FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Kasarna Ohrid septembar '89. 17.07.12 10:14
Pozdrav Svima od "Crnogorca" iz druge čete septembarska klasa. Zna li neko šta je sa Boban Mariom Splićom sa Katilović Boškom sa Denisom Franciškovićem iz Rijeke, Vučinić Draganom iz Leskovca. Ajde klaso javljajte se. Ja sam imao prekomandu na karaulu frangovo i tri šiljka. Zna li neko šta je sa zastavnikom Popom.
SekiCet Džomba
BROJ POSTOVA: : 141 ČLAN OD: : 2011-10-20 CETINJE
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 13.09.12 14:05
ZASTAVNIK JE BIO INTENDANT JELI
magacioner Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2012-11-04
Naslov komentara: sep klasa 04.11.12 18:21
Sinisa Misovic Vrbas (citat):
Pozdrav Svima od "Crnogorca" iz druge čete septembarska klasa. Zna li neko šta je sa Boban Mariom Splićom sa Katilović Boškom sa Denisom Franciškovićem iz Rijeke, Vučinić Draganom iz Leskovca. Ajde klaso javljajte se. Ja sam imao prekomandu na karaulu frangovo i tri šiljka. Zna li neko šta je sa zastavnikom Popom.
Zdravo Sinisa,ja sam dosao u januaru 89 u Ohrid a poslije obuke u prekomandu na karaulu Frangovo kod Popovica.Ja sam iz Bosne a mozda me se i sjecas.
maltesse Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2011-04-22
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 10.01.13 22:59
Pozdrav Sinisi ! Milun Krpic Brus,pozadinski vod kod zastavnika Pufte
dknezevic Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2013-08-28
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 28.08.13 21:17
Sinisa Misovic Vrbas (citat):
Moj dragi prijatelj sinisa je zaboravio mene spomenuti jer smo on ja tj. Davor Knezevic i jos jedan momak mislim da je bio iz Beograda poslati sa karaule Frangovo 14.o5.1990 za kaznu na drugi kraj Ohridskog jezera. Ja sam zavrsio na Svetom Naumu ti si sinisa zavrsio na karauli vise mene mislim da je bilo Ljubaniste a onaj treci momak je otisao na carinu. sjecam te se veoma dobro frckav krupan a postavicu i sliku ovde da me prepoznas bili smo nerazdvojni na frangovu ako se sjecas isli smo cak i u Strugu obuceni u civilnu garderobu po kafanama zajedno a kasnije smo nas trojica i poslati u prkomandu. Taj Bosko o kome pricas je mjesto mene dosao u Frangovo a ja zavrsio na svetom naumu,par puta sam te trazio na karauli ali sam cuo da se nisi snasao i da si se vratio U Frangovo cak sam jednom dok sam dolazio u Ohrid isao maksuz na karaulu ali si bas tada isao u Strugu i to bas sa tim Boskom nisam ga nikad upoznao ali volio bih ako znas odakle je i sta je sanjim. Na Svetom naumu je bilo prelijepo a jos imam tvoj broj telefona 021/702-842 i adresu Marka Pericina 28 pa pisi jos sta ima pozdrav iz Banjaluke
Sinisa88 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2013-09-19
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 19.09.13 23:54
Где си Даворе Легендо како те се не бих сећао. Онај трећи што је био са нама је Драган Вучинић из Лесковца, а нешто је студирао у Бг. Да ја сам се вратио на Франгово вратио ме мајор због повреде кука ради лакшег терена. После војске сам видео са Дениса Францишковића из Ријеке нешто сам 91 увозио из Италије таман пред распад. У Врбасу сам држим неки клуб имам троје деце а телефон одавно није тај него јави се...
Komentar modifikovan u skladu sa pravilima foruma - dp
Mišvić Siniša Crni Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2014-01-07
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 07.01.14 11:57
Upravo sam dobio poruku od Zastavnika Popa sa karaule Frangovo i svima koji danas slave čestita Božić, a ostale pozdravlja. U međuvremenu sam uspostavio kontakte sa januarcima iz Zagreba Goranom i Krešom. Imam jednu želju da se okupimo kod mene u klubu. imam tehničkih mogućnosti da vas dočekam i da organizujem malo druženja uz nostalgiju, setu i gitaru. pa da se okupimo za prvi maj uz roštilj kao nekad na tri šiljka. Jugoslavija je bila trula uostalom to je i pokazala zato je i propala da ne bi propali mi kojima je toplo oko srca kada se jedni drugih setimo. Šta mi imamo od istina i blesavih izama (socijalizama, komunizama, nacionalizama i ostalih kretenizama). Javite se da vidimo lice jedni drugima i da se radujemo ,ebeš analize. Vrbas je nekako na pola puta od Vardara pa do Triglava i sa malo duše od Triglava do Vardara da vas u međuvremenu malo ugosti, seti i oraspoloži. Javite se i svako dobro.
Komentar modifikovan u skladu sa pravilima foruma - dp
MsBoban70 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2013-11-20 Jagodina
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 03.02.14 20:32
Pozdrav svima. Boban iz Jagodine inace sluzio sam septembar 89/90 VP 7059/13 (KIB) i VP 7059/14 (I haubicka). Bio sam vozac u I haubickoj bateriji kod kapetana I klase Kovacevic Dragana-Frflja a komandant diviziona major Sinisa Trajkovic. Ako ima koga voleo bih da se cujemo a i da se vidimo.
st.djole Gušter
BROJ POSTOVA: : 45 ČLAN OD: : 2014-03-24 sombor
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 24.03.14 19:15
druga haubička,kapetan Šandor Bede,naravno,Trajković kom.diviziona.sećam se jednog od naših vozača da se prezivao Buljević... sećam se i starog zastavnika Trajčeta...duboke,sitne nebo plave oči,pušio nišku drinu.. ja sam posle otišao u Debar na granicu
dknezevic Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 29.05.14 18:38
Danas sam se cuo sa Sinisom Misicem iz Vrbasa sa kojim sam bio na Frangovu a potom i na onoj cuvenoj kaznenoj prekomandi pa se nadam da cemo ovo ljeto nesto iskombinirati. Ljudi javljajte se a stavicu i poneku sliku iz Ohrida ili Svetog Nauma zao mi je samo sto sam izgubio slike sa Frangova da se jos jednom podsjetimo onih ipak finih dana. pozdrav od Davora Knezevica iz Banjaluke.
dknezevic Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 29.05.14 19:00
Posto je Sinisa pomenuo i naseg zastavnika Popa moram i ja jednu anegdotu da spomenem a nas dragi zastavnika da se ne naljuti jer ipak je bio lafcina. Posto sam vodio dnevnik znam i datum a to je bilo 03.02.1990 posto na karauli nije bilo vode par dana ja sam se brijao na potoku ispod karaule a u povratku sam sjeo ispred kuhinje dok je Karajic farbao zid u zeleno i u tom sam momentu zapjevao tada veliki hit od Djordja balasevica Hocu jednu malu garavu da je gricnem kao jabuku i tad je Pop izletio i tako se izderao na mene da je to bilo strasno za slusati a potom na ribanje u njegovu kancelariju pa jos jedno pola sata izobrazbe i mislim da je od tada moja sudbina na Frangovu bila zapecacena jer sam vec umaju sa onom dvojicom poslat u prekomandu. Nikad nisam saznao sta ga je to iritiralo kod mene neki su govorili da mu je zena crnka pa mozda zbog toga ali sad je to davno proslo i o njemu sve najbolje, jos kad se sjetim onih njegovih iznenadnih kontrola nocu da vidi jesmo li na strazi i po obicaju se zaleti od Struge ugasi svjetlo i motor na svom stojadinu i odjednom bane pred nas imao sam priliku ovo dvaput preziviti dok sam jednom gledao kako je istresao Kokeza Branka koji nije htjeo izaci na strazu. Ljudi pozdrav iz Banjaluke
Komentar modifikovan u skladu sa pravilima foruma dp
Andro Gušter
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2014-09-16 Maribor-Slovenia
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 02.10.14 11:29
MsBoban70 (citat):
Pozdrav svima. Boban iz Jagodine inace sluzio sam septembar 89/90 VP 7059/13 (KIB) i VP 7059/14 (I haubicka). Bio sam vozac u I haubickoj bateriji kod kapetana I klase Kovacevic Dragana-Frflja a komandant diviziona major Sinisa Trajkovic. Ako ima koga voleo bih da se cujemo a i da se vidimo.
Ja sam došao sept 88 i otišao jan 89 na karaulo Preslap. VP 7059/14- haubičari. Ostao desetar petruševski iz naše klase!!
Andro-maribor
terrra Džomba
BROJ POSTOVA: : 139 ČLAN OD: : 2014-11-19 DOB : 54 Zemun
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 23.11.14 23:50
Pozdrav svima. Ja sam bio septembarac 89/ 90 u prvoj ceti kod Kapetana Keme Djoze.
terrra Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 27.11.14 14:38
st.djole (citat):
druga haubička,kapetan Šandor Bede,naravno,Trajković kom.diviziona.sećam se jednog od naših vozača da se prezivao Buljević... sećam se i starog zastavnika Trajčeta...duboke,sitne nebo plave oči,pušio nišku drinu.. ja sam posle otišao u Debar na granicu
Pozdrav st. djole. Da li se secas imena nekih septembaraca na Dzepistu?
terrra Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 15.01.15 11:36
[You must be registered and logged in to see this image.] Ispred kantine u Ohridu. Septembar 1989
Domagoj Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2015-04-23
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 23.04.15 13:36
Pozdrav svima! Protuoklopni vod, Racaj Muhamed se mislim zvao kapetan, Musić Miralem desetar, samnom je bio Denis Frančišković iz Rijeke, dobar prijatelj, ostao je kao desetar u Ohridu, ja nakon obuke na Gornu Belicu. Kutin Blaž, režiser iz Slovenije, također na Belici pičio od kamena do kamena...
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 23.04.15 13:37
Domagoj (citat):
Pozdrav svima! Protuoklopni vod, Racaj Muhamed se mislim zvao kapetan, Musić Miralem desetar, samnom je bio Denis Frančišković iz Rijeke, dobar prijatelj, ostao je kao desetar u Ohridu, ja nakon obuke na Gornu Belicu. Kutin Blaž, režiser iz Slovenije, također na Belici pičio od kamena do kamena...
Gorna Belica, 32.GO,a karaula?
Domagoj Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 23.04.15 13:43
ZAGORAC (citat):
Domagoj (citat):
Gorna Belica, 32.GO,a karaula?
Karaula se mislim isto u to vrijeme zvala Gorna Belica. Zapovjednik je bio neki Novković zvan Nole. Od imena klase 89/90: Žigman Dubravko iz Zg, Resanović Željko iz Petrinje, Nagy Zoltan-Subotica, Jugović Zoran-Niš, psi Roki i Sokol hehe
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 23.04.15 13:44
Ako si bio u Gornoj Belici i išao na teren onda ti je ovo poznato.
Domagoj Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 23.04.15 13:47
Kad je bilo extra vedro sa jednog kamena, ne sjecam se kojeg, vidlo se Jadransko more preko cijele Albanije...
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 23.04.15 13:49
Domagoj (citat):
Kad je bilo extra vedro sa jednog kamena, ne sjecam se kojeg, vidlo se Jadransko more preko cijele Albanije...
"Crni vrh", poznato?
hercegovina Gušter
BROJ POSTOVA: : 44 ČLAN OD: : 2014-11-13 DOB : 58 Trebinje
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 06.05.15 7:05
Pozdrav za momke iz Ohrida....tamo sam bio od 04. avgusta 84 pa do 12.12.84 kada smo prekomandovani u Debar, I četa , I vod , mitraljesko odelenje, komandir voda mi je bio vodnik Viktor Čuni....
Zoran Stankovic Gušter
BROJ POSTOVA: : 14 ČLAN OD: : 2015-12-06 DOB : 59 Mali Zvornik
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 08.12.15 16:50
Ja sam bio u Ohridu , malo pre svih Vas 85/85.
Od tih imena koje pominjete secam se Keme Djoze potporucnik je bio.. Kapetan Kovacevic Dragan je bio neki artiljerac . U to vreme komadant puka je bio ratko Mladic. Nisam bio granicar vec u raketnom vodu .. Bio sam vozac , obisao sam mnogo puta Sveti Naum , Cafasan .. oficir Divkovic Boris se pominje na internetu kao placeni ubica ... Pitam se da li je totaj covek.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4608 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 08.12.15 17:27
Zasluzen +,pripadali smo istom puku,ja doduse nekih 5 godina prije tebe. Kao mlad vojnik bio na obuci u Kicevu- VP5970/14. 22/12/1980 u Ohridu na proslavi dana armije-nagazili se strojevog koraka na onoj dugackoj,uskoj pisti.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
milan022 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2015-12-12
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 12.12.15 21:30
Pozdrav svima!!! Ja sam Milan Kovacevic. Drago mi je da ima i nas koji smo bili u Ohridu. Ja sam bio negde od Aprila 1988god bio sam dispecer za sve vozace u garnizonu pa bih voleo da se neko javi ako ovo procita. Bio sam u komandi stana VP 7059/2 Stariji Vodnik prve klase Rizov Nikola a komandant brigade bio je Potpukovnik Stjepan Pazdrijan, ja sam radio sa Majorom Rapovski Dane koji je bio nacelnik saobracajne sluzbe. Inace sva imena oficira sto ste pomenuli se secam. Bilo je lepo u Ohridu.
hercegovina Gušter
BROJ POSTOVA: : 44 ČLAN OD: : 2014-11-13 DOB : 58 Trebinje
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 07.01.16 11:58
Zoran Stankovic (citat):
Ja sam bio u Ohridu , malo pre svih Vas 85/85.
Od tih imena koje pominjete secam se Keme Djoze potporucnik je bio.. Kapetan Kovacevic Dragan je bio neki artiljerac . U to vreme komadant puka je bio ratko Mladic. Nisam bio granicar vec u raketnom vodu .. Bio sam vozac , obisao sam mnogo puta Sveti Naum , Cafasan .. oficir Divkovic Boris se pominje na internetu kao placeni ubica ... Pitam se da li je totaj covek.
Pa dobro došao klaso...javni se kada stigneš..pozzZZzZ za Mali Zvornik
DEJAN DESETAR Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2016-02-29
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 29.02.16 21:45
ZDRAVO SVIMA I JA SAM BIO DEŽURNI NA 244 I BIO SAM SA VOZAČIMA IMA LI KOGA 89/90 MAJSKA KLASA PRVO SAM BIO U TITOM VELESU ONDA NA KURSU ZA DESETARA TAMO KOD ČAFASANA ONDA NA MALI VLAJ POSLE U KOMANDO NA 244 I POSLE KAO ČATO MEHANIČAR AKO JE BILO KO BIO TADA NEKA SE JAVI LEP POZDRAV IZ SLOVENIJE DEJAN MAJHENIČ
oktobarac 82/83 Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-09-14
Naslov komentara: oktobarac 82/83 16.09.16 16:25
Drugari, jedva nađoh ovaj forum....nešto me ovih dana sve navodi da ću naići na drugare iz moje klase OHRID 82/83 oktobar ,2.čete streljački vod Ml.vodnik Zindović, dedetari Passero Rollando, Divković, Gajić i Milojčić. , Davno beše pa nisam baš siguran. Sa mnom bili Jakovljević Niš, Rofa Kikinda, Sudimac BG, Cakaj Kosovo, Trivković, Majić, Grgić, Husić....Horvat, Nikolići ostali. Javljajte se.
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 16.09.16 20:53
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
oktobarac 82/83 Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-09-14
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 19.09.16 14:56
dpuric (citat):
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
ne snalazim se gde i kako ovo funkcioniše
Milos Zemunac Gušter
BROJ POSTOVA: : 18 ČLAN OD: : 2016-10-13
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 13.10.16 23:57
Pozdrav drugovi! sluzio sam u Ohridu vojna posta 7059/11 kod porucnika Veljanovski Mile. Protiv oklopna ceta bestrzajni top. Komadant kasarne u to vreme je bio ako se dobro secam Stjepan Pazdrijan. Ako ima nekog iz cete neka se javi bilo bi mi veoma drago da se opet cujem i eventualno vidim sa klasicima. Veliki pozdrav!!!!!
slavko 1 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2016-10-16 DOB : 58 VALJEVO
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 16.10.16 22:38
st.djole (citat):
Ja sam sluzio 85\86 u komadnom vodu izvidzac i spavali smo nas 8 odmah do ucionice tad su bili brcki topovi Sandor Beda je dosao negde pocetkom 86 vojska ga nije jebala ni 2% do njega je bio kapetan Ivan Kostadinovski a vodnici bili Bilalovic i Ckalov veliki oficiri i dobri ljudi komadir kasarne je bio Ratko Mladic
kingo Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2016-11-22 Ljubljana
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 22.11.16 13:29
MsBoban70 (citat):
Pozdrav, i ja sam bio o toj I. haubičkoj. Bila sva dva slovenca, Primož in Igor. Primož je postao desetar, ja sam otišao na granicu Debar 9 (Drenak). Primi lepe pozdrave iz Slovenije.
Andro Gušter
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2014-09-16 Maribor-Slovenia
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89. 23.11.16 10:16
Pozdrav, ja sam bio VP 7059/14, sept. 1988/89, poslije sam išao na karaulo Preslap (Bitola)!!
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Kasarna Ohrid septembar '89.