FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Spomenica Prvoborca FS Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 403 ČLAN OD: : 2009-05-01 DOB : 57 zagreb hrvatska
Naslov komentara: AUTO hm KUTAK 08.01.10 11:29
Vozači VW-a i njihov pojmovnik
Passat - San svakog VW-ovca. "To ti'j auto." Ferrari medju svim jaranima ovog svijeta.
Vento - Klasa iznad Golfa, isti auto kao Passat, ali 1 cm. uži. Za zemljake koji baš nemaju hrpu para, ali imaju više nego za Golf.
Golf - VW-ovska klasika. Onaj tko se domogne Golfa, praktično kao da je ostvario sve životne ciljeve i došao na vrh hijerarhijske piramide. Moze ici i iznad - Vento ili Passat, ali već i sa Golfom upisao se na listu "besmrtnih zemljaka". Još ako je Diesel - dobija mjesto na nebu, jer, jel'te, troši 4 litre po gradu...
Polo Classic - smanjeni Vento. Namijenjen uglavnom za jaranske hanume i prijevoz musave dječurlije od vrtića do kuće i natrag. Pošto je riječ o relativno novom modelu, statusni simbol među ženskom čeljadi vlasnika Golfova i Passata.
Polo - Donekle avangarda, jer najmanje podsjeća na odvratnu VW-ovsku marku, a i nema Diesel verzije. VW-ovci ga mrze jer sa njim serijski dolazi servo volan, a poznato je da oni ne podnose bilo kakve dodatke koji omogućavaju lakšu vožnju, zamjenjuju ljudsku snagu itd. (centralna brava, podizači stakala, servo volan, itd.). Nekima koji nisu VW-ovci, ovaj autić je čak i simpatičan.
Sharan - Najnoviji trend medju VW-ovcima, u 1.9 TDi izvedbi (troši dve mjer'ce Dizla na 100 kilometara) posebno pogodan za prijevoz igrača lokalnih klubova (Drkovac Donji, Ma'la gornja, Pale, Tuzla, Vrbik Musavi, itd.), na konfederalne susrete u drugi kanton.
Ge-Te-i - Mistični pojam na spomen kojega zatitra srce svakog pravog VW-ovca koji je imao najmanje tri Golfa I Diesel i sa svakim prošao u prosjeku 780.000 km., bez servisa i izmjene ulja.
VR6 - Nesto daleko, nedodirljivo i mistično. Na spomen tog motora, pravi VW-ovac zapadne u trans, i zamisli sam sebe kako vozi hanumu u lokalni disco u Golfu III sa tom oznakom na prednjem i zadnjem kraju auta. Doduše, crv sumnje je ipak prisutan i ovdje: to je benzinac, to troši, ne mereš' uzet' lož ulje iz babinog traktora!
Diesel - Gorivo buducnosti kojemu teži svaki VW-ovac, motor pogonjen tim gorivom mračni je, mistični i krajnji cilj svakog štovatelja prave volfsburske tradicije, riječ je o pojmu koji se prenosi s koljenja na koljenje poput nekog plemenskog totema vrijednog štovanja. VW-ovac nije VW-ovac ako nije imao Golfa Diesel, ako nije u njega ulijevao aditiv protiv smrzavanja nafte, ako nije mijenjao grijače...
VW Buba - "Bas je slatka, to ti je u stvari Porsche 911". "Tko ne moze napraviti auto od 105 hp na 1500 ccm boxeru, radi 45 hp na 1600 ccm boxeru" - izreke su kojima bi se dao napisati ovaj ogavni nusprodukt automobilske industrije, a koji predstavlja pozivanje na tradiciju modernih vlasnika Golfa Diesel. Kao što je mudri čovjek rekao; "Tko je nije vozio, ima pravo tvrditi da je simpatična".
Benzin - Agresor kojeg treba uništiti. Gorivo na koje idu tamo neki BMW-i, Alfa Romeo, Ferrari-ji, Porsche-i, Audi-ji... Navodno ga koriste i nacionalni neprijatelji u svrhu uništavanja svjetle Dieselske tradicije našeg dragog konfederalnog susjeda.
Mercedes 200 D - Zamjenski automobil koji se prema "Statutu Zemljona" smije kupiti i voziti u slučaju da na pazaru taj dan nije bilo Golfa Diesel.
Alfa Romeo - Nacionalni neprijatelj br. 1. Svaki pravi vlasnik Golfa Diesel ima primary directive pričati o tome kako se kvare, kako su nekvalitetni i sto je najvažnije - isticati kako puno troše, i to, gle čuda, uvijek u trenutku dok isti prolazi na cesti s njihove lijeve strane.
mad-max Vodnik
Spomenica Prvoborca FS Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 403 ČLAN OD: : 2009-05-01 DOB : 57 zagreb hrvatska
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 28.02.10 15:14
Prica se da na Audi logu (4 kruga) svaki predstavlja 100 000 km... Opel ima samo jedan... i taj je prekrizen ....
mad-max Vodnik
Naslov komentara: zaljubljenicima u egzotična vozila..... 01.04.10 20:04
. . . . . poklanjam jedan link sa predivnim automobilima koji su propali kao i njihov vlasnik i država u kojoj su bili
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 10.04.10 14:56
I kaj je najgore još ste si i slični (onaj prvi koji vozi)
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
mad-max Vodnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 11.04.10 9:14
Pošto je utovario svu Papinu prtljagu u auto, šofer primjeti da Papa stoji van pokraj automobilai: - Oprostite, Vaša Svetosti, hoćete li ući, pa da krenemo? - Da, ali meni u Vatikanu nikad ne dopuštaju da JA vozim, i danas je baš dobra prilika, da se i ja okušam kao vozač, jer nisam odavno vozio....... - Žao mi je, Vaša Svetosti, ali to ne bih smio, izgubit ću posao. Što će biti ako se nešto dogodi ? - Nitko to neće saznati - odgovara Papa sa osmjehom. Slegnuvši ramenima, šofer sjeda pozadi, a Papa za volan. Ubrzo, šofer se gorko kaje, jer Papa vozeći > prelazi 200 km/h: - Sveti Oče, molim vas, usporite - jauče šofer, medjutim Papa počinje usporavati tek kada se začuo zvuk sirene. Zaustavlja se, spušta staklo. Prilazi mu policajac, gleda ga, pozdravlja i vraća se svome motociklu uzevši radio: - Halo šefe, zaustavio sam auto koji fura 220 na sat. - Odlično! >Kazni ga da se nauči pameti ! - Ne ide šefe, ovo je vrlo važna osoba. - Tim bolje - kaže šef. - Dobro šefe, ali radi se zaista o vrlo, vrlo važnoj osobi. - Gradonačelnik? - Važniji. - Poslanik? - Važniji. - Prvi ministar? - Ma, još važniji. - Dobro - kaže šef - pa tko je? - Ja mislim da je Bog. - Zašto misliš da je Bog? - Šefe, šofer mu je Papa............
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 14.08.12 19:54
Da ne kvarimo temu Slike,postavio sam odgovor ovdje,bio je dobar ali koliko? Toliko koliko smo mi u to vrijeme mogli sebi priuštiti.Ali stvarnost je sasvim drugačija.Možda ću ovime nekom povrijediti ego ali svi proizvodi Zastave su bili poluproizvodi odnosno više se je "šarafilo"nego vozilo.Konkurencija je imala bitno kvalitetniji proizvod ali mi to nismo mogli kupiti pošto smo morali državi kupiti 2 da bi sebi kupili 1.Ok,bio je omiljen u narodu pošto je bio najbolji poluproizvod a i nastao je na popularnoj platformi no čak je i jedna Škoda bila puno bolji proizvod u sličnom cjenovnom razredu.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 10:48
dojran (citat):
[url= Zastave su bili poluproizvodi odnosno više se je "šarafilo"nego vozilo..
Evo sa malo "sarafljenja" i volje postigne se ovako nesto Mozda je Stazio i video ovo jer nosi Herceg Novi tablice
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 10:55
Ma sve 5,vidim ih uređene kao iz tvornice,malo nostalgije ne škodi,nije zabranjeno.....ove prerade baš i ne volim ,recaro sjedala koja vrijede više od vozila,ali tko voli.......samo udri......
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 11:09
dojran (citat):
Možda ću ovime nekom povrijediti ego ali .....................
Svakako da si navedenim pitanjem zabacio udicu onima koji su skloni polemici! A mislio si na ovo:
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 15:01
Mogu samo reći da je moj stari imao stojadina kad smo bili klinci sestra i ja i za praznike nas je potrpao u auto i obišli smo skoro cijelu bivšu državu bez kvarova i ikakvih problema. Ne znam baš da se to sad radi. Mislim, tako s odbitelji na put bez nekog preciznog puta i strogog odredišta. Usput bi stali i prespavali gdje nam je bilo u tom trenutku zanimljivo. Stari je inače dugo vozio samo stojadine jer je sam znao skoro sve popraviti.... od dva-tri bi složio jedan.... Danas vladaju potpuno drugačiji kriteriji. Vozim VW Jettu 1.9 TDI i jako sam zadovoljan tim autom. Samo redovan servis i tankanje.... Vozio sam i malezijskog Protona, to je kopija Mitsubishija (a ima Mitsubishijev motor). Benzinac 1.5 GLSI, imam odlična iskustva s tim autom mada sam čuo potpuno drugačije..... jedno vrijeme nije bilo rezervnih dijelova, sad ima....
Kemo Specijalac GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 1139 ČLAN OD: : 2012-03-03 Beograd
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 15:52
- kontrola kvaliteta Mercedes, BMW...: preko noci ostave muvu u autu; ako muva crkne, auto dihtuje dobro; ako prezivi, ne dihtuje....
- Zastava: ostave macku preko noci u autu; ako je ujutru macka jos uvek unutra, onda dobro dihtuje
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 17:07
Kemo Specijalac (citat):
- kontrola kvaliteta Mercedes, BMW...: preko noci ostave muvu u autu; ako muva crkne, auto dihtuje dobro; ako prezivi, ne dihtuje....
- Zastava: ostave macku preko noci u autu; ako je ujutru macka jos uvek unutra, onda dobro dihtuje
Dobarrrr....
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 18:13
East&West (citat):
dojran (citat):
Možda ću ovime nekom povrijediti ego ali .....................
Svakako da si navedenim pitanjem zabacio udicu onima koji su skloni polemici! A mislio si na ovo:
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 18:17
Kemo Specijalac (citat):
Imas + Kemo, nisam se ovako nasmijao ima pet godina.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 18:20
Ajde, stavljajte slike svojih (kako to moja zena zove) "drugih zena" na Forum. Malo muskih tema.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 18:41
pera84 (citat):
Ajde, stavljajte slike svojih (kako to moja zena zove) "drugih zena" na Forum. Malo muskih tema.
Prije "ljubavnice"Pero......
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 20:58
Pa, sto se tice ljubavi, tu si u pravu 100%. Ali: -zivi u istom domacinstvu -imas za nju dokumenta-negdje si se potpisao -javno se pojavljujete u drustvu -zna ti nekad izvadit zivce pa je mlatnes montiracem....
Zena, Dojrane, zena.....
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 21:09
Dobre su one nama.....što bi bez njih? Eto vidiš ja svoju za Novu godinu izveo u onaj kineski restoran Chuchi kuchi!!!!!
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 21:32
Ovo su "vruće teme", nemojte poslije da bude: "Ma ne mislim ja tako draga, to su oni sa foruma nešto..."
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4608 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 21:43
Pera 84-znas kako je sa zenama na zapadu,kao sa kolima "skupo odrzavanje. Samo kad nam dosade ta njemacka kola za odrzavanje onda ih prodamo i predjemo na fordove ili toyote. Kod zena je nazalost drugacije-ako ih i "prodamo"moramo ih odrzavat do kraja zivota. Nisu ni sve zene iste-uvek ima i gorih na srecu
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 21:45
Pitanje Amerima,zašto većina vozite Japan i Korea vozila?
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4608 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 21:51
Jednostavno zbog cijene,dobrih garancija i jevtinog odrzavanja.Ja licno nikada nisam vozio ovdje nista osim njemackih kola,za posao koristim americke kombije,sada forda,ranije shevrolete.. Vozio sam dugo S320,kada su se pojavili u SUV varijanti presao na njih .Licno smatram taj mecedesov motor (6 cilindara,3,2 litre zapremina)najbolji sto imaju-barem u masovnoj prodaji,a i potrosnja mu je podnosljiva-poprilicno su ekonomicni. PS-imao sam nekih problema sa power stering,kao i sa vodenom pumpom na ML 320
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 22:23
Odnos cijena/kvalitet. Kad vozis godisnje kao ja, od 80-100 hiljada kilometara onda gledas da te taj kilometar kosta sto manje. Ima nas tri vozaca u kuci, dvije Toyote, jedna Honda.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 22:29
Slazem se sa tobom Toyota Camry i Honda Acord su izuzetno dobri automobili,ekonomicni takodje. Ja vozim vrlo malo sada,ispod 15 000 km/god.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 22:30
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 22:53
moj je ovakav,samo bele boje [You must be registered and logged in to see this link.]
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 22:55
Nekad vozio Talijane ali sa limarijom nikad kraja.Švabo je uvijek švabo.Zadnji dobar auto je bila Honda Accord a i opet će Japanac u kuću iako žena navija za Koreance.Nije ni luda s obzirom na cijenu i ekonomičnost a ne bježe daleko od kosoke braće,neki koji su kupili nisu pogriješili.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 22:56
milutins (citat):
moj je ovakav,samo bele boje [You must be registered and logged in to see this link.]
U njemu si ko Jozo mafiozo
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 23:00
Kemo Specijalac (citat):
Ništa čudno, kakva plata takva vrata.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 23:01
Matrix (citat):
Nekad vozio Talijane ali sa limarijom nikad kraja.Švabo je uvijek švabo.Zadnji dobar auto je bila Honda Accord a i opet će Japanac u kuću iako žena navija za Koreance.Nije ni luda s obzirom na cijenu i ekonomičnost a ne bježe daleko od kosoke braće,neki koji su kupili nisu pogriješili.
Matrix,accord je najbolja u svojoj klasi-mada za lovu u toj klasi automobila koreanci su ipak bolji. 100 000 milja garancija ili 10 godina-probaj ovo [You must be registered and logged in to see this link.]
sad mi objasnite kako je mali fiat 500 skuplji od ovoga
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 23:06
Zna žena Milutine Trenutna situacija i ne zahtjeva ponovno Accord.Osim toga draže su mi a i trebaju SUV varijante.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 23:09
evo ti najbolji dil,moja sestra kupila prije par dana-na putu izasao $25 000(3,2 litre motor)
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 23:12
Da ne zaboravim najdraži terenac mi je bila Lada Niva.Nema joj premca gdje ne može.Dok sam imao volje šarafiti ubacio sam motor od Fiata 132-dizelov agregat od 2500 kubika.Na tokarskom malo obradili nove rupe na felgama od Micibushija Pajera i montirali.Unutrašnjost doredio onako malo vedrijim tonom.Obišao s njom prije prodaje i brda.doline,rijeke i planine.Nije stajala.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 23:16
Pa to onda više nije Lada Niva To svi kažu ružno pače ali svrha je pogođena!
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 23:19
Kazu da su Ladu Nivu masovno vidjali po njemackim baustelama,jevrtina a dobre performanse motora-ideaalna za lose puteve,blato,makadam-pravi terenac
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 23:22
Mali razmak prednjih i zadnjih kotača diferencijal doslovno što se ne penje po drveću Smiješno ali istinito!
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 23:22
purger (citat):
Pa to onda više nije Lada Niva To svi kažu ružno pače ali svrha je pogođena!
Ostalo je najvažnije - podvozje i glavni atribut mjenjač.Svrha tadašnjih ubacivanja već zastarjelih Fiatovih dizel agregata je bila zbog potrošnje i pokazano dobrog agregata.Pajerove felge i gume su slučajno naletile pa smo ih napicanili Ipak ta Niva se pokazala i kod državnih službi na teškim terenima nezamjenjiva ali njih nije mučila potrošnja.
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: AUTO hm KUTAK 24.03.13 23:26
Zaleteo se Yugic nizbrdo i otkazu mu kocnice pa se zakuca u najnovijeg BMW-a pri tom vozacu u BMW-u izleti na tabli na displeju "Found new hardware" Install now?"
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik