FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87

Go down 
3 posters
AutorPoruka
tenkist Max
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 10
ČLAN OD: : 2013-02-23
DOB : 37

Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87 Empty
KomentarNaslov komentara: Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87   Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87 Icon_minitime23.02.13 20:52

klasa 86/87
pozdrav svima iz Dalmacije
!zanima me da li je netko od ove klase tenkista ili pješadije aktivan na forumu-ukoliko jeste ,ima moje pozdrave,također se to odnosi na klasu vozača tenka,pridošlih s Manjače,tzv.aprilske i augustovske klase!by the way-na slikama ovog čovika koji ima svoj blog s fotkama,postoje slike iz vremena kad sam bio tamo,iz mog voda se na slici nalazi čovjek pored tenka,nišanđija a poznat mi je i makedonac vozač,BVP a na rijeci!Također me zanima da li postoji netko od oficira tog vremena-jer vjerujem da bi se rado nasmijali tom vremenu ,pa makar i kroz zube!Također moram reći da i ja osobno imam nešto slika tog vremena!
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87   Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87 Icon_minitime23.02.13 22:27

Pozdrav od forumskog imenjaka Max!
Dobro došao na forum!
Iako kod mog avatara piše Zagreb, to je samo djelomično točno!
I ja sam iz Dalmacije, a živim već dugo u Zg. Very Happy

Što se tiče slika iz Požarevca, tema je zato i postavljena da ljudi prepoznaju što je na njima, jer se ne zna točno kada su snimljene i tko ih je snimio.
Vidio si, objašnjeno je u blogu.
Slobodno komentiraj i na onoj temi slike. Very Happy
Želiš li da neku posebno izvadim?
Živio!
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87   Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87 Icon_minitime24.02.13 1:14

tenkist Max (citat):
a poznat mi je i makedonac vozač, BVP a na rijeci!

Je li ovaj? Smile

[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
tenkist Max
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87   Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87 Icon_minitime24.02.13 18:02

pozdrav!
pozdrav tebi u Zagrebu,trebalo bi mi vremena da iskopam njegovo ime ,mislim da imam i jednu sliku negdje ,na kojoj se nalazi cila četa skupa s tim momkom,i to u slučaju da se potpisao na poleđini slike,kako smo u to doba znali uraditi za uspomenu-ukoliko sam u pravu i ako je to bilo moguče negdje na Moravi-smiješno je kako nakon toliko vremena vidiš lice iako pod šljemafonom,a toliko poznato! u doba jada sam bio tamo poneki su išli na obuku u Pančevo za vožnju poput ove -ahaha -mene nije dopalo tako nešto,no Pasuljane jesu i to duboko ostale u pamćenju-smatram da ona slika 55-ice u vožnji je slika tenka, komandanta Marića ,a momak (tamo gdje su dvojica naslonjeni)ispred tenka na drugoj slici bi trebao biti moja generacija iz Našica N.S
Nego ,daj mi reci da li pamtiš neka imena oficira tog doba-na slici u voznom parku oklpnog bataljuna je jedan stariji vodnik i mislim neki poručnik s mog kata-treba mi vremena za sjetiti se prezimena njegova-svako smo jutro se gledali lijepo hehee-valjda zbog konkurencije među četama,a i pomogao mi čovjek puno tada,u to vrime
usput imao sam naknadno vozača iz Zagreba A.B ,s još jednim sam jako bio dobar M.N,a treči iz KutineD.Ž mi sad živi u mom gradu,pamtim njihova imena jako dobro kao i neke druge vozače te starije klase,imao sam par dobrih ljudi jednog kuhara iz Vodica,taj živi u Zagrebu inženjerca iz Šibenika i francuza iz motorizirane pješadije-više nekom drugom prilikom,a moram priznati da me stvarno zanimaju poneki oficiri da li su ostali i u tvoje doba,jer si moguće mlađa klasa

Na vrh Go down
tenkist Max
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87   Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87 Icon_minitime24.02.13 18:09

pozdrav još jednom-nisam dobro razumio poruku ukoliko želim da li da izvadiš još neku sliku-zašto ne -pa moram priznati da ču ozbiljno potražiti slike tog doba-smatram da su mi ipak ostale neke s terena i iz vojnog parka ,davna je to prošlost koje ne bi bilo bez nas!nego reci mi da li ima aktivnih oficira tog doba tu ,ili imena i događaja vezanih za njih-večine bih se ipak trebao sjetiti već netko
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87   Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87 Icon_minitime24.02.13 18:15

He, druže, ja ti nisam bio u Požarevcu!!
A ovdje je običaj da pomažemo jedni drugima na temama!
Ja sam bio '86./'87., najprije Pula, pa Kumbor! Mornarica! Very Happy

tenkist Max (citat):
a momak (tamo gdje su dvojica naslonjeni) ispred tenka na drugoj slici bi trebao biti moja generacija iz Našica N.S

Je li ova fotografija? Probaj mi reći broj slike iz bloga koju hoćeš da izvadim, da ne pogriješim! Very Happy

Max Blitz: komentar modifikovan dana: 10.02.14 4:32; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
tenkist Max
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87   Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87 Icon_minitime25.02.13 20:37

POŽAREVAC -pozdrav!
trebao bih krenuti iz nekog početka --došao sam u Požarevac -kako bi nekad rekli -klasa mart 86 -jako dugo putovanje vlakom ,nekih 19 sati je prošlo od polaska vlakom u vojsku do ulaska u kasarnu -kad smo ja i poneki gušteri ušli u menzu ,za vrijeme večere,još uvijek u civilkama čuo sam komentar koji je bio upučen meni-vidi onog -ovaj ide u prekomandu za Ameriku-jedini komentar i jedina relativno smiješna stvar je taj komentar u prepunoj menzi ljudi iz cijele ex Yu- koji mi je vukao osmijeh na lice slijedećih petnaestak dana do dana zakletve-istina da sam ahahaha čistio stepenice i zahode prvih i nezaboravnih sedam dana skupa s jednim muslimanom iz Foče-Irfanom R.Nadam se da je čovjek negdje živ i zdrav !
HAHAHA ,cijeli tjedan smo nas dvojica samo gledali u ostatak momaka u prolazu,odlazili na ručak i večeru,spavali u istoj spavaonici s njima,a tek tada krenuli na obuku skupa s njima !
kao što rekoh ,došao sam u oklopni bataljon,nisam poznavao do tada ,nažalost ni nakon toga nisam imao neku priliku vidjeti ikog iz te moje jedinice!nadam se da je večina dobrih ljudi ,ma od kuda bili, živa danas-jer to vrime se mora pamtiti po nama ,vojnicima i oficirima -ipak smo samo mi ostavili svoj pečat tog vremena!eto nači ćemo moguće neku anegdotu tog vremena ,koja moguće pomogne ljudima da nas prepoznaju -a ako ne moguće i po nadimcima koje smo dobivali

Na vrh Go down
tenkist Max
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87   Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87 Icon_minitime25.02.13 20:49

Pozdrav Max Blitz!
da to bi morao biti on - 2.vod 1.tenkovske čete čovjek iz Našica-Nedjeljko Suk -za vrijeme veljače 87-neposredno pred moje skidanje -slika bi morala biti napravljena od nekog iz 1.tenkovske čete ,na Pasuljanskim Livadama-hahaha-tu moju generaciju je zbilja i onaj gore z...-jer su to bile druge Pasuljane u našj generaciji .prošli smo i ljetne-normalno 86. godine,čim smo završili pješadijsku obuku.nedugo zatim- za vozača ime nisam siguran ,smatram da nije bio iz moje-već 2.tenkovske čete
Na vrh Go down
tenkist Max
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87   Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87 Icon_minitime25.02.13 21:01

-eh da ne ostanem dužan-pošto smo dijelili kat -dvije tenkovske čete u oklopnom bataljunu,na drugom katu-pamtim imena nekih njihovih starješina -jako dobar ,simpatičan i ispravan čovjek je bio jedan stariji vodnik prve klase,kasnije degradiran u čin starijeg vodnika-ako se ne varam Kojić,a čovjek istog čina iz prvog ili drugog voda se nalazi na onoj slici pored BVP u društvu mislim poručnika-totalna suprotnost spomenutom -kostić-moj dragi prijatelj koji me noć pred skidanje obavijestio da i oficiri su imali ime za mene ahahaha-mirotvorac
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87   Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87 Icon_minitime25.02.13 21:42

Prebaci slobodno neku priču koja se tiče slika s Požarevca na tu temu gdje je blog.
Zato smo i postavili temu 'Garnizon JNA Požarevac'.
Slike se mogu i vaditi s bloga i postavljati na tu temu ili na forum gdje odgovaraju.
Ako time možda nisi ovladao, mogu ti ja izvaditi pojedinu sliku koju hoćeš, samo mi reci njezin broj iz bloga, pa će onda biti preglednije sve, to sam ti mislio predložiti. Very Happy
I uključi se slobodno na sve druge teme na forumu ako želiš, možda ćeš klasiće duže čekati. Svejedno je zanimljivo na forumu! Very Happy
Na vrh Go down
tenkist Max
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87   Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87 Icon_minitime26.02.13 19:22

pozdrav!
hvala na uputi,ukoliko ti nije problem -možeš izvaditi 2 slike dvojice- podoficira i oficira pored BVP u voznom parku,nisu trenutno na blogu garnizona ,ili ih ja nisam ugledao tamo ,več na blogu onog fotografa koji ih je stavio na svoj blog---a i poznajem neke oficire pored generala Mamule-probat ću se sjetiti što više informacija-nadam se da nije problem ni ova moja tematska priča o godini služenja u tenkistima Požarevca-- hahaha
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87   Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87 Icon_minitime26.02.13 19:43

tenkist Max (citat):
ukoliko ti nije problem - možeš izvaditi 2 slike dvojice - podoficira i oficira pored BVP u voznom parku, nisu trenutno na blogu garnizona

Evo, stavio sam na 'Požarevac' i ovdje, stavit ću i admirala Mamulu:

Kolona parkiranih BVP-80 u krugu kasarne 'NH Veljko Dugošević' Požarevac

Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven
Na vrh Go down
tenkist Max
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87   Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87 Icon_minitime27.02.13 21:42

pozdrav!
e tako sad imam i poneko sjećanje više---pa da napišem kasnije nešto više i o svom bataljunu-na jednoj slici od onih u garnizonu se nalazi pista ili krug unutar kasarne- samo mi slika djeluje puno starije po parku i manjim stablima oko njega-uglavnom su to glavne tri trokatnice oko kruga ,i svaka je pripadala različitim jedinicama
istočni dio -desni kut gore-je pripadao pozadini,kuharima i inženjercima,zapadni dio izviđačima,i ispred njih je bila bina i postavljanje zastave,još sjeverozapadnije od njih je bila kantina pa tek straža,komanda itd -donji južni dio je bila menza ,a tek ispod nje je bio vozni park--ova slika gore-
na samom vrhu je ionako sjever -pa ta sjeverna zgrada je pripadala oklopnom bataljonu-na prvom katu je bila veza,na drugom .-mom katu tenkisti -lijevo druga,desno prva tenkovska četa!
-što se tiče veze-zbilja ne pamtim te dečke koji su motali žicu po cijele dane
----komandira druge temkovske čete-također ne pamtim,držim da je bio na nekom školovanju jedno dobro vrijeme,pa ga i zbog toga ne pamtim-no pamtim starijeg vodnika Kojića-jako dobar i ispravan,zabavan čovjek kojeg je mislim njegova vojska naviše držala-nažalost sam služio vojsku u kasarni koja je bila na glasu kao kažnjenička-ne za vojsku (ali i za vojsku),već za oficire -tako da se disciplina za vojsku i pogoršavala razmjerno tome-htjedoh reći za tog meni simpatičnog čovjeka su bile glasine o degradaciji s čina starijeg vodnika prve klase na niži rang- A ,vodnik na slici je vodnik prve klase i godinama mlađi Kostić- također komandir voda iz druge tenkovske ćete-već sam ispričao anegdotu o njemu na mojoj temi tenkista iz Požarevca
-poručnik na slici pripada mehaniziranoj pješadiji,i upravo stoji negdje pored njegovog BVP

Na vrh Go down
mjesec
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 15
ČLAN OD: : 2015-04-30

KomentarNaslov komentara: Re: Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87   Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87 Icon_minitime01.05.15 10:39

Došao u prekomandu u septembru 86.Bio druga četa.
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87   Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87 Icon_minitime

Na vrh Go down

Tenkisti iz Požarevca, klasa 86/87
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Zrenjanin Maj '85. (tenkisti)
» ILIRSKA BISTRICA 87/88 TENKISTI
» Kasarna Štip 87/88 tenkisti
» Ilirska Bistrica 88/89 tenkisti
» Titova garda