FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez
 
HomeEventsRegistracijaLogin

 

 Hoby - maketarstvo - militarija

Go down 
Idi na stranicu : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AutorPoruka
croato
Džomba
Džomba
croato

BROJ POSTOVA: : 181
REPUTACIJA : 9
ČLAN OD: : 2012-12-08

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime18.12.12 18:11

Evo mene po naredjenju !
Otvaram temu ( nadam se na pravom mjestu, ako nije neka dezurni premjeste ) za, kako naziv kaze, nase hobije. Pa navalite, da vidimo cime se bavimo u slobodno vrijeme . . .
Hvala na ukazanoj casti Very Happy
croato
Na vrh Go down
croato
Džomba
Džomba
croato

BROJ POSTOVA: : 181
REPUTACIJA : 9
ČLAN OD: : 2012-12-08

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime18.12.12 18:38

Pa da otvorim s jednom malo starijom maketom . . .
 
Radjeno po fotografiji snimljenoj prvih dana maja 1945 u Trstu ( danasnja p.zza Garibaldi), koristene makete Dragon, Trumpeter, UM i kupola od Eastern Exspres. Figure su Preiser i Caesar.
Zahvaljujem se svim kolegama koji su pomogli tokom izrade
 
Hoby - maketarstvo - militarija A001

 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF4335

 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF4336

 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF4337

 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF4339

 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF4342

 
Malo o povijesti tenka . . .
 
Kao sto je dobro poznato, njemacka vojska je tokom II svjetskog rata naveliko koristila zapljenjenu ratnu tehniku. Izmedju ostalih oklopnih vozila, gotovo svi zarobljeni T-34 koristeni su na istocnom frontu, s bar jednim izuzetkom : 5.(verstarkte)Polizei-Panzer-Kompanie. Radi se o oklopnoj jedinici redarstvene policije ( OrdnungsPolizei ) vecim dijelom opremljenoj s T-34/76, koja je djelovala u Italiji u periodu jul ’44 – maj ’45.
Jedinica je osnovana krajem ’42 godine kao 5.Polizei-Panzer-Kompanie i dodijeljena SS-Polizei-Regiment 10 te mahom koristena u antipartizanskim borbama na ruskom terenu. U to vrijeme sastav jedinice je bio 6 Steyr ADGZ i 5 Hotchkiss H-39 podijeljenih u 3 plotona.
Tokom marta 1944, jedinica se nalazi na odmoru u zoni Poniatowa gdje je transformirana u “ojacanu” jedinicu.Preimenovana je u 5. (verstarkte) Polizei-Panzer-Kompanie sa sljedecom strukturom:
Gruppe-Furer( komandno odjeljenje) s Nachrichten-Zug ( veza) I Nachschubkolonne ( opskrba)
1.Panzerkampfwagen-Zug ( odjeljenje laksih oklopnih vozila) s 3 Pzkw Steyr
( ADGZ)
2.Kettenpanzerkampfwagen-zug ( tenkovsko odjeljenje) s 5 Pzkw Hotckiss (H-39)
3.Kettenpanzerkampfwagen-zug ( tenkovsko odjeljenje) s 5 K.Pzkw T-34
4.Kettenpanzerkampfwagen-zug ( tenkovsko odjeljenje) s 5 K.Pzkw T-34
 
Teoretski broj ljudstva je bio 180( od kojih 5 oficira ) , 3 laksa oklopna vozila i 15 tenkova ( od kojih 10 T-34 ).
Tenkovi T-34/76 bili su modeli 1942 i 1943 (s prostranijom kupolom i dva pokopca umjesto jednog kao na modelu 1942). Na tenkove su montirani bocni drzaci segmenata gusjenica radi bolje zastite; u nekim slucajevima i dodatni spremnici; zamijenjeni su radio uredjaji te modificirani i prednji i zadnji blatobrani.
Jedinica je maja-juna ’44 ucestvovala u borbama u zoni Brody, a krajem juna SS-Polizei-Regiment 10 dobija naredbu za premjestaj u Italiju. Pocetkom juna zajedno s ostatkom regimenta, prebacena je u Italiju i 5.(verstarkte)Polizei-Panzer-Kompanie sa svim svojim vozilima. Jedinica dejstvuje u tzv. OZAK (Operatioszone Adriatisches Kùstenland ). Ova zona ( tokom njemacke okupacije od septembra’44 do maja ’45) zahvaca veliki dio sjeverno-istocne Italije koja se prostire na podrucju provincija Gorica, Trst, Udine, Pula, Rijeka i Ljubljana( juzna Slovenija, koja je Italiji pripojena 1941 ). U ovom je podrucju tokom ljeta 1944 vrlo aktivan pokret talijanskih i jugoslavenskih partizana. Osim Wermachta, u borbama protiv partizana na ovim prostorima ucestvuju i jedinice redarstvene polizije(najjaca jedinica na ovim prostorima je upravo SS-Polizei-Regiment 10 sa svoja 3 bataljona i ostalim pratecim jedinicama) .
5.(verstarkte)Polizei-Panzer-Kompanie se stacionira u Gorici pod komandom Hauptmanna Schupo Kraus. Stanje jedinice na dan 15.jula 1944 ( iako nije jasno da li se radi o potpunom broju vozila ili samo o operativnim) je 11 vozila.
Osnovna djelatnost jedinice je podrska pjesadiji u borbi protiv partizana i zastita konvoja koji su vrlo cesto padali u partizanske zasjede. Jedinica je ucestvovala u brojnim vecim borbama protiv partizana ( Unternehmen) u zoni. Iako su informacije o operativnim dejstvima jedinice nekompletne, iz fotografske dokumentacije vidljivo je da jedinica krajem septembra 1944 ucestvuje u eliminaciji Slobodne Partizanske Zone sjevero-istocno od Udina ( operacija Untermehmen Klagenfurt), pogotovo u napadu i kasnijem paljenju sela Nimis 29.septembra ’44.
Od 8 do 22 oktobra jedinica ucestvuje u operaciji Untermenhen Waldlaufer, kojom je eliminirana Slobodna Partizanska Zona Karnije( planinska zona sjeverno-zapadno od Udina ).
Jedan ploton T-34 ucestvovao je 27.novembra u bitci protiv jacih partizanskih snaga u okolici Sempas, jugoistocno od Gorice.
Krajem decembra jedinica ucestvuje u operaciji Unternehmen Adler, pokusaj eliminacije partizana na Trnovskom Gozdu i duz rijeke Vipave. Zona dejstva jedinice je na potezu Goriza-Ajdovscina-Sempas-Vipava, ali operacije je potpuni promasaj jer koristene snage su nedovoljne da pokriju tako veliku zonu.
Janura 1945 bataljon “Fulmine” ( Munja ) talijanske divizije mornaricke pjesadije X Mas, nalazi se u okruzenju jugoslavenskih partizana u mjestu Trnovo. U operacijama za izvlacenje bataljona iz obruca od 19. do 21. januara ucestvuje i jedan ploton 5.(verstarkte)Polizei-Panzer-Kompanie s tri T-34 u podrsci pjesadije X Mas u napadima na partizanske polozaje oko Ravnice.
Posljednja velika operacija ( Unternehmen Winterende , krajem marta-pocetkom aprila ’45 ) je pokusaj eliminacije partizanskih jedinica u pozadini fronta , oko Banjsice i Trnova, istocno od Gorice. Ne postoje informacije o ulozi jedinice u ovim borbama osim svjedocanstva jednog prezivjelog pripadnika Karstjager-Division koji je ucestvovao u operaciji.
Krajem aprila 1945 godine OZAK-u se priblizavaju dva glavna fronta : s jugo-istoka snage NOVJ-a napreduju od Dalmacije , okruzujuci njemacke snage oko Rijeke, prodiru u Istru i 30.aprila ulaze u Trst, dok partizanske jedinice silaze s Trnovskog Gozda prema Gorici i obali; na zapadu, englezi i novozelandjani ( 6th Armoured Division i 2nd New Zealand Division ) oslobadjaju Udine i nastavljaju prema Austriji i jednim krakom prema Gorici i Trstu gdje se spajaju s NOVJ.
Nema nikakvih sigurnih informacija o sudbini 5.(verstarkte)Polizei-Panzer-Kompanie u tim zadnjim danima, ali izgleda da je ucestvovala u borbama u zoni Trst – Rijeka krajem aprila-pocetkom maja.
U jednom izvjestaju 237.Infanterie-Division spominje se upotreba tri T-34 u obrani obalne baterije u Iki ( okolica Opatije) 26.aprila; ovi tenkovi su vrlo vjerojatno pripadali pomenutoj jedinici.
Iducih dana jedinica je ucestvovala u borbama protiv prethodnice NOVJ u blizini Trsta gdje je izvjestan broj tenkova unisten ili zarobljen kako se vidi iz mnogobrojnjih slika. Tokom borbi za Trst jedinica otvara prolaz ostacima 1.Btl/Geb.Jg.Rgt.902 od 188.Geb.Div. koja 1.maja pokusava proboj od Basovice prema Opicini u pravcu Manfalkonea i Austrije.
Najmanje 3 tenka T-34 model 1942 i tri modela 1943su unisteni ili zarobljeni u okolici Trsta, jedan od ovih je ponovno koristen od strane NOVJ.Dijelovi 5.(verstarkte)Polizei-Panzer-Kompanie uspijevaju stici u Austriju .
 
Tekst sam dodao tek toliko da vam pokazem koliko smo perverzni mi maketari  rendeer
Hvala vam na vasem potrosenom vremenu ( koje nece biti placeno )
croato

Na vrh Go down
bojnik
Poručnik
Poručnik
bojnik

Prim(j)eran Vojnik Znacka PV
BROJ POSTOVA: : 2657
REPUTACIJA : 236
ČLAN OD: : 2012-11-13
DOB : 56
M(j)esto Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime18.12.12 21:59

Bravo druže Croato, to se traži, aktivnosti nikada kraja. Moram ti zahvaliti što si nam se pridružio i otvorio ovaj post, neka ti je sa srećom i plodonosan rad želim. cheers

_________________
Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA  NAČELNIK GŠ  Administrator
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5098
REPUTACIJA : 567
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 54
M(j)esto HN

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime18.12.12 22:08

Kao nekadašnji "maketar u pokušaju" drago mi je ovo vidjeti, nadam se da će biti još. cheers
Na vrh Go down
bojnik
Poručnik
Poručnik
bojnik

Prim(j)eran Vojnik Znacka PV
BROJ POSTOVA: : 2657
REPUTACIJA : 236
ČLAN OD: : 2012-11-13
DOB : 56
M(j)esto Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime18.12.12 22:16

ma moram u Financijski plan za slijedeću godinu staviti stavku Maketarstvo, onaj bojni brod Bismark mi nikako neide iz glave, sada sam dobio podstrijek u izvršenju nauma. study

_________________
Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA  NAČELNIK GŠ  Administrator
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5098
REPUTACIJA : 567
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 54
M(j)esto HN

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime18.12.12 22:46

@bojnik (citat):
ma moram u Financijski plan za slijedeću godinu staviti stavku Maketarstvo, onaj bojni brod Bismark mi nikako neide iz glave, sada sam dobio podstrijek u izvršenju nauma. study

Hoby - maketarstvo - militarija Bismarck

Djeda Mraz mi je ostavio za tebe. Wink santa

Na vrh Go down
bojnik
Poručnik
Poručnik
bojnik

Prim(j)eran Vojnik Znacka PV
BROJ POSTOVA: : 2657
REPUTACIJA : 236
ČLAN OD: : 2012-11-13
DOB : 56
M(j)esto Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime18.12.12 23:04

E baš to kolega Stazio, e baš to. Ma on je gotov iduće godine, i to do ljeta kada budem mogao sjesti u radionicu, doma nemam mjesta, a tamo mi je carstvo, nitko nesmeta i sve što ostavim danas sutra nađem u istome stanju na radnome stolu. Idem van sa kalašom vrijebati Djeda Mraza santa

_________________
Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Na vrh Go down
croato
Džomba
Džomba
croato

BROJ POSTOVA: : 181
REPUTACIJA : 9
ČLAN OD: : 2012-12-08

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime18.12.12 23:06

Drustvo, od srca cu s vremena na vreme s vama podijeliti poneku od mojih maketa; ne toliko da se hvalim kako sam JA najbolji ( imam ja jos puno toga da naucim ) nego da mozda potaknem vise ljudi da se pocnu baviti ovakvim hobijem.
Nije ovo samo kutija s komadicima plastike - koga zanima, u toj kutiji se moze procitati i pokoja stranica povijesti . . .
croato
Na vrh Go down
bojnik
Poručnik
Poručnik
bojnik

Prim(j)eran Vojnik Znacka PV
BROJ POSTOVA: : 2657
REPUTACIJA : 236
ČLAN OD: : 2012-11-13
DOB : 56
M(j)esto Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime18.12.12 23:28

Upravo tako kolega Croato, bit svega je da se čovjek opusti uz neki hobi, nije sve u cugi i kartanju, mada je i to ponekad u dobrome društvu poželjno. I što veliš naući se štogod pametnog. pozdrav i samo naprijed Smile

_________________
Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA  NAČELNIK GŠ  Administrator
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5098
REPUTACIJA : 567
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 54
M(j)esto HN

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime18.12.12 23:38

@bojnik (citat):
I što veliš naući se štogod pametnog. pozdrav i samo naprijed Smile
Kada smo već kod učenja, naučite me kako skidate ono maketarsko ljepilo sa prstiju? Very Happy
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime19.12.12 0:40

@croato (citat):
Nije ovo samo kutija s komadicima plastike - koga zanima, u toj kutiji se moze procitati i pokoja stranica povijesti . . .
croato

To te ja pitam, zaljubljenik sam u povijest, uvijek volim pročitati nešto povijesno, osobito vojno. A nisam se nikada okušao u maketarstvu, vidiš, nije me nekako zaokupilo. Ali sam zato uvijek ostao bez daha i širom otvorenih očiju kad sam vidio neke maketarske radove koji su prava remek-djela! Bravo Croato! Sjajan hobi, i puno više od toga! cheers
Na vrh Go down
croato
Džomba
Džomba
croato

BROJ POSTOVA: : 181
REPUTACIJA : 9
ČLAN OD: : 2012-12-08

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime25.12.12 12:14

Ovo je maketa na kojoj radim trenutno : MiG 21 BIS ; proizvodjac Condor ; skala 1/72.
Maketu ne preporucujem pocetnicima jer nije lagana za sklapanje i dobar dio dijelova ili ne postoji ili je pogresan ( ovo zadnje nije ni toliko vazno ).
Ne zamarajte se tocnoscu makete jer necete stici kuci  Mad  - uzivajte u sklapanju !
Sjediste je malo doradjeno i obojano
 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF0421


Hoby - maketarstvo - militarija DSCF0420


Hoby - maketarstvo - militarija DSCF0419

 
Izduvnik nije postojao; napravio sam nesto sto mu nalici ( izdaleka )
 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF0425


Hoby - maketarstvo - militarija DSCF0424

 
Malo sam preradio kokpit jer nikako nisam bio zadovoljan originalom ( iako ce se vrlo malo vidjeti )
 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF0426


Hoby - maketarstvo - militarija DSCF0429


Hoby - maketarstvo - militarija DSCF0428
 
Toliko za sada jer me zovu da "stavim noge pod stol"  Very Happy
Hvala vam na vasem vremenu koje vam nece biti placeno . . .
croato

Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA  NAČELNIK GŠ  Administrator
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5098
REPUTACIJA : 567
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 54
M(j)esto HN

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime25.12.12 13:59

Bravo croato, već sam pomislio da si odustao. cheers
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime25.12.12 17:16

@croato (citat):
Ovo je maketa na kojoj radim trenutno : MiG 21 BIS ; proizvodjac Condor ; skala 1/72.

Znači, koliko sam shvatio, sam avion se kupi gotov, posebno? Ili se i on sklapa iz dijelova?
Oprosti na ovim laičkim pitanjima, nisam stručnjak, a puno toga me zanima.....
Čitao sam na jednom forumu živu raspravu maketara o detalju tenka T-84, odnosno njegovog podtipa, zadivljujuće je na kakve sve stvari obraćaju osobitu pozornost.
Mi muškarci smo često zaigrani dječaci, da me netko krivo ne shvati, i to je dobro, rekao sam već ranije u jednom postu...... Like a Star @ heaven
Na vrh Go down
croato
Džomba
Džomba
croato

BROJ POSTOVA: : 181
REPUTACIJA : 9
ČLAN OD: : 2012-12-08

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime25.12.12 18:27

Nema izvinjavas Cool
Maketa je u razmjeri 1/72 i dobijes u kutiji dijelove koje moras odvojiti od "stabla" ( sprue ), ocistiti i zalijepiti na njihovo mjesto koje je odredjeno na sastavnici. U sastavnici, osim opisa sklapanja makete, imas i nacrt bojanja iste, a na obojanu maketu postavljaju se dekali - oznake. Jednu recenziju makete mozes pogledati ovdje
http://vajled.com/wsm/index.php?topic=2834.0

Ako te vise zanima, pogledaj malo razne maketarske forume ( http://vajled.com/wsm/index.php?action=forum / http://www.krilapetrovgrada.org.rs/forum/index.php ) , naveo sam ti ova dva ali ih ima vise na nasim prostorima . . .
Nadam se da sam bio od pomoci
croato
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime25.12.12 18:38

@croato (citat):
Nema izvinjavas Cool
Maketa je u razmjeri 1/72 i dobijes u kutiji dijelove koje moras odvojiti od "stabla" ( sprue ), ocistiti i zalijepiti na njihovo mjesto koje je odredjeno na sastavnici. U sastavnici, osim opisa sklapanja makete, imas i nacrt bojanja iste, a na obojanu maketu postavljaju se dekali - oznake. Jednu recenziju makete mozes pogledati ovdje
http://vajled.com/wsm/index.php?topic=2834.0

Da, iz jedne takve kutije s dijelovima sam kao klinac sastavio jedan Mig-15, već sam se prije 'pohvalio'. Mislim da je isti proizvođač kao na slici drugog miga čiji link si postavio. Pitam jer sam mislio da koristite neke posebne makete, izrađene od specijalnog materijala.... Cool
Vi, u stvari, nadopunjujete i 'oplemenjujete' makete koje se mogu kupiti u boljim dućanima s dječjim igračkama? Question
Na vrh Go down
croato
Džomba
Džomba
croato

BROJ POSTOVA: : 181
REPUTACIJA : 9
ČLAN OD: : 2012-12-08

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime25.12.12 18:45

"Oplemenjivanje" je malo prevelika rijec Laughing - recimo da vecina maketara radi makete OOB ( out of box - ravno iz kutije ); onda postoje oni odvazniji koji pokusavaju dodati sitnica da bi maketa bila sto vjerodostojnija ( odredjeni tip aviona ili vozila, dodatna oprema ili ako radis po nekoj slici . . . ). Ako zelis saznati vise, obrati se u HUVM ( odlican maketarski klub u ZG s kojim suradjujem i ja ), moci ces nauciti i vidjeti ouni stvari.
croato
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime25.12.12 19:08

@croato (citat):
Ako zelis saznati vise, obrati se u HUVM ( odlican maketarski klub u ZG s kojim suradjujem i ja ), moci ces nauciti i vidjeti ouni stvari.

Hvala na informaciji, vjerojatno ću vas posjetiti. Exclamation
Također su mi vrlo interesantne one figurice vitezova, zmajeva, vojnika.... koje se izrađuju za igru (zaboravio sam kako se zove). Bila je izložba i predstavljanje te igre i figurica u SC-u, Savska 25 u Zagrebu. Ostao sam bez daha....... Shocked king
Na vrh Go down
croato
Džomba
Džomba
croato

BROJ POSTOVA: : 181
REPUTACIJA : 9
ČLAN OD: : 2012-12-08

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime25.12.12 19:14

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime25.12.12 20:07

@croato (citat):
Ovako nesto . . .
http://vajled.com/wsm/index.php?topic=2656.0
croato

Odlična figura, a ja sam mislio na ovako nešto, za stolno-stratešku igru 'Warhammer', udruge 'Agram'

Hoby - maketarstvo - militarija Ssl21864wv7

Hoby - maketarstvo - militarija Ssl21863ax3

Hoby - maketarstvo - militarija Dreadquake1

Hoby - maketarstvo - militarija Figurice_251879S1

I neki igrači sami izrađuju figurice, nije sve industrijsko.....(koliko sam čuo) Very Happy

Na vrh Go down
bojnik
Poručnik
Poručnik
bojnik

Prim(j)eran Vojnik Znacka PV
BROJ POSTOVA: : 2657
REPUTACIJA : 236
ČLAN OD: : 2012-11-13
DOB : 56
M(j)esto Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime25.12.12 20:58

Ovo mi je želja, ali polako, he,he, he, strpljen spašen. BISMARCK

Hoby - maketarstvo - militarija 765px_Bb_bismarck
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime25.12.12 21:29

Ovo je ta igra 'Warhammer':

Hoby - maketarstvo - militarija Vc_corpse

A ovo su neke 'home made' napravljene figure, tako barem piše:


Hoby - maketarstvo - militarija Warhammerim_title

Hoby - maketarstvo - militarija Jl_bane_0492

Hoby - maketarstvo - militarija Emperor

Hoby - maketarstvo - militarija 32131_sm-Bike,%20Conversion,%20Greenstuff,%20Space%20Marines,%20Space%20Wolves,%20Warhammer%2040,000

Hoby - maketarstvo - militarija 412176-Homemade,%20Mech,%20Mecha,%20Scratch%20Build,%20Slim,%20Slimsworkshop,%20Titan,%20Warhammer%2040,000

Hoby - maketarstvo - militarija WarhammerNa vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik značka PV
BROJ POSTOVA: : 2100
REPUTACIJA : 119
ČLAN OD: : 2012-02-29

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime26.12.12 13:31

I tom djelatnošću sam se bavio u određenom periodu svog života. S godinama sam prešao na faleristiku jer je puno izazovnija, atraktivnija ali i dosta skuplja. No o tom potom. Evo ponešto iz mog hangara: jednom tenkist - uvijek tenkist. Radi se o ruskom T72 M iz sastava gardijske postrojbe (i nije usamljen u hangaru). 8)Klikom na sliku možete ju uvećati ako vas zanimaju detalji.
 
Hoby - maketarstvo - militarija IMG_T_72_ruski

Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA  NAČELNIK GŠ  Administrator
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5098
REPUTACIJA : 567
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 54
M(j)esto HN

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime26.12.12 14:03

Maketa tenka je odlična, interesuje me mala oznaka na kupoli, da li je to grb Sovjetskih gardijskih jedinica?
Takođe bi mi bilo drago saznati više detalja o drugom hobiju (čije ordene i medalje sakupljate, kako do njih dolazite i t.d.).
pozdrav cheers
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik značka PV
BROJ POSTOVA: : 2100
REPUTACIJA : 119
ČLAN OD: : 2012-02-29

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime26.12.12 19:37

Evo na ovoj maketi ćeš ju bolje vidjeti. Da to su gardijske postrojbe. Postoji i prsna oznaka koja se nosi na uniformi (kao što se recimo nosila oznaka graničarskih jedinica). Vezano uz drugi hobi je opus dosta širok A-U Monarhija, Kraljevina Yu, III Reich, NDH, ex YU, SSSR i USA. Nešto kupiš, nešto dobiješ, nešto zamjeniš, obilaziš sajmove militarije, pratiš razne aukcije, imaš prijatelje koji znaju za tvoj hobi pa oni znaju nekoga tko to ima i tako se snalaziš.
 
Hoby - maketarstvo - militarija IMG_T_34

Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA  NAČELNIK GŠ  Administrator
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5098
REPUTACIJA : 567
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 54
M(j)esto HN

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime26.12.12 21:40

Super, nadam se da ćemo nešto od toga ovdje vidjeti. cheers
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik značka PV
BROJ POSTOVA: : 2100
REPUTACIJA : 119
ČLAN OD: : 2012-02-29

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime27.12.12 0:33

@Stazio (citat):
Super, nadam se da ćemo nešto od toga ovdje vidjeti. cheers

Možda. Nada posljednja umire.
Na vrh Go down
alexandar
GENERAL ARMIJE Načelnik Pravne Službe
GENERAL ARMIJE Načelnik Pravne Službe


Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 4588
REPUTACIJA : 619
ČLAN OD: : 2011-06-23

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime27.12.12 0:38

Ipak je u pitanju VOLJA pukovnice...... Wink
Jako lep hobi kojim se bavis , mozes pribliziti clanovima Foruma, jednostavnim otvaranjem teme u ovom podforumu. Exclamation
Ocekujem lepu temu....Pozdrav cheers
Na vrh Go down
croato
Džomba
Džomba
croato

BROJ POSTOVA: : 181
REPUTACIJA : 9
ČLAN OD: : 2012-12-08

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime27.12.12 12:03

Makete su odlicne pukovnice, koja fotkica faleristike ??
Sada cekamo slike drugog hobija
croato
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik značka PV
BROJ POSTOVA: : 2100
REPUTACIJA : 119
ČLAN OD: : 2012-02-29

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime27.12.12 16:53

Evo sad iz moje ergele i jednog njemačkog Panthera.
 
Hoby - maketarstvo - militarija IMG_Panter

Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik značka PV
BROJ POSTOVA: : 2100
REPUTACIJA : 119
ČLAN OD: : 2012-02-29

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime28.12.12 0:15

Kad sam već kod njemačkih tenkova evo i jednog novijeg. Leopard 2

Hoby - maketarstvo - militarija IMG_Leopard_2
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik značka PV
BROJ POSTOVA: : 2100
REPUTACIJA : 119
ČLAN OD: : 2012-02-29

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime28.12.12 12:13

Za danas jedan još malo noviji. Leopard 2A4

Hoby - maketarstvo - militarija IMG_Leopard_2_A4
Na vrh Go down
croato
Džomba
Džomba
croato

BROJ POSTOVA: : 181
REPUTACIJA : 9
ČLAN OD: : 2012-12-08

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime28.12.12 12:46

Nisu losi pukovnice, nisu losi. Ali se vidi da si ih radio ranije . . .  Wink  jer prva dva su uradjena puno bolje!
U medjuvremenu ovo je fotke po kojoj radim MiG 21
 
Hoby - maketarstvo - militarija Newpicturebn
 
 
Zasada zgotovio Djeda Mraza pocevsi od jedne anonimne figure Preiser
 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF0438_zps0b0270bc

 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF0439_zps52e26d35

 
Ovo je rezultat
 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF0441_zpsbd725a2b

 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF0442_zps11f1364a

 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF0443_zps4ae72a2c

 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF0444_zps68f1e66a

 
I jedna uz bocicu boje Vallejo
 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF0447_zps5f26c09c
 
Hvala vam na vasem potrosenom vremenu koje nece biti placeno
croato

Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik značka PV
BROJ POSTOVA: : 2100
REPUTACIJA : 119
ČLAN OD: : 2012-02-29

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime30.12.12 19:58

Nego da se mi opet malo vratimo na tenkove. Izraelska Merkava Mk III.
 
Hoby - maketarstvo - militarija IMG_Merkava

Na vrh Go down
croato
Džomba
Džomba
croato

BROJ POSTOVA: : 181
REPUTACIJA : 9
ČLAN OD: : 2012-12-08

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime06.01.13 11:30

Evo nastavka . . .
Maketa je obojana s FS 34440 ( nekako najbliza ), nece biti nekog starenja iz dva razloga:
moja greska sto vec u startu nisam produbio panele  
sada jedva vidim neke panele koji mi trebaju  
Iz istog razloga paneli motora mi se cini da su "kratki"  ali sta je tu je - idemo dalje  
 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF04384_zps495f5408

 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF04393_zpse2c8d24e

 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF04402_zpscab5bc69

 
dobio je i jedan od dva ( drugi stvarno nisam mogao ) prstena iza izduvnika i cijev brzog ispustanja goriva
 
Hoby - maketarstvo - militarija DSCF04412_zps5ed96c57
 
Hvala vam na vasem vremenu koje vam nece biti placeno
kruno

Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA  NAČELNIK GŠ  Administrator
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5098
REPUTACIJA : 567
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 54
M(j)esto HN

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime13.01.13 11:42

@croato (citat):

Hvala vam na vasem vremenu koje vam nece biti placeno
kruno
Zar si nas zaboravio, čekamo nešto novo. cheers
Na vrh Go down
croato
Džomba
Džomba
croato

BROJ POSTOVA: : 181
REPUTACIJA : 9
ČLAN OD: : 2012-12-08

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime13.01.13 12:13

Ma kakvi zaboravio, samo sto, zahvaljujuci kapitalizmu, imam manje vremena za hobby Mad
Ovih dana ce biti nastavka; oblacim pionire Very Happy
kruno
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik značka PV
BROJ POSTOVA: : 2100
REPUTACIJA : 119
ČLAN OD: : 2012-02-29

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime22.01.13 17:36

Američki Abrams M1A1  Cool
 
Hoby - maketarstvo - militarija 100_7207

 
Hoby - maketarstvo - militarija 100_7208

 
Hoby - maketarstvo - militarija 100_7212

_________________
Semper Fidelis
Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA  NAČELNIK GŠ  Administrator
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5098
REPUTACIJA : 567
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 54
M(j)esto HN

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime22.01.13 22:46

@pukovnik (citat):
Američki Abrams M1A1 Cool
Svaka čast pukovniče, već dugo na ovoj temi nije bilo novosti. cheers
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime22.01.13 23:01

@Stazio (citat):
@pukovnik (citat):
Američki Abrams M1A1 Cool
Svaka čast pukovniče, već dugo na ovoj temi nije bilo novosti. cheers

Kad smo mu temu s odlikovanjima zatrpali s nesvrstanima i S.Korejom.
Dobro da nije sasvim odustao. Very Happy
Teško je s nama ovako neozbiljnima, znam!
Ne dajte se Pukovniče.
Nisam skroz shvatio, a ne bih sad kopao po temama i postovima, Pukovniče, je li i sklapate tenkove ili samo sakupljate?
Valjda nisam negdje propustio taj post s objašnjenjem.... Rolling Eyes
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik značka PV
BROJ POSTOVA: : 2100
REPUTACIJA : 119
ČLAN OD: : 2012-02-29

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime23.01.13 18:25

@Max Blitz (citat):
@Stazio (citat):
@pukovnik (citat):
Američki Abrams M1A1 Cool
Svaka čast pukovniče, već dugo na ovoj temi nije bilo novosti. cheers

Kad smo mu temu s odlikovanjima zatrpali s nesvrstanima i S.Korejom.
Dobro da nije sasvim odustao. Very Happy
Teško je s nama ovako neozbiljnima, znam!
Ne dajte se Pukovniče.
Nisam skroz shvatio, a ne bih sad kopao po temama i postovima, Pukovniče, je li i sklapate tenkove ili samo sakupljate?
Valjda nisam negdje propustio taj post s objašnjenjem.... Rolling Eyes

U jednom periodu svog života sam se bavio maketarstvom i ovo na slikama su moji uradci. Inaće makete su japanske firme Tamiya jer iz iskustva mislim da su bolje u odnosu na Italeri i Revell. Ergela je uredno garažirana i sakuplja prašinu. Very Happy Sa godinama i slabljenjem vida ( i živaca ) sam odustao od toga.

_________________
Semper Fidelis
Na vrh Go down
croato
Džomba
Džomba
croato

BROJ POSTOVA: : 181
REPUTACIJA : 9
ČLAN OD: : 2012-12-08

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime23.01.13 21:24

I dobro si se bavio, steta je sto si prestao . . .
Sto se tice Tamiye, tu se slazem, ali danas ni Italeri ni Revell ne zaostaju mnogo. Meni se vise svidjaju one cudne male ukrajinske firmice koje izbacuju short run makete maje poznatih vozila / aviona ; istina je da ima vise da se radi ali se isplati. Imam zapocetog UAZ-a, cekam "umjetnicko nadahnuce" da ga zavrsim - uvijek po slikama !!
kruno
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik značka PV
BROJ POSTOVA: : 2100
REPUTACIJA : 119
ČLAN OD: : 2012-02-29

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime23.01.13 22:35

Engleski Challenger  Cool
 
Hoby - maketarstvo - militarija 100_7213
 

Hoby - maketarstvo - militarija 100_7214

 
Hoby - maketarstvo - militarija 100_7215

 
Hoby - maketarstvo - militarija 100_7216

_________________
Semper Fidelis
Na vrh Go down
Ivan Alentijev
Gušter
Gušter


BROJ POSTOVA: : 56
REPUTACIJA : 2
ČLAN OD: : 2013-01-30

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime31.01.13 11:44

Pozdrav! Drugovi maketari! Evo nadjoh i ovaj kutak pa ko velim, da pozdravim drustvo. Ja sam malo matoriji pa cu da pustim i po koju fotkicu mojih radova, samo malo da isprocitam kako.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime31.01.13 11:49

Možda ti mogu pomoći i ove upute, iako ima više načina postavljanja slika. Ako imaš svoj dobar način, još bolje!

https://jna-sfrj.forumbo.net/t1582-postavljanje-slika-na-forum-2Max Blitz: komentar modifikovan dana: 31.01.13 18:24; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA  NAČELNIK GŠ  Administrator
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5098
REPUTACIJA : 567
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 54
M(j)esto HN

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime31.01.13 11:57

@Ivan Alentijev (citat):
Pozdrav! Drugovi maketari! Evo nadjoh i ovaj kutak pa ko velim, da pozdravim drustvo. Ja sam malo matoriji pa cu da pustim i po koju fotkicu mojih radova, samo malo da isprocitam kako.
Pozdrav i dobro došli, sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo vaše radove. cheers
Na vrh Go down
Ivan Alentijev
Gušter
Gušter


BROJ POSTOVA: : 56
REPUTACIJA : 2
ČLAN OD: : 2013-01-30

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: moje makete.   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime31.01.13 18:16

Pozdrav svima drugovi maketari! Evo da probam da postavim i ja nesto u ovom kutku.

Hoby - maketarstvo - militarija 66_zps5099c1cc


Hoby - maketarstvo - militarija 63_zpsf3edc642

Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA  NAČELNIK GŠ  Administrator
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5098
REPUTACIJA : 567
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 54
M(j)esto HN

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime31.01.13 20:53

@Ivan Alentijev (citat):
Pozdrav svima drugovi maketari! Evo da probam da postavim i ja nesto u ovom kutku.
Veoma lijepo urađeno, pretpostavljam da ovo nema u kit-u, kako ste ovo radili?
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik značka PV
BROJ POSTOVA: : 2100
REPUTACIJA : 119
ČLAN OD: : 2012-02-29

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime31.01.13 22:29

Američka kanta M47 Patton. Na drugoj slici može se vidjeti kako su u dnu zadnjeg dijela kupole označavali broj uništenih tenkova protivnika.
 
Hoby - maketarstvo - militarija IMG_M47_Pathon
 

Hoby - maketarstvo - militarija 100_7219

 
Hoby - maketarstvo - militarija 100_7221
 

Hoby - maketarstvo - militarija 100_7222

_________________
Semper Fidelis
Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA  NAČELNIK GŠ  Administrator
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5098
REPUTACIJA : 567
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 54
M(j)esto HN

Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime31.01.13 22:39

@pukovnik (citat):
Američka kanta M47 Patton.
Nazvali ste ga kanta a vidim i na netu da se nije baš proslavio. Imate li nam što ispričati o njemu.
Na vrh Go down
Sponsored content
Hoby - maketarstvo - militarija Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija   Hoby - maketarstvo - militarija Icon_minitime

Na vrh Go down
 
Hoby - maketarstvo - militarija
Na vrh 
Stranica 1/5Idi na stranicu : 1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991 :: CIVILNA PLATFORMA :: SPORT, ZABAVA I SLOBODNE AKTIVNOSTI-
Idi na: