FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

KUD Idijoti Ne zaboravi

Go down 
2 posters
AutorPoruka
Patrick
GENERAL PUKOVNIK u rezervnom sastavu
GENERAL PUKOVNIK u rezervnom sastavu
Patrick

BROJ POSTOVA: : 564
ČLAN OD: : 2010-04-11
DOB : 53

KUD Idijoti Ne zaboravi Empty
KomentarNaslov komentara: KUD Idijoti Ne zaboravi   KUD Idijoti Ne zaboravi Icon_minitime15.10.12 18:51

Zbogom Tusta, sjećat ćemo se!

Frontman punk-banda KUD Idijoti Branko Črnac-Tusta preminuo je u nedjelju, nešto prije ponoći, nakon duge i teške bolesti.
Liječnici su mu početkom 2011. godine dijagnosticirali karcinom pluća i grla. Kad su mu dijagnosticirali karcinom, Tusta je krenuo na kemoterapiju i zračenja. Tijekom liječenja je jako smršavio jer nije mogao jesti, no bio je sretan što mu se zdravlje bar malo popravilo.
- Tjedan dana sam bio u depresiji kad sam saznao da imam rak, a onda sam se odlučio boriti. Ni jednom nisam pomislio da bi ishod mogao biti drukčiji, osim izlječenja - govorio je Tusta koji je priznao da se ponekad osjećao bespomoćno i depresivno.
Rak grla mu se povukao, ali onaj na plućima nije i postojala je prijetnja da se proširi na mozak, što se u konačnici i dogodilo u kolovozu ove godine. Tusta je izgubio glas, sluh mu je jako oslabio, jako je smršavio, no unatoč svemu, 56-godišnjak je bio optimističan i vjerovao je da će pobijediti bolest s kojom se borio.
- Ne je*** nikakve tumore i rakove. Samo pobjeda! Nema predaje! - poručio je Tusta u rujnu ove godine.
Kako bi ojačao imunitet koji mu je oslabila kemoterapija, Tusta se uz klasične lijekove liječio i bijelom imelom. Bolest je, nažalost, bila jača od njega.
Pulska punk-grupa KUD Idijoti osnovana je 1981. godine, a Tusta im se pridružio 1985. Prvi album "Legendarni uživo" objavili su 1986., a širu su popularnost stekli pobjedom na Omladinskom festivalu u Subotici 1987. nakon čega su uslijedili nastupi po Europi. Album “Bolivia R'N'R”, kompilaciju prva tri singla, te tri dotad neobjavljene pjesme, objavljuju u siječnju 1990. za nezavisnu njemačku izadavačku kuću "Incognito Records". Već u svibnju iste godine, objavljuju i idući album "Mi smo ovdje samo zbog para", koji je i do danas ostao njihov najprodavaniji (na njemu se nalazi obrada poznate radničke pjesme "Bandiera Rossa"). Uslijedili su "Glupost je neuništiva", "Tako je govorio ZaraTusta", "Istra ti materina", "Megapunk", "Cijena ponosa" i, na kraju, "Remek-djelo". Tustini kolege i prijatelji s rock-scene s područja cijele bivše Jugoslavije organizirali su više koncerata potpore kako bi mu financijski pomogli u liječenju, a 24. listopada u Uljaniku se trebao održati koncert "Jebem ti rak! Branko Črnac Tusta - Za tebe!" na kojem su trebali nastupiti Dubioza Kolektiv i Atheist Rap.(T.K.)

preuzeto sa:http://www.glas-slavonije.hr/179001/9/Zbogom-Tusta-sjecat-cemo-se
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

BROJ POSTOVA: : 735
ČLAN OD: : 2012-05-21
DOB : 71

KUD Idijoti Ne zaboravi Empty
KomentarNaslov komentara: KUD Idijoti Ne zaboravi   KUD Idijoti Ne zaboravi Icon_minitime15.10.12 20:47

Počivaj u miru ,Legendo. Hvala ti za sve ove godine...
Na vrh Go down

KUD Idijoti Ne zaboravi
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Ne zaboravi
» KUD Idijoti-Baj baj bejbe
» KUD Idijoti - Minijatura
» KUD Idijoti Zbogom Marija
» MINIJATURA - KUD IDIJOTI (1990)