Ja nisam sluzio u Nedzricima ali sam visio kod "Davida",nekako u to vrijeme je bio popularan kafic.Posle fajronta smo isli "Kod Stake"dole u rupi prema aerodromu,u svako doba bilo je tu dosta vojske.2008 prohtjelo mi se da vozim od svoga kraja(tamo gdje posavska ravnica prelazi u bosanska brda-vrata Bosne) pa sve do mora-destinacija Budva.Negdje pred vece stignem u Sarajevo(prva posjeta od septembra 1987 kada sam po dolasku iz USA otisao da pogledam fudbal-YU-Sj Irska).Jedno dva sata sam se muvao po gradu,obilazio stara mjesta,prespavao i ujutro pravo na put,i to kakav,preko Scepan Polja na Drinu,medjunarodni put toliko uzak da zazalih sto sam krenuo autom,na obje strane puta natpisi "pazi mine".Trud se isplatio,kanjon Drine je izgledao velicanstveno.Mala frka na granici,crnogorski carinik mi trazi nekakvu" potvrdu o dezinfekciji vozila".Slatko sam se smejao,pusti me uz naplatu ekoloske takse,cak mi dade i potvrdu.Zazalih sto ne vozim nocu,auta dolaze iz suprotnog pravca,par puta sam morao na rikverc da se mimoidjemo na sepentinama-nocu bih video svjetla i prilagodio se tome.Prije granice sam rucao u nekakvom motelu,(Foca-Srbinje)mislim da se zvao"Mandex",gazda je kazu nekakav lokalni biznismen,poznat u kraju.Usput sam stao negdje oko Podgorice,fina kafana sa terasom,Cetinje,u Budvu stigoh predvece,vecerasmo tamo gdje magistrala postaje jednosmjerna,tu je negdje mislim fudbalski stadion-kafana,pansion "Stari Ribar,vlasnik Bastrica Zoran,usluga vrhunska,hrana ukusna..
Zbog guzve u Budvi posle par dana pobjegoh u Petrovac,par dana na Sveti Stefan.
Drugi put cu o najljepsem mjestu na Mediteranu po mojoj procjenu-o Bolu na Bracu.