FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 08.01.14 21:53
Ko skine?
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 08.01.14 22:41
lacoš (citat):
Sad su na nekoj srednjoj klasi gume veličine 17 cola/inča i širine 205-225. Ja se vozim na Mišelinu 225x17/55.Cijena jedne gume,zimske, koštala me sa montažom cca 1700 kn-300$
Ako te interesuje ovde mozes da uporedis cene guma: [You must be registered and logged in to see this link.]
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 09.01.14 0:11
dojran (citat):
pera84 (citat):
Bridgestone je otprilike 120-130.
Haa......to je već realnije. Čekaj samo dok se jave kolege Slovenci,pa da vidiš belaja....diramo im ponos industrije.
Sava več odavno nije ponos industrije, nego je deo globalizacije.
U socializmu je Sava surađivala sa Continentalom i imala svoje proizvode napravljene u Sloveniji.
Kasnije prekinuli suradnju, pa jih je kupio Goodyear.
Sada imam na avtu zimske gume Sava izrađene u Polskoj, letnje izrađene u Francuskoj. Po ličnoj oceni i testovima, kvalitet nije loši, nije ni vrhunski, za nekog ko ne radi puno kilometara, dobre su.
Inače ovde se još rade gume za manje motocikle i skutere. O njima čujem samo najbolje. Prave se još neke tehničke gume, i to je to. Nije više ponos industrije.
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 09.01.14 0:35
zokika (citat):
Da, u Sloveniji postoji zakon koji kaže, da se zimska oprema na vozilima upotrebljava od 15.11 do 13.03. Potrebne su zimske gume na vse 4 točke, ili letne gume uz adekvatne lance. Najmanja dubina šare je isto tako propisana. Ko je pravi vozač i dosta na putu zna šta znače prave gume. Sam sam dnevno na putu dobri 80 km i ne pada mi na pamet da nemam dobru opremu (tako leti i zimi). Što se tiče zadnjih točkova kod vozila, koji imaju pogon na prednje točkove i motor je napred, tamo su na zadnjim točkovima veoma značajne zadnje gume. Ako to nije tako, lako čete izgubiti kontrolo nad vozilom (kad zadnji deo krene po svome..)
Da još jednom napišem ono što je rekao Zokika. Bolje da pročitate dvaput, nega da jednom platite kaznu. Propisi važe i za strance!
Obavezne su M+S gume, mogu biti zimske ili celugodišnje. Na gumi mora da bude utisnuto M+S. Mislim da je minimum 3mm profila.
Ako nemate, možete imati letnje sa najmanje 4mm profila i lancima u prtljažniku. Lanci moraju da budu obeleženi da su za vašu dimenziju gume! Ako nisu sledi kazna.
Ipak kako su putevi i ceste ovde očiščeni i ako imate ozbiljne poslove ovde ili samo zbog prelaženja savetujem zimske gume. Slučajno je sada lepo vreme, ali ako bi se pokvarilo, trebale bi dobre gume. Imao sam mnogo slučaja kada sam sa dobrim gumama morao da se rešavam od budala.
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 09.01.14 5:50
pera84 (citat):
Ko skine?
Vlasnik vozila.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 09.01.14 5:56
Pero™ (citat):
dojran (citat):
pera84 (citat):
Bridgestone je otprilike 120-130.
Haa......to je već realnije. Čekaj samo dok se jave kolege Slovenci,pa da vidiš belaja....diramo im ponos industrije.
Sava več odavno nije ponos industrije, nego je deo globalizacije.
U socializmu je Sava surađivala sa Continentalom i imala svoje proizvode napravljene u Sloveniji.
Kasnije prekinuli suradnju, pa jih je kupio Goodyear.
Sada imam na avtu zimske gume Sava izrađene u Polskoj, letnje izrađene u Francuskoj. Po ličnoj oceni i testovima, kvalitet nije loši, nije ni vrhunski, za nekog ko ne radi puno kilometara, dobre su.
Inače ovde se još rade gume za manje motocikle i skutere. O njima čujem samo najbolje. Prave se još neke tehničke gume, i to je to. Nije više ponos industrije.
No sikiriki,Pero,sve znam.Malo šale
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: u auto kutak 09.01.14 8:56
Skoro tema priroda u mome kraju završi kao ovo na slici:
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 10.01.14 21:25
Oglas sa Njuškala: Na prodaju je moja Alfa 147 ili kako ju od milja zovem Kinder jaje. Sto reci o njoj? Prevezla je hrpu lijepih i manje lijepih cura, s njom sam nasao danasnju zenu. Vozila je kištru, frižider, stolariju, a najviše sam volio u nju staviti svinjske polovice, gajbu pive i doma s kumom mesariti i otici sav zmazan u trgovinu po jos jednu gajbu pive. Cijena je 3200eur, plativo u kunama, eurima, bosanskim markama te svinjskim polovicama. Moguca zamjena za opremu za kolinje ili za neki drugi uredan auto ali ne za GOLF 2 diesel iz 86e i ostale slične čoban mobile. Vucin CD ne ide s autom!
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 21.01.14 10:51
Mala je vjerovatnoca da su mu francuzi odgovorili na engleskom.Kod njih je francuski jezik zakon.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.02.14 13:47
Imao sam cast biti u Volvo test centru i videti kako se testira i izprobavaju sigurnosti u kolima koji ce izaci na trziste za neku godinu. U pitanju je bilo XC90 koji ce izaci na trziste za neku godinu.
Ove slike su sa isto takvog testa danasnjeg modela XC90.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.02.14 16:25
Znam nekoliko ljudi koji su imali XC90 i prilicno su razocarani tim modelom. Imao je hronicne probleme sa automatskim menjacem, a zamena istog je oko $5000.
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.02.14 17:32
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.02.14 17:32
Prodaja Volva na americkom trzistu u zadnje vrijeme opada, lagano ali konstantno. Neke ekonomske studije ga cak svrstavaju u grupu proizvodjaca koji ce za nekoliko godina potpuno isceznuti s ovih prostora. Generalno, problem je u "losem kvalitetu" kako ga ocjenjuju trenutni vlasnici. Neko ce reci STAAAA? Volvo i los kvalitet??? Medjutim treba imati na umu klijentelu na koju Volvo marketing racuna. Sitnice koje prosjecan vlasnik automobila i ne primjecuje ili u najmanju ruku ne osvrce se na njih kod ovih drugih dovode do histericnih napada i alergijskih reakcija. Za te pare mogu se naci bolja auta. Drugi problem je mnogo veci izbor razlicitih "paketa" opreme kod drugih marki, narocito "japanaca". Na trecem mjestu je relativno skupo odrzavanje.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.02.14 17:36
BEOGRAD (citat):
Znam nekoliko ljudi koji su imali XC90 i prilicno su razocarani tim modelom. Imao je hronicne probleme sa automatskim menjacem, a zamena istog je oko $5000.
Znam i ja ljude sto su imali Audi, BMW, Mercedes pa su bili razocarani. Tako ti je sa svakom markom. Ipak moras priznati da je VOLVO vodeci auto sto se tice sigurnosti.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.02.14 18:03
SveJug (citat):
Znam i ja ljude sto su imali Audi, BMW, Mercedes pa su bili razocarani. Tako ti je sa svakom markom. Ipak moras priznati da je VOLVO vodeci auto sto se tice sigurnosti.
Ja sam imao S60 i bio sam prezadovoljan tim autom. Nikakvih problema za 5 godina osim redovnog odrzavanja. Izgleda da su na tom XC90 eksperimentisali sa manjacem i to ga je dovelo na los glas. Sto se tice bezbednosti tu je Volvo, ako ne broj jedan onda u samom vrhu. BMW X5 isto ima jako losu reputaciju kada se radi o pouzdanosti.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.02.14 18:33
SveJug (citat):
Sigurnost......što je to?
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.02.14 18:44
Dojran, ne zajebavaj!
Evo sta je razlika izmedju bezbjednog (sto je SveJug u stvari htio da kaze) auta i manje bezbjednog:
Imas udes (nedaj Boze) u automobilu sa losim bezbjedonosnim karakteristikama: ispadnes iz auta, sav se polomis, treba ti najmanje sedam osam operacija dok ponovo prohodas (uz pomoc staka, naravno). Posle toga hramas, ne mozes ispraviti ruku u laktu 100% itd, itd... Imas udes (nedaj Boze) u "bezbjednom" autu: kad dodje hitna i milicija, ti sjedis u svom sjedistu isto kao da si ziv.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.02.14 18:55
dojran (citat):
Razlika izmedju japanskog lima od 0.3mm i svedskog od 0.8
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.02.14 19:21
za objasnjenje.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.02.14 19:30
BEOGRAD (citat):
dojran (citat):
Bilo nekad. To baš i ne drži vodu kad ga je sve manje,odnosno nije teško pronaći cijeli prednji dio od plastičnih elemenata.
croato Džomba
PV BROJ POSTOVA: : 194 ČLAN OD: : 2012-12-08
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.02.14 19:40
Ajmo drugovi da vas vidim . . . Sta se krije unutar zidova ove prva zgradice ? Mala pomoc : slikano u Italiji,za sada toliko Drugarski pozdrav croato
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.02.14 19:41
dojran (citat):
BEOGRAD (citat):
dojran (citat):
Bilo nekad. To baš i ne drži vodu kad ga je sve manje,odnosno nije teško pronaći cijeli prednji dio od plastičnih elemenata.
Drugar, to stoji i dokazano je. A ta plastika napred, to je samo sminka. Sigurnosni detalji su to sto se nevidi i cini da bude kao sto je kolega opisao i vidi se na sliku.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 06.02.14 19:51
Sve stoji,no međutim npr.Volvo S60 P2 platforma ima masu 1450-1550 kg.Kada bi bio napravljen po vašem bio bi težak oko 2000kg i kao takav bi bio neupravljiv zbog povećanja mase ovjesa i ostalih elemenata poput mjenjača,diferencijala.Radi se jednostavno o zonama deformacije vozila koje rade svi ozbiljni proizvođači vozila osim istok(Indija,Kina)tako da tu nema iznenađenja.Da li je Volvo u tom segmentu baš toliko pouzdan da opravda svoju visoku cijenu nisam baš siguran ali dopuštam osobni izbor.Ima u tim segmentima zaštite totalnih gluposti koje nikad neće biti upotrebljene a i ne vide se ali podižu cijenu i do 30%.