FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 09.04.13 16:09
janeztrdi (citat):
Dok, radujem se da sam ti pomogao da se vratiš malo u vojničke dane, isto i meni nekad kad pomislim kako je bilo u ono vrijeme kad smo služili narodu, i šta smo sve radili u toj kasarni, a vidi sad kako izgleda.
Odlične slike Janez!
janeztrdi Vodnik I klase
BROJ POSTOVA: : 547 ČLAN OD: : 2012-12-29 DOB : 55 Ljubljana
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 09.04.13 18:46
Max Blitz (citat):
janeztrdi (citat):
Dok, radujem se da sam ti pomogao da se vratiš malo u vojničke dane, isto i meni nekad kad pomislim kako je bilo u ono vrijeme kad smo služili narodu, i šta smo sve radili u toj kasarni, a vidi sad kako izgleda.
Odlične slike Janez!
Hvala ti Max,trudiču se i dalje! Pozdrav
1983 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2013-05-05
Naslov komentara: 1983 05.05.13 18:38
Evo mene stari vojnik na forumu
I ja sam bio gušter v kasarrni petrovac na mlavi, bio sam aprilska klasa 1983 - minobacacki vod. Fotke koje ste slali me sečaju na one davne dane u vojsci.
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 05.05.13 19:05
1983, dobrodosao na forum!
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 05.05.13 20:17
Dobrodošao 1983,
radujem se da su te fotke malo vratile u one dane kad si služio JNA.Ako se sječaš koje priče, dejeli je sa svima nama.
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 10.05.13 20:27
Pozdrav svima
samo da vam kažem da sam dobio nešto novih fotki kasarne , koje ču da objavim odmah kad stignem.Fotke je snimio moj prijatelj Drago, kad je pre par godina posjetio Petrovac na Mlavi, koji je isto tako kao ja služio vojsku u bivšoj kasarnii(septembarska klasa 1988 godine).
Izvinjavam se svima i popravljam informaciju-fotke su bile snimljene 3.maja ove godine,fotkao je moj prijatelj Drago koji je služio u Petrovcu na Mlavi, septembarska klasa 87 godine a ne 88 godin kao što sam prije napisao!
Puno vas pozdravlja Janez
janeztrdi: komentar modifikovan dana: 12.05.13 16:24; prepravljeno ukupno 2 puta
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 10.05.13 20:45
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 13.05.13 11:26
sasa x (citat):
Pozdrav Janez, ova trojica su tvoji klasici, vozaci bvp/a, ne znam dal ih se secas, ako ne, nije strasno, ja sam dosta njih zaboravio. Inace.nedugo po vasem skidanju, i ja sam zavrsio u komandi, u kafedzinici preko puta tvoje centrale,umesto nekog makedonca, kojeg bi ti morao znati. Ujedno sam bio i kurir komadanta, ime sam mu zaboravio, vozio je zutog ficu i niko ga nije volio,bio je po cinu kap prve klase, to je sve sto mi je ostalo od njega. Stojanovic je i meni bio glavni, ali sam ja imao incident sa komadantom, pa sam pocetkom maja imao taj peh da su me bacili u prekomandu u daleki Prizren. Ipak i pored svega, Petrovac mi je ostao u lepom secanju. Na prvoj slici od one tri gore, vidi se ceo kompleks kasarne, na uglu ove poprecne ulice pri vrhu slike. Slika ispod je spavaonica verovatno prve ili trece cete, dok je na trecoj vidljiv samo prozor od kupatila, secas ga se verovatno, u kakvom je stanju bio. Imao sam preko sto dana straze, sto u kasarni, sto na Zabrdju, tako da dobro poznajem svaki objekat. U trcoj ceti, dok sam bio kod Radakovica, imali smo catu martovca, iz Postojne, ne mogu se setit imena, pretpostavljam da ga znas, on mi je takodje ostao u lepom secanju, kao guster kod njega sam imao poseban tretman. Malo sam te dane potisnuo iz secanja, ali lepo se setiti tih vremena, nacicemo i koju sliku iz tih dana, pozdrav
Zdravo sasa x,reci mi ako se sječaš kako je bilo ime vodniku Stojanoviču,ne mogu nikako da se sjetim? hvala i pozdrav od Janeza
sasa x Gušter
BROJ POSTOVA: : 80 ČLAN OD: : 2013-01-05 DOB : 55 Sremska Mitrovica
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 13.05.13 22:25
Prvo, hvala ti za sve ove slike, mada mi je zao sto sam ih video, mnogo sam se razocarao koliko je sve propalo. Imam i ja zelju da sve to obidjem, nadam se da ce se ukazati prilika kad tad. Nazalost, imena Stojanovicu se ne secam, proslo je 25 godina, evo sad razmisljam, mogu se setiti imena svega par oficira, Lakic Dragan porucnik, Miroslav Radakovic kapetan, Mihal Majtan kapetan, Sipos Stjepan vodník, znam jos par prezimena, nadimaka i to je sve, nazalost. Pozdrav i izvini sto sam malo zapostavio ovaj forum, malo je vremena za sve
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 14.05.13 7:31
Pozdrav i tebi sasa x, puno je vremena prošlo pa se svega naravno ne možemo sječati.Možda se sjetimo naknadno?Teško je vidjeti kako sve propada ali bar znamo što se dešava sa našam bivšom kasarnom.Ako hočemo vidjeti bar nešto od kasarne moramo požuriti pre nego se sve sruši.Zamolio bi te još za ove oficire koje se sječaš,da li znaš o kojoj četi ili kdje su radili pa ako može mi napiši kad stigneš. Puno pozdrava od Janeza
Petek Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2013-05-06 DOB : 57 Ptuj
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 15.05.13 22:14
Prva četa: kap 1.klase Živko Kolunđija, vodnik 1. klase Cipiripi Druga četa : Poručnik Miroslav Radakovič, mlađi poručnik Dragan Lakić Treča četa: Kapetan Mihalj Majtan, Vodnik 1. klase Šipoš Stacionar : vodnik Janković Komandant kasarne-bataljona Major Mile Plavšić, njegov namestnik kap. 1. klase Jovič
Tako je bilo u semptembru 88.
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 15.05.13 22:29
Petek, dobrodosao na forum!
sasa x Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 15.05.13 23:22
Tako je druže, ja sam stigao u septembru 88, Plavšića nije bilo, Jović je bio komadant kasarne, a u komandi su još bili st vodnik Stojanović, major Ljubić kojeg je vojska zvala Tata Ljuba, te još jedan major kojem se ne sjećam imena, znam samo da je bio makedonac. Ja sam do prekomande u Prizren u maju 89, radio kao kurir Joviću i kao kafedžija, i sa mnom su u prekomandu otišli kapetan Radaković, vodnik Janjić, vodnik Dukić Siniša iz Majtanove čete, kao i poručnik Destanović Sabahudin, koji je u Petrovcu bio svega mesec,dva.
Iz kafedžinice se posebno sećam dvojice, prvi je bio vodnik čini mi se da se zvao Bartolović Zdravko iz pozadine, pio je nenormalno zaslađenu kafu. Drugi je iz lmb (laka minobacačka baterija) vodnik Fuad, nesećam se prezimena, zvali smo ga Fudo. On je pio duplu kafu iz šolje za čaj, smatrali smo ga za ludaka, a evo sad svi piju iz tih velikih šolja.
Dok sam bio u drugoj četi, komandir voda nam je bio neki potporučnik, gušter, zvali smo ga Her Flik, zato se i ne sećam kako se zove, bio je pljunuti lik iz serije. Šipoš je takođe bio komandir voda, a mislim da je razglas i obuka za operatere u bvp bio njegov reon.
Žao mi je što se ne mogu setiti imena oficira koji je držao pozadinu, odnosno kuhinju, jednom smo zbrisali u restoran Žarac preko puta, na muziku, i ne da nas trojicu nije prijavio i vratio nazad, nego nas je častio pićem i bogami smo se dobro proveli tu noć. Mislim da je po činu bio zastavnik, al nisam siguran, zaključak izvodim na osnovu njegovog stomaka, kojeg je imao popriličnog.
Taj Živko Kolundžija, mi baš nije ostao u prijatnom sećanju, pamtim ga kao iskompleksiranog malog ... koji je koristio svaku priliku da se iživljava na vojsci. Pričalo se da ima visoko pozicioniranog tatu, dal je bio general il tako nešto, koji mu je čuvao leđa. Bilo kako bilo, bio je ubedljivo najneomiljeniji.
Poručnik Lakić je takođe bio lik kog su se svi bojali, al njega smo i poštovali, on je u suštini bio ideal pravog vojnika.
Eto, dotle zasad moje sećanje može da dobaci, ako se setite imena il prezimena još kojeg oficira, napišite, ja mislim da ih nije još mnogo ostalo, veliki pozdrav svim petrovačkim vojnicima
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 16.05.13 10:38
Petek (citat):
Prva četa: kap 1.klase Živko Kolunđija, vodnik 1. klase Cipiripi Druga četa : Poručnik Miroslav Radakovič, mlađi poručnik Dragan Lakić Treča četa: Kapetan Mihalj Majtan, Vodnik 1. klase Šipoš Stacionar : vodnik Janković Komandant kasarne-bataljona Major Mile Plavšić, njegov namestnik kap. 1. klase Jovič
Tako je bilo u semptembru 88.
Dobrodošao Petek,radujem se da te nađem tu gore.Da iskreno kažem samo sam čekao kad češ da se uključiš u forum.Za one koji neznaju,ja i gospodin Petek se več znamo i smo več kontaktirali.On je ta osoba koji mi je poslao slike,da možemo vidjeti kako naša bivša kasarna danas izgleda.(bio u posjeti grada pre nekoliko dana) Vjerujem da če nam odsad dalje sam najbolje ispričati što god se sjeti,možda još pronađe koju fotku i je stavi da je možemo svi vidjeti? Kad si napisao ko je bio kap.1.čete,odmah sam se ga sjetio,Živko Kolunđija-kad sam stigao u kasarnu sam bio neko vrijeme kod njega u četi,tek sam onda otišao u komandu. Možda se sječaš kako se zvao kap. 1.klase Jovič?
Puna pozdrava od Janeza
sasa x Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 16.05.13 19:54
Jović Radenko.
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 16.05.13 20:37
E tako je,puno ti hvala sasa x,možda se sječaš imena vodnika Stojanoviča?
Lp
sasa x Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 16.05.13 22:15
na vrh mi je jezika, al trenutno se ne mogu setiti. Ako imaš vojnu knjižicu, možda ima njegov potpis, on je bio glavni za komandu? Ili ćemo ići da ga potražimo?
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 17.05.13 7:46
imam vojnu knjižicu,i pogledao sam ali mi se podpisao samo sa prezimenom tako da još uvijek neznam?pokušao sam nešto da googlam ali nikako da dobijem neku važnu informaciju.baš me zanima šta je sa njima i kdje su danas ti ljudi? sasa x ako imaš neku ideju kako da dobijemo koju informacijo,bilo bi super Pozdrav
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 18.05.13 8:19
još jedna fotka bivše kasarne,snimljena izpred ulaza u kasarnu
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 21.05.13 22:00
Hvala za fotke,sve mi je to nekako nestvarno prošlo je puno godina sjećanja izblijedila i sve si mislim neka tako i ostane definitivno sam odustao od puta za Petrovac!
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 22.05.13 7:58
Zdravo Dok,izgleda da su ti fotke stvarno pripomogle da odustaneš od posjete gradu Petrovac na Mlavi, ali ipak neka bivša kasarna propada ili se sruši do kraja ,ja svejedno imam jako lijepe uspomene na te dane(naravno ima i nešto ružnih uspomena) tako da ču u prvi priliki kad stignem posjetiti grad. Možda i tebe neki dan put sasvim slučajno ponese prema Petrovcu na Mlavi,nikad se nezna? Budi mi dobro Dok i sve najbolje lp
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 02.06.13 20:50
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 03.06.13 21:44
sasa x (citat):
Tako je druže, ja sam stigao u septembru 88, Plavšića nije bilo, Jović je bio komadant kasarne, a u komandi su još bili st vodnik Stojanović, major Ljubić kojeg je vojska zvala Tata Ljuba, te još jedan major kojem se ne sjećam imena, znam samo da je bio makedonac. Ja sam do prekomande u Prizren u maju 89, radio kao kurir Joviću i kao kafedžija, i sa mnom su u prekomandu otišli kapetan Radaković, vodnik Janjić, vodnik Dukić Siniša iz Majtanove čete, kao i poručnik Destanović Sabahudin, koji je u Petrovcu bio svega mesec,dva.
Iz kafedžinice se posebno sećam dvojice, prvi je bio vodnik čini mi se da se zvao Bartolović Zdravko iz pozadine, pio je nenormalno zaslađenu kafu. Drugi je iz lmb (laka minobacačka baterija) vodnik Fuad, nesećam se prezimena, zvali smo ga Fudo. On je pio duplu kafu iz šolje za čaj, smatrali smo ga za ludaka, a evo sad svi piju iz tih velikih šolja.
Dok sam bio u drugoj četi, komandir voda nam je bio neki potporučnik, gušter, zvali smo ga Her Flik, zato se i ne sećam kako se zove, bio je pljunuti lik iz serije. Šipoš je takođe bio komandir voda, a mislim da je razglas i obuka za operatere u bvp bio njegov reon.
Žao mi je što se ne mogu setiti imena oficira koji je držao pozadinu, odnosno kuhinju, jednom smo zbrisali u restoran Žarac preko puta, na muziku, i ne da nas trojicu nije prijavio i vratio nazad, nego nas je častio pićem i bogami smo se dobro proveli tu noć. Mislim da je po činu bio zastavnik, al nisam siguran, zaključak izvodim na osnovu njegovog stomaka, kojeg je imao popriličnog.
Taj Živko Kolundžija, mi baš nije ostao u prijatnom sećanju, pamtim ga kao iskompleksiranog malog ... koji je koristio svaku priliku da se iživljava na vojsci. Pričalo se da ima visoko pozicioniranog tatu, dal je bio general il tako nešto, koji mu je čuvao leđa. Bilo kako bilo, bio je ubedljivo najneomiljeniji.
Poručnik Lakić je takođe bio lik kog su se svi bojali, al njega smo i poštovali, on je u suštini bio ideal pravog vojnika.
Eto, dotle zasad moje sećanje može da dobaci, ako se setite imena il prezimena još kojeg oficira, napišite, ja mislim da ih nije još mnogo ostalo, veliki pozdrav svim petrovačkim vojnicima
Druze, Slucajno sam naleteo na tvoje pisanje i vidim da si prekomandovan u Prizren 89 u maju.Ja sam sluzio u Prizrenu i secam se da je velika grupa vojnika,podoficira i oficira u to vreme stigla u Prizren. Ako se setis nekih dogadjaja iz Prizrena-nabaci nesto.Nadji Ramiz Sadiku 88/89 pa da evociramo uspomene sa Kosova. Pozdrav iz Krusevca......
heka Gušter
BROJ POSTOVA: : 11 ČLAN OD: : 2013-06-04 petrovac na mlavi
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 04.06.13 22:23
darkos (citat):
Kasarna u Petrovcu na Mlavi više ne postoji, sada je to smeštaj za izbegle kosovare
pozz.ja sam upravo uskocio u tim.bio sam komandir u petrovcu od 85.godine,taj sam koji je pio duple kafe iz velike solje,za sada toliko .samo da pozdravim sve vas koji ste sluzbovali u petrovcu
1985 dare voli ovaj upis
heka Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 04.06.13 22:25
darkos (citat):
Kasarna u Petrovcu na Mlavi više ne postoji, sada je to smeštaj za izbegle kosovare
vodnik Stojanovic Damjan odavno van vojske
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 05.06.13 20:48
Dobrodošao heka,nek ti je prijatno na forumu! Lepo da si nam rekao za vodnika Damjana Stojanoviča,možda nam možeš reči kad je napustio JNA? Znaš nešto od kapetana Živko Kolunđija,kod njega u prvoj četi sam bio 2 mjeseca.kako su tvoja sječanja na bivšu kasarnu u Petrovcu? Lijep pozdrav od Janeza
heka Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 06.06.13 21:34
janeztrdi (citat):
Dobrodošao heka,nek ti je prijatno na forumu! Lepo da si nam rekao za vodnika Damjana Stojanoviča,možda nam možeš reči kad je napustio JNA? Znaš nešto od kapetana Živko Kolunđija,kod njega u prvoj četi sam bio 2 mjeseca.kako su tvoja sječanja na bivšu kasarnu u Petrovcu? Lijep pozdrav od Janeza
vece,drago mi je da postoji ovakav forum gde mozemo evocirati uspomene na neka sretnija vremena,nekadasnja kasarna danas podseca na gradsku deponiju i to je najneugledniji deo Petrovca,ruglo
Stazio: komentar modifikovan dana: 06.06.13 21:48; prepravljeno ukupno 3 puta
sasa x Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 07.06.13 18:49
Veliki pozdrav vodniče Hekiću, ne primam obaveštenja sa ovog foruma ( ne znam zašto), pa sam onako ovde naletio čisto da vidim šta ima, baš sam se oduševio. Ja već 15, 20 godina pričam ljudima ko je izmislio ispijanje kafe iz velike šolje, eto kako čovek može ući u legendu. Radio sam par meseci u kafedžinici, dok me Jović nije šutnuo u Prizren, u onoj maloj sobici sam vas većinu dobro upoznao, i, evo iskreno, ti si mi bio najsimpatičniji lik među oficirima.
Da, dobro se sećam kad smo bili na pisti, mislim da si bio dežurni oficir, neki vojnik ti je nešto nešto valjda u strahu tiho odgovorio, pa si dreknuo na njega; jebo te kru',jes doručkovo?, to smo posle i u Prizrenu prepričavali i citirali te
Zanima me, gde si, radiš li još? Imaš li kakvu informaciju o Lakiću, Radaku, Šipošu... Ma sve me zanima, pozdrav svima
sasa x Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 07.06.13 18:54
Da, zamolio bi moderatore da gospodina Heku vanredno unaprede u najmanje čin koji je nekad imao, stvarno nema smisla da aj što sam ja gušter, al da bude i on. Hvala.
Kemo Specijalac GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 1139 ČLAN OD: : 2012-03-03 Beograd
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 07.06.13 19:32
sasa x (citat):
Da, zamolio bi moderatore da gospodina Heku vanredno unaprede u najmanje čin koji je nekad imao, stvarno nema smisla da aj što sam ja gušter, al da bude i on. Hvala.
nazalost, na ovom forumu nema "prepisivanja" cinova iz Jna
Na forumu kao clanove imamo bivse aktivne staresine ( najveci cin za kog ja znam na forumu, a da ga je stekao u periodu JNA, je potpukovnik), koji takodje pocinju staz na forumu u rangu gustera.
Cin se stice u skladu sa pravilima Foruma .
heka Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 07.06.13 19:39
sasa x (citat):
pozz.Sasa X drago mi je da se tako dobro secas detalja iz onih dobrih vremena kada smo svi bili mladi i puni elana,ja sam u Petrovcu i danas a sve kolege koje nabrajas su ili u penziji ili otisli iz vojske.Secam se i ja mnogo detalja i likova iz tog vremena i smatram da su mi to najlep[e godine koje sam proziveo.Budi mi pozdravljen kao i svi sa ovog foruma a posebno svi vi koji me se setite
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 07.06.13 19:46
Heka,stvarno je tužno koko je završila bivša kasarna.Ipak smo tamo preživjeli dosta lepih dana,(bar ja)ljepo se malo prisjetiti na stara vremena.Reci mi ako znaš kako je je g.Jovič,šta radi? Bilo koju informaciju od bivših orficira u kasarni?
Pozdrav
heka Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 07.06.13 19:55
Pozdrav za Janeza.Jovic je bio u penziji i koliko sam cuo umro je pre dve godine ali nisam siguran jer sam samo cuo tu informaciu negde u prolazu,uglavnom su sve kolege iz tog perioda u penziji odavno a dosta njih je i umrlo,pozz
sasa x Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 07.06.13 20:12
Eto, džaba moje urgiranje, al nema veze, nadam se da ćeš imati šta da nam ispričaš kad budeš raspoložen, pa će doći i činovi..
To i jesu bile najlepše godine, a sad i kad gledam sa ove distance, uopšte mi nije žao vremena provedenog tamo. Veliki pozdrav, i obavezno napiši koju rečenicu...
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 07.06.13 20:21
Hvala ti na informaciji Heka,ipak je prošlo puno godina tako da nije ni čudo(penzija,neki i umrli....)tako je to u životu.Imam jedno pitanje,poslaču ti privatnu poruku!
Lp
heka Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 08.06.13 18:53
pozz.ajmo gospodo bivsi vojnici u Petrovcu malo se razbudite,neaktivni smo a ovo je ipak odlican forum.budi nostalgiju i u trenutcima odmora ulepsava nam slobodno vreme
sasa x Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 08.06.13 20:47
vikend je, dobili smo izlazak u grad, u Žarac... Tu smo, evo sad dobijam i obaveštenja, jedino što poštu ne otvaram redovno, pa kad pročitam, evo me.
Pa da priupitam, kad je kasarna prestala sa radom? Šta je bilo sa vama oficirima, prekomanda, ili?
Ostao si u Petrovcu, pa mi je zato malo nejasno, dal si izašao iz vojske ili je nešto drugo u pitanju, pozdrav
heka Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 08.06.13 21:34
pozz.druze jos je tu i Kosuta,to je onaj restoran u parku pored Mlave,hotel Central je ruina u centru Petrovca ne radi odavno a iz tog vremena je bila i basta Kazino u centru kad ides iz kasarne u grad pa cim predjes most sa leve strane odma uz Mlavu,kazem bila jer je srusena pre dvadesetak godina i tu je sad trzni centar kod piace,eto tu smo piancili dok smo bili mladi i ludi
heka Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 08.06.13 21:37
Nisam izasao,ostao sam a u Petrovcu zivim i danas,svi smo se u to vreme razisli po prekomandama a izselili smo u Pozarevac svi zajedno
sasa x Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Petrovac na Mlavi 08.06.13 21:39
kako se zvala ona kafana malo niže od hotela, prema jugu čini mi se, e tu sam te jednom vidio malo veselijeg, da ne preteram