim nestalo para i prestali sa time. Osim aviona sada ce poceti sa podmornicama. Kockums thyssenkrupp koji danas (citaj do juce) proizvode podmornice nisu dobili poverenje za novi model vec ce najverovatnije SAAB dobiti poverenje uvezi proizvodje novih modela.
Bojim se, da ču biti za novoga puno prekratak. Danas mi došla dohodnina - odlučba o davku za prošlu godinu, pa mi loše kaže. Samo iznosom davka i prispevka za prošlu godinu mogao bi kupiti skoro dva nova, a meni u realnosti ne ostaje mnogo.
Sad stvarno ne znam, da li bi za Švedsku (gdje bi morao raditi i moja bi se čeznja razblinila) ili Zanzibar (gdje bi možda uživao).
A novi XC bit če za vikanje, opšte ne sumnjam.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 04.06.14 8:21
SveJug (citat):
Bojim se, da ču biti za novoga puno prekratak. Danas mi došla dohodnina - odlučba o davku za prošlu godinu, pa mi loše kaže. Samo iznosom davka i prispevka za prošlu godinu mogao bi kupiti skoro dva nova, a meni u realnosti ne ostaje mnogo.
Sad stvarno ne znam, da li bi za Švedsku (gdje bi morao raditi i moja bi se čeznja razblinila) ili Zanzibar (gdje bi možda uživao).
A novi XC bit če za vikanje, opšte ne sumnjam.
Prijatelju, verujem da bi uzivao u Zanzibar ali bi ti pak na kraju i to dojadio.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 04.06.14 15:33
SveJug (citat):
Sacekaj ti, prijatelju, s tim novim i pusti druge da ga testiraju i cupaju kosu. Prva serija auta se ne kupuje. Sto kuraca mu ne radi kako treba, pa da je ne znam ciji.
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 04.06.14 16:30
pera84 (citat):
SveJug (citat):
Sacekaj ti, prijatelju, s tim novim i pusti druge da ga testiraju i cupaju kosu. Prva serija auta se ne kupuje. Sto kuraca mu ne radi kako treba, pa da je ne znam ciji.
I sa time se sasvim slažem.
vargas Mladji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 374 ČLAN OD: : 2013-05-29 DOB : 56 Ludbreg
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 04.06.14 22:52
Moj šogor je kupio Reno Megan odmah kako je došao u prodaju u Hrvatsku. Kad ga je prodao, rekao je da se konačno riješio vraga. Stalno je imao nekakve probleme sa glupim sitnicama koje su mu polako ali sigurno jele živce i novčanik.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 05.06.14 21:15
vargas (citat):
Moj šogor je kupio Reno Megan odmah kako je došao u prodaju u Hrvatsku. Kad ga je prodao, rekao je da se konačno riješio vraga. Stalno je imao nekakve probleme sa glupim sitnicama koje su mu polako ali sigurno jele živce i novčanik.
He, to je ona kategorija automobila kojoj se dva puta raduješ. Prvi put kada kupiš, drugi put kada prodaš!
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 05.06.14 22:44
Otac na službenom putu. Križevci 2/12-1961. Mercedes Benz 180