FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Vrhnika

Go down 
+49
Popaj Čačak
Bubalo1
Anton Bozoki
Živoslav Miloradović
Jaka Ž
posavljak
Milan Majer
Goran777
Goran Markovic
JozeP
Vrhnika četa veze 75/76
boksar lahka
ajezovnik
Dado71
semistrele
Zoran 018
Yugonostaldik
sale1966
Esad Garic
mladen 69
Branimir
Stara komunjara
bilo nekogas
V.P8980/3
Predrag1963
tataiva
Tomos
Slobodan Aleksic
Sasa1969
SveJug
Raiza
ZAGORAC
zile54
Gringo
GVINTER
dostric
dpuric
kole1970
gemini
Nesh
Vojnik Graničar
sk1984
BEOGRAD
Pero™
Max Blitz
goran đukić
zmak
Bogart
HP 35
53 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3
AutorPoruka
Raiza
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 4
ČLAN OD: : 2014-10-30
DOB : 53
M(j)esto Cazin

Vrhnika - Page 3 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Vrhnika   Vrhnika - Page 3 Icon_minitimeTue 21 Aug 2018 - 22:28

Bio sam u Vrhniki 90/91 vozac u tenkovskoj jedinici,Porucnik Pezer Milenko,stariji vodnik Lopatic Djuro,kapetan Djosic Ljubisa komadant a ja se zovem Ramzo Hodzic
Na vrh Go down
Popaj Čačak
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2020-04-05

Vrhnika - Page 3 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Vrhnika   Vrhnika - Page 3 Icon_minitimeSun 5 Apr 2020 - 17:33

Vrhnika 91 vozac Bvp, mehanizovani bataljon,
Na vrh Go down
Stevan K.
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2021-06-05

Vrhnika - Page 3 Empty
KomentarNaslov komentara: Vrhnika   Vrhnika - Page 3 Icon_minitimeSat 10 Jul 2021 - 10:05

pozdrav svim drugovima ja sam služio u vrhnici VP 5312/6 OD 17.09.1973. do 18.05.1974. vozač OTM 60. secam se porucnika Radovića mislim da je bio komandir čete a poručnik Patačko Franja komandir voda . najbolji drugar mi je bio Colić Aleksandar iz Beograda sa zvezdare ,u vodu nam je bio i desetar Zoran iz Beograda a dobar drugar mi je bio i Bešinić iz Bora .ovo je sve stara garda neznam dali ima nekog na forumu a i mi stariji slabije baratamo sa kompjuterima. DRUGARSKI POZDRAV ZA SVE VOJNIKE BIVŠE JNA.

goran9030 voli ovaj upis

Na vrh Go down
goran9030
Podpukovnik
Podpukovnik
goran9030

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 7506
ČLAN OD: : 2015-03-20
DOB : 58
M(j)esto Đakovo

Vrhnika - Page 3 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Vrhnika   Vrhnika - Page 3 Icon_minitimeSat 10 Jul 2021 - 13:51

Pozdrav Stevane. 
Lijepo je da si sa nama podijelio osnovne informacije o svom služenju vojnog roka. 
Nadam se da ćeš ovdje ili na drugom mjestu naći nekoga od svojih klasića. 
Do tada, slobodno nam se pridruži na forumu i u drugim temama. Mi nemamo iste osobe u sjećanju, ali sjećanja na prošle dane su nam prilično slična. 
Živio 
salutiranje

Stevan K. voli ovaj upis

Na vrh Go down
https://sked.com.hr/shop/
kuli1961
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2021-12-10

Vrhnika - Page 3 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Vrhnika   Vrhnika - Page 3 Icon_minitimeFri 10 Dec 2021 - 23:54

Zdravo vojsko!
Moje ime je Zlatko Kuleović, iz Banjaluke sam. Vojni rok u JNA sam sluzio u Vrhnici 1980/1981, oktobarska klasa, VP 5312/20 E, nišandžija tenka. Komandir čete kap. Đošić Ljubiša, zvali smo ga  Ćeleuško (visok, procelav, velike uši), ne sjecam se koji je to bio bataljon, mislim da je bio drugi. bio sam u trećem vodu, komandir je bio vodnik Ivan Rupa, nismo ga nesto voljeli- mlad nadobudan podoficir, a i mi pjetlići....izdržalo se.  Vjerovatno se sjecate- prva generacija koja je isla u vojsku odmah poslije srednje skole...,koliko smo imali godina? 19-tak,,nista nije tesko i sve je tesko Very Happy . Komandir drugog voda, zastavnik Tumara Ostoja (moj zemljak, sreli se negdje 1995. godine na posavskom ratištu, i par puta nakon rata) a komandir prvog voda porucnik Radomir Radulović, tako nekako. Smješteni smo bili u onoj novoj zgradi, gledano skroz lijevo gore, od prijavnice. Sjecam se useljenja- sve novo, ali nema grijanja, neko vrijeme smo se dobro smrzavali. I dan danas kazem- dobro je to vrijeme bilo, vojska je ipak od mene, nadobudnog klinca napravila covjeka, Istina, rezim u kasarni je bio haos- komandant kasarne puk Ratković- užas od covjeka, teško se dobijao izlaz, kući još rjeđe, ali smo se zato "svetili"- oficiri popodne kući, a mi kod Malčike! Ako idemo preko prijavnice, zavisi ko je dezurni- tarifa je bila 2 pive, a češće smo kroz žicu, pored naseg objekta, pa okolo.
Kad nismo na zanimanju u parku, nas omiljeni T-55, tada smo na strazi, koje imam tacno 145 dana! Sto u kasarni, a vise na onoj izdvojenoj nekoliko km više kasarne, skladiste municije. E to je bio zivot! 
Nažalost, ja ne znam šta je dobar vojnički pasulj, jer smo dobijali neki loš, sličan onoj užasnoj pasuljici, koja me je, eto, dočekala i u "mom" ratu 1992-1996... A svjež hljeb/kruh smo dobijali samo greškom. Ali zato pivo i napolitanke, ehej...
Od drugara, malo se koga sjećam. Prošlo je dosta dosta godina- punih 40. Ipak u pamćenju su mi ostala braća Vereš, Vladislav i Robert iz Subotice, hokejaši. Zadnji put smo se sreli 1983. godine u Sarajevu, oni imali neku utakmicu, a ja šatro bio student u Sarajevu..Ako ih neko poznaje, molim da im prenese pozdrave. I dan danas čuvam nekoliko fotografija, ali se ne mogu sjetiti imena, nažalost. Jednog da, vozač tenka- nadimak Bucko, negdje iz Slavonije, aprilac 1979-te. nizak rastom ,ali srcem, dušom i dobrotom- gromada!
Ako ko ovo procita i još ako je ista klasa, neka se javi, mozda se neke uspomene vrate! 
P.S. u susjednom bataljonu (mislim da je to prvi- uglavnom ista zgrada, isti sprat- ali na lijevu stranu, mi smo bili na desnoj), jedan od oficira je bio ovdje spomenuti Galić (mislim da je u moje vrijeme bio kapetan), zvali smo ga Lobanja- skroz ćelav. Mrzil ismo ga i bojali ga se- stalno je vikao, derao se, nikad nijedne normalne, a kamoli lijepe riječi. 
P.S. 2
igrom slucaja, moji dobri danasnji drugari i sugađani su nekadašnji (pod)oficiri JNA, do pred raspad SFRJ,  tenkisti  iz kasarne Vrhnika- Mekso (Mevludin ili tako nekako) i Rade Vujičić- danas gradjevinski preduzetnici, ugledni i čestiti ljudi.
Svima svako dobro!

pera84, arcibald01, PORUCNIK and goran9030 vole ovaj upis

Na vrh Go down
goran9030
Podpukovnik
Podpukovnik
goran9030

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 7506
ČLAN OD: : 2015-03-20
DOB : 58
M(j)esto Đakovo

Vrhnika - Page 3 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Vrhnika   Vrhnika - Page 3 Icon_minitimeSat 11 Dec 2021 - 3:18

Pozdrav i tebi!
Dobro nam došao na forum.
Ovdje srećom ne moraš držati stražu, ali slobodno se pojavi i pročitaj ili napiši štogod. I kod nas imaš kantinu - istina virtualnu pa se slobodno posluži, ništa se ne plaća Smile
Slobodno postavi te slike na forum, nikad se ne zna možda baš neki tvoj klasić naiđe i prepozna se. 
Za sve što te zanima, a ne možeš pronaći u objašnjenjima -  slobodno pitaj. 
Živio!
salutiranje

Stevan K.
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2021-06-05

Vrhnika - Page 3 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Vrhnika   Vrhnika - Page 3 Icon_minitimeTue 11 Jan 2022 - 18:27

u vrhnici sam služio vojsku kao vozac oklopnog transportera otm 60 a pored garaže sa vozilima stalno su vezbali haubicari,interesuje me dali znate koje su haubice u pitanju ? ja jedino znam da su ih vukli americki traktori sa zvezdastim motorom (avionskim).vec dugo trazim po internetu i nigde nemogu da nadjem tu informaciju.ako neko moze da mi napise bio bih mu zahvalan.pozdrav svima.
Na vrh Go down
Davor Oštrić
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2020-07-17

Vrhnika - Page 3 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Vrhnika   Vrhnika - Page 3 Icon_minitimeWed 9 Feb 2022 - 14:57

zmak (citat):
Da li ima na ovom forumu netko tko je služio u JNA u Somboru na aerodromu '89-'90 ili Vrhnici?
Ja sam služivo u vodu veze
Na vrh Go down
Sponsored content

Vrhnika - Page 3 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Vrhnika   Vrhnika - Page 3 Icon_minitime

Na vrh Go down

Vrhnika
Na vrh 
Stranica 3/3Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3