FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4616 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Čestit Božić i sretnu Novu... 14.01.16 2:01
Max Blitz (citat):
Iskreno nisam znao da je i Nova godina duplo.
Bravo max,ma ne da je duplo,mi ovdje u crkvi slavimo je u subotu(nuzda zakon menja)posto je sutra radni dan.I to sve pro protokolu,uz sampanjac u ponoc,cestitanja i sve ono sto prati Novogodisnji docek. Zaviri na nasu facebook stranicu crkvapaterson i uvjerices se. Sretna vasilica svima koji slave-na mnogaja ljeta
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Čestit Božić i sretnu Novu... 14.01.16 13:52
Max Blitz (citat):
Nisu to sličice pa imaš duplo. Stvar je po kojem kalendaru slaviš.
_________________ Semper Fidelis
Srdjan Radovanov Vodnik
BROJ POSTOVA: : 432 ČLAN OD: : 2013-12-16
Naslov komentara: Re: Čestit Božić i sretnu Novu... 14.01.16 20:09
pukovnik (citat):
Max Blitz (citat):
Nisu to sličice pa imaš duplo. Stvar je po kojem kalendaru slaviš.
Druže Pukovniče, zavisi kako se gleda, recimo Jugoslavija, kao skup puno nacija i vera daje šarolikost, kao i u Vojvodini, ima Mađara, Muslimana, Bugara, Rumuna, puno različčitih, te neretko se dešava da se slave oba Božića, pa u Pravoslavna nova godina. I ja to smatram jako pozitivnim i dobrim u životu.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Čestit Božić i sretnu Novu... 14.01.16 20:27
Srđane gdje god ima ljudi slave se oba Božića i oba Uskrsa u različitim datumima jedni kod drugih i obrnuto. Svima koji danas slave Novu Godinu po Julijanskom kalendaru nek je sretno i berićetno.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Srdjan Radovanov Vodnik
Naslov komentara: Re: Čestit Božić i sretnu Novu... 14.01.16 20:36
Matrix (citat):
Srđane gdje god ima ljudi slave se oba Božića i oba Uskrsa u različitim datumima jedni kod drugih i obrnuto. Svima koji danas slave Novu Godinu po Julijanskom kalendaru nek je sretno i berićetno.
Apsolutno se slažem, u tome je meni draž, da ti dođeš kod mene probaš moju šunku, moje koljivo (kuvano žito za slavu), da ja dođem kod tebe probam tvoj pršut, običaje, ljude, pa ja čestitam tebi ti meni, i ako nam je suština druženje.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4616 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Čestit Božić i sretnu Novu... 14.01.16 20:55
Srdjane nasmejao si me sa ovim "hajd probaj koljivo" i "da se druzimo".Nije poenta u tome kod spremanja koljiva i slave. Druzenje je jedno a slava ima sasvim drugi smisao.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Čestit Božić i sretnu Novu... 14.01.16 21:09
Srdjan Radovanov (citat):
Apsolutno se slažem, u tome je meni draž, da ti dođeš kod mene probaš moju šunku, moje koljivo (kuvano žito za slavu), da ja dođem kod tebe probam tvoj pršut, običaje, ljude, pa ja čestitam tebi ti meni, i ako nam je suština druženje.
Početkom 6.mjeseca ionako idem ponovo u đir BIH-a,Srbija,Makedonija,Crna Gora i doma a pršuta i ostalih delicija uvijek ima u posebnom spremniku,koljivo nedavno gledali ali smo šibali pečeno,kao i svake godine na istim mjestima i kod istih prijatelja čak 30 metara udaljeni jedni od drugih.Toliko od mene u ovoj temi i uživajte.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Srdjan Radovanov Vodnik
Naslov komentara: Re: Čestit Božić i sretnu Novu... 14.01.16 21:19
milutins (citat):
Srdjane nasmejao si me sa ovim "hajd probaj koljivo" i "da se druzimo".Nije poenta u tome kod spremanja koljiva i slave. Druzenje je jedno a slava ima sasvim drugi smisao.
Apsolutno ste u pravu Milutine! Ja o veri nemam pojma, nisam se nikad interesovao za to, ali uvek. ali. i sad mi se spava, mozak na rezervi, ne bih da odlutam, hoćel mi reči pratiti misli. Ne bih da se svede objašnjenje na popove i veru, značenja itd.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Čestit Božić i sretnu Novu... 24.12.16 15:28
Svim clanovima foruma koji slave Bozic po Grguru cestit Bozic i sretne praznike. Da proslavite u zdravlju i veselju sa vasim najmilijima.
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: Čestit Božić i sretnu Novu... 24.12.16 16:42
Sve cestitke i od mene SVIM CLANOVIMA FORUMA koji slave danas BADNJI DAN i sutra BOZIC...
-SRECNI PRAZNICI...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Čestit Božić i sretnu Novu... 24.12.16 16:49