FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez
 
HomeEventsRegistracijaLogin

Share | 
 

 Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA

Go down 
Idi na stranicu : 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next
AutorPoruka
Kaplar M
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
avatar

Broj komentara : 660
REPUTACIJA : 45
Član od : 2010-11-06
Dob : 52
M(j)esto Belgrade

KomentarNaslov komentara: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   18.09.11 12:58

Verujem da bi bilo zanimljivo čuti priče onih koji su služili u jedinicama sa danas poznatim glumcima, muzičarima, sportistima... Iz ovog razloga otvaram ovu temu nadajući se zanimljivim pričama.
Na vrh Go down
Kaplar M
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
avatar

Broj komentara : 660
REPUTACIJA : 45
Član od : 2010-11-06
Dob : 52
M(j)esto Belgrade

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   30.09.11 22:44

Sećam se jedne godine da je garnizon Raška imao veliki broj fudbalera pa su čak prijavili ekipu za kup maršala Tita i stigli do 1/16 finala... Igrali sa Hajdukom iz Splita 1:1 pa izgubili na penale 8:9, može se naći na Internetu. Da li slučajno ili sa namerom, ali gotovo svi igrači iz prve i druge lige koji su bili u JNA u to vreme su upućeni u taj mali gradić pod Kopaonikom. Svoje utakmice su igrali na terenu lokalnog kluba Bane.
Na vrh Go down
jelen pivo
Vodnik
Vodnik
avatar

Broj komentara : 472
REPUTACIJA : 17
Član od : 2011-10-06

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   07.10.11 12:08

Ja sam bio u nezgodno vreme u JNA tako da se poznatim tad nije ni uslo u vojsku
Na vrh Go down
Kaplar M
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
avatar

Broj komentara : 660
REPUTACIJA : 45
Član od : 2010-11-06
Dob : 52
M(j)esto Belgrade

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   17.12.11 14:27

U Beogradu je JNA služio Zdravko Čolić i posvetio pesmu "April u Beograd"... Odlazak preko Savskog mosta jedne aprilske večeri.
Na vrh Go down
jun91 osijek
Džomba
Džomba
avatar

Broj komentara : 144
REPUTACIJA : 12
Član od : 2011-11-21
M(j)esto subotica

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   17.12.11 17:15

Najpoznatija ličnost samnom je bio dečko koji je bio komšija Tajčiju Very Happy Very Happy Very Happy
Na vrh Go down
pelister1
Džomba
Džomba
avatar

Broj komentara : 103
REPUTACIJA : 9
Član od : 2011-08-02

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   17.12.11 19:19

Citat :
Najpoznatija ličnost samnom je bio dečko koji je bio komšija Tajčiju


Nije to nista !Samnom je sluzio jedan iz Zagreba koji je imao sestru od strica koja je ucestvovala u kvizu Olivera Mlakara - Kviskoteka !
Na vrh Go down
Borgo
Gušter
Gušter
avatar

Broj komentara : 14
REPUTACIJA : 3
Član od : 2011-12-21
Dob : 51
M(j)esto Zadar

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   26.12.11 18:09

Kasarna 4 juli, Beograd ...Zvonimir Boban,nogometaš je došao u junu,al je zbog nekih obaveza s reprezentaciom došao 15-tak dana kasnije od svojih klasića,bio je u inžinjerijskom bataljonu i bilo ga je smiješno gledat s ašovčićem kako kopa nagazne naravno školske mine. Kasnije je radio na prijavnici i kad sam napuštao kasarnu u martu 1989 on je radio na prijavnici i upisao mi da sam napustio kasarnu i odslužio vojni rok....Jako je bio društven i nije nikad a to sam se uvjerio koristio il se izdizao od nas zbog tog što je nogometaš....
Na vrh Go down
purger
GENERAL JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
GENERAL  JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Broj komentara : 4527
REPUTACIJA : 557
Član od : 2009-11-15
Dob : 53
M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   26.12.11 19:08

I danas je takav,što je stvarno rijetkost.

_________________
Tko pjeva često zlo i misli
Na vrh Go down
Goran67
Džomba
Džomba
avatar

Prim(j)eran Vojnik Značka PV
Broj komentara : 116
REPUTACIJA : 19
Član od : 2011-07-17
Dob : 51
M(j)esto Zrenjanin

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   10.06.12 14:51

Služenje vojnog roka u JNA, u principu, nisu izbegavale ni poznate ličnosti: glumci, pevači, sportisti. To je, na kraju krajeva, bilo u interesu njihove karijere, jer su se u bivšoj državi vrlo negativno ocenjivali oni koji su izbegavali vojnu obavezu. Ovo pojava nije bila karakteristična samo za zemlje socijalizma, poznato je da je i slavni Elvis Presli služio u vojsci, a Muhamed Ali je imao aferu sa izbegavanjem vojne službe.

Međutim, obično vrhunac karijere na filmu ili u muzičkom biznisu dolazi u nešto kasnijim godinama, dok se kod sportista često događalo da služenje u JNA dođe baš u vreme kada su bili u najboljoj formi i kada su imali popularnosti koja prati uspeh.
Od mnogih sam čuo iskustva o tome kako su tretirani vrhunski sportisti koji su služili u JNA. I sam sam imao jedno takvo iskustvo.

Negde na polovini mog vojnog roka u našu kasarnu u Ilirskoj Bistrici došao je jedan vrhunski košarkaš. Pošto nisam siguran da li bi on odobrio da ovde javno iznosim neke podatke iz njegovog privatnog života označiću ga samo slovom N. Oni koji su pratili košarku u ono vreme možda će i sami shvatiti o kome se radi, ali molim da to zadrže za sebe.

N. je igrao za jedan šampionski klub svetske klase iz Zagreba i sa njime je već osvojio evropsko odličje. Klub mu je omogućio da vojni rok služi u kasarni Maršal Tito u Zagrebu gde je u to vreme i živeo. On je to u ogromnoj meri zloupotrebljavao, naime, skoro svakog dana on je nakon radnog vremena, kad oficiri odu svojim kućama, bežao iz kasarne i odlazio svojoj kući. Ovakvo ponašanje su mu tolerisali jedno vreme, ali kada je prevršio meru, po kazni su ga poslali u Ilirsku Bistricu, u pešadijski bataljon, II pešadijska četa. U mojoj četi je bio jedan purger, desetar, vatreni obožavatelj kluba u kojem je N. igrao, tako da je primljen ne samo lepo, nego i sa izvesnom dozom oduševljenja.

U principu N. se dobro uklopio, nije bio uobražen, a i disciplinska mera premeštaja je izgleda na njega delovala kao ozbiljna opomena. Sve vojničke dužnosti je obavljao kao i drugi vojnici, čak je i stražario na izdvojenom objektu Špilja. Bio je dobar drug, kako sam ga ja procenio. Igrali smo basket sa njim i nije nam popuštao iako je bio višestruko bolji od svakog od nas, zapravo se tako i trebaju ponašati vrhunski sportisti. Igrao je za nijansu grublje nego što se meni dopada, ali tako se i igra košarka na takmičarskom nivou.

Jednog dana mu je u posetu došao čuveni trener i skaut, koji je N.-a i pronašao i doveo u klub, to je bio M. N, ne moram vam ni pričati koliko je interesovanje u kasarni izazvala ova poseta. M. N. je razgovarao sa oficirima, posebno sa našim komandirom čete poručnikom Mirkovićem, raspitivao se o tome kako se N. ponaša, da li se uklopio u jedinicu i slično. Mislim da je dobio pozitivnu ocenu. Ono što je vojsku posebno oduševilo je to što mu je klub otvorio račun u hotelu Turist pa je tamo mogao jesti kad god izađe u grad. U početku je sa sobom vodio i neke drugove iz čete ali li su mu posle rekli da je klub javio da besplatno može jesti samo on.

Armijsko takmičenje u košarci se odigravalo samo na nivou armijske oblasti, ali ne i na nivou celokupne JNA. Garnizon Ilirska Bistrica je imao svoju ekipu, a trener i glavni igrač je naravno bio N. Bilo je tu još nekoliko solidnih igrača tako da je naš tim sa lakoćom osvojio prvo mesto.

Sećam se jedne anegdote sa toga takmičenja. Negde u to vreme u Jugoslaviji je gostovala jedna američka košarkaška ekipa, a na utakmici se jedan tamnoputi igrač, prilikom zakucavanja, okačio o obruč i polomio tablu. Taj događaj se često reprizirao na televiziji i zbog toga prepričavao i komentarisao. Na jednoj utakmici armijskog takmičenja N. je izveo jedan zaista atraktivan potez - poleteo je sa loptom ka obruču kao da će zakucati, a onda je prošao ispod obruča i zakucao, ali iza leđa. Jedan zastavnik koji je to gledao komantarisao je: Tako se igra košarka! Tako Jugoslaveni igraju! A ne kao oni američki crnci što uništavaju narodnu imovinu.

Posebnu fascinaciju je izazivala N.-ova devojka koja mu je dolazila u posetu. Bila je to koka, malo starija od nas, po mojoj proceni između 25 i 30 godina. Oblačila se tako da smo mi, zagoreli vojnici, padali u agoniju kada je vidimo. Mini suknja, mrežaste čarape, intenzivno našminkana, sve u svemu, veoma izazovna. N. je bio fer pa nas je pozvao u društvo sa njom pa smo malo parili oči, a i ona je bila ljubazna sa nama i fino smo pričali.
Stekao sam utisak da je i o ovim stvarima klub vodio računa, tj. da je imao na lageru ovakvih devojaka koje su dolazile na utakmice i treninge da bi se provodile sa sportistima, a klubu je odgovaralo više da im igrači budu sa ovim ženskama koje znaju što hoće, nego da se mladi igrači zaljube u neku neozbiljnu klinku koja će im razvlačiti živce.

N. je proveo tri meseca u mojoj četi, a poslednja tri meseca vojnog roka je bio u Rijeci, zbog toga što Ilirska Bistrica nije imala iole ozbiljan klub sa kojim bi mogao povremeno trenirati.

Na vrh Go down
nerona
Džomba
Džomba


Broj komentara : 161
REPUTACIJA : 12
Član od : 2011-07-20

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   10.06.12 17:54

U Bitoli je 83g. bil referent za sport u VP.Neboiša Vučićević tad perspektivni nogometaš fk Beograda a poslije Partizana!
Već tada je bil afirmirani nogometaš prve lige,ali nije glumil zvjezdu nego je bio potpuno običan dečko i imao je jednaka prava i obveze kao i svi vojnici!
Na vrh Go down
Patrick
GENERAL PUKOVNIK u rezervnom sastavu
GENERAL PUKOVNIK u rezervnom sastavu
avatar

Broj komentara : 571
REPUTACIJA : 467
Član od : 2010-04-11
Dob : 47

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   10.06.12 18:36

@Borgo (citat):
Kasarna 4 juli, Beograd ...Zvonimir Boban,nogometaš  je došao u junu,al je zbog nekih obaveza s reprezentaciom došao 15-tak dana kasnije od svojih klasića,bio je u inžinjerijskom bataljonu i bilo ga je smiješno gledat s ašovčićem kako kopa nagazne naravno školske mine. Kasnije je radio na prijavnici i kad sam napuštao kasarnu u martu 1989 on je radio na prijavnici i upisao mi da sam napustio kasarnu i odslužio vojni rok....Jako je bio društven i nije nikad a to sam se uvjerio koristio il se izdizao od nas zbog tog što je nogometaš....Na vrh Go down
Patrick
GENERAL PUKOVNIK u rezervnom sastavu
GENERAL PUKOVNIK u rezervnom sastavu
avatar

Broj komentara : 571
REPUTACIJA : 467
Član od : 2010-04-11
Dob : 47

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   10.06.12 18:43

@pelister1 (citat):
Citat :
Najpoznatija ličnost samnom je bio dečko koji je bio komšija Tajčiju
   
Nije to nista !Samnom je sluzio jedan iz Zagreba  koji je imao sestru od strica koja je ucestvovala u kvizu Olivera Mlakara - Kviskoteka !Na vrh Go down
Kaplar M
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
avatar

Broj komentara : 660
REPUTACIJA : 45
Član od : 2010-11-06
Dob : 52
M(j)esto Belgrade

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   10.06.12 20:26

@Patrick (citat):
@Borgo (citat):
Kasarna 4 juli, Beograd ...Zvonimir Boban,nogometaš  je došao u junu,al je zbog nekih obaveza s reprezentaciom došao 15-tak dana kasnije od svojih klasića,bio je u inžinjerijskom bataljonu i bilo ga je smiješno gledat s ašovčićem kako kopa nagazne naravno školske mine. Kasnije je radio na prijavnici i kad sam napuštao kasarnu u martu 1989 on je radio na prijavnici i upisao mi da sam napustio kasarnu i odslužio vojni rok....Jako je bio društven i nije nikad a to sam se uvjerio koristio il se izdizao od nas zbog tog što je nogometaš....


Jako retka fotografija... Zvonimir Boban, iza njega Dejan Savicevic, pa Darko Pancev i na kraju Fadilj Vokri. Ovu dvojicu poslednjih ne prepoznajem.

Na vrh Go down
Patrick
GENERAL PUKOVNIK u rezervnom sastavu
GENERAL PUKOVNIK u rezervnom sastavu
avatar

Broj komentara : 571
REPUTACIJA : 467
Član od : 2010-04-11
Dob : 47

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   10.06.12 20:37

Ne znam,onaj pretposlednji mi malo liči na Asanovića,možda grešim ali...
Na vrh Go down
nerona
Džomba
Džomba


Broj komentara : 161
REPUTACIJA : 12
Član od : 2011-07-20

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   10.06.12 20:38

Ovo bi trebalo staviti na temu ,,homosexualci u JNA,,
Na vrh Go down
jun91 osijek
Džomba
Džomba
avatar

Broj komentara : 144
REPUTACIJA : 12
Član od : 2011-11-21
M(j)esto subotica

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   10.06.12 20:52

Gde ste ovu fotku izkopali??????????? Extra slika,a onaj je 100% Asanović zadnji je i meni nepoznat scratch
Na vrh Go down
Kaplar M
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
avatar

Broj komentara : 660
REPUTACIJA : 45
Član od : 2010-11-06
Dob : 52
M(j)esto Belgrade

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   10.06.12 20:52

@Patrick (citat):
Ne znam,onaj pretposlednji mi malo liči na Asanovića,možda grešim ali...

U pravu si... Aljosa Asanovic iz Hajduka.
Na vrh Go down
alexandar
GENERAL ARMIJE Načelnik Pravne Službe
GENERAL ARMIJE Načelnik Pravne Službe


Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) Orden za VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Broj komentara : 4614
REPUTACIJA : 619
Član od : 2011-06-23

KomentarNaslov komentara: Re    10.06.12 21:12

U pravu ste....dobra slika.....slikano u BG, 1988.godine, gornji u redu je Dragan Jakovljevic...mislim da je igrao u Sarajevu... Smile
Na vrh Go down
Patrick
GENERAL PUKOVNIK u rezervnom sastavu
GENERAL PUKOVNIK u rezervnom sastavu
avatar

Broj komentara : 571
REPUTACIJA : 467
Član od : 2010-04-11
Dob : 47

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   10.06.12 21:27

aleksandar obradovic (citat):
U pravu ste....dobra slika.....slikano u BG, 1988.godine, gornji u redu je Dragan Jakovljevic...mislim da je igrao u Sarajevu... Smile

Bravo majstore Basketball cheers !
Na vrh Go down
nerona
Džomba
Džomba


Broj komentara : 161
REPUTACIJA : 12
Član od : 2011-07-20

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   10.06.12 21:31

Zvonimir Boban, Dejo Savićević, Darko Pančev, Fadilj Vokri, Aljoša Asanović, Dragan Jakovljević
Na vrh Go down
pera84
GENERAL POTPUKOVNIK Načelnik OPOD-a
GENERAL POTPUKOVNIK Načelnik OPOD-a
avatar

Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Broj komentara : 3906
REPUTACIJA : 657
Član od : 2011-03-17
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   11.06.12 3:35

@jun91 osijek (citat):
Najpoznatija ličnost samnom je bio dečko koji je bio komšija Tajčiju Very Happy Very Happy Very Happy

lol! lol! lol!

Negdje krajem 84-e u B. Topoli, koncert Biljane Jeftic. Skoro cijela kasarna dobila izlaz. Nas zubotehnicar Joca u gradu kupio buket ruza i uprtio se s njim na koncert. Posle prvih par pjesama, bogami, istrca Joca na binu, dade cvijece, pade tu i ljubljenje, sala na nogama....
Vratio se medju nas sav vazan pa kaze: mi smo iz istog sela, dok se jos nije proslavila ja sam bio njena najveca ljubav!
Gleda ga nekakav Stamatovic iz Krusevca pa kaze: Joco, mame ti ga nabijem, da si joj bio ljubav...da ti verujem...najveca???? Sa svojih metar i pedeset, ti jedino mozes da budes najveci u prvom razredu.

lol! lol! lol!

Na vrh Go down
purger
GENERAL JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
GENERAL  JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Broj komentara : 4527
REPUTACIJA : 557
Član od : 2009-11-15
Dob : 53
M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   11.06.12 23:18

Joca je queen

_________________
Tko pjeva često zlo i misli
Na vrh Go down
Bogart
Vodnik
Vodnik
avatar

Broj komentara : 444
REPUTACIJA : 16
Član od : 2012-06-07

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   13.06.12 14:43

@pera84 (citat):
@jun91 osijek (citat):
Najpoznatija ličnost samnom je bio dečko koji je bio komšija Tajčiju Very Happy Very Happy  Very Happy

lol! lol!  lol!

Negdje krajem 84-e u B. Topoli, koncert Biljane Jeftic. Skoro cijela kasarna dobila izlaz. Nas zubotehnicar Joca u gradu kupio buket ruza i uprtio se s njim na koncert. Posle prvih par pjesama, bogami, istrca Joca na binu, dade cvijece, pade tu i ljubljenje, sala na nogama....
Vratio se medju nas sav vazan pa kaze: mi smo iz istog sela, dok se jos nije proslavila ja sam bio njena najveca ljubav!
Gleda ga nekakav Stamatovic iz Krusevca pa kaze: Joco, mame ti ga nabijem, da si joj bio ljubav...da ti verujem...najveca???? Sa svojih metar i pedeset, ti jedino mozes da budes najveci u prvom razredu.

lol!  lol!  lol!

U leto 1991. Biljana Jeftic je nastupala u krugu moje kasarne, pevala je za vojsku. Dakle, vremena su se bila promenila. Nisam prisustvovao njenom koncertu. Koliko se secam zajedno sa njom je bio i njen suprug Aca Ilic.

Na vrh Go down
Xanadu
Gušter
Gušter


Broj komentara : 62
REPUTACIJA : 3
Član od : 2012-06-13
M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   13.06.12 16:30

Sa mnom je služio momak koji je igrao Kekeca u filmu o istoimenom junaku iu bajki..
Na vrh Go down
Kemo Specijalac
GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Broj komentara : 1145
REPUTACIJA : 530
Član od : 2012-03-03
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   20.06.12 2:30


'88 su u Mariboru, kasarna Kadetnica, bili okupljeni svi tada aktuelni skijasi na odsluzenju vojnog roka : Rok Petrovic (ostalih se ne secam jer se u sport razumem kao Marica u onu stvar Smile )

u vreme Armijskog prvenstva LJAO, 1988, kao ispomoc u kulturnom delu takmicenja dodeljen nam je tada (i sada) popularni pevac narodne muzike Ferid Avdic...do tada je sluzio vojni rok kao vozac u Slovenskoj Bistrici, ili nekom drugom manjem mestu.


Sa mnom je u vojnom orkestru 8164 Maribor celog vojnog roka svirao (u okvirima Slovenije popularni) harmonikas slovenacke narodno zabavne glasbe Matej Kovacic.Na vrh Go down
Sponsored content
KomentarNaslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA   

Na vrh Go down
 
Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA
Na vrh 
Stranica 1/12Idi na stranicu : 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Poznate ličnosti iz sporta, filma, muzike u JNA
» Poznate ličnosti iz sveta kulture, umetnosti... sa područja bivše SFRJ
» Znamenite ličnosti moga kraja
» Koliko je među nogometašima/fudbalerima i općenito sportašima (bilo) intelektualaca?
» Generacija 86/87, komanda graničnog odseka Ohrid

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA :: VOJNA PLATFORMA :: KANTINA-
Idi na: