FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez
 
HomeEventsRegistracijaLogin

Share
 

 ULCINJ I KARAULE

Go down 
Idi na stranicu : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AutorPoruka
IVAN MILOVIC
Gušter
Gušter
IVAN MILOVIC

BROJ POSTOVA: : 8
REPUTACIJA : 0
ČLAN OD: : 2013-05-24
DOB : 69

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime24.05.13 23:13

Ja sam služio vojni rok u Ulcinju davne 1975. godine kao lekar stažista.Pomoćnik i vozač kampanjole je bio Miran iz Ptuja.Postojale su 4 karaule u to vreme: Podstegvaš, Sukobin, Sveti Nikola i Bojana ako se dobro sećam. Komandiri karaula nisu tamo spavali već su imali stanove u Ulcinju a i komandna zgrada je bila u Ulcinju. Samo oko 20 vojnika a komandant potpukovnik.Valjda je to bilo važno mesto u to vreme.Vojnici na karaulama posle podne i noću ostanu sami a sa Albanske strane skoro svakodnevne provokacije.Sa njihove strane bunkeri i brisani prostor da ne beže preko granice.Međutim, veoma često graničari uhvate prebege i predaju ih miliciji. Nikada ih nisu vraćali u Albaniju - kasnije dobiju politički azil.
U jesen 1975.pređe neki albanski vojhni čamac u naše teritorijalne vode, presretne ih naše plovilo (predpostavljam iz baze u Kumboru) opomene ih tri puta po pravilima a ovi tvrdoglavi i ne obaziru se. Naši otvore vatru iz mitraljeza i ubiju im kapetana. Majko mila! Zatvoriše granicu, dolaze generali iz Beograda,međudržavne komisije, ozbiljan pogranični incident.Sve se to završi a u novimana, naravno, ni reči o događaju.
Mnogo davno je to bilo, oficiri sigurno više nisu živi,i moja generacija je pri kraju životnog veka.Posle smo mislili da je bilo teško ali sada vidim da je bilo lepo i da se ništa tako nije u životu ponovilo (prijateljstvo, zajedništvo, drugarstvo, pomaganje, razumevanje, solidarnost).
Ja sam im stalno davao neke upute za preglede kod specijalste da mogu da se odmore nekoliko dana, ponekad i na VMA a potpukovnik me zove na raport i pita je li to normalno da su skoro svi bolesni.
Bilo pa prošlo.
Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA   NAČELNIK GŠ   Administrator
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5098
REPUTACIJA : 567
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 52
M(j)esto HN

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime24.05.13 23:30

Granica na rijeci Bojani, Ivane otvorio si zanimljivu temu.
Uvijek su se čule neke priče o raznim incidentima na tom dijelu granice ali nikada nešto zvanično i konkretno. Bilo bi zanimljivo ako se još neko pojavi i ispriča neku priču iz prve ruke.

cheers
Na vrh Go down
IVAN MILOVIC
Gušter
Gušter
IVAN MILOVIC

BROJ POSTOVA: : 8
REPUTACIJA : 0
ČLAN OD: : 2013-05-24
DOB : 69

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime25.05.13 8:47

Ja sam posle sanitetske oficirske škole na VMA sam tražio da idem u Ulcinj (mogli smo da biramo ako smo dobro položili testove). Svi traže ili blizu kuće ili gde su čuli da je dobro.Kad su čuli šta sam ja izabrao mislili su da sam lud (Doduše, moja porodica je u Baru). Nikada nisam požalio jer sam sreo divne vojnike i podoficire, potpukovnik je bio u stalnoj panici da se nešto ne dogodi i brzo je dobio prekomandu.
Došao je jedan mladi poručnik posle akademije za komandira karaule Podstegvaš krajem 1975. Odmah je pokušao da stvari dovede u red, spavao je sa graničarima na karauli i išao sa njima u noćne patrole.Ja mu kažem da pusti graničare na miru jer oni su već iskusni i znaju šta rade.Jedne noći povede on trojicu graničara da obilaze granicu, mesečina, vidi se sve kao da je dan. Oni se oslone na njega i idu za njim kao deca - što da ne - vodi ih oficir. Posle mi on priča da je zalutao u Albaniju skoro 500 metara, izgubio se i ne zna gde je, okolo nisko rastinje i brisani prostor.Prestrašen shvati da ne zna gde je a graničari pitaju gde da se ide. On pokaže napamet rukom u jednom smeru i posle nekoliko stotina metara ugledaju naš granični kamen kao spas.Sreća da ih nisu videli - pobili bi ih bez opomene.Posle je odustao od uvođenja promena.
Ti graničari su verovatno bili najbolje što je JNA imala u smislu samostalnosti, odgovornosti, bistrine u rasuđivanju, na njih su mogli da se oslone i zato su ih ostavljali same na karaulama.
Ne verujem da će neko iz tog vremena naći ovaj forum iz dva razloga: malo nas je bilo i tako davno.Međutim, to je bila poslednja granica sa pravim problemima sa kojima se JNA suočavala.Pre mog dolaska jedan vojnik je ubijen na straži metkom sa suprotne strane i to je bio poslednji ozbiljan incident.Graničari su znali da nikada ne stoje na otvorenom: Bojana je mala reka, naša karaula i dvorište na jednoj obali a preko puta visoka osmatračnica sa naoružanim vojnicima - razdaljina mane od 100 metara.Stvarno je bilo neprijatno. Nije bilo korektno što su komandiri ostavljali graničare same. Sedne zastavnik na moped i ode kući u Ulcinj.Onda noću sa karaule zovu uspaničeni ‚‚napadaju Albanci‚‚ Iz komande ih umiruju ‚‚to su manevri - ispaljuju svetleće rakete‚‚. Nije postojala radio veza zbog bezbednosti već poljski telefoni sa kablovima, kad govoriš stalno krči u slušalicama. Koji đavo im je trebao da se igraju rata? Međutim, ne treba zaboraviti da je Enver Hodža bio živ u to vreme.
Mi smo redukoval broj karaula u to vreme na četiri ali su duž reke Bojane još pstojala naša utvrđenja i napušteni bunkeri na nekoliko kilometara razdaljine.

Na vrh Go down
ZAGORAC
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
ZAGORAC

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
Sigurnost/Bezbednost Služba Sigurnosti / Bezb(j)ednosti
BROJ POSTOVA: : 3418
REPUTACIJA : 1110
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 55

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime25.05.13 20:23

Na toj granici nikad nije bilo "dosadno",znam to jako dobro.
Stvari su se dosta promijenile nakon 85".
Na vrh Go down
IVAN MILOVIC
Gušter
Gušter
IVAN MILOVIC

BROJ POSTOVA: : 8
REPUTACIJA : 0
ČLAN OD: : 2013-05-24
DOB : 69

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime26.05.13 12:18

U Baru je bio regrutni centar - mnogo više vojnika.Stalno sam se plašio da se vojska ne otruje hranom i bio sam u stalnom sukobu sa starešinama.Insistirao sam da iz kuhinje na stolove dolazi sam vruća hrana.Ali za doručak nije bilo lako jer su kupovali proizvode blizu isticanja roka važnosti.Najgore je bilo sa krem sirom - otvorim nekoliko i na vrhu vidim da se pojavila bela buđ.Ne dam da vojnici jedu a kapetanu - intendantu žao da se to baci.On će kao predamnom pojesti jedno pakovanje, kao da to nešto znači ako inkubacija traje nekoliko sati pa i duže.Nikada nisam popustio.Onda su se moje strepnje obistinile zbog gradskog vodovoda - izbila je epidemija trbušnog paratifusa (salmonela). Obolelo je skoro 200 vojnika.Komisije iz VMA i Titograda.Međutim, sreća je bila što takvo trovanje vodom prolazi samo za nekoliko dana ali izbaciti iz stroja 200 vojnika nije šala.
U Ulcinju nas je bilo mnogo manje.Kuvarima piše za taj dan ‚‚makarone‚‚ i rendani ‚‚sir kačkavalj‚‚ Oni skuvaju makarone ali kačkavalja nema. Zovem telefonom nadležnog oficira intendanta a on pita šta piše kao zamena u nekoj knjizi pravila (kao PS). Tamo piše ako nema kačkavalja da se izda ‚‚zdenka sir‚‚ (oni trouglasti mali topljeni sirevi).Kako crnog đavola da vojnicima iznesu bele kuvane makarone i sa strane po nekoliko tih ‚‚zdenka‚‚ sireva? Vojnici neće da jedu, bune se s pravom.Onda ja kažem kuvarima da u velike tepsije vrate sve makarone, da stave preko sve sireve, a iz magacina bez pitanja uzmemo jaja i razbijemo ih preko svega toga i dobro zapečemo u rerni.Bilo je to moguće ako je bio manji broj vojnika.Ukratko, često smo morali sami da se snalazimo a većina starešina bila je dobronamerna.Na granicama je verovatno postojao drugi mentalitet kod svih koji su se tamo našli u to vreme.
Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA   NAČELNIK GŠ   Administrator
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5098
REPUTACIJA : 567
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 52
M(j)esto HN

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime26.05.13 12:38

Koliko mi je poznato, za vrijeme JNA kasarne u Baru i Ulcinju, i ako su bile na moru, nisu bile u sastavu RM (VPO) nego im je viša komanda bila u Titogradu.
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik Značka PV
BROJ POSTOVA: : 2062
REPUTACIJA : 101
ČLAN OD: : 2012-10-29
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime31.05.13 23:36

Pozdrav sa bugarske granice '87 druže Ivane.
 
 
@IVAN MILOVIC (citat):

....

Ti graničari su verovatno bili najbolje što je JNA imala u smislu samostalnosti, odgovornosti, bistrine u rasuđivanju, na njih su mogli da se oslone i zato su ih ostavljali same na karaulama.
Ne verujem da će neko iz tog vremena naći ovaj forum iz dva razloga: malo nas je bilo i tako davno.Međutim, to je bila poslednja granica sa pravim problemima sa kojima se JNA suočavala.Pre mog dolaska jedan vojnik je ubijen na straži metkom sa suprotne strane i to je bio poslednji ozbiljan incident.Graničari su znali da nikada ne stoje na otvorenom: Bojana je mala reka, naša karaula i dvorište na jednoj obali a preko puta visoka osmatračnica sa naoružanim vojnicima - razdaljina mane od 100 metara.Stvarno je bilo neprijatno. Nije bilo korektno što su komandiri ostavljali graničare same.

...
 
Možda smo mi graničari najbolje odradili svoj posao vojnika, ali bili smo samo obični ljudi/klinci. Iako nije bilo oficira izvršavali smo svoje zadatke. Što ne mogu da kažem za sve oficire. Koliko sad učestvujem u debatama, vidim da je bilo svakakvih, i loših i dobrih.

Na vrh Go down
Makiavelli
Gušter
Gušter


BROJ POSTOVA: : 1
REPUTACIJA : 0
ČLAN OD: : 2013-08-07

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime07.08.13 22:05

Danas prvi put naleteh na ovaj forum..
I ako nisam bio pripadnik JNA.. u bukvalnom smislu... a ono,skoro da jesam.. Sluzio sam na karauli Podstegvas 1993-94.. I sve je jos mirisalo na JNA )) Kada bih se opet rodio.. bio bih granicar..
U moje vreme komandir karaule je jedan dan spavao na karauli a jedan dan je bio kuci.. Taj dan i noc kad je on kuci... to je bilo opstenarodno veselje..
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik Značka PV
BROJ POSTOVA: : 2062
REPUTACIJA : 101
ČLAN OD: : 2012-10-29
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime07.08.13 22:29

Dobrodošao na forum Makiavelli. Mislim da neče biti ništa loše i neče niko imati protiv, ako se učlani i ko koji nije bio u JNA, i da napiše koji komentar.
Na vrh Go down
dpuric
GENERAL JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
GENERAL  JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
dpuric

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3388
REPUTACIJA : 563
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 53
M(j)esto Kraljevo

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime08.08.13 8:33

 Makiavelli, dobrodosao na forum!Svakako, svi su dobrodosli na forum uz postovanje pravila ogranicenja opisivanja dogadjaja do VII 1991.g. a ne posle tog perioda.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan I klase
Kapetan I klase
lacoš

Prim(j)eran Vojnik znacka PV
BROJ POSTOVA: : 4005
REPUTACIJA : 16
ČLAN OD: : 2012-12-07

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime08.08.13 13:42

ULCINJ I KARAULE Rv5y
Na vrh Go down
ZAGORAC
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
ZAGORAC

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
Sigurnost/Bezbednost Služba Sigurnosti / Bezb(j)ednosti
BROJ POSTOVA: : 3418
REPUTACIJA : 1110
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 55

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime08.08.13 13:48

@lacoš (citat):
ULCINJ I KARAULE Rv5y

 Lacoš, sa koje granice i karaule su ovi i iz koje godine?
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan I klase
Kapetan I klase
lacoš

Prim(j)eran Vojnik znacka PV
BROJ POSTOVA: : 4005
REPUTACIJA : 16
ČLAN OD: : 2012-12-07

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime08.08.13 13:55

@ZAGORAC (citat):
@lacoš (citat):
ULCINJ I KARAULE Rv5y

 Lacoš, sa koje granice i karaule su ovi i iz koje godine?

 Piše ispod slike karaula Ulcinj 86 god.

_________________
"Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu."  -Tritantehma
Na vrh Go down
ZAGORAC
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
ZAGORAC

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
Sigurnost/Bezbednost Služba Sigurnosti / Bezb(j)ednosti
BROJ POSTOVA: : 3418
REPUTACIJA : 1110
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 55

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime08.08.13 13:57

@lacoš (citat):
@ZAGORAC (citat):
@lacoš (citat):
ULCINJ I KARAULE Rv5y

 Lacoš, sa koje granice i karaule su ovi i iz koje godine?

 Piše ispod slike karaula Ulcinj 86 god.

 Ja ispod prve slike ne vidim ništa. No
Na vrh Go down
ZAGORAC
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
ZAGORAC

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
Sigurnost/Bezbednost Služba Sigurnosti / Bezb(j)ednosti
BROJ POSTOVA: : 3418
REPUTACIJA : 1110
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 55

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime08.08.13 14:05

Otkud oni u Ulcinju,na karauli?
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan I klase
Kapetan I klase
lacoš

Prim(j)eran Vojnik znacka PV
BROJ POSTOVA: : 4005
REPUTACIJA : 16
ČLAN OD: : 2012-12-07

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime08.08.13 14:06

@ZAGORAC (citat):
@lacoš (citat):
@ZAGORAC (citat):
@lacoš (citat):
ULCINJ I KARAULE Rv5y

 Lacoš, sa koje granice i karaule su ovi i iz koje godine?

 Piše ispod slike karaula Ulcinj 86 god.

 Ja ispod prve slike ne vidim ništa. No

 Ti ne vidiš,ja kad sam je skidao sa neta sam vidio,a uostalom skinuo sam je zbog natpisa na zidu iza vojnika graničara: Cool Very Happy

_________________
"Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu."  -Tritantehma
Na vrh Go down
ZAGORAC
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
ZAGORAC

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
Sigurnost/Bezbednost Služba Sigurnosti / Bezb(j)ednosti
BROJ POSTOVA: : 3418
REPUTACIJA : 1110
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 55

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime08.08.13 14:08

Kaj si bil pri kleti do zde?
Kaj je,je,imaš jedan +!
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Major
Major
Vojnik Graničar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 5323
REPUTACIJA : 248
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 49
M(j)esto Split

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Karaula "Ulcinj" 1986 godine.   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime11.08.13 17:31

ULCINJ I KARAULE Ulcinj

@lacoš (citat):
 Piše ispod slike karaula Ulcinj 86 god.
Lacoš.!
A što piše na zidu iza graničara.!?
Ja sam uspio dešifrirati: "GRANIČAR SAM - ...................?????"
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
ZAGORAC
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
ZAGORAC

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
Sigurnost/Bezbednost Služba Sigurnosti / Bezb(j)ednosti
BROJ POSTOVA: : 3418
REPUTACIJA : 1110
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 55

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime12.08.13 9:04

@Vojnik Graničar (citat):
ULCINJ I KARAULE Ulcinj

@lacoš (citat):
 Piše ispod slike karaula Ulcinj 86 god.
Lacoš.!
A što piše na zidu iza graničara.!?
Ja sam uspio dešifrirati: "GRANIČAR SAM - ...................?????"
 ".......tim se dičim"!
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan I klase
Kapetan I klase
lacoš

Prim(j)eran Vojnik znacka PV
BROJ POSTOVA: : 4005
REPUTACIJA : 16
ČLAN OD: : 2012-12-07

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime12.08.13 17:44

Jedno  piše na zidu a drugo govori slika granata Laughing Laughing
Na vrh Go down
ZAGORAC
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
ZAGORAC

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
Sigurnost/Bezbednost Služba Sigurnosti / Bezb(j)ednosti
BROJ POSTOVA: : 3418
REPUTACIJA : 1110
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 55

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime12.08.13 21:29

Onaj sa flašom,najviše liči na vojnika...Wink
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan I klase
Kapetan I klase
lacoš

Prim(j)eran Vojnik znacka PV
BROJ POSTOVA: : 4005
REPUTACIJA : 16
ČLAN OD: : 2012-12-07

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime12.08.13 21:33

Kaj ste to vi graničari sljedovali za hrabrost drunken Laughing
Na vrh Go down
ZAGORAC
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
ZAGORAC

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
Sigurnost/Bezbednost Služba Sigurnosti / Bezb(j)ednosti
BROJ POSTOVA: : 3418
REPUTACIJA : 1110
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 55

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime12.08.13 21:35

Mislio sam na donekle pristojno nošenje uniforme.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Major
Major
Vojnik Graničar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 5323
REPUTACIJA : 248
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 49
M(j)esto Split

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Cipele bez čarapa   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime12.08.13 21:38

@lacoš (citat):
Jedno  piše na zidu a drugo govori slika granataLaughingLaughing
Dobro si rekao.
Gledam ovoga sa desne strane.
Od velikog posla i brzine navukao cipele a nije ni čarape uspio obući.!!!
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
ZAGORAC
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
ZAGORAC

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
Sigurnost/Bezbednost Služba Sigurnosti / Bezb(j)ednosti
BROJ POSTOVA: : 3418
REPUTACIJA : 1110
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 55

ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime12.08.13 21:40

Opušteni,hvala bogu da su mogli biti tako.
Na vrh Go down
Sponsored content
ULCINJ I KARAULE Empty
KomentarNaslov komentara: Re: ULCINJ I KARAULE   ULCINJ I KARAULE Icon_minitime

Na vrh Go down
 
ULCINJ I KARAULE
Na vrh 
Stranica 1/5Idi na stranicu : 1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991 :: SLUŽBA PO BIVŠIM REPUBLIKAMA I POKRAJINAMA :: SR CRNA GORA-
Idi na: