FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 547 ČLAN OD: : 2012-12-29 DOB : 55 Ljubljana
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 09.06.13 8:12
Zdravo heka,možeš nam reči kad je uradno prestala postojati kasarna u Petrovcu-kad se zatvorila?Šta je bilo sa svim oklopnim vozilima-gdje je to završilo? Pozdrav
BROJ POSTOVA: : 80 ČLAN OD: : 2013-01-05 DOB : 55 Sremska Mitrovica
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 10.06.13 23:45
Nema nam druga vodnika, zatajio je skroz..
heka Gušter
BROJ POSTOVA: : 11 ČLAN OD: : 2013-06-04 petrovac na mlavi
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 11.06.13 18:12
pozz.drugari,tu sam ja ,pratim budno promene na ovom nasem forumu,bio sam dan dva na nekom putu,sada sam tu.Pricao sam drugaru za ovaj forum i prikljucit ce se jer je i on Jugonostalgicar i voli sve sto se desava vezano za ondasnja vremena,neverovatno je koliko ima Jugonostalgicara,pa NEKI kazu kako nije bilo lepo u tom vremenu,da.Pozdrav iz Petrovca
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 11.06.13 21:12
Lijepo Heka da nam dovedeš i drugare da se malo zajedno družino.Ima nas puno koji se sa radošču sječamo na prošla vremena. Pozdrav svima
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 11.06.13 21:16
Al sam volio kad se spusti ova zastava, odma vadim kalendar i precrtavam dan
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 11.06.13 21:34
ja isto,prijatelju moj.To je bio ritual za završetak dana.
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 18.06.13 7:54
Zdravo drugovi vojnici,našao sam u svojoj arhivi još nekoliko slika.Možda se u ovoj fotki neko prepozna pa nam se javi.Za nekoliko njih koji stoje pokraj mene znam kako se zove a neke sam i zaboravio.Ovo je klasa koja je služila u Petrovcu na Mlavi godine 1988-1989
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 18.06.13 11:20
treći u gornjem redu je Velić Sejfulah, do njega Tasić iz Futoga, oba vozači Bvp-a, bili su u mojoj četi, januarci, poz
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 18.06.13 12:14
janeztrdi (citat):
Zdravo drugovi vojnici,našao sam u svojoj arhivi još nekoliko slika.Možda se u ovoj fotki neko prepozna pa nam se javi.Za nekoliko njih koji stoje pokraj mene znam kako se zove a neke sam i zaboravio.Ovo je klasa koja je služila u Petrovcu na Mlavi godine 1988-1989
Bravo sasa x,evo sad sam se i ja sjetio Veliča i Tasiča,samo si mi morao malo pomoči.Od desne spodnja vrsta prema lijevi je Kahrimani Vesel odmah kraj njega je Gavrič Marjan iz Varaždina,treči po redu sam ja-Janez iz Ljubljane,četvrti po redu je Oskar iz Zagreba(zaboravio prezime).Polako čemo se sjetiti svih imena. Pozdrav
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 19.06.13 14:49
još jedna fotka mene u radnome odijeli-snimljena u gradu Petrovac kod fotografa u vrtu
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 30.06.13 19:03
janeztrdi (citat):
još jedna fotka mene u radnome odijelu-snimljena u gradu Petrovac kod fotografa u vrtu
Tako ste izlazili u grad? Pravilo ili neki izuzetak ovom prilikom?
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 30.06.13 19:07
Max Blitz (citat):
janeztrdi (citat):
još jedna fotka mene u radnome odijelu-snimljena u gradu Petrovac kod fotografa u vrtu
Tako ste izlazili u grad? Pravilo ili neki izuzetak ovom prilikom?
popravio sam ovaj odgovor,to nije bilo pravilo,bio je izuzetak da sam bio u takvom odijelu. lp
sasa x Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 30.06.13 21:06
Koliko ja mogu da vidim, na gornjoj slici je radno odelo, ono staro od čoje il i nečeg sličnog, dok se u grad izlazilo u novom, mislim da se zvalo m77? I u cipelama obavezno.
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 02.07.13 18:55
Zdrav sasa x ,imaš pravo,odijelo za izlazak u grad se zvalo M77,i bile su obavezne cipele!!
Ja sam više puta bio u gradu u radnome odijelu kao što vidiš na fotki,bili su to kao službeni izlaski u grad.Često sam išao vozilom(zastava 101 ili nekim FIATOVIM đipom) u grad ,najviše puta radi toga da odvezem komandanta kasarne doma ili po nekakvim drugačijim poslovima.Uvijek bi trebao da je samnom u vozilu oficir,ali nije bilo tako zato sam se često kad sam se vozio natrag u kasarnu mogao nekdje zaustaviti -tako je i došlo do te fotke u kojoj sam u gradu u radnome odijelu.Tad kad sam ja služio u kasarni,pod komandantom kasarne majorom Plavšičem,to sam si mogao priuštiti!! Nikad nisam imao nikakvih problema sa oficirima u kasarni-dobro smo se slagali.
lp
Petek Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2013-05-06 DOB : 57 Ptuj
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 23.08.13 22:37
Pozdrav drugovi Petro mlavćani. Po dugom vremenu se opet javljam. Na slici od Janeza je u gornjem redu četvrti sleva drugar sa kojim smo išli na pripreme za Armijsko takmičenje u rukometu u Požarevac. Tamo smo bili oko 5 dana, i na prvu pripremnu utakmicu smo išli u neku sportsku halu u Požarevcu. Tamo u hali je bila neka kafana. Prije utakmice smo išli tamo na piče. Popili smo nekoliko piva i trebali smo iči da se preobučemo i na zagrijavanje. Pošto sam več bio pod "gasom" nije mi se išlo, i pošto sam bio njemu desetar u četi "naredio" sam mu ,da ostaje sa mnom, da čemo igrati drugo poluvreme. Naravno i drugo poluvreme je odigrano ,a nas dva još uvek kod šanka. Došao je kapetan naše ekipe, on je pre toga igrao za Zelezničar iz Niša i rekao da se moramo sad zajedno vratiti u kasarnu jer je on zadužen za sve nas. Pošto sam ja več tada bio "đomba" naredio sam mom momku ,da mi produžimo u grad. I tako mi veseli odosmo u grad a ostali u kasarnu. U dva ujutro pošto su zatvorili sve kafane, mi smo propitivali neke ljude "gde je tu kasarna u Požarevcu". Napili se toliko,da nismo našli nazad u kasarnu. Posle smo preko nekih železničkih pruga upali u kasarnu,gde nas je zaustavljala straža.
Drugi dan završile su pripreme za nas dvojicu.
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 25.08.13 15:53
Pozdrav Petek,lijepu si nam zgodu ispričao.Nema veze što ste drugi dan završili pripreme na utakmicu,bitno je da ste se vas dvojica lijepo proveli i uživali!!
lp janeztrdi
Petek Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2013-05-06 DOB : 57 Ptuj
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 27.08.13 14:55
Pozdrav opet !
Ove godine za 3. maj sam sa sinom bio u Petrovcu u našoj staroj kasarni. Slike sam poslao "najboljem " vozaču BVP-ja Janezu. Tamo sam pričao sa jednim čovekom, koji živi tamo u kasarni kao izbeglica. On je rekao da su jedinice iz ove kasarne otišle u bitku za Vukovar i nisu se više vratile. I da je posle bataljon otišao za Požarevac. On je poreklom iz Gline. Meni je isto žao za Titovom Jugoslavijom. Drukčije se živelo. Drukčiji ljudi smo bili.
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 31.08.13 8:10
Zdravo drugar
hvala ti za onu rječenicu-najboljem vozaču.Kao što su svi mogli primjetiti ,slike koje si snimio kad si bio u Petrovcu i poslao mi objavio sam sve do zadnje.Jako sam ti zahvalam,pa ne samo ja,nego svi mi koji se rado sječamo grada kdje smo služili vojničke dane!
pozdrav
Dok Gušter
BROJ POSTOVA: : 30 ČLAN OD: : 2013-03-23
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 14.09.13 14:17
Pozdrav Janez!
Ako imaš koju sliku od Petrovca slobodno stavi recimo ako ima od kafane blizu mosta
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 15.09.13 9:08
zdravo Dok, na početku mjeseca Oktobra idem posjetiti grad petrovac na mlavi i ono što je ostalo od naše stare kasarne pa ču sve poslikati (kao staru kasaarnu i grad kakav je danas),Vjerujem da če se mnogi koji su služili tamo radovati tim fotkama.Pofotkaču i kafanu blizu mosta ako još postoji?
Pozdrav svima od Janeza
brico 87 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2013-09-20
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 21.09.13 9:29
Pozdrav svima,evo i mene klasa martovac 87 god. Petrovac na Mlavi.Kad sam vidio slike i (moju) kasarnu uh sjećanja i uspomene preplavile me.Prekrasno je bilo tamo,bio sam pozadinac,dužio magacin robe i berbernicu,starješine st.vodnik prve klase Babić,i st.vodnik prve klase Rakić,prije tog bio u trećoj četi kod Majtana.Još jednom poz svima nadam se da ćemo se svi skupa sjetiti lijepih dana
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 22.09.13 9:02
Dobrodošao brico 87,nadam se da če ti biti ugodno u našem društvu?Ako če nam trebati šišanje javičemo ti se.Imaš pravo,lijepo se sjetiti starih vremena! Ako imaš neku fotku ,objavi je da svi vidimo!! Lep pozdrav od Janeza
brico 87 Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 23.09.13 14:29
Da svakako da će mi biti dobro u Vašem društvu,za šišanje nemaš brige kad dođeš u Zagreb,imaš šišanje,piće može i klopa.Negdje imam par slika kad ih pronađem postavim ih.Dal ti je poznato Beli bagrem?kafana kad izlaziš iz kasarne na desno jedno 500 m.Najbolja šopska salata koju sam ikad jeo.A prema gradu kad prođeš most mislim da se zvala Bašta,dobar roštilj i muzika svaki dan.Eeee par puta su došli po mene,pa kod straže na spavanje hehe.Jel se sjećaš nekog majora Mirčevski čini mi se?U stacionaru je bio Janković do nas je bio stacionar,a sa doktorom sam se lječio uz neku rakiju dobru,,,,,,,,Čujemo se Janez lep poz...
damjan1988 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2013-09-26
Naslov komentara: baterija 26.09.13 22:47
Dobar dan svima, dragi prijatelji. Ja sam Damjan iz Slovenije, Maribor, sada živim u Ljubljani. U Petrovcu na Mlavi služio sam od septembra 1988 do septembra 1989 (septembarac). U međuvremenu bio sam i u neki mesec dana u Požarevcu na kurzu za desetara. Bio sam u "laka minobacačka baterija" (LMB), kao posluživač na minobacaču. Moj komandir baterije bio je (tada) stariji vodnik Fuad Hekić, zvali su ga "Fudo" ili "Fuda". Vidim, da se je več javljao na ovom forumu, tako da ga posebno pozdravljam. Veoma dobar i pošten komadir. Prema kraju roka dobili smo i novog komandira, nekog potporučnika kome sam zaboravio ime (sećam se, da nije završio vojnu akademiju, bio je neki aktivirani bivši stažo/civil). Komandant kasarne u to vreme bio je kapetan I. klase Jović. Major Makedonac, koga ste spominjali bio je major Miličevski, za moje vreme on je bio u "vojna pošta". Sa mnom u LMB služili su septembarci: Rajmund Jeršin iz Ljubljane, Branko Jokić iz Užica (čato), Vlado Dogandžić iz Užica, Isufi iz Prištine, Hiseni isto iz Kosova, Rasim Klobućišta iz Debar Makedonija, jedan Miro iz Teslića, Orce Stefanovski iz Makedonije, Nenad Baroš iz Novog Sada. Od starijih (martovska klasa) bili su Miroslav Kolar iz Prijedora, on je bio dosta poznat u kasarni :-), pa Rok Hostar (vozač), Petar Markota iz Siska... I sam mogo puta razmišljam, da navratim u Petrovac. Imam prijatelje u Vojvodini (pored Vršca) i tako bar jedanput godišnje sa porodicom idem za par dana kod njih, pa planiram, da neki dan odem u Petrovac. Zanima me dali još postoji "Žarac" skoro preko puta od kasarne, pa kafana "Kafana" itd. Posetio bi i Zabrđe, tamo sam bio na straži u magacinu. Evo toliko za sada. Pozdrav. Damjan
sasa x Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 27.09.13 21:07
Pozdrav svima, drago mi je da se javljate, da otmemo od zaborava naših godinu dana provedenih tamo. Damjane, kad bi nakačio neku sliku možda bi te i prepoznao, ovako iz tvog LMBa, jedino se sećam nekog visokog debelog momka, kome je bila duša u nosu kad bi trčao pistom. Nadam se ga se sećaš, a ovaj Miro iz Teslića da nije kasnije postao Jovićev vozač? Mislim da se prezivao Bagić ili tako nekako. Ovog Kolara mislim da znam, krupan, jak, bio sam u patroli kad se potukao u disku sa lokalnim barabama, bilo je ludo i nezaboravno, ali nam je od tada Jović zabranio odlazak tamo. Nisam siguran, al mislim da je diskoteka bila u sklopu srednje škole, koja se nalazila uz Mlavu. Janez, obavezno slikaj onu staru kafanu, ako još postoji, žao mi je što nisi bio vezan stražom za Zabrđe, da odeš da nam fotkaš i to mesto. Ja takođe maštarim da odem tamo, ali nažalost, ove godine nemam vremena, ali ću otići sigurno dok još nisu sravnili kasarnu. Dotad, željno iščekujem nove fotke, a Peteku se zahvaljujem na ovim što ste stavili, stvarno bude emocije, hvala ti. Da, imam pitanje za vas Slovence, seća li se iko kako se zvao ćato iz moje (treće) čete, bio je iz Postojne? Dobar lik. Pozdrav.
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 03.10.13 21:43
Pozdrav svima,Saša x žao mi je ali ja se ne sječam kako se zvao čato iz treče čete,ali mogu da ti kažem da ču napraviti što više fotki i objaviti jih na forumu.A što se diskoteke tiče imaš pravo ona je bila u sklopu srednje škole koja je bila uz mlavu.ja se sječam da smo hodali tamo sve dok jednom nije došlo do neke frke pa smo se potukli sa civilima-nije jim se svidjelo što smo se družili sa njihovim djevojkama.Od tad mi se čini smo imali zabranu posjetiti diskoteku.Neznam kako je onda bilo kad smo se mi završili sa služenjem vojnog roka.
pozdrav od Janeza
darkoss Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2013-10-05
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 05.10.13 18:25
Pozdrav,ja sam sin Damnjana Stojanovica koji je bio u Petrovcu na Mlavi u kasarnoj,ne znam bas puno o tome sta je bio i koji je cin bio,jer nismo puno na tu temu razgovarali,barem je meni delovao da nije prilika za moj uzrast "TADA"bio za razgovor.Veliki pozdrav za sve!
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 06.10.13 20:11
Dobrodošao Darkoss
lijepo da si se nam javio,tvoj otac je imao čin vodnika kada sam ja služio JNA u kasarni Petrovac na Mlavi,bio je moj nadređeni,vodio je odelenje komande u kojoj sam i ja bio.Koliko ja znam ,kad sam se ja skinuo,nije ni on dugo ostao u vojsci.Nadam se da je sa njim, ssve u redu,lijepo ga pozdravi od Janeza iz Slovenije,lijepo smo se mi slagali,voleo bih da se još jednom sretnemo i malo popričamo.Nikad se nezna možda i hočemo?Ispričaj mi malo,kako je sa njim?Živ i zdrav,udat ,gdje živi(u kome gradu).Nadam se da ne pitam previše,molim te ne zaboravi da ga lijepo pozdraviš!!
I tebi puno pozdrava od Janeza
darkoss Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2013-10-05
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 07.10.13 18:04
On zivi u Krusevcu,moji su se razveli 95'te,i od tada ne zivi samnom,tamo je ozenjen ima sina.Radio je u dosta privatnim firmama i sad trenutno radi kao taksista u Krusevcu.Za sada je ziv i zdrav hvala bogu.Koliko sam skontao on bas ne koristi kompjuter,al mogu ti dati njegov broj koji koristi: +38165....... (sa pozivnim naravno pre toga)
PS-Sa razlogom, zbog eventualnih neugodnih situacija, eliminisao sam tel.broj! Ne zameri, mozes ga u svakom trenutku poslati putem PP
alexandar: komentar modifikovan dana: 07.10.13 22:54; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : lektura teksta...)
heka Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 15.10.13 19:45
Pozz.nekadasji borci iz Petrovacke kasarne,nije me bilo prilicno dugo na forumu pa evo par reci,drago mi je sto vas ima sve vise na ovim stranicama.Secam se Dogandzica,Jokica,Klobucista Urim,Kolar Miroslav,Markota Tihomir itd.secam se i kada su Markota i Kolar tukli pola gimnazije omladine u disku ja sam bio dezurni kasarne,posle dolazila civilna policija da ih trazi na kapiji i td.kafana kod mosta Basta kazino srusena je pre 20 godina,kao i sve ostalo,Zarac naprimer itd.za sada toliko,pozz Fudo
brico 87 Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 16.12.13 11:01
Je u pravu si Beli Biser se zvala i gore se išlo na Deonice na obuku .....ko je išao ja sam više vremena provodio u kasarni.Ne znam točno koliko puta mjesečno smo išli u Požarevac u vešeraj to su bili doživljaji vozit se u 110-ki il 150-ki gledat civile haha,,eh kad se ne mogu sjetit svega -----kako kažeš malo nas godine stigle,al ne damo se.
Tanasić Dobro Gušter
BROJ POSTOVA: : 14 ČLAN OD: : 2014-01-18
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 18.01.14 18:58
Veliki pozdrav za društvo iz Petrovca iz davnih 88-89 godine evo i ja sam našao blog i mnogo mi je drago što sam našao ljude sa kojima sam služio vojni rok a sad naročito Janeza sa kojim sam bio i na obuci u Banja luci.
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 18.01.14 18:59
[You must be registered and logged in to see this link.], dobrodosao na forum!
Tanasić Dobro Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 18.01.14 19:17
Hvala druže generale
LUPE44 Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 368 ČLAN OD: : 2013-12-02 DOB : 55 Futog Okolina Novog sada
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 18.01.14 20:28
Pozdrav Tanasiću od komšije karagića lupeta44
Tanasić Dobro Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 19.01.14 14:19
Evo da i ja ubacim koju sliku da se malo podsetimo tih lepih dana provedenih u petrovcu !
Tanasić Dobro Gušter
Naslov komentara: U sredini je desetar Mehić Esad desno je Velić Sejfulah i naravno levo sam ja ! 19.01.14 15:14
Ovde smo se slikali u kancelariji kapetana Radakovića -- (sa desna na levo) Mičić Mario , Lonić Nihad i Dobro Tanasić -- Tasa
sasa x Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 19.01.14 20:39
Pozdrav Tanasiću Taso, ja sam ti malo prekrstio prezime u Tasić, izvini, godine čine svoje.Inače, ja sam onaj što te zaskočio pre desetak godina na Najlonu u Novom Sadu, ako se sećaš, jedan od tvojih drugara koji su bili sa tobom, je moj prezimenjak . Ti si uz Velića i Jošku Rumana jedan od retkih koji mi se urezao u pamćenje, mada i ovu dvojicu Lonića i Mićića, pamtim dobro, i naravno vodnika Fudu
Tanasić Dobro Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 19.01.14 23:34
Pozdrav sasa x ja pokušavam da se setim i kao da se nečega sećam kao kroz maglu ali mi veruj da ne mogu da se setim prezimena pa ako ti nije teško možeš mi poslati privatnu poruku . Bilo je tu ljudi koje sam sretao i posle vojske i sa svima sam ostao prijatelj ja se nadam da ću i sa tobom ostati prijatelj . Ako se sećaš Tot Ivice , Grujić Zorana oni su blizu mene pa smo se i videli Velića nisam video ali se dopisujemo -- poslao sam im link od foruma pa ako budu hteli javiće se oni !
sasa x Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 20.01.14 8:45
Tot Ivica je bio moj desetar, a ja sam Vulin Aleksandar ( al ne onaj ministar). Od vas lala i bačvana se sećam još vozača bvpa, zvali smo ga cipiripi, al imena se ne sećam, nizak, plav momak, dal je iz Đurđeva, Čuruga, Žablja, tu negde, trebao bi ga znati, bio je majac. Malo sam u gužvi, al čim uhvatim malo vremena skeniraću i okačiti ono malo mojih slika, baš me zanima dal ikoga prepoznaješ, jer sam ja septembarac, ipak smo bili samo 4 meseca zajedno, a od toga sam bar mesec ipo proveo na strazi i Zabrđu. Lonić, mićić, Savić iz Kraljeva, onda lik kojeg smo zvali Fildžo iz Kragujevca, to su desetari iz naše čete. Ako se setiš kojeg imena, napiši, bilo bi mi drago da se podsetim malo. poz
heka Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 21.01.14 18:11
pozz. vojsko napokon smo se malo razbudili a ja mislio da je forum zatvoren,drago mi je da se javljamo i evo uzgred da cestitam svima Novu godinu,pozz Fudo
sasa x Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 21.01.14 20:24
Pozdrav i tebi druže vodniče, čim glavni Janez zataji, nema ni nas, nadam se da će se javiti, poz
sasa x Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 21.01.14 20:28
Ovo su moji prvi dani u vojsci, slikano je krajem septembra 88., za vojnu knjižicu, ja sam onaj klinac desno što čuči, sa kapom u ruci... Sreća pa sam zapisao na poleđini imena, stoje Blaca Afrim, Terzić Ivan, Tot Ivica, Božić Darko, srednji red Jusić Ramiz, Cuculoski Zoran, moja malenkost i leži Alimović Saša koji je kao i Cuculoski odmah otišao u prekomandu tako da ih pamtim samo sa ove slike.
Tanasić Dobro Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 21.01.14 22:12
Pozdrav sasa x ! mogu da ti kažem da se sećam svih likova a naravno tota sam i posle vojske sretao tako da mi je on najpoznatiji -- a mogu ti reći da se dobro sećam i Božića zato što sam ja radio na prijemu mladih vojnika kad je on došao na otsluženje i odmah je hteo da me mlati na kapiji kad sam ga poveo u vojnički klub gde se moralo prespavati do zaduženja !
Tanasić Dobro Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 21.01.14 22:28
Ova cifra mi je ostala kada sam se vratio sa redovnog odsustva ! Slika je uslikana u učionici druge mehanizovane čete !
sasa x Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 21.01.14 22:58
Božić je svakako najupečatljiviji lik moje generacije, al u negativnom kontekstu (nadam se da neće ovo nekad pročitati). Kad smo se spremali za prekomandu sa kap Radakovićem za Prizren, Božić je uporno navaljivao da i njega ubace u spisak, Radak ga je glat otkačio, da bi ovaj šizio po kasarni, tako da je završio u stražari u pritvoru. Isto veče je razbio prozor pritvorske sobe i staklom isekao vene. Šta se s njim dalje dešavalo nikad nisam saznao, jer smo mi odmah potom otišli. Ali mogu reći da nikom nije bilo žao što nije pošao sa nama. Nadam se samo da je sad pametniji. Videću sutra kad stignem da potražim još koju sliku, ali ih imam jako malo, možda dve tri iz tog perioda, jbga bili smo gušteri, ko je smeo od nas imati foto aparat. Daj ti nabaci još koju, ako imaš. Iz te učionice mi je ostao samo u sećanju onaj tv u ćošku i obavezni dnevnik u pola osam, kao i doček nove 89e, poz